Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 25.04.2005, 16:28
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ne mantik

tutarli ve kuranla birebir örtüsen peygamberi yorumlara insanin sirt cevirmesinin bir mantigi yoktur.
Alt 25.04.2005, 16:29
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben kurandan kacmiyorum saptirma

sinirlerimide germe. Benim Kurandan uzak oldugumu nereden cikariyorsun. Konuyu saptirma. Konu burada Hadisleri red etmekti ve ben ondan bahsettim. Bu Kurandan uzak oldugum anlamina gelmez. Saygisizlik yapma. Hadisi seriflere inanlar Kurani sevmez polemiligi yapmaya calisma burada. Biz en az sizin sevdiginiz kadar severiz Kurani.
Alt 25.04.2005, 16:30
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Bende anlamiyorum ....

Hem ben böyle inaniyorum diyor. Diyer taraftan baska türlü yapiyorum diyor. Ikilik var farkindami bilmem.
Alt 25.04.2005, 16:33
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Peygamber efendimizin namazi

nasil kildigini nereden biliyorsun ??

Nerede yazili ?? Kaynagini nerede
Alt 25.04.2005, 16:38
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Bazilari bu ayetleri cok iyi okusunlar

Gönderme yapmiyorum. Bende okudum )

NOt. sagol ayetleri yazdigin icin ...

Allahin sözü gibisi varmi ...
Alt 25.04.2005, 16:43
eniskaya

Standard Ben uzman degilim uzmanlarin dedigini

söylüyorum... ister sen Hadisleri din say... saymayani Resüle küfrediyor say ister sayma... im Grunde interessiert das niemanden..... yeni mich uach nicht...

Dedigim gibi... Sen Uni Proflarini bir araya toplayip onlara ders vermedikten sonra isniz zor... kendi din anlaysinizti din olarak monta etmeniz imkansiz...

Benim veya benim gibi düsünenlere gelince... zaten böyle bir düsüncemiz amacaimiz yokki....
Alt 25.04.2005, 16:46
eniskaya

Standard Kardesim bbana persönlich gelem...

ben öyle kimsenin sahsi din anlayisini takmam... kimsenin benim dini anlayisimi takmasini beklemem.... banane yahu senin din anlayisindan...

Kuranda 2 rekat ve 3 vakit yaziyormu ??? evet Ayetlerde belli.... dann warst das.... yok su böyle yapmista bu böyle yapmista... yahu banane... yapmasaydi... Resüle sordudami Imami Azam yeni bir din cikardi ve adini Islam koydu... yoooook...

Also bende niye sana sorayimki dinde bilmek istediklerimi...

Uniler Prof dolu.... yazarim bir Mektup bir Mail... yada giderim Konferanslara usw... ve CEHALETIMI gideririm..... ne isim var benim kara Hocalarla ve Hezheplerle.... ben Mümin olmak istiyorum mehr nicht...

O yüzden bana sadece Kuranda Vahyii olandan bahset... der Rest senin olsun... ich will es nicht
Alt 25.04.2005, 16:47
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Prof prof diye ötüyorsun

Ya kimmis o toplayacaklarim proflar ya. Diyanet hadisleri inkar etmiyor. Türkiye ihalihet alimlarin (prof.) nerdeyse hepsi hadisleri inkar etmiyor. Kimi toplayacagim ben ?

Yasari ve talebelerinimi ?
Alt 25.04.2005, 16:52
eniskaya

Standard Ben inanmiyorum Hadislere

bence asiri derecede Kurandan saptirma var.... bu benim görüsüm... sana kabul et diyende yok etme diyende yok...

Sen kabul ediyorsun diyip, benim kabul etmememi saygisizlik olarak görüyorsan, kafadan catlaksin o zaman.... cünkü das ist nicht normal.....

Mecbur degil herkes senin gibi Hadis kabul etmeyi... kaldiki Ilahiyatcilardan daha iyi bildiginde yok bu olayi....

Begenmedigin uzmanlarin cogu neredeyse ayni seyleri söylüyorlar....

Noch was..... ben gecen Siyaset meydaninda seyrettim... Yasar Hocamiz sandigindanda gecler tarafindan ragbet gördü... yani din acisinda illerden gelen ögrenci temsilcilerinin ona ragbeti tüm digerlinden daha coktu.....

Yani sen begenmeyebilirsin... bazen bende begenmiyorum... ama bir gecekler var... bu adam tutuluyor... kolaylastirdigi falanda yok... olani söylüyor... olamyanlara zaten deginmiyor.... ve saaaadece Kurandaki olanlara dönün diyor... ve bencede cok hakli... sence olmayabilir... kaldiki sen iftira atiyorsun bazen... yok sunu kaldirdi yok bunu kaldirdi... kaldirmadi... adini etmedi.. hepsi bu kadar
Alt 25.04.2005, 17:26
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard PEYGAMBER YORUMLARI

malesef peygamberin nasil yorumladigini bilemiyoruz...herhangi bir video yok bir delil yok ..yasayan sahabede kalmadi...belki hz muhammed kurani aynen enis gibi yorumlamistir veya en sasirilacak uc karakter gibi..
bunu bilemiyoruz..ayrica her tutarli yorumda illa peygamber yorumu olacak degildir..simdiki papa ratzi bile tutarli kuran yorumu yapabilir..
o yüzden bize düsen ibrahim gibi atalrinin dinini sorgulayip akil ile kurana iman etmektir..sartlar bunu gerekteriyor..
Antwort