| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() CIKSIN ORTAYA !!!!!
|
|
||||
![]() Kuran"daki İslam"a delil getirme çabasında olan Gelenekçi İslamcılar "Allah"a ve Resulü"ne itaat edin" şeklindeki ayetleri göstererek, "Kuran"da, Allah"a ve Resulü"ne uymamız söyleniyor. Kuran"a uymak Allah"a uymaktır, Sacma sapan hadislere uymak Peygambere uymaktır" demektedirler.
"KİM ALLAH"A VE ELÇİSİNE İTAAT EDERSE VE ALLAH"TAN KORKUP SAKINIRSA, İŞTE KURTULUŞA VE MUTLULUĞA ERENLER BUNLARDIR." (24/52) "ALLAH"A VE ELÇİSİNE İTAAT EDİN Kİ, MERHAMET OLUNASINIZ." (3/132) Biz, Peygamberimiz Hz.Muhammed"e niye uyarız? Çünkü O, Allah"ın elçisidir. Yani Allah"ın mesajını alıp getiren kişidir. Elçinin mesajı, Allah"ın gönderdiği mesajdır. O MESAJA UYULUNCA hem Allah"a, hem o mesajı getiren elçiye uyulmuş olunur. Elçiye "Elçi" denmesinin sebebi, kendisinden olmayan mesajı taşımasındandır. Elçiyi devreden çıkartıp Allah"a varmamız mümkün değildir. İtaat edilmesi emredilen kişi olan Elçi, kendisi namına değil, göndericisi Allah namına konuşmaktadır. Bu yüzden "O"na itaat, gönderene (Allah"a) itaattir" mantığı, Kuran"ın bu ayetleriyle verilmektedir. Allah"ın elçi yollaması, bizimle irtibat kurmak kurmak için seçtiği tek yoldur. Elçi, mesajı insanlara ileteceği, O"na davet edeceği için, Elçi"ye itaat, O"nu gönderene itaat olacaktır. |
|
||||
![]() Hadisci sünnetci mahlukatin kuranda zikr edildigi gibi kuran ayetlerini duyduklarinda yabani essekler gibi zip zip zipliyarak kurani görmezlikden gelip sinir yapmalari hepimze malumdur arkadaslar..
"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45) "ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203) Hz.İsa gibi Allah"ın sevgili bir kuluna ilahlık makamının verilmesinin Hristiyanlık Dünyası"ndaki sonuçları ortadadır. Peygamberimizle ilgili uydurmalar ise, Peygamberimize Allah"ın yanında ikinci bir hüküm koyucu sıfatının verilmesiyle gerçekleşmiştir. Bu sıfatla Gelenekçiler, Allah"ın vahyi olan Kuran"da olmayan hükümleri, kendi uydurdukları ve yanlış yorumladıkları hadis, sünnet adlı Peygamberimize iftiralarla dolu kitaplarda toplamışlardır. Oysa Peygamberimize Kuran"da şunlar söyletilir: "DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50) ne anliyoruz bu ayetlerdem..bütün hadisleri at cöpe !!!! |
|
||||
![]() kuran ne güzel diyor senin gibi cahiller icin,,kuranin gercegini isittiklerinde kuran ayetlerini duyduklarinda icleri karari sinirlerinden nefislerinde kudururlar..sen bize kuranin yine ne kadar hakli oldugunu canli canli gösterdin..
kudur evladim kudur... |
|
||||
![]() ...sirk ve batil cok uzun bir konu, ve senin bahsetigin tehlikeli düsünmeler, hareketler, günahlar ve cahillik ortada,.. sidetle mubarek Kur`an da uyariliyoruz sirk ve batillikten, ..ilk önce Kur`an...tek bir harf degistirilmedi ve süphesizbizim öz kaynak...ikinci sirada tabiki hadisler masal degil...Peygamber Efendimiz gibi imanli insanlar yazdi..kusurlari olabilir...Allah daha iyi bilir..ama nasil cesaret edip bütün hadisleri cöpe diye tavsiye verebilirsin???
Allah sevgisi ve korkusu nasildir sence??? |
|
||||
![]() ...bizde güllelim,...kaynagi...hangi hadis yazari, hangi baski, hangi sayfa...kaynagin yoksa, hem yalanci, hemde serefsizin tekisin..kaynagin varsa...ben öyle okumadim, bu mubarek gecede ins`Allah hakkini helal edersin yanlissam....
|
|
||||
![]() simdi bu yazdiklarimi anliyabilecenmi dogrusunu istersen merak ediyorum..
hadislerin hepsini atalimmi diye soru sorarken sana 2 ayri yönde cevab verilebilir.. tabiki anlayabilme dilegiyle ![]() .. birincisi kuran sana yetmiyormu ? kuran hz muhammede yetti sana neden yetmiyor ? kuran eksikmi ? neden kurani masallarla hikayelerle felsefelerle tamamlamaya calisip kuran kuma getirmeye calisiyorsun ? sence allah unutkan mi allah unuttumu ..allah hükmüne ortak kosarmi ? kurandaki peygamberi uyarici ayetlere ne dersin ?Kuran kusursuz tamamlanmis övgüye layik detayli bir kitap iken neden peygamberden 200-300 yil sonra yazilmis kitaplari kurana yardimci kitap yapma cüreinde bulunuyirsun ? peki bu ayetlere ne dersin ? "ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HÜKÜM KOYUCU MU ARAYAYIM?" (6/114) sana göre sahabe buhari hz ali hz muhammed hüküm koyucumu ? neden allahdan baska hüküm koruyucu ariyorsun ? "ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HAKİM Mİ ARAYAYIM?" (6/114) allah kurani perfekt ve iman eden bir kisiye her detayi iceren bir kitap olarak sunarken senin masalci hadiscilerin neden bunun aksini eylemliyor ? "RABBİN ASLA UNUTKAN DEĞİLDİR." (19/64) KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38) diye ayet varken sen aklini atalarinin dinine kiralamis kisi cikip caart curt hadisler 2. kaynakdir kurani tamamlar dersin..evliya kirintilarinami inanalim yoksa kuranami ? .... 200 yil sonra binlerce entrikadan gecen ve buharali yahudi buharinin yazdigi hadislerin yaklasik 600.000 tane hadise mi inanalim parantez icinde bu zatin..allah belasini veriyordur kesin.. onlara mi inanalim yoksa kuranami ? hadisse at cöpe yeni sloganimiz ! |