Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.05.2005, 04:03
eniskaya

Standard Ayrilsin diyen yokki.... saaadece sen

anladigin dilde namazini kil.... eger Arapcan varsa... (was ich nicht vermute)... o halde Arapca oku.. cok daha güzel olur...

Buna karsi diyen yokki
Alt 22.05.2005, 07:39
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen Shakespear"i okursan..

ve ingilizce bilmiyorsa, okudugunun anlami kaybolmaz, olur, sen anlamayabilirsin, ama kaynagindan degistirilmemis okudugun icin, shakespear"in ne demek istedigi degismis olmaz!!!

AMA senin kafana bunu sokabilmek bir mesele ;O)
Alt 22.05.2005, 07:40
Neuer Benutzer

Standard Sen Shakespear"i okursan..

ve ingilizce bilmiyorsa, okudugunun anlami kaybolmaz, olur, sen anlamayabilirsin, ama kaynagindan degistirilmemis okudugun icin, shakespear"in ne demek istedigi degismis olmaz!!!

AMA senin kafana bunu sokabilmek bir mesele ;O)
Alt 22.05.2005, 09:36
Neuer Benutzer

Standard Tercümedeki KAYIPLAR!! ve cemaatin önemi

Bizim türkcede cok güzel, ahenkli bir siir"i ele alalim.. o kadar anlamli olurki. Kendi icindeki sistemi ile insani büyüleyebilir..

Bu ingilize, almanca, fransizca ve diger diller icinde gecerlidir!

ARAPCA icinde..

Bir insan belki Kuran"i indigi dilde okursa anlamini cikaramiyabilir, ama onu Allah"in (c.c.) indirdigi sekilde biraktigi icin ona farkli güzel etkiler yapabilir ve yapiyorda. Kuran"i türkce, ezan"i türkce okumaliyiz diye iddia edenler Kuran"in insanlarda bu etkiyi yapmamasini istiyor. Nitekim bütün dünyada müslüman olanlarin sayisi artiyor!

Ingilizler zamaninda Osmanliyi yikabilmek icin su plani düsünmüsler: o müslümanlari Kuran"dan uzaklastirirsak onlari cok kolay ezip geceriz..

Ve Tarihe bakincada anliyoruzki, gercek sekilde iman eden müslüman askerleri yenmek kolay olmuyor. Sayilari 10 kat fazla olsa bile düsmanlarini yenebiliyorlardi.

Kuran"dan uzaklastirma taktiklerinin cesitleri cok! Bir ülkede kendi kafalarina göre mezhep cikarmislar.. normalde Kuran"daki Peygamberimize (s.a.v.) itaat etmemiz gerektigini söyleyen, Kuran"in yaninda Peygamberimizin hal, hareket ve sözlerinide örnek almamiz gerektigini bildiren ayetleri bilerek farkli yorumluyorlar veyahut yorumlarinda isine gelmeyen ayetleri ele almiyorlar. Bir taktikleride bunlari kendilerine müslüman süsü verip, ben namaz kiliyorum diyerekten yapmak oluyor!
Halbuki onlarin mensup oldugu guruplara bakinca onlara katilan insanlarin namazi bile terk ettigini görebiliyoruz.

Ahir zamanda cemaatlasmak önemli, AMA cemaatimizi dogru secelim. Arg niyetli olmamalari lagzim. Bunlarin sayisinin cok oldugunu zannetmiyorum.. katilmak istediginiz cemaatin üyelerini bir gözden gecirerek onlarin davranislarini inceleyince Kuran"a ve Peygamberimizin sünnetine uyup uymadiklarini görebiliriz.

Arg niyetli insanlarda, dogru yolda olduklarini bildikleri cemaatleri devamli kötülemeye calisir, nitekim bu bizim güzelim Türkiyemizde defalarca oldu ve olmaktadir. Bunlarin dediklerline bakmadan kendimiz bir bakalim ve gercekleri görelim Allah"in izniyle.

Allah"im müslümanlari kötü niyetli insanlardan koru, seytanin serrinden koru!!

