| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() bayatsa ben sana ne yapayimki... ????
Am besten hörst du auf hier Blödsinn zu labern |
|
|||
![]() Ideolojilerin cani cehenneme... herhangi bir Ideolojiye bagli olan zaten delinin tekidirde... bu bizim konumuzla ne alakasi var...
Din Ieoloji sahibi degildirki... din evrenseldir.. yani tüm dinler Teolojisi aynidir.... O yüzden senin yazinin dinle ne alakasi var... ??? |
|
|||
![]() Hayatımızı Allah"ın bu dünyaya koyduğu sünnetullah
yani sosyal ve tabii mahiyetteki ilahi kanunlar çerçevesinde yaşamak durumundayız. Bu kanunlara aykırı hareket etmek, Allah"ın koyduğu bu kanunlara meydan okumak anlamına gelir ki, başımızı kayaya çarpmaktan farksızdır. Bu bakımdan elimizde olan hususlarda üzerimize düşeni yapmak ve gerekli tedbirleri almak kap etmektedir. Çünkü Yüce ALLAH, bu hususta birtakım sebepler yaratmış ve bazı şeyleri bu sebeplere bağlamıştır. Sebepler işlenince bunun sonucu ile karşılaşılır. Ateş yakar, donma derecesine varan soğuk, dondurur. Sıcaklık derecesi kaynama noktasına ulaşan su buharlaşır. Yer çekimi vardır.Kendini yüksek bir yerden atan yere çakılır. Zehir öldürür. Hayatı devam ettirebilmek için vücudun ihtiyacı olan gıda ve suyun sağlanması gerekir. Sıcaktan ve soğuktan korunmak için giyinmek, açlık ve susuzluğu gidermek için yiyip içmek, ürün almak için tohum atıp tarlayı sürmek, ağaç yetiştirmek için fidan dikmek, kazanç sağlamak için de kazanç sağlayacak yollara başvurmak gerekir. ALLAH, dünya hayatında elde edilecek nimetlerin hepsi için birtakım sebepler yaratmıştır. Sebebine yapışmayan, bu nimetlerden mahrum kalır. Ahiret nimetIerine kavuşmak da böyledir. Herkesi yaşatan Allah"tır. Bununla birlikte yiyip içmeyeni yaşatmaz. Şifayı veren de odur. Fakat hastalığı için zaruri olan tedaviyi almayan genellikle şifaya kavuşamaz. Rızkı veren de odur. Fakat rızkı elde etmek için çalışıp çabalamak ve sebebine sarılmak gerekmektedir. Bir kimse, ALLAH rahimdir, beni korur diyerek öldürücü zehir içerse ölür. Bu sünnetullahtır. Yani Allah"ın bu kainata koyduğu kanundur. Vücudumuz emanettir. Çocuklarımız emanettir. Toplumun bireyleri, topluma ve dolayısı ile toplumun yönetiminden sorumlu kişilere emanettir. Bu emanetin muhafazası en önemli dini vecibelerdendir. Bunlar dinimizin, insanın canının ve malının korunması hususundaki emirleri kapsamında, farz-ı kifaye olan görevlerden sayılır. Hasılı nedeni ne olursa olsun, tedbirsizlik nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı alınabilecek her türlü tedbiri almak, dini ve insani bir görevdir. |
|
|||
![]() adi Sünnetullahtir... bizde o sistemden var olduk... yani evrenden dogduk..... veya yaratildik....
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() kaldiki... ilk önce buraya Sünnetullah anlayisini yani Allahin sistemini ben yazdim... ve tüm yazilarimda durmadanda yaziyorum....
Evet yazilmazsa anlatilmazsa bilinmiyor Sünnetullah..... Bu Forumda 100 kisiden belki 3 kisi cikar Sünnetullahi duyan..... das ist FAKT |
|
|||
![]() sistemini bilmediginden "Enis"?
sen insanlarin beyinlerini nerden biliyorsun ki?Her buraya göz atan fikrini yaziyor mu saniyorsun? Bzw. diger insanlara cahilde kendin cokmu biliyorum saniyorsun? Bu foruma azinlik dine bagli insanlar gelir gerisi faso fiso... "benim bildigim hicbirsey bilmedigimdir..." "ich weiss, dass ich nichts weiss...."SOKRATES... ben herseyi biliyorum demek insanlara kus bakischi ile bakmak hicde hosch bir davranisch degil bence.... Cogunlugun yanlis olarak bildigi felsefeleride dogru diye insanlara inandirmaya kalkmakda hic dogru degil...! |
|
|||
![]() duydun.... ganz Ehrlich....
|