| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() kendine dini yorume kabullenebiliyorsun baskalari yapinca yok mok deyip sayiklayip duruyorsun, asagidaki yaziyi tekrar okurmusun lütfen: alinti pastlenmistir:
Kaldiki 2 rakattir diyorum esas olan... ama Resül bunu 4 olarak kilmis... yada bizlere öyle Überliefern edilmis... yani bazi cok eski Arabi kaynaklarinda öyle gözüküyor... Ben esasi 2 oldugunu bilioyurm ve 4 rekat olarak ögle namazini eda ediyorum... ama demiyorumki bu illa 4 rekattir.... Önemli olan kendi din anlayisimi illa din budur diye dayatmamam ve Kurandaki din anlayisini kendi hayatima yorumlamak..... ben kuranda iki rekat oldugumu biliyorum diyor. hem peygamberin uygulamasi böyle idi diyor hem rivayeti diyor, ama baskalari rivayetlere inaninca sünnete bilgisiz cahil cühela oluyor. farkida o kuranda nasil oldugunu biliyor lakin bilgisine ragmen mezhep imamlari ne murad etmisse onu uyguluyor. bu ne perhiz bu ne lahana ondan sonra mezheplere inanmiyor. |
|
||||
![]() namazlarini kilan salih amel isleyenler Allah"in veli kullaridir. Gerekirse Allah onlari ucurur. Uctuklari kesindir cünkü onlar namazlarini öyle ihlas ile kilarlarki Allah"in önündeymis gibi.
sen bunlari bilmiyorsun tabii. |
|
||||
![]() ya dünyada okadar yoktan yere kavgalar cikarken neden hala insanlar ayirim yapiyor anlayamiyorum sonucta herkes ayni inanca sahip degilmi?
Peygamberimiz hz. Ali camide öldürüldü ama benim tanidigim okadar cok alevi camiiye gitmiyorlar? önemli olan insanlarin insan olmasi hic bir sekilde ayirim yapilmamali ben sünniyim ama bircok alevi arkadasim var. PKK dersin is degisir. Bir ülkeyi bölmeye calisanlari insan yerine koyamam hele birde okadar cok sucsuz insan öldükten sonra. Hepimiz Allah"in yarattigi insanlariz ve kimse bunu anlama gayretini göstermiyor dünyada yasanan savaslarda okadar cok sucsuz insanlar öldü ve kimsenin buna dur demeye niyeti yok:=(!!! Dünyanin sonu yaklasti ve kimse kimseye yardim etme geregi duymuyor herkes kendi cikari pesinde ama fanii dünya yasanan hepsi rüya. Allah gözünde tüm insanlar esittir bunu unutmayalim. Yani alevi-sünni evliligine neden hala karsi cikiliyor? bende kücük bir yerde yasiyorum ve görüyorum bu ayrimcilik artik sadece büyüklerimizde var ama genclerimizin yedikleri ictikleri ayri gitmiyor... |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Sana simdi icimdi bir soru soruyorum. Aleviler aceba niye camiye gitmiyorlar. Her zaman böyleler mi idi yoksa bir takim yasanmis olan seylerden sonra mi bu karari aldilar. Eger dogrusu ikincisi ise, ne olmustu gecmiste? Ve tarihin akibetini nasil degistirdi? Emevelerin bu konuda pay hakki ne kadardir? Emeviler kimdir müminlerin kardesleri mi yoksa kallesleri mi? Böyle basmakalip sorulara bir iki cümlelik satir yazmakla ne is biter ne de Senin bilgin cogalir bu hususta. Sayi sünnilik nedir? Imam Hüseyin sünni mi idi? Eger imam Hüseyin sünni idi ise, Yezit ibn (oglu) Mervan ne dir? Sünnilik ne zamandan beri vardir? Imam Cafer"i Sadik kimdir? bu sorulari sonsuza dek cogaltabilirim. Ama Islam aleminin sorunlari günümüzdedir.
Kimileri Mervan oglu Yezid"i sözüm ona Istanbul"u kusatmis diye överek yere göge sigdiramiyorlar. Alevilerin camiye gitmemesinin sebebini Emevilerin tarihini irdelesersen ögrenirsin. Deli gönül cok asilip sad olma Kerbela"da Sah Hüseyine baksana Nefsine uyupta kahkaha gülme Ehl-i Beyt yastadir gama baksana Yezit kasteyledi vermedi suyu Orada tutuldu kafirin toyu Sirri ya agliyor ne murat deyu Fadime"nin kinasina baksana Dün bügündür Zeynep ceker tertessüp Kerbela cölleri Imama nasip Simasi peygamber cemalin Yusuf Ali Ekber"nin sancagina baksana |
|
|||
![]() tartisma yaratmak istemiyorum. Islam alemi ancak Kuran"a dönüsü gerceklestir ise iflah olur, yoksa yerinde saya saya gider. Imam Hüseyin yezit tarafindan katledildi diye imam Hüseyin"e agit yakmak yerine günümüzde Islam aracinin tekerini batakliktan nasil cikarabiliriz diye kafa yormak gerekir. Konuya bu sekilde yön vermek istiyorum.
|