Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.04.2005, 21:29
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard HAYVAN DÜSMANI HADISCILER::

kaynaklari iyi acin okuyun ...
Hadis

Ebu Zerr "e dendi ki : "Siyahin kirmizidan, beyazdan farki nedir? "" Su cevabi verdi: "Ey kardesimin oglu! Sen bana, benim Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)"a sordugum seyi sordun. Efendimiz: " Siyah köpek seytandir"" buyurmustu. "" Müslim, Salât 265, (510) ; Ebu Dâvud, Salât 110, (702) ; Tirmizî, Salât 253, (338) ; Nesâî, Kible 7, (2,63) ;Ibnu Mâce, Ikâmetu"s-Salt 38, (952). 5099 -"Bulasici hastalik ve ugursuzluk yoktur.Sadece talihsizlik vardir ve o da üç seydedir.Kadin,ev ve hayvan"(Buhari 76/53)"Melekler içinde köpek ve resim bulunan eve girmezler"(Buhari ,Tasavir, 833)"Hz. Cabir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, mecusi kopeginin avladigi avin etini yemeyi yasakladi." Tirmizi, Sayd 2, (1466). Ibnu Ömer radiyallahu anhümâ anlatiyor: "Resülullah aleyhissalâtu vessselâm buyurdular ki: "Av ve çoban köpegi disinda köpek besleyenin ecrinden her gün iki kiratlik eksilme olur." (Sâlim der ki: "Ebu Hüieyre (bu hadisi rivâyet ederken): "... Veya ziraat köpegi "" derdi) çünkü o ziraat sahibi idi. Buhari, Sayd 6; Müslim, Müsâkât 50, (1574); Muvatta, Isti"zan 12, (2, 969); Tirmizi, Ahkâm 4, (1487); Nesâi, Sayd 12-14 (7, 187-188).

Kur"an

"....köpekleride iki kolunu girise uzatip yatmistir" (17:18) "...derler :7 kisidirler,sekizincileri de köpekleridir..." (17:22) "Kanatlariyla uçan kuslar dahil yeryüzündeki tüm yaratiklar sizin gibi birer toplum. Biz bu kitapta hiç bir seyi eksik birakmadik. Sonra onlar (tüm yaratiklar) Rablerinin huzuruna toplanacaklar" (6:38)
Alt 28.04.2005, 21:48
unknown

Standard Birisi bana sabatoj yapiyor ! KIMSE...

CIKSIN ORTAYA !!!!!
Alt 28.04.2005, 21:52
Neuer Benutzer

Standard PEYGAMBERE İTAAT NE DEMEKTIR

Kuran"daki İslam"a delil getirme çabasında olan Gelenekçi İslamcılar "Allah"a ve Resulü"ne itaat edin" şeklindeki ayetleri göstererek, "Kuran"da, Allah"a ve Resulü"ne uymamız söyleniyor. Kuran"a uymak Allah"a uymaktır, Sacma sapan hadislere uymak Peygambere uymaktır" demektedirler.
"KİM ALLAH"A VE ELÇİSİNE İTAAT EDERSE VE ALLAH"TAN KORKUP SAKINIRSA, İŞTE KURTULUŞA VE MUTLULUĞA ERENLER BUNLARDIR." (24/52)
"ALLAH"A VE ELÇİSİNE İTAAT EDİN Kİ, MERHAMET OLUNASINIZ." (3/132)
Biz, Peygamberimiz Hz.Muhammed"e niye uyarız? Çünkü O, Allah"ın elçisidir. Yani Allah"ın mesajını alıp getiren kişidir. Elçinin mesajı, Allah"ın gönderdiği mesajdır. O MESAJA UYULUNCA hem Allah"a, hem o mesajı getiren elçiye uyulmuş olunur. Elçiye "Elçi" denmesinin sebebi, kendisinden olmayan mesajı taşımasındandır. Elçiyi devreden çıkartıp Allah"a varmamız mümkün değildir. İtaat edilmesi emredilen kişi olan Elçi, kendisi namına değil, göndericisi Allah namına konuşmaktadır. Bu yüzden "O"na itaat, gönderene (Allah"a) itaattir" mantığı, Kuran"ın bu ayetleriyle verilmektedir. Allah"ın elçi yollaması, bizimle irtibat kurmak kurmak için seçtiği tek yoldur. Elçi, mesajı insanlara ileteceği, O"na davet edeceği için, Elçi"ye itaat, O"nu gönderene itaat olacaktır.
Alt 28.04.2005, 21:58
Neuer Benutzer

Standard Hz MUHAMMED sadece KURANLA uyardi..

Hadisci sünnetci mahlukatin kuranda zikr edildigi gibi kuran ayetlerini duyduklarinda yabani essekler gibi zip zip zipliyarak kurani görmezlikden gelip sinir yapmalari hepimze malumdur arkadaslar..

