| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında yaşanan cinayet olayı sonrası, siyah beyazlı kulübü tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu"na (PFDK) sevk etti ve 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Federasyonun Levent"teki binasında gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sonrasında açıklamayı, basın sözcüsü Zekeriya Alp yaptı. Açıklama şöyle: "Futbolu çirkinleştiren, futbolun değerlerini yok etmeye yönelen her türlü eylemin karşısında durulacaktır. Hiçbir galibiyet ya da şampiyonluk, insan hayatıyla ölçülecek değerde değildir. Bu elim olay,sağduyu sahibi her kesimi olduğu gibi yönetim kurulumuzu da derinden etkilemiştir. Beşiktaş-Çaykur Rizespor arasında dün oynanan karşılaşma sırasında yaşanan elim olayı inceleyen yönetim kurulumuz, olayı, Futbol Müsabaka Talimatı"nın 33. maddesiyle düzenlenen (saha olayı) kavramı çerçevesinde değerlendirmiş, bu olay nedeniyle Beşiktaş Kulübü"nü tedbirli olarak PFDK"ya sevk etmiştir. Olayın vahameti ve toplumda yarattığı infiali de göz önünde bulunduran yönetim kurulumuz,Futbol Müsabaka Talimatı"nın 18/A maddesi gereği, Beşiktaş Kulübü"nün tedbiren 3 resmi maçta seyircisiz oynamasına karar vermiştir." Açıklamada, saha olayları karşısında hiçbir tavizin verilmemesi vekararlı bir duruş sergilenmesi görüşünde yönetim kurulunun birleştiği kaydedildi. ÖNLEM KARARLARI Bu arada, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Birinci Süper Futbol Ligi Kulüpler Birliği Vakfı temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan prensip kararları da yönetim kurulu toplantısında onaylandı. Toplantıdan sonra açıklanan kararlar şöyle: Bilet satışı ve dağıtımında yeniden düzenleme yapılacak. Kulüpler, deplasmana taraftar götürmeyecek, taraftarları için bu maçlarda bilet organizasyonunu üstlenmeyecek. Statlara biletsiz girişin kesinlikle önüne geçilecek. Toplu bilet satışına yasak getirilecek. Maçlarda merdivenler tamamen boş bırakılacak. Müsabakada görevli temsilci, merdivenler boşaltılmadığı takdirde maçın başlamasına izin vermeyecek. Maç sırasında merdivenlere oturulmasına izin verilmeyecek. Biletlerde belirtilen numaralı yerde oturmayan seyirciye, güvenlik görevlileri müdahale edecek. Kesinlikle herkes yerinde oturacak. Kapı otomat ve stat kamera güvenlik sistemleri UEFA kriterlerine uygun hale getirilecek. Akreditasyon sistemi yaygınlaştırılacak ve her maçta uygulanacak.Bu konularda talimatlara uymayan kulüplere en ağır müeyyideler uygulanacak. Güvenlik için eşgüdüm toplantılarına bu hafta İstanbul"da oynanacak Birinci Süper Lig maçları öncesinde başlanacak. Bu toplantılara maçın hakemleri, gözlemcisi, temsilcisi ile birlikte güvenlik, sağlık, itfaiye ve kulüp temsilcileri katılacak. 2. ve 3. liglerle ilgili önlemlerin görüşülmesi için salı ve çarşamba günleri Ankara"da kulüp temsilcileriyle toplantılar yapılacak. Kaynak: ajansspor.com |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() gegen manu hat fener grottenschlecht gespielt!
Manu dagegen hat ganz normal gespielt, das war nix besonderes... wer a solche fehler macht wie die abwehr von fener braucht sich nicht zu wundern das alle dinger drinnen sind ![]() wer so frei schiessen kann hat nichts mit der eigenen überlegenheit zu tun... die hintermannschaft und das mittelfeld hat geschlafen !!! |
|
|||
![]() ama Puanlar yerlerde yaaa !! neyse
|
|
|||
![]() Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) seçimini iptal etti. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu´nun, MHK seçimlerini kazanan Sabri Çelik başkanlığındaki listenin hukuka aykırı hazırlandığı iddiasıyla açtığı iptal davasını sonuçlandırdı.
Mahkeme, Ulusu´nun talebi doğrultusunda, MHK listesinin Futbol Federasyonu Yönetmeliği´nin 15. maddesine aykırı şekilde oluşturulduğu gerekçesiyle, seçimin iptaline karar verdi. Ulusu, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çelik´in listesinde yer alan 9 asil ve 9 yedek üyenin tamamının futboladamlarından oluştuğunu, oysa yönetmeliğe göre 2 üyenin hakem kökenli olmaması gerektiğini ifade etti. Çelik´in MHK listesini seçim sabahı hazırladığını savunan Ulusu, ´´Davanın lehime sonuçlanacağından emindim´´ dedi. Mahkeme kararının ardından Futbol Federasyonu´nun yeniden seçim süreci hazırlayacağını anlatan Ulusu, ´´Futbol ciddi bir iştir. Biz ciddi olmadığımız için kötü olaylar cereyan ediyor. Buraya futbolu ciddiye alanların gelmesi lazım´´ dedi. MHK´nın 22 Temmuz 2004 tarihinde yapılan seçimlerinde Sabri Çelik,Oğuz Sarvan ve Kemal Ulusu aday olmuş, seçimi Çelik kazanmıştı. Çelik: Hukuka saygılıyız Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik, Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi´n MHK seçimini iptal etmesiyle ilgili olarak, ´´Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun vereceği karara saygılıyız´´ dedi. Sabri Çelik, iptal kararını kurul olarak saygıyla karşıladıklarını Mahkeme kararının şu ana kadar ellerine ulaşmadığını vurguladı. Kaynak: fanatik.com.tr |
|
|||
![]() kizma canim ...
|