Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.04.2005, 20:19
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Gayb a inaniyorsan var tabi...

..gelde melekleri, cinleri bana göster...ben bir evliyayi digdim bili, ister inan, ister inanma, Kur`ani okuduysan basindan sonuna kadar, tefsirsizde bilirsinki..ne mucize görseler bile..yine inanmazlar...damit du gut schlafen kannst...ucanlari görmedim..ama niye olmasin bu dünya`da, bu zamanda???
Ama kerkeze görünmüyorlar....seytan her kulun pesinde...son nefese kadar...ve müminlerin arasini bozmasini coook sever...görüyorum bu sitede..Allah hepimizi ins`Allah af eder, sabri, sevgisi, merhameti bol, ancak kalbimizle bunu anlayabiliriz,.. akil yetmiyor... , Ona cok siginiyoruz ins`Allah.
Alt 27.04.2005, 20:39
Benutzerbild von bakss
bakss bakss ist offline
Neuer Benutzer

Standard Gott ist amMitleid derMenschen gestorben

Religion ist Opium für das Volk
Alt 27.04.2005, 20:53
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard palavraci sahtekar seni

kendine dini yorume kabullenebiliyorsun baskalari yapinca yok mok deyip sayiklayip duruyorsun, asagidaki yaziyi tekrar okurmusun lütfen: alinti pastlenmistir:
Kaldiki 2 rakattir diyorum esas olan... ama Resül bunu 4 olarak kilmis... yada bizlere öyle Überliefern edilmis... yani bazi cok eski Arabi kaynaklarinda öyle gözüküyor...

Ben esasi 2 oldugunu bilioyurm ve 4 rekat olarak ögle namazini eda ediyorum... ama demiyorumki bu illa 4 rekattir....

Önemli olan kendi din anlayisimi illa din budur diye dayatmamam ve Kurandaki din anlayisini kendi hayatima yorumlamak.....

ben kuranda iki rekat oldugumu biliyorum diyor. hem peygamberin uygulamasi böyle idi diyor hem rivayeti diyor, ama baskalari rivayetlere inaninca sünnete bilgisiz cahil cühela oluyor.

farkida o kuranda nasil oldugunu biliyor lakin bilgisine ragmen mezhep imamlari ne murad etmisse onu uyguluyor. bu ne perhiz bu ne lahana ondan sonra mezheplere inanmiyor.
Alt 27.04.2005, 20:57
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard var tabii Allah diyor

namazlarini kilan salih amel isleyenler Allah"in veli kullaridir. Gerekirse Allah onlari ucurur. Uctuklari kesindir cünkü onlar namazlarini öyle ihlas ile kilarlarki Allah"in önündeymis gibi.

sen bunlari bilmiyorsun tabii.
Alt 27.04.2005, 21:18
Benutzerbild von kucukgicik
kucukgicik kucukgicik ist offline
Neuer Benutzer

Standard okuyun anlarsiniz

ya dünyada okadar yoktan yere kavgalar cikarken neden hala insanlar ayirim yapiyor anlayamiyorum sonucta herkes ayni inanca sahip degilmi?
Peygamberimiz hz. Ali camide öldürüldü ama benim tanidigim okadar cok alevi camiiye gitmiyorlar?
önemli olan insanlarin insan olmasi hic bir sekilde ayirim yapilmamali ben sünniyim ama bircok alevi arkadasim var.
PKK dersin is degisir. Bir ülkeyi bölmeye calisanlari insan yerine koyamam hele birde okadar cok sucsuz insan öldükten sonra. Hepimiz Allah"in yarattigi insanlariz ve kimse bunu anlama gayretini göstermiyor dünyada yasanan savaslarda okadar cok sucsuz insanlar öldü ve kimsenin buna dur demeye niyeti yok:=(!!! Dünyanin sonu yaklasti ve kimse kimseye yardim etme geregi duymuyor herkes kendi cikari pesinde ama fanii dünya yasanan hepsi rüya. Allah gözünde tüm insanlar esittir bunu unutmayalim.
Yani alevi-sünni evliligine neden hala karsi cikiliyor?
bende kücük bir yerde yasiyorum ve görüyorum bu ayrimcilik artik sadece büyüklerimizde var ama genclerimizin yedikleri ictikleri ayri gitmiyor...
Alt 27.04.2005, 21:20
Benutzerbild von kucukgicik
kucukgicik kucukgicik ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T. :=)))) o.T.

ohne Text
Alt 27.04.2005, 21:29
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard krass o.T.

ohne Text
Alt 27.04.2005, 22:40
ruveyda30

Standard muhattap olmayin su imansizla yeter!!!!!

ohne Text
Alt 27.04.2005, 23:11
unknown

Standard Yazin ilginc kücükgicik!

Sana simdi icimdi bir soru soruyorum. Aleviler aceba niye camiye gitmiyorlar. Her zaman böyleler mi idi yoksa bir takim yasanmis olan seylerden sonra mi bu karari aldilar. Eger dogrusu ikincisi ise, ne olmustu gecmiste? Ve tarihin akibetini nasil degistirdi? Emevelerin bu konuda pay hakki ne kadardir? Emeviler kimdir müminlerin kardesleri mi yoksa kallesleri mi? Böyle basmakalip sorulara bir iki cümlelik satir yazmakla ne is biter ne de Senin bilgin cogalir bu hususta. Sayi sünnilik nedir? Imam Hüseyin sünni mi idi? Eger imam Hüseyin sünni idi ise, Yezit ibn (oglu) Mervan ne dir? Sünnilik ne zamandan beri vardir? Imam Cafer"i Sadik kimdir? bu sorulari sonsuza dek cogaltabilirim. Ama Islam aleminin sorunlari günümüzdedir.

Kimileri Mervan oglu Yezid"i sözüm ona Istanbul"u kusatmis diye överek yere göge sigdiramiyorlar. Alevilerin camiye gitmemesinin sebebini Emevilerin tarihini irdelesersen ögrenirsin.

Deli gönül cok asilip sad olma
Kerbela"da Sah Hüseyine baksana
Nefsine uyupta kahkaha gülme
Ehl-i Beyt yastadir gama baksana

Yezit kasteyledi vermedi suyu
Orada tutuldu kafirin toyu
Sirri ya agliyor ne murat deyu
Fadime"nin kinasina baksana

Dün bügündür Zeynep ceker tertessüp
Kerbela cölleri Imama nasip
Simasi peygamber cemalin Yusuf
Ali Ekber"nin sancagina baksana
Alt 27.04.2005, 23:24
unknown

Standard Burada alevilik-sünnilik gibi bir

tartisma yaratmak istemiyorum. Islam alemi ancak Kuran"a dönüsü gerceklestir ise iflah olur, yoksa yerinde saya saya gider. Imam Hüseyin yezit tarafindan katledildi diye imam Hüseyin"e agit yakmak yerine günümüzde Islam aracinin tekerini batakliktan nasil cikarabiliriz diye kafa yormak gerekir. Konuya bu sekilde yön vermek istiyorum.
Antwort