Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 24.05.2005, 22:36
Benutzerbild von originalgueler
originalgueler originalgueler ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben anlamadim :) tekrar anlatabilirmisin

ohne Text
Alt 24.05.2005, 22:47
Neuer Benutzer

Standard hiristiyanin biris bana demisti ...

sen cehennemliksin cünkü vaftiz olmadin ... bende ona biz müslümanlar her gün abdest aliyoruz, oysa siz hayatinizda tek kez vaftiz oluyorsunuz dedikten sonra saskinligindan hic bir sey söyleyemedi.

Demek istedigim su; Allah ile kul arasi kimse giremez. Kim bilir kimin cennete kimin cehenneme girecegini? Allah yarattigi kulu ne edecegini en iyisi kendisi bilir ve bence su bu hiristiyan veya budist veya musevi diye cehennemlik edecek degil herhalde, iyi ruhlu insanlar - hangi mezhepe ait olursa olsun - mutlaka cennet gününü görecekler, bence Enis cok hakli.

Bizlerde hiristiyanlarin cogu yaptigi hatayi yapmayalim, ayirim etmeyelim, insan insandir, aramizda fark yok. O su bu kötü diyemeyiz, bunu ancak Allah bilir.

Gecenlerde 40 yasinda kisi bana "Du hast eh Deine Seele dem Teufel verkauft" dedi. Saskinliga ugratti cünkü akademisyen birisi. Ben müslümanim diye böyle hakarete ugramaktayim, ayni düzeyde asla hic bir kimseye davranista bulunmak istemem cünkü müslüman insan sulh tercih eder, anlayislidir, sabirlidir ve diger dine üye olan insanlari tolore etmesini iyi bilir.
Alt 24.05.2005, 22:48
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Su ana kadar sayisiz yanlis yorumlar

sunmus, ve sonradan bazilarinin yanlis oldugunu aciklamis biri ve halen yanlislarindan cogu ortalikta dolasiyor!
Alt 24.05.2005, 22:55
Neuer Benutzer

Standard sinirlenme beeee Kara Hacivat gibi :) o.

ohne Text
Alt 24.05.2005, 22:59
Neuer Benutzer

Standard Ilhan senmisin yoksa !?? :)

slm bah canimın için herseyim sen bence böyle dusuncdelerle coh yanılıyorsun sana yemın ediyorum bah yemın yaws sen neden bana inanmiyorsun allahını seviyorsun sen niye böyle yapıyorsun yemın edrim yemın edrim su an pc basımda gözlerım yazsla dolmuş yemın edrimmm ya sen niye böylee ysapıyorsun benseni unutamıoyrum sen tam benım aradığım tipimsim niye benım duygu ve duşuncelerıme saygın yok her seyi cöpe atiyorsun ayraca sen ban terbiyesisi demışsin bah ben hayatımda terbiyesisilık yapmadım yapmamda ona bakarsan köyde su an kız kaynıyor sana yemın edrim hepsinede saygım var guzeller ama sen benım için bir baskasın senın yerın ayrıdır bah yanı ne lluırsun sen zaman içide sevileceklerden değidin hani sen uzun uzun duşunulupte tartılanlardansın benım için buna inan benım sevgim ikimizede yeter sen benı tanımadan nasıl bir karektere sahip olduğumu benı daha görmemsısın bile benı gör ve ondan sonra kakarını ver böylee ön yarguı dusuncelerın inan beni ölduruyor bitiriyorr sen benım için dunyadaki en önemlı ve degerlı bir varlıksın bu zamanla anlarsın benı de ailemıde tanırsın geçmişimi herseyımı tepeden tırnaga arastıra bilirsin ben asiret evladıyım ok umarım bu yazdıklarım dan bır seyler anlamışsındırr eger anlamışsan ne mutlu bana senı mutlu etmişim?
sevgi ve saygılarımla....ilhan!
not:kafama benliğime inanki görduğum ilk gunden beri o kadar yerleşmışsınkı senı oradan cıkarmak olanaksızzz
(bir tanem)
ne olursun beni üzme askıma karsılık vermeni istiyorum!?
sen coook uzaklardaki biricik askım seni o kadar seviyorum ki bunu kelımelerle ifade edemem bu na inan (BİR TANEM)
not:ayrıca beni tanımani cok isterdim beni görmenı ve nasıl bır karekterde olduğumu ve kişiliğimi bilmeni isterdim
sevgiler yaban gulum!
İLHAN!
Alt 24.05.2005, 23:08
Neuer Benutzer

Standard PEYGAMBERİMİZ ( S.A.S.) HAKKINDA NE DEMİ

PEYGAMBERİMİZ ( S.A.S.) HAKKINDA NE DEMİŞLERDİ.

