Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 03.04.2005, 23:57
unknown

Standard Ebu cehillerle isbirliginde olan

sizlerisiniz. Burada Musa peygamber misali sünni firavunlara ve onlarin putlarina tapanlara Hak dinine davet ediyoruz. Allah nurunu tamamlayacak ve gayri islam olanlar, sünniler, siiler, nurcular, süleymancilar, danismendiler, naksibendiler vs...bunlarin hepsi de Allah"in nurunu tamamlamasindan nasipini alacaklardir!
Alt 03.04.2005, 23:58
Benutzerbild von gaziantep30
gaziantep30 gaziantep30 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Biraz da sakin ol ve ... Flash Tvdeki

Nil hanim gibi bagirma... Yanki yapan kisiye yankisi geriye gelir ...
Birazda rasiyonel düsün ...
Alt 04.04.2005, 00:00
unknown

Standard SALIH AMEL ne ? LÜTFEN lagaluga yapmadan

acikla bana ?
Alt 04.04.2005, 00:01
Neuer Benutzer

Standard Sen arapca biliyormusun... ve nerde

okudun bunlari?
Alt 04.04.2005, 00:02
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben jandarmalari severim, seni de-)))

senmi bunu engeliyeceksin???
Halt dir einen Spiegel vor, mein Freund, du bist doch der Tauchsieder hier im Forum...
Wir, die uns an dir wundreiben, sind unabhängig, im Gegensatz zu dir, mit deinem TV-Star Yasar Nuri Öztürk und anderen Rattenfängern, ...ich bin nur von ALLAAAH Teala C.C. abhängig.-)))
Das positive an dir ist, daß die Leser sich selbst entscheiden können, was ihnen mehr zustimmt oder nicht, dein Weg ist der bequemere Weg...-)))
Alt 04.04.2005, 00:03
Neuer Benutzer

Standard IQ = was ? Idioten Quotient... o.T.

ohne Text
Alt 04.04.2005, 00:04
Neuer Benutzer

Standard Salak heisst es git kendi anadilini

ögren.... Feytullah amcanin ögrettirdiklerini burada ötme....
Nicht Salach , sondern salak
Alt 04.04.2005, 00:06
unknown

Standard MEZHEPSIZLIK DINSIZLIGE bir köprüdür

Simdi bu arkadaslara su soruyu sormak istiyorum:

Siz namazýnýzý NASIL KILIYORSUNUZ ???

Kendi tespitlerinize göre KURANI KERIMDEN yazdigi sekilde mi ?

Yoksa ana babanizdan ögrendiginiz HANEFI MEZHEBINE göre mi?

Tabii ki bu sorum NAMAZ KILANLAR icindir.
Pek cogunun NAMAZ KILMADIGINI biliyorum.

:-)

El-Cevap ?
Alt 04.04.2005, 00:07
eniskaya

Standard Farzlardir beni baglayan

istek üzerine benim din anlayisimi bir kez daha yazmak istiyorum.....

Bazi arkadaslar beni sevmiyorlarmis.... saygiyla karsiliyorum..... olabilir

Benim din anlayisim Kurana en yakin sekilde yaklasabilmektir... cünkü

1.) Kuranin dilinden anlamiyoruz (Resül zamanindaki Arapca degismis).... misal Atatürkün Türkcesini bile ben anlamiyorum

2.) HZ: Muhammed ölmüstür... yani bizim tebligcimiz daha yoktur... wri sind alleine und auf uns angewiesen

3.) Herkesin egitim durmu evdeki durumu ve davranis sekli farklidir... yani milyarlarca ayri ayri beyinler vardir

Peki baglayici olan ne olmali..... yani herkei baglayan ve kimsenin zerre kadar sesini cikartmamasi gereken nokta nedir ????

Ites bu Nokta evrensel INSAN HAKLARIDIR..... Eeeeee bu haklar nerede yaziyor.... ?????

Bu haklar Ehli Kitapta, Kuranda, Suufi Ibrahime Suufi Musada (10 Gebote usw...).... ve diger Resüllerin aciklamalarinda yatiyor....

Simdi bu kadar Semavi dinlerdeki kitaplar elkimizde varken... hangisi en saglam kaynak olabilir ??????

