| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Thanatophobia (ölüm veya ölme fobisi)
|
|
||||
![]() bosuna basagrisi...Olmiyecek diye birsey yok-))
Ruveyda hanim genelden konu acti, tabiki sapik, günahkar kular heryerde var, seytan ve nefisle kim mucadele vermiyor, bazen kazanirsin, bazen kaybetersin..-)) Ben iyimsel bakarim, o bakimdan ben tek gözlü belki sayilirim-))) |
|
||||
![]() Allah"ın indirdiği ile yönetmek ve hayatın bütün işlerinde İslâm"ın hükümlerini hakim kılmak bir devlet olmaksızın mümkün değildir. İslâm, devleti şeriatın hükümlerinin tatbiki için bir metod kılmıştır. Nitekim Resül (sav ) Mekke-i Mükerreme"den, Medine-i Münevvere"ye hicretinden itibaren devlet kurmuştur. Devlet kurulduktan sonra da teşrî ayetleri ve hayat problemlerine çözümler ard arda inmeye başlamıştır. Resül (sav ) de kendisine inen hükümleri, inmesiyle birlikte hemen tatbik ediyordu. Ta ki Allah dinini tamamlayıp şu ayeti indiresiye kadar:
"Bugün size dininizi ikmal ettim/kemale erdirdim. Üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm"dan razı oldum." (Maide: 3) Resülullah (sav ), Rabbisinin risaletini/mesajını alıp insanlara tebliğ eden bir Resül"dü ve Allah"ın kendisine indirdiğini içinde tatbik ettiği bir devletin reisi ve yöneticisi idi. Resül (sav )"in Yüce Dostu"na göç etmesinden sonra, Raşidî Halifeler Devleti geldi. Bu devlette, halifeler Allah"ın indirdiği nizamların, yasaların hepsini tatbik ediyorlardı. Allah"ın indirdiği ile yönetim onlardan sonra İslâm Devletinde devam etti. Ta ki 1. Dünya Savaşı"nın sonunda İslâm"ın, müslümanların düşmanı kafir İngiltere Devleti"nin emri ile ajanı M. Kemal"in eliyle İslâm Devleti yıkılasıya kadar… |
|
||||
![]() Merhaba, oldukca güzel aciklamalarda bulunuyorsun, gercekten ilginc ve cok güzel.
Lakin cok agir hastalarin ic acisi durumunda o kadar kati olma, o kadar kati bakma lütfen. Öyle agrilar var ki morfinde yeterli olamiyor, inan yatakta vücut cürüyor, kurtlaniyor. Cok aci bir durum hem tipcilar acisindan, hem moral acisindan, cok muglak bir durum, etik acisindan da asagiya tükür sakal, yukariya tükür biyik gibisine. Cok özel durumlarda özel bir girisim yolu acilabilmeli. Zor bir konu ama konunun uzmanlari mutlaka cok özel durumlar icin bir yol bulmali. Daha esnek olunmali, ama uygulayacak olaninda karsina cikacak pisikolojik durumlari ve bir yasam boyu icine düsecegi bunlaimlari olacaktir, herhalde bunu uygulayacak kisi yada kisiler üc kurus kazanmaya calisan cellatlar olmayacak, bilemem bir yasam boyu kendisini nasil affedebilir. Cok zor ve muglak bir sorun. Her türlü durum icin. Selamlarim ile... Galvani... |