Hz.Peygamber’in (s.a.v.) yüceliği hususunda kimsenin tasdikine ihtiyaç yoktur.İnsanların medihleri nedir ki? O’nu bizzat Allah(c.c.)medhetti…

Aşşağıdaki sözler;başka dinlere mensup olanların bile O’nun şahsiyetinin eşsizliğini itiraf etmek mecburiyetinde kaldıklarını göstermeleri bakımından seçilmiş birkaç örnektir.

“Sana muasır bir vücûd olamadığımdan dolayı müteessirim,Ey Muhammed! Muallimi ve nâşiri olduğun bu kitap,senin değildir.O,Lâhutidir,İlahidir.Bunun lâhuti olduğunu inkar etmek,mevcut ilimlerin batıl olduğunu ileri sürmek kadar gülünçtür.Bunun için beşeriyet senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş,bundan sonrada göremeyecektir.Ben huzur-u mehabetinde,kemali hürmetle eğilir.”

PRENS BİSMARK

166

“Başında taç hiçbir imparator,kendi eliyle yamanmış bir hırka giyen Muhammed (S.A.V.) kadar saygı görmemiştir.”

THOMAS CARLYLE

“Keşki şu saltanata bedel Mhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm’ın hizmetkarı olsaydım.Onun hizmetkarı olsaydım.O hizmetkarlık,saltanatın pek fevkindedir.”

HABEŞ PADİŞAHI NECAŞİ

“Ben yalnız İsrailoğullarına gönderilmiş bir kurtarıcı peygamberim. Lâkin benden sonra Allah tarafından bütün âleme Muhammed adında bir resûl gönderilecektir. Allah, bu kâinatı onun için yaratmıştır.”

A.D.LAMARTİNE

“ Müslümanlar, hiçbir zaman dini inanışlarını işkence ve zor ile kimseye kabul ettirmeye çalışmamışlardır. Hz. Muhammed (S.A.V.) mağlup ettiği düşmanlarına karşı en insanî hareket ve merhameti göstermiştir. Bu tarihin sabit olmuş bir hakikatidir.”

Lord HADLI

167

“ Zannetmem ki Muhammed (Sallalahü aleyhi vesellem)’in ismini ve dinini yer yüzünde işitmemiş bir kimse bulunsun. Lâkin üzülerek söylüyorum ki bir çok insanlar İslâm’ın başlangıcı zamanında olan kemâl ve saadete kâfi derecede malumât sahibi değillerdir. Eğer insanlar bundan haberdar olsalar İslâmiyet hayli kimseleri kendine çeker.”

PRENSES SARVAK

(Müslüman olmuştu.)

“ Ben bu şayanı hayret insanı inceledim. Benim görüşüme göre, O’nu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımak lazımdır. (…) Daha şimdiden benim milletime diğer Avrupa milletlerine mensup bir çokları Muhammed’in dinine girmiş bulunuyorlar. Bu suretle Avrupa’nın İslâm’laşmaya başlamış olduğunu söyleyebilirim.”

BERNARD SHAW

“ Hz. Muhammed, (S.A.V.) Kur’an’ı, peygamberliğinin delili olarak takdim etti. O zamandan beri Kur’an, bütün beşeri kuvvetlerin tılsımını çözmekten âciz kaldığı muazzam bir sır olarak yaşamıştır.”

HENRİ DE COSTRY

“ Biz Avrupa milletleri, medenî imkânlarımıza rağmen Hazret-i Muhammed’in (S.A.V.) son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki hiç kimse, bu yarışmada O’nu geçemeyecektir.”