Tabiki en sonu olan ve gercekten Resül zamaninda yazilan Kurani Kerim......
Demekki Basis Kurani Kerim...

O halde..... SADECE KURANI Kerim din acisindan ve insanlik acisindan baglayici olan evrensel kanunlarala doludur.....

----------------------------------

Gelelim Kurani kim bilir düsncesine... Kurani her akli basinda ve biaz Sosyo-Kültürel ortamda yasamis insan anlar...... cünkü bir Arabistanda yasayan Arap bunu Resül zamaninda anlamissa bende anlarim.....

O halde Resül zamanindaki insanlar ne ile anlamislar Kurani..... Sadece Kuranin kendisiyle ve o olayin arkasinda yatan Sosyo Kültürel olaydan anlamislar Kurani ve hayatlarina uygulamislar.....

Cogu Sosyo Kültürel olaylari Arap kaynaklarindan tahmin üzere biliyoruz... ve Mealini ve Tefsirini yapabiliyoruz.... yani Kuranin Tefsiri var elimizde... Arapcadan tercüme edilmis Tefsirler veya Türkce Tefsirler... Mesela Ömer Nasuhi Bilmen, Elmalili Hamdi Yazir yada Süleyman Ates.... bunlar sadeece bir kac tanesi.....

Hemen hemen hepsi ayni seyi söylüyor.......

Adam gibi Tefsiri okuyacaksin... hatta bir kac tane birden... Olayi üst boyuttan anlamaya calisacaksin.. Allahi tanimak falal usw... ve Kurandaki evrensel cevaplari kendi hayatina uygulayacaksin.......

Olay bitmistir.....

Bu yolda insana yer yok.... bu yol insani Allah tasiyan yoldur... yani Allah ve insanin arasinda olan seyidr........

Simdi bazi üstadlarin yani alimlerin yorumlari vardir.... mesela Tefsirde yorumdur... o kisinin sahsi yorumudur...

Iste tam anlamiyla gercekmi degilmi kimse bilmedigi icin yorumlar kimseyi baglamaz

Mezheplerde birer sahsi görüs yani yorumdur..... o halde sadece o yorumu yapani baglar...... beni ve diger insanligi degil.... Imami zam bir yorum yapmissa o onu baglar bileri degil....

HZ Muhammed ise Kurani bize biurakmis ve o Kuran iste herkesi baglar... ama cesit cesit yorumlari yapilabilir.... elbet Kuranin cercevesinden disari cikmamak sartiyla......

O halde Kurani Kuranin cercevesinde yorumlayip Tefsir edip hayatimiza uygulamak lagzim.... am bu Tefsirleri yada uygulamalari DIN olarak degil..... Din-Kültür anlayisi altinda anlamak lagzim......

Imami Azami yada Süleyman Atesi... ki Süleyman Ates su aniyle Imami Zamai sollayali 40 yil olmnustur ve ondan daha üstün oldugu tartisilmasizdir...... iste Süleyman Hocanin dedigini bile haaaaa DIN budur deyip pesine gidersek... sonunda kazigi biz yeriz... eger yanlissa....

O yüzden her insan dinini arstirmak ila yükümlüdür... arastirdiktan sonra Alimlerin görüslerinde faydalanip, tavsiyelerine uyar... VEEEEE und jetzt kommst... o tavsiyelrin dogru yada yanlisligini kendisi tasir... yani Imami Azam yanlis demisse yada Süleyman Ates hoca aynlis demisse ve biz o yanlislari yapmissak... GÜNAHINI SAAADECE BIZ TASIRIZ....

Yani her yanlis uygulamanin cezasi vardir... Bilmiyorsunsa ögrenseydin seklinde...

O yüzden ben kendi sahsi hayatimi bir Imami Azam yada diger bir insanin eline asla koyamam, cünkü beni kurtaracak olan Saaaaadece benim baskasi degil... Nasilmi.... ????

Bakara 62 Maide 69..... SALIH AMELLE.... yani karsilik beklemeden iyilik yapmakla...

------------------------------------------

Umarim cok fazla olmadi

Selamlar
Enis
Alt 04.04.2005, 00:08
unknown

Standard Kardesim be 10 cesit TEFSIR ve MEAL var.

Simdi POLEMIK yapmanin sirasi degil :