| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() sence dinse o zaman yasa....
Ben simdiden yeni Hadis kitabimi yazmaya basladim bile... 200 yil sonra benim adimi tasiyan din ortaya cikarsa kimse sasmasin.... Hadislerde iste böyle yazilmis..... Voller Lügengeschichten.... So einfach ist das..... Senin nerene Kuran yatmiyorda kalkmis asalaeti belli olmayan Hadis madislerle ugrasiyorsun..... |
|
|||
![]() Bakara 48
(Meali Süleyman Ates) Ve öyle bir günden sakinin ki, o gün hiç kimse, kimsenin cezasini çekmez (borcunu ödemez); kimseden SEFAAT (aracilik, iltimas) da kabul edilmez; kimseden fidye de alinmaz ve onlara hiçbir yardim yapilmaz. Bakara 48 (Meali Yasar-Nuri Öztürk) Ve sakinin o günden ki, hiçbir benlik bir baska benligin herhangi bir seyi için karsilik ödemez; hiçbir benlikten SEFAAT kabul edilmez, hiçbir benlikten fidye alinmaz. Ve onlara yardim da edilmez. Bakara 254 (Meali Süleyman Ates) Ey inananlar, ne alisverisin, ne dostlugun ve ne de þSEFAATIN olmadigi gün gelmezden önce, size verdigimiz riziktan (Allah için) harcayin. Kafirler, zalimlerin ta kendileridir. Bakara 254 (Meali Yasar-Nuri Öztürk) Ey iman edenler! Alis-verisin, dostlugun, SEFAATIN olmadigi o gün gelmeden önce size verdigimiz riziktan infak edip dagitin. Küfre sapanlar zalimlerin ta kendileridir. Zümer 44 (Meali Süleyman Ates) De ki: "Sefa"at tamamen Allah"indir (yardim ve destek yalniz O"ndandir). Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra O"na döndürüleceksiniz." Zümer 44 (Meali Yasar-Nuri Öztürk) De ki: "SEFAAT, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz." -------------------------------------------- Zümer 44 o kadar acik sekilde yaziyorki.... artik kabul etmemek esittir dinden cikmak.... Cebrail Resüle diyorki... sen git anlat insanlarki SEFAAT tümden Allahindir..... Eeeeeeeee o halde ona öyle denmisken.... acaba HZ. Muhammedmi kalktida..... HEY AHALI DUYDUK DUYMADIK DEMEYIN.... BEN SEFAAT EDECEGIM.... hmmmmmmmm eger öyleyse HZ. Muhammed Allahin emirlerine karsi gelmis demektir..... Acaba o mu daha mantikli yoksa, bazilarinin uydurduklari... efendim ben günahkarim... ama Muhammed beni Allahin elinden kurtaracak.... pähhhhhhhh Vallahi kurtaramayacak..... Buna ancak günahkarlar inanir ve kendi Egolarini rahatlatirler... mehr aber auch nicht So ben simdi tüm kendini Uzman sayan arkadaslardan Sefaatin HZ. Muhammedede mahsus oldugu yönünde Ayetleri rica edebilirmiyim... Ayni zamandada Oezsu hanimdanda aynisini rica edecegim.... ben sahsen Kuranda bulamadim, o yüzden yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.... Haaaaa noch was... Rivayet, Hadis, Sünnet gibi seyler gecerli degil.... Kuran varken Allaha ama Hadisinde yaziyor diyemeyiz... o yüzden bunlarda yazlanlarin zerre kadar bir gecerliligi yok..... |
|
|||
![]() rsun... ben saaaadece Kurandir baglayici olan...
Sen gelmissin yok inkarmi ediyorsun ???? Hör auf zu sülzen.... das völlig daneben... Ben sana diyorumki... Sünnet saaaadece Hz. Muhammedin Kuran yorumudur.... yani kendi zamanina göre Kurani yorumnlamis ve es dostlarina etrafina dini teblig etmis.... Sünnet diye bir sey yok aslinda...... saadec ebazi hususlarda o zamandan bur zaman kalan uygulamalar var... mesela namaz olayi gibi HZ. Muhammedin uygulamalari yani Kuran yorumu dahlen dinin bir parcasidir...... Ama yinde o uygulamalarin Kuranda yeri var..... Ama Sünnet dedigin su anki haliyle HZ. Muhammed uygulamasi degilki.... Imami Azam ilaveleriyle dopdolu... 20 rekat Teravih... daha sonra Sünnet kelimesi adinda Hurafe ilaveler.... Insanlarin anasini Sünnet kelimesi altinda aglatmis Imami Zam... Kolayi zorlastirmis... ve zorlastirilmis... Yok efendim Sünnetmis yok efendim Hadismis... Cok radikal olursak... ne Hadis var ne Sünnet var nede Rivayet var... hepsi ALinin Velinin laflaridir... Peygamber zamaninda yoktu Sünnet yada Hadis yada baska bir sey... Kuran HZ. Muhammede yetmisse... banada fazlasiyla yeter |
|
||||
![]() Hic bir bildigin yok, bari biliyormus gibi yapma.. her yerden patlak veriyorsun :OP
Öyle büyük bir zaata iftira ediyorsun.. yakisirmi.. bugünkü alimler onun yanin hic kalir. u know.. onun kadar kurani bilen, peygamerbirimizin hayatini, sahabelerin hayatini bilen baska biri varmi.. söyle bakayim. haydi ciktigin delige geri dön.. |
|
|||
![]() yokki......