GOETHE
Alt 24.05.2005, 23:11
Neuer Benutzer

Standard Bir seyi Resulden... daha cok sevmek

De ki: “ Eğer babalarınız,oğullarınız,kardeşleriniz,eşleriniz,hı sım akrabanız,kazandığınız mallar,düşmesinden korktuğunuz ticaret(iniz),hoşlandığınız meskenler,size Allah’tan,Resûlünden ve O’nun yolunda cihad etmekten daha sevgili ise o halde Allah emrini getirinceye kadar gözetleyin (başınıza gelecekleri göreceksiniz)! Allah, yoldan çıkmış topluluğu (doğru) yola iletmez. (Tevbe,24)
Alt 24.05.2005, 23:14
Neuer Benutzer

Standard Bir kac ayet

“Onlar öyle kimselerdir ki: yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları, Ümmi Nebi olan Peygamber’e uyarlar. Ki O Peygamber, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten men eder. İyi ve temiz şeyleri onlara HELAL eder, kötü ve zararlı şeyleri onarlara HARAM eder. Onarın ağır yüklerini, sırtarında olan zincirleri kaldırır. İşte O’na iman edenler, O’na tazim ederler, O’na yardım edenler ve O’unla beraber indirilen nura uyanlar yok mu! İşte onlar selamete erenlerin ta kendileridir.” ( A’raf: 157)

“ Ey Peygamber! Biz seni bir şahit bir müjdeci, ( gittikleri yolun kötü akıbetinden) korkutucu, Allah’ın izniyle O’nun yoluna davetçi ve NUR’LAR SAÇAN bir kandil olarak gönderdik.” ( Ahzab: 45-46)

“ Allah ve melek’ leri, Peygamber’e salat etmekte, ( O’nun şerefini gözetmeğe, şanını yüceltmeğe özen göstermekte)’ dir.

“Ey inananlar siz de O’na salat edin (O’nun şanını yücelmeğe özen gösterin); içtenlikle selam edin ( O’na esenlik dileyin)” ( Ahzab: 56)

“ De ki: “ Eğer siz, Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki; Allah’ da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.”

De ki: “ Allah’a ve Resulü’ne itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, muhakkak ki, Allah kafirleri sevmez”.” (Al-i İmran: 31-32)

“ Allah’a ve Resul’üne itaat edin, ta ki esirgenesiniz. And olsun ki: Mü’minler daha evvel apaçık ve kat’i bir sapıklık içinde bulunuyorlarken, Allah içlerinden ve kendilerinden, onlara ayetlerini okur, onları tertemiz yapar, onlara KİTAB ve HİKMET’ i öğretir, bir peygamber göndermiş olduğu için, büyük bir lütufta bulunmuştur.” ( Al-i İmran: 164)

“ Ey iman edenler! Allah’a itaat edin! Resulüllah’a ve sizden olan idarecilere itaat edin! Bir şeyde ihtilafa düşerseniz, Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız eğer; onu (n hallini) Allah (ın kitabın) a ve Resul (ünün sünnettin)e götürün. Böyle yapmanız sizin için daha hayırlı ve pek iyidir! (Nisa: 59)

“ Öyle değil, Rabb’ine and olsun ki: Onlar aralarında çıkan ihtilaflı şeylerde seni hakem yapmadıkça, sonrada verdiğin hükümden, kendilerinde hiçbir sıkıntı duymadan, tam bir teslimiyetle teslim olmadıkça İMAN ETMİŞ OLMAZLAR.” (Nisa:65)

“ Kim Allah’a ve Resul’üne itaat ederse: İşte onlar, Allah’ın kendilerine nimet bahşettiği, peygamber’lerle, sıdık’larla, şehid’lerle ve iyi kimse’lerle beraberdirler. Arkadaş olarak bunlar ne güzeldir.” (Nisa: 69)

“ Kim Resul’e itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse (çevirsin), biz seni onların üzerine bekçi göndermedik. ( üzülme. Onların işini bize bırak).” ( Nisa: 80)
Alt 24.05.2005, 23:19
Neuer Benutzer

Standard dilerim Allah sana daha nice güzel

yillar yasatsin

Neden önceden söylemedin, kremali pasta hazirlardik sana yaou
Alt 24.05.2005, 23:21
Neuer Benutzer

Standard bist Du Panne ey *lol*