Müslüman olupta Islami yasamayan insanlara güzel örnek olmaya calisalim, onlarin böylece Islama yakinlasmalarini sagliyalim.. müslüman olmiyan insanlar icinde güzel bir örnek olmaya calisalim, onlara Islam"in terörle bir alakasi olamayacagini gösterelim ve onlari Islami oldugu gibi göstermeye calisalim, Allah"in rahmetinin büyüklügünün farkina varip insaAllah Allah"in varligini ve birligine ve Hz.Muhammed (S.A.V.) onun kulu ve Resulu olduguna gönülden inanabilmesinlerinde bir katkida bulunalim. Bunun yaninda etrafimizdaki müslüman olsun veya olmasin her insan icin dua edelim, "Allah"im onlara dogru yolu göster, onlara iman nasip eyle bizlerden rahmetini esirgeme" diye dua edelim insaAllah..

Vesselam
Alt 22.05.2005, 11:39
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ozel ´e ozel cevap

dediklerimin arkadasindayim...cunku ben ne zaman bu forumda soru sorsam, birsey yazsam ilk yangina kurekle giden, kucumseyen insan sen oldun.. ayni gecenlerdeki yazim uzerine kucumseyici tavir aldigin gibi.. sana gore musluman olan insanlara , ozellikle de erkeklere cevap yetistiriyorsun... bos bir yazi bile olsa forumda cevap verip sakalasiyorsun...guleyim senin dar dusunceli muslumanlik anlayisina..

Yani bir nevi kustahlik, ukalalik bir tutum icerisindesin.. bu yuzden de sana kul haklari uzerindedir dedim..

Ayrica ben senin gibi her gun burada olmadigim icin.. ancak simdi cevap verebiliyorum cunku yazini yeni gordum.. GB´me yazmissin.. ozel ve guzel.. ama senin de GB´n kapali oldugu icin cevap veremedim...ve hatta kale almadim tipki senin yaptigin gibi...
Alt 22.05.2005, 11:41
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard evet

haklisin.. ta onceleri 2-3 kez ben de burada copy yaptim ve dogru olmadigini dusunerek bunu bir daha yapmadim..

Elestiriye acigim evet bu konuda haklisin... Ayrica vaybee de forumlara da cok nadir katilimlarim var son zamanlarda...
Alt 22.05.2005, 11:42
unknown

Standard Hilfe!

Ich suche eine web seite die den Islam einem nur deutschverstehenden auf eine einfache art versucht zu erklären.
Alt 22.05.2005, 11:46
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard harun yahya

ondan bir iki kere copy yaptim cunku asil dusunceleri ogrenmek istedim.. aramizdaki insanlarin nasil dusunduklerini ..

Benim hakkimda ne demek isterdin Frankenstein? simdilik kalsin falan??

BEN ADNAN HOCACI DEGILIM!!! HARUN YAHYA´yi da okumma, sevmem.. benim amacim.. forumdaki sohbet eden insanlarin duzeyini anlamakta.. ama hasret haric kimse harun yahyadan copy yaptigimi fark etmedi..
Tek o okudugu icin mi ? yoksa benimsemedigi icin mi? her neyse ki.. karsimda kapasitesi olanlar ve dunyadan haberdar olan kimselerin olmasi sevindirici bir durumdu.
Alt 22.05.2005, 11:48
unknown

Standard :)

Vermutungen sind unwichtig Hoffnung wissen und können sind entscheidend
Alt 22.05.2005, 11:55
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard MERAK EDENLER icin!

Autor: ISINSU
Datum: (17/05/2005 - 13:07)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes

sen de

nickine laik bir tutum izlesen.. eminim cok daha guzel bir kalbe sahip olacaksin... sadece netten copyler yapip bir lafi bir araya getiremiyor.. kendine gore musluman buldugun insanlara...ozellikle de erkeklere cevap yetistiriyor "abi , abla, kardes" diye konusuyorsun.. Muslumanlik ve din bu degildir.. dusun biraz.. yangina kurekle gidecegine .. biraz da bariscil olmaya bak.. GErcek hayatinda da hep boyle isen.. eminim bir cok kulun hakki uzerindedir..

SENCE bu hakaret mi elestiri mi?? pesin hukumluluk var mi enis?? Neden yazdigima gelince.. bu hayvanlar cennetliktir vs. dir yazin uzerine Ruveyda hanim lazliktir bilmem nedir Donpepo ile bos bos konusmalara girip, kucumseyici, yangina kurekle giden tip misali burada yazilar yazdi.. sasirtici bir olay degil mi? genelde bos yazilara cevap vermiyorum diyen insan bunlari yazdi.. donepepo vs ye mesela "abi " der.. o saka yapar, Ruveyda hanim da katilir.. cunku kafasinda bir musluman tipi vardir...
Bu olaydan sonra da ben de bu yazimi ekledim ona...!
Antwort