Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.04.2005, 02:28
eniskaya

Standard Kuran diger dinleri kabul ediyor

ama bizler yok.... degismis kabul etmeyiz.... yahu Kuran zamanindan buyanami degisti yoksa ondan öncemi degismisti..... Voll Lsutig sind diese Leute.....

Iste insanlar kabul etmiyor... diger insanlara yasama hakki tanimiyor... ben Allahin Jandarmasiyim deyip duruyor.....

Kuran Kuranken Incile EHLI KITAP.... yada KITAP EHLI derken bazilari yine yoooook Incil yanlis.... yahu incil dedigin nedir haberin varmi be cahil.... incil eski Testamenttir asil olarak... oda yahudilerin kitabi.....

Adem Havva ve cocuklari Sex party yapmis zanndiyorsun ve kardes kardesi sey etmis zannediyorsun... oysa sen Kurani anlamamissin... hic GENSIS olayindan haberin yokmu... hic evrenden haberin olmadimi... okulda dersini görmedinmi......

Insanlar tabiattan yani evrenden yaratilmistir... yada Sünnetullahin cocuklariyizda denilebilir............

Ben sahsen Islam dini diye bir sey göremiyorum auf dieser weiten Welt....

Kurani okuyorum o baska bir sey diyor.. akla ve mantiga ve insana huzur veriyor....

Islam Aleminin dinine bakiyorum... tamamiyle cöplük yahu... nichts zu gebrauchen....

Haaaa o yüzden ben sadece Kurandaki dine ve Incildeki Yahyii bölümüne tabiyim......

Mecaz anlamda hem Müslüman hem Hiristiyan hemde yahudiyim... hatta hatta bir Buschmanin dini bile Allaha ibadet eden bir dindir.....

Yeryüzünde Allahsiz olan hic bir kitle yoktur.... herkes bir sekilde Allah inanir....

Am Ende wird nur das eine entscheiden:

WELCHE DIESER WEGE FÜHRT EHER ZUM ZIEL ??????

Nur das alleine zählt... und was hast du in deinem Leben gemacht... yani tüm dinlerin temelinde yatan Teoloji acisindan....

Vallahi arkadaslar iyi eden iyi bulur, kötü eden kötü bulur.. eninde sonunda makbere girersiniz görüsüsünüz.....

Makberinde ne oldugunu bilen varmi ???

Yokmu... ???? Tja iste bilenle bilmeyen bir olmuyor demek
Alt 05.04.2005, 07:22
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard INKAR..

Unutmaki o Papst Allah in Peygamberini inkar ediyordu, yani Hz. Muhammed i . Ve ona bir ogul ve es isnad ediyordu. Bunlar sirk degilde nedir??? Biz bunlari sadece söyleriz.. SONUCDA HERSEYI BILEN ALLAH DIR. BURAYA GIRIPDE MUHABBED TELLALLIGI YAPMAYALIM LÜTFEN..
Alt 05.04.2005, 08:05
unknown

Standard bu kadar APTALLIK o.T.

ohne Text
Alt 05.04.2005, 08:06
unknown

Standard bu kadar APTALLIK ön´ünde SAPKA....

...cikariyorum.. Es hat MIT DIR KEIN SINN MEHR !!!! Yahu bir INSAN biraz EINSICHTIG olur,,,, Sen tam kasarlanmis KOCA BIR BUDALASIN !!!!

Senin TEOLOJI anlayisina esekler tepsin !!!!
Alt 05.04.2005, 09:42
ruveyda30

Standard ABIM ENERJINI BOSA TÜKETIYORSUN o.T.

ohne Text
Alt 05.04.2005, 11:21
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sevgili Enis!

Asagida yazdigin yazilarin ile tekrar kendine geldin.

Bazi sosyal ve toplumsal konular üzerine yazdigin yazilarini atlamak zorunda kaliyorum.

Fakat din üzerine yazdigin konularin büyük bir kismini zevkle okuyorum.

Sen din üzerine konularinin temelini insan sevgisi ile bütünlestirip onun cok daha büyügünü ve genisini tanrinin (Allah) tüm insanlara hic bir ayrim gözetmeden sundugunu savunuyorsun.

Lütfen savundugun bu noktayi sürekli bir ilke olarak savun ve koru.

Toplumsal ve sosyal konularda da ilke edinmeye calis.

Sevgiyle kal...

Galvani...
Alt 05.04.2005, 11:32
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah buyuktur

denke nach wenn Du was sagst.. bist du immer so pubertär??? yazi yazip ardindan "amin" diyen sensin.. das würde ich nie tun... Das ist Spielerei.. und gosteris.. kalbi temiz olan insan.. asla boyle yapamaz.
Alt 05.04.2005, 11:44
unknown

Standard BIRINI AL DIGERINE CARP...

INANCSIZ BIR INSAN IMANI SAKAT BIRINE AKIL VERIYOR!!

YARABBIM SABIR SABIR !!!
Alt 05.04.2005, 11:54
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard WIRD

hier darüber gestritten.. wer mehr moslem ist oder was?? buna sadece Allah karar verir.. WAS SOLL DAS MAHFUZ?? Mahfuz , Ruveyda vs.. surekli kardesim, ablam , GBler de gosteris icin siirler?? Din kalptedir.. burasi da forumdur.. Mahfuz: Enise 15 sene once senin yerindeydim diyorsun.. simdi daha iyi yerde misin?? Allah simdi seni seviyor ama Enisi sevmiyor ?? Iki de bir asagilayici kucumseyici tavirlar, yazilar.. insan guzelce medenice tartisabilir.. herkes kendi gorusunu soyleyebilir.. man muss sie ja nicht annehmen, oder etwa doch??? Papa icin traurig dedigim icin... din haini miyim sizce?? ters yoldamiyim?dusunun... Dinimizce dusmanin ölümüne bile saygimiz olmasi gerektigi soyleniyor.. bir ufak ekmek parcasina bile saygim ve sevgim var.. ezmemek icin bir kenara kaldiriyorum? Siz de yapiyor musunuz? dinimiz iste bu kadar ince , sade, tertemiz bir din.. insanlarimiza da bu yolu izlememizi gosteriyor oyle degil mi??
her gun `yüce "Allahi" anan insanlar sence kotumudur, Mahfuz, kama?? hic dusundunuz mu??
Muslumanlik icin kafa yoran insanlar yanlis senin tabirin ile yanlis yerlerde olabilirler.. Sana gore muslumanlik degildir belki de.. Ancak Allah onlarin kalbine guzellik verir... "dogru yolu" bulmalarini saglar.. oyle degil mi?? Besser als nur da sitzen und andere kritisieren.. Denk du mal uber dein Verhalten nach.. Sen tum hayatinda boyle isen.. neyse..
Bence burada cok fazla sekilci insanlar var.. die nicht im Herzen rein sind.. Echt schade...
Alt 05.04.2005, 12:02
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard zu mal

ich nur.. uber Papa echt traurig geschrieben habe... ich urteile nicht... solltest Du auch nicht.. KEnnst du mich?? wieso diese herablassende Art?? Bist du der bessere Moslem?? der weise Moslem? Der mir unterstellt, ich sei eine Oberrichterin und auf dem falschen Pfade??? himmm lieber Mahfuz?? ich habe zu grosse Ehrfurcht vor Allah, dass ich anderen Menschen, die sich als "gläubig" bezeichnen mit Respekt begegnen würde.. schau Dir meine Beiträge an... ob jemand tatsächlich gläubig ist oder nicht.. ist mir egal.. hauptsache ich werde nicht herablassend ..
Antwort