| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Atatürk gibi sizden kac kisi cikmis bakalim? Merak etme Cumhuriyet ebedii varolacaktir.
|
|
||||
![]() celismiyorlarsa yapilir. neye iman diye sormamiza gerek yok tabiki, islama, allaha iman.
1.500 yil önce allah kuluna hitabettigi zaman, muhakkakki insanlarin bugünkinden baska bir anlayisi kültürü vardi. ve allah insanlara onlarin o zamanki kültürüne ve anlayisina göre seslendi. allah ayetlerinde (hasa) deseydiki, uzay gemisi yapin ve mars"a gidin, sanirim hic kimse, mars"in bir gezegen oldugunu ve oraya roketlerle gidilebilecegini kavrayamadigi icin, ayetleri inanilir bulmazdi. Ayetlerde hic bir degisme olmaksizin, insanlar kendilerini gelistirdiler ve bu gün marsa yolculugu yapilabilir buluyorlar. müslüman bilim adamlarinin bu gelismeye katkilari malesef sinirli ve az olmustur. neden az olmustur, burasini daha iyi kavrayabilmemiz icin tarihi ve yasanan islami felsefeyi iyi bilmemiz gerekir. Acaba islam bize mantigi yasakladimi, yoksa müslümanlar islami yanlismi anladilar ve yasadilar? bence ikincisidir. cogumuz hala tanri yeri ve gögü ve insani nasil yarattigina, adem"den günümüze gecen zamani hesaplamaya takilip kaldik. belki ondan anlamamiz istenen baska bir sey vardir. eger bu saplantimizi yenebilirde mantigimizi kullanirsak hersey mümkündür. yoksa yapilacak uzaybilimciligide, baskalarini kopya etmekten ileri gitmez. unutmamamiz gerekirki, hiristiyan ve yahudilerin kutsal kitaplari, kurandan daha önce gelmislerdir, ve daha ilkel insanlara hitap etmektedirler. din ve mantik ayni olamaz. |
|
||||
![]() auf die ANDEREN, irgendein Hirngespinst in deiner Pysche...solche Weltverbesserer haben die Menschheit ins Unglück gestürzt..beispiele...Adolf Hitler, Lenin, Mao, Saddam, Bush...solche Menschheitsbeglücker brauchen wir nicht, um Respekt und vielleicht auch Liebe zum Mitmenschen zu zeigen...
zum Glück bist du eine kleine Nummer... Allah senden razi olsun, senin sayende biz kendimizi gösterebiliyoruz-))) Mesela Bakss kardes...sana ne oluyor, zamaninda sende kücük zavalli benim gibi bir bebek, bir delikanli, bir cahil degilmiydin??? Yanlis anlama, ben saf`dan, sira`dan bir insanim ve cahillim..-))) Ben sadece Ahmet, Mehmet, Klausi, Mausi, Jonny, Muhammed vs. taniyorum... Kendinize gelin lütfen!!!! |
|
|||
![]() Egal an was amn glaubt.... der Geist braucht einen Gott
|
|
|||
![]() Egal an was amn glaubt.... der Geist braucht einen Gott
|
|
|||
![]() ne dersin bir baksana
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Bencede Din bir icgüdüdür
Egal an was man glaubt.... der Geist braucht einen Gott oder einen ähnliches Spirituellen Kraft.... Den der Mescn ist so konstruiert |