Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.05.2005, 16:50
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard bu defa ausnahmsweise hakli

olabilirsin :-)
cünkü olaylari tam arastirmadan yorum yaptim!
Alt 15.05.2005, 16:50
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard hasa sayin hocam, ben degilim. o.T.

ohne Text
Alt 15.05.2005, 16:53
Neuer Benutzer

Standard a halilcim , sen yeterki cehaletine..

karsi savas ac, ben elimden geleni yaparim
senin icin.

KÖKTENDİNCİ SUÇLAMASIYLA YARGILAMA

Görgü tanıkları, köktendicilikle suçlanan 23 işadamının yargılanmasını protesto gösterileriyle başlayan olaylarda binlerce kişinin dün gece sokakları doldurduğunu kaydetti. Protestocular, sanıkların serbest bırakılmasını istedi.
Yargılanan kişilerden Valiyon Atakhonyonov’un kardeşi, AP ajansına verdiği demeçte, Andican sokaklarında kaos olduğunu, binlerce kişinin yerel yönetim binası önüne yığılırken güvenlik güçlerinin havaya ateş açtığını söyledi.
Atakhonyonov, silahlı göstericilerin dün gece bir cezaevini basarak buradaki mahkumları serbest bıraktığını açıklarken, askeri garnizona saldırıldığı haberlerini doğrulamadı.
Andican’da yargılanan 23 kişi, anayasaya aykırı faaliyetler, köktendincilik ve suç örgütü oluşturma gibi iddialarla yargı önündeler. Bölgedeki insan hakları savunucuları ise bu davanın hükümetin dini konulardaki kısıtlamalarının bir parçası olduğunu savunuyor.
10 Şubat’ta başlayan davada, 23 sanığın tümü de suçsuz olduğunu
söylüyor. Haziran ayında tutuklanan sanıklar, "Akramiya" adlı bir dini grubun üyeleri olmak ve yasadışı Hizb-üt Tahrir’le bağlantılı olmakla suçlanıyor.
Özbek yetkililer, Hizb-üt Tahrir’i, geçen yıl 50’den fazla kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarından sorumlu tutuyor.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.milliyet.com.tr/2005/05/13/son/sondun05.html" target="_blank">http://www.milliyet.com.tr/2005/05/13/son/sondun05.html</a>
Alt 15.05.2005, 16:56
Neuer Benutzer

Standard bak bak bak.............................

Özbekistan"da uluslararası ajanslara sansür...

Özbekistan’ın Andican kentindeki olayların ardından, ülkede yabancı haber kanallarının engellendiği bildirildi.
AP ajansı, Özbek hükümetinin yabancı haber yayınlarını engellediğini duyurdu. Haberde, yetkililerin CNN ve BBC dahil tüm yabancı televizyon haber kanallarının yayınını keserek yerine Özbek ve yabancı eğlence kanalları yayınladığı belirtildi. Bu arada, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, "kentte durumun kontrol altında olduğunu ve tüm kamu dairelerinin normal bir şekilde faaliyetini sürdürdüğünü" söyledi.
Yargılanan mahkumlardan birinin kardeşi Valiyan Atakhonyonov ise AP ajansına verdiği demeçte, "yerel yönetim binası önünde binlerce kişinin eylem yaptığını, daha fazla iş, bölgesel ve ulusal ekonominin iyileştirilmesi" gibi ekonomik taleplerde bulunduklarını kaydetti.
Devlet başkanlığından verilen bilgiye göre, isyancılar dün gece bir cezaevini basarak mahkumları serbest bırakırken yerel güvenlik güçlerinin bulunduğu bina ile yerel yönetim binasına başarısız saldırı girişiminde bulundular.
Andican’da kökten dincilikle suçlanan 23 kişinin yargılanmasının protesto edildiği gösteriyle başlayan isyanda şu ana kadar 9 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.
Reuters, Andican’daki muhabirine dayanarak ölenler arasında bir asker bulunduğunu, cesedinin ulusal güvenlik servisi karargahının önünde olduğunu aktardı. Rehin alınan polislerle ilgili müzakerelerinse devam ettiği belirtildi.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.milliyet.com.tr/2005/05/13/son/sondun15.html" target="_blank">http://www.milliyet.com.tr/2005/05/13/son/sondun15.html</a>
Alt 15.05.2005, 16:59
Benutzerbild von adnanhoca
adnanhoca adnanhoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ya Frank baksana ALLAH askina su...

asagidaki sacmaliklara...

ve bunlari yazanlar ayni Dinin Mensuplari....

Inan anlamakta zorlaniyorum...
Alt 15.05.2005, 17:03
Neuer Benutzer

Standard onlarin kavgaya ihtiyaci var, din.......

mezhep isin süsü.

aslinda onlarin geyik yapabilecekleri baska bir foruma gitmeleri lazim.

tabiki arada birkac tane zirdeli var.
Alt 15.05.2005, 17:07
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard eee hani o yorumumun yanlis oldugunu

gösterecek bir sey yok ki bu yazdiklarinda!
Alt 15.05.2005, 17:09
Neuer Benutzer

Standard EK: ELEMINIERUNGSFILTER einbauen :o)))))

Aslinda "FORUM" acmadan önce "TARTISMA, SOHBET ETME adabi, yöntemleri ve
genel ahlak kurallari" konulu bir FORUM yada bilgilendirici bir özel sayfa hazirlamak lazimmis.

Kendi kisisel fikriniz aksi yönde diye bütün tartismayi "anlamsiz" "aptalca"
"sonuc alinamayacak" "kisir dölgü" vs.. seklinde nitelemeyin LÜTFEN ARKADASLAR (aslinda haklisinizda cogu yazilarda)..

Size aptalca geliyorsa katilmazsiniz (benim [KamaSutra] yaptigim gibi) ama bugün dayanamadim ))

Forumu okumaniz icin ÖZEL bir program yükleyin yani bir filtre ile tanimlayin ve begenmediginiz hosunuza gitmeyen bir makale yazi geldiginde SILSIN YOK ETSIN IMHA ETSIN sizin PC nizden )))

Böylece kimse rahatsiz olmaz. Siz de isi gucu olmayan insanlarin yaptigi bu anlamsiz, aptalca, zaten bir sonuca ulasmayacak
tartismayi izlemek zorunda kalmazsiniz SEVGILI CEMAATIM )
Alt 15.05.2005, 17:11
Neuer Benutzer

Standard Frank EK olarak actigim yaziyi...

yanlislikla yukariya ekledim :-)

Öyle bir Program bulursan banada yollamayi IHMAL ETME Monstercim :O))))
Alt 15.05.2005, 17:13
Neuer Benutzer

Standard Halilll Halillll uslu dur,, BÜYÜ yaparim

ohne Text
Antwort