| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Ilaha ihtiyaci vardir...
Mesela Kurandaki huzur veren kanunlar ise sistemi düzenliyor ve bundada aslen basari elede ediyor... Diger Resüllerin sistemleride bezeri sekilde yürüyor.... Mesela bir Buda yada bir Manitu bir Resül olabilir |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() sanade gecer o zaman
|
|
|||
![]() Yasar Nuri Öztürk ve Tayip Erdogan.... das sind denek ich einige aktuelle AYDIN TÜRKLER
|
|
|||
![]() artik Modasi gecti.... yeni bir seyler üret
|
|
|||
![]() ancak Türkiye"de TSK tarafindan korunan zarif Demokrasimizin alternativi ancak seriattir. Türkiye halki daha demokratiklesmesi icin bir cesit evrimlerden gecmesini bende biliyorum. Yarin bu konu üzerine birseyler yazacagim. Aslinda bir kac yerlerde Sana hak veriyorum ama demokrasi deyipte safliga kapilirsak, demokrasiyi amac olarak degilde arac olarak kullanmaya calisanlarin ellerine düsersek vay bizim halimize. Orta caga degil Neanderthal"a olur bu yolculuk.
|
|
||||
![]() zamaninda bazi sahislar kuranda kendi isteklerini destekleyen ayetleri aramislar.. mesela namaz kilmak istemeyen bazi enler veya isler bir ayet okumuslar. "namaza yaklasmayin".. gördünüzmü, namaz kilmiyacakmisiz.. oysaki kurandaki ayet devam ediyor "sarhos iseniz" diye..
bugünlerdede mesela bu forum bunu yapmaya calisan beeeeepler var :O) abicigim, kurani bütünü ile ele almayi istemiyen sahislar hic konusmasin.. her yerden patlak veriyorlar. maglum sahislar kendilerini cok iyi biliyorya.. onlarin iclerini onlardan daha iyi allah biliyor. :O) allah o sahislari bildigi gibi yapsin |
|
|||
![]() bas bagiriyorum..... olay Kuranin ruhunda cözülüyor zaten....
Kurani tümden bir birlik olarak ele alacaksin..... bu kadar basittir... Bu cercevede ne Mezhep kalir ne Hadis kalir nede baska bir Hurafe.... her sey apacik gün isigina cikar...... O yüzden ben diyorumki... Mezgehp ve benzeri Ideolojiler din degildir... gercegi en azindan su anki zamanda yansitmiyor..... Daha dün bir ATVdeki sohbette gördümki, Kurandaki Cehennem olayini Günesin bulundugumuz gezegenler sistemini yuttugu halde Cehennemin gelecegini ve hür olmayan kabirde kalan ruhlarin tam bir Atesin icinde bulunduklari besbelli bir olay...... Ancak Salih bir ruha sahipsen, Sünnetullahin icerisinde sistemde var olan yer cekiminden kurtulabilirisin...... buda ibadetlerle ve tüm insanliga iyilik ve yardimseverlikle olan bir seydir... O yüzden Kuranda Bakara 62, Maide69, Ali-Imran 113-115 gibi Ayetlerde belirtilen sekilde insan davranirsa, belki gercek anlamda mümin olup yercekiminden kurtulup Günesin supernova halinden kurtulabilir...... Cünkü Allahin yarattigi Sünnetullah sistemi, yani kainat sistemi öyle bir seyki Masse zieht alles an...... Das ist nun mal so....... |