| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() engelleyenmi var.....
Saaadece beizlerin senin dini algilayisiniza ihtiyacimiz yok.... Basis olrakta sadece Kurandaki ve ehli kitaptaki Vahyiileri kabul ediyoruz.... Olay aslinda acayip basittir ama iste bu gibi düsüncelerle sizler diger insanlardan daha iyisiniz gibi bir hevese kapiliyorsunuz.... Oysa Yahudiside Müslümanida tüm Resüller bile Allahin sisteminden yani Cehenneminden gececek... Ancak Salih Amel isleyenler Allah katinda ecir alacaklar.... ud das unabhängig seiner Religion...... Olayin Teolojisini anlamayan bence dini tam anlamiyla kavramasi cok zor olacaktir |
|
|||
![]() yerlerinde gecer..... tek bir yerde degil...
HZ. Muhammed zamanindan beri bu sekiliyle kilindigi kabul edilmektedir... Tabi tam gercegini Allah bilir... o yüzden bizlaer sadece o zamanki din anlayisina ancak yaklasabiliriz.... mehr aber auch nicht |
|
|||
![]() sana kirk sefer persönlich olma dedim.... behalt deinen Sprüche für dich..... und bleib sachlich.... ich brauche weder dich noch deine freundschaft im Forum......
Bildigin bir sey varsa Kurandan, o halde burada adam gibi Foruma yaz... ansonsten behalte bitte deinen ANSTAND.... Cattik be.... benimmi suc Kuranda yaziyorsa... sikayetler Allaha Vahyiiyi o yolladi ben degil.... o yüzden beni Kuran baglar sen degil |
|
||||
![]() KUR’AN-I KERİM MEAL’LERİ:
· ”(Allah) hikmeti kime dilerse ona verir, kime de hikmet verilirse muhakkak ki ona çok hayır verilmiştir. Salim akıl sahiplerinden başkası iyi düşünmez.” (Bakara, 269) · “ Andolsun ki, sizin için Allah’ı ve âhiret gününü umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için Resûlullah da güzel (uyulacak ) örnekler vardır.” (Ahzap-21) · “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz: Marufu emir ve münkerden nehyedersiniz.” (Ali İmran –110) · “ (İnsanları ) Rabbinin yoluna hikmetle güzel öğütle davet et. Onlarla mücadeleni en güzel (tarik) hangisi ise onunla yap...” (Nahl-125) · “ Ey müminler, Allah’tan korkun ve sadıklarla beraber olun.” (Tevbe-119) · “ Onlar gecenin az bir kısmında uyurlardı.” (zariyat-17) · “Seher vakti de onlar istiğfar ederlerdi.” (zariyat –18) · “Mümin erkekler ve kadınlar yekdiğerinin yardımcılarıdır. Marufu emir ve münkerden nehyederler.” (Tevbe –71) · “ Öyle müminler ki, onlar boş (lakırdılardan) ve faydasız şeylerden yüz çevirirler.” (Mü’minun –3) · “İnsan (iyi veya fena) hiçbir söz söylemez ki, onu kayıt ve tespit için yanında hazır bir murakıp bulunmasın” (Kaaf –18) · “Kulak, göz ve gönül, bunların hepsi yaptıklarından mes’uldürler.” (İsra –36) · “Allah gözlerin hâinâne bakışlarını sinelerde gizlenen her şeyi bilir.” (Mü’min –19) · “Rabbin daima görüp gözetmektedir.” (Fecir –14) · “Kendinizi, methedip temize çıkarmayın, Allah, fenalıklardan sakınanları herkesten iyi bilir.” (Necm –32) · “Mümin erkeklere söyle; gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, bu kendileri için çok temizdir.” (Nur- 30) · “Mümin kadınlara da söyle; gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna, baş örtülerini yakalarının üstüne (kapayacak surette ) koysunlar. ” (Nur- 31) · “Ey iman edenler, Allah’tan korkun O’na (yaklaşmaya) vesile arayın ve onun yolunda savaşın ta ki muradınıza eresiniz.” (Maide –35) · “Şüphesiz ki Allah kendi yolunda, birbiri ile kenetlenmiş (yekpare ve müstahkem) bir bina gibi saf(lar) bağlayarak çarpışlarını sever” (Saf –14) · “Allah ve peygamberine iman (da sebat) eder, mallarınızla, canlarınızla da Allah yolunda çarpışırsanız, bu sizin için eğer bilirseniz çok hayırlıdır.” (Saf –11) · “Andolsun sizi imtihan edeceğiz. ta ki, içinizden mücahidleri ve sabrı sebat edenleri belirtelim, haberlerinizi açıklayalım.” (Muhammed -31) · “Allah yolunda öldürülenlere “ölüdür” demeyin onlar diridirler, siz farkında değilsiniz.” (Bakara –154) · “De ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin.” (Ali imran –31) · “Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ta ki, esirgenesiniz” (Al-i İmran-132) · “Kim peygambere itaat ederse, gerçekten o, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa –80) · “Ki... O peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten men eder, iyi ve temiz olan şeyleri helâl, murdar olan şeyleri de üzerlerine haram kılıyor. Onların ağır yüklerini, sırtlarında olan zincirleri indiriyor o. İşte ona iman edenler, onu ta’zim edenler, ona yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nura tabi’ olanlar, onlar selamete erenlerin ta kendileridir.” (A’raf –157) · “Bunlar iman edenlerdir. Allah’ın zikriyle kalbleri huzura sükuna kavuşanlardır. Haberiniz olsun ki; kalbler ancak Zikrullah ile olgunlaşır.” (Rad-28) |
|
||||
![]() burada ahlaksizlik yapma.
Senin din anlayisina saygi duyulmasini istiyorsan. Bir an önce sözlükdeki saygi kelimesine bak! Siz kendiniz idda ediyorsunuz bizim yanlis inandigimiza! Biz size kafirmi diyoruz insaf et. Burada propaganda yapman yakisiksiz onu öne cikarmak istiyorum sadece ! |
|
|||
![]() ne kadar seninde inanma hakkiin varsa benimde red etme hakkim var....
Kisacasi benim Hadislere ihtiyacim yok... Kuran Tefsiri bana yetiyor |
|
|||
![]() e ben onlari din sayamam...
Sen neden hic Kurandan bahsetmezsinde hep onun disindakilerle ugrasirsin.... Yahu gelsene Kurana..... neden Kurandan kaciyorsunuz anlamis degilim |
|
||||
![]() Bana degil peygambere ama neyse sen o yönünü hic düsünmezsin. Isine gelmez bu senin hayat anlayisin.
Burada hadislere küfür ettigin sürece senin gibilere kim sempati duyacak ? Dedigim gibi yüzde 99 benim düsünceme sahip (diyanet bile) asil senin düsüncen exotic bir sey ![]() |
|
||||
![]() tek yaptiklari angriff ist beste verteidigung!
inanmadigin seyi uygulayip savundugun sey baska ise, yanlis diye adlandirip baskalarini yargiladigin seyleri kendi isliyorsan bu birincisi samimiyetsizlik iki cahillikten kaynaklanmaktadir. ama hala ne söylenmek isteniliyor kavriyamamissin. burnun yükseklerde sürtünüp duruyorsun. eskiler bir türkü söylerdi palavra palavra palavra .... |