| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() birisi kadinsal hisleriyle sohbet ediyor, digeri ön yargi ile yola cikiyor.....
Wisst Ihr was Leute... einige von euch nerven total.... Kardesim, konuda kalirmisiniz lütfen... konu Isa ise Isada kalalim... Aliye Veliye yada bana gelmeyelim...... Benimle alip vereceginiz zerre kadar sey yoktur... o yüzden sadece tartisma yapalim, konularda görüs alis verisinde bulunalim... Sonunda deyinki arkadas anlasamiyoruz... olur biter... Kirk sefer dedim anlasamiyoruz..... dann fängt Ihr anb... yok sen söylesin böylesin..... yahu ayna gibiyim bazen... nasil görmek istersen öyleyimdir.... ama yinede kimse beni tanimiyor o yüzden sizler konulkarda kalin...... öyle persönlich ancak Cahillerin isidir.... Auf ein neues und ich hoffe das Ihr diesmal Objektiver werdet |
|
|||
![]() 48-el-FETİH
İçinde İslâm"ın elde edeceği fetih, başarı ve zaferden bahsedildiği için Fetih adını alan bu sûre, hicretin altıncı yılında Hudeybiye antlaşması dönüşünde Mekke ile Medine arasında inmiş ve Medine"de inen sûrelerden sayılmıştır; 29 (yirmidokuz) âyettir. 23- Allah"ın öteden beri süregelen kanunu, adeti böyle yani O"nun peygamberi"nin galip gelmesi eski ümmetlerden beri cereyan edegelen bir adetidir. Sen de Allah"ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın, fakat sulh sayesinde onlardan da bir çoğuna iman nasip olarak kurtulacaklardır. ELMALILI HAMDI YAZIR |
|
||||
![]() ah canim benim :O)
cokmu dokunuyor? :O) abicigim, kaynak olarak kullandigin adamin nerdeyse kurandaki herseyi inkar ettigi ve bunun icin laf cambazligi yolunu sectigi kitaplarinda görülüyor! durum böyleyken, sen halen onun teorileri üzerine duruyorsun. lütfen bir kac hafta, ay, yil dogru dürüst insanlarin yazdigi kitaplari okusan? yinede sen bilirsin yani |
|
||||
![]() asker bunu beceremeyince neye yarar.
hem ben m.kemal tek kumandan oldugunu bilmiyordum. sen kac tarikatin ve cemaatlerin kendi komutanlari ile ölesiye kadar carpistiklarini biliyormusun? onlarin komutanlari sadece plan yapmakla kalmamis ön saflarda savasa katilmislar. yani korkmadan ;O) |
|
||||
![]() Bazi seyleri anlamak icin kelimeleri anlamak lagzim!
$efaatin lûgat anlamina bir bakalim: $efâat etmek. Afv icin vesile olmak. Fik: Âhiret günü bir kisim günahkâr müÄminlerin afvedilmeleri ve itaatli mü"minlerin de yüksek mertebelere ermeleri icin Peygamebr Aleyhissalâti Vesselâm ve sâir zâtlarin Allah Teâlâdan (C.C.) niyâz ve istirhamda bulunmalari. |
|
||||
![]() Dogru yol. Hak din yolu; Büyük ve genis cadde; Nur, aydinlik, isik; Kura"ân-i Kerim ve Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâmin târif ettigi ve bildirdigi yol. Allah (C.C.) tarafindan Peygamber Aleyhisselâmin vasitasiyle vaz" ve teblig olunan hükümleri hâvi Ilâhî kanunlarin hey"et-i mecmuasi. ($eriat, ayni zamanda din mânâsina müsta"meldir ki, Ahkâm-i aslîye denen itikadîyâti ve Ahkâm-i fer"îye denen ibâdet, ahlâk ve muâmelât yâni, Islâm Hukukunu ihtivâ etmektedir... Seriat; insanlardan sudûr eden ef"al-i ihtiyariyeyi bir nizam ve bir intizam altina alip tahdîd eden kaidelerin hulâsasidir, veya devletin islerini tanzim eden, nizamlarin, düsturlarin, kanunlarin mecmua"sidir. I.I.)
($eriat Ikidir: Birincisi: Âlem-i asgar olan insanin ef"âl ve ahvâlini tanzim eden ve sifât-i kelâmdan gelen bildigimiz seriattir. Ikincisi: Insan-i ekber olan âlemin harekât ve sekenâtini tanzim eden, sifat-i irâdeden gelen seriat-i kübra-yi fitriyedir ki, bazan yanlis olarak tabiat teamiye edilir. Mek.) $eriat-i fitriye: Cenab-i hakkin kâinatta vaz"ettigi fitri kanunlar. Âlemin harekât ve sükûnetini tanzim eden ve allahin irâde sifatindan gelen kanun. |