Sünnet adi üzerinde yapilsa sevap alinir yapilmazsa bir zarar gelmez.... Sünnet din degilki...... Eger din olsaydi FARZ denirdi Sünnet degil..... Ich habe keine Lust mit dir das noch mehr zu erklären... git arkadasim istedigin Uniye git sor oradaki bilim adamlarina, dann wirst du sehen.... Bosuna zamanimi harcatma bana |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Kuran"daki ayetler ile hadislerdeki söylentiler celisirse ne yapariz? Hadisin birisinde belirtildigi gibi hadislere mi uyalim? Kuran-i Kerim tamamlanmis ve herseyi ayrintilarda belirtmis Allah"in kelamidir. Kuran-i eksik mi görüyorsun? Allah birseyler unutta hadisler ile mi "dinini tamamladi"? ;-) Güldürme beni! Neymis bakalim hadislere ihtiyac duyma sebebi? Namaz mi, oruc mu, zekat mi? Neymis bakalim? KURAN EKSIKSIZDIR! Islam dinine Kuran"dan ziyade eklemeler yapanlar aslinda cehenemmlik olacaklardir. Sana istersen simdi vaybee"nin serverlarinin agirligini kaldiramayacak kadar tonlarca akila ve mantiga sigmayan hadisleri yükleyim istersen foruma. Ve bunlarin hic bir derin manasi yok ancak irin manasi olan sacma sapan seylerden ibaret. Insan akli ile Kuran bilgisi celismez. Bu kadar basittir olay. Islam basit bir dindir cünkü Allah"u Teala insanlarin sasirmalarini degil dogrulara yönelmelerini istiyor.
Arama uzakta vardir yakini Gercek olan talip alir hakkini Yükletmezkler Sana yolun yükünü Yükün kaldiracak er olmayinca! |
|
||||
![]() 1. Hıristiyan Akideli Kapitalistlerden
Dünya insanlarına yayıldı cumhuriyet İslamın tam düşmanı soysuz sosyalistlerden İslam Alemine geldi girdi Cumhuriyet. 2. Fransız ihtilali ilk başlangıç mebdei Kapitalist Akidesidir kaynak menbei Hıristiyan milletidir sevkiyat menşei Küfür hadaretinden alındı Cumhuriyet. 3. Kapitalist Akidesidir onun mekanı Demokratik ülkelerdir onun meskanı Laik demokratlar onun hayat imkanı Laik demokratlardan geldi Cumhuriyet. 4. Din diye kanun koyan papaz ve papaların Halkı sömüren kral ve imparatorların Buna karşı çıkan düşünür, filozofların Orta yol düşüncesinden çıktı Cumhuriyet. 5. Papaz ve filozofların vasat hal çaresi Din ayrı, devlet ayrı Kafir Demokrasi Bu düşünce kesin Kapitalist akidesi Bu akideden ortaya çıktı Cumhuriyet. 6. Demokratlar demokrasisinden geldi Düşmanlar eliyle İslam alemine girdi Hep kafirleri sevdi, Müslümanları yerdi Kapitalist akidesinden geldi Cumhuriyet 7. Laikler demokrasisinin ön gördüğü Sömürme aleti olarak öne sürdüğü Her an Müslimin hayat defterini dürdüğü Laik demokratlardan geldi Cumhuriyet. 8. Hakkı olmadan maddi menfaatlar getirten Gayri meşru zevklere, meşru dedirten Halkı sömürtüp her türlü haramlar yedirten Kafir Demokratlardan geldi Cumhuriyet. 9. Kaldırdı insandan namusu, hayayı, arı Şer’i esasları yok etmek oldu şiarı Müslüman’a zulmetmek oldu kisb ile karı Mü’min ve Müslimin düşmanı oldu Cumhuriyet. 10. Tamamen İslam’a zıt kanun ve nizamları Her yönden fuhşiyata sevk eder insanları Şer’i hükümlerden men eder Müslümanları İslam’ın zıddı inançtan geldi Cumhuriyet. 11. Kapitalist yönetimiyle yönetim yaptı İslam’ı bıraktı küfre meyledip saptı Paraya, kadına, Ataya Rab deyip taptı İslam düşmanı M. Kemalle geldi Cumhuriyet. 12. Kaldırdı 1300 yıllık İslam Devletini Bozdu parça parça etti İslam milletini Astı, kesti, yaktı, yıktı İslam ümmetini İslam’a karşı meydana çıktı Cumhuriyet. 13. Laiklik, Cumhuriyet, Demokrasidendir Demokrasi, faşist Kapitalistlerdendir Kapitalist, faşist Demokratlardandır Faşist Demokratlardan geldi Cumhuriyet. 14. İyisi de, kötüsü de yok İslam da Cumhuriyet Cumhuriyetin kuruluşu şu dört hürriyet Fikri, şahsi, mülki ve inançta serbestiyet İşte bu serbestiyetten geldi Cumhuriyet 15. Müslüman bu dört unsurda da değildir serbest Şer’i hükümle bağlı olması gerek elbet Bağımsız olamaz Müslüman olduğu müddet İslam’a bağımsızlıktan geldi Cumhuriyet. |