"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)
Hz.İsa gibi Allah"ın sevgili bir kuluna ilahlık makamının verilmesinin Hristiyanlık Dünyası"ndaki sonuçları ortadadır. Peygamberimizle ilgili uydurmalar ise, Peygamberimize Allah"ın yanında ikinci bir hüküm koyucu sıfatının verilmesiyle gerçekleşmiştir. Bu sıfatla Gelenekçiler, Allah"ın vahyi olan Kuran"da olmayan hükümleri, kendi uydurdukları ve yanlış yorumladıkları hadis, sünnet adlı Peygamberimize iftiralarla dolu kitaplarda toplamışlardır. Oysa Peygamberimize Kuran"da şunlar söyletilir:
"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)

ne anliyoruz bu ayetlerdem..bütün hadisleri at cöpe !!!!
Alt 28.04.2005, 22:05
Neuer Benutzer

Standard sinirinden kudurdu putpeerest :)

kuran ne güzel diyor senin gibi cahiller icin,,kuranin gercegini isittiklerinde kuran ayetlerini duyduklarinda icleri karari sinirlerinden nefislerinde kudururlar..sen bize kuranin yine ne kadar hakli oldugunu canli canli gösterdin..
kudur evladim kudur...
Alt 28.04.2005, 22:10
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard äh, özur dilerim, Tanrin kabul etsin-))

..dich muß man einfach lieben, ehrlich bist du ja, ama din kardeslerini nasil selamlasiyorsun...äh...huzurlasiyorsun.."huzurunuz üzerinize olsun" mu???
Alt 28.04.2005, 22:15
Neuer Benutzer

Standard Benim kücük oglum derki....

...ne dersen, kendinsin...
Alt 28.04.2005, 23:16
Neuer Benutzer

Standard Bütün hadisleri??? 100% ???

...sirk ve batil cok uzun bir konu, ve senin bahsetigin tehlikeli düsünmeler, hareketler, günahlar ve cahillik ortada,.. sidetle mubarek Kur`an da uyariliyoruz sirk ve batillikten, ..ilk önce Kur`an...tek bir harf degistirilmedi ve süphesizbizim öz kaynak...ikinci sirada tabiki hadisler masal degil...Peygamber Efendimiz gibi imanli insanlar yazdi..kusurlari olabilir...Allah daha iyi bilir..ama nasil cesaret edip bütün hadisleri cöpe diye tavsiye verebilirsin???
Allah sevgisi ve korkusu nasildir sence???
Alt 28.04.2005, 23:35
Neuer Benutzer

Standard Sacma sapan yazilarin kaynagini ver..

...bizde güllelim,...kaynagi...hangi hadis yazari, hangi baski, hangi sayfa...kaynagin yoksa, hem yalanci, hemde serefsizin tekisin..kaynagin varsa...ben öyle okumadim, bu mubarek gecede ins`Allah hakkini helal edersin yanlissam....
Alt 29.04.2005, 00:02
Neuer Benutzer

Standard KURAN NEDEN SANA YETERLI DEGIL `?

simdi bu yazdiklarimi anliyabilecenmi dogrusunu istersen merak ediyorum..
hadislerin hepsini atalimmi diye soru sorarken sana 2 ayri yönde cevab verilebilir..
tabiki anlayabilme dilegiyle
..
birincisi kuran sana yetmiyormu ? kuran hz muhammede yetti sana neden yetmiyor ? kuran eksikmi ? neden kurani masallarla hikayelerle felsefelerle tamamlamaya calisip kuran kuma getirmeye calisiyorsun ? sence allah unutkan mi allah unuttumu ..allah hükmüne ortak kosarmi ? kurandaki peygamberi uyarici ayetlere ne dersin ?Kuran kusursuz tamamlanmis övgüye layik detayli bir kitap iken neden peygamberden 200-300 yil sonra yazilmis kitaplari kurana yardimci kitap yapma cüreinde bulunuyirsun ?

peki bu ayetlere ne dersin ?
"ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HÜKÜM KOYUCU MU ARAYAYIM?" (6/114)
sana göre sahabe buhari hz ali hz muhammed hüküm koyucumu ? neden allahdan baska hüküm koruyucu ariyorsun ?
"ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HAKİM Mİ ARAYAYIM?" (6/114)
allah kurani perfekt ve iman eden bir kisiye her detayi iceren bir kitap olarak sunarken senin masalci hadiscilerin neden bunun aksini eylemliyor ?
"RABBİN ASLA UNUTKAN DEĞİLDİR." (19/64)
KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)
diye ayet varken sen aklini atalarinin dinine kiralamis kisi cikip caart curt hadisler 2. kaynakdir kurani tamamlar dersin..evliya kirintilarinami inanalim yoksa kuranami ?
....
200 yil sonra binlerce entrikadan gecen ve buharali yahudi buharinin yazdigi hadislerin yaklasik 600.000 tane hadise mi inanalim parantez icinde bu zatin..allah belasini veriyordur kesin..
onlara mi inanalim yoksa kuranami ?
hadisse at cöpe yeni sloganimiz !
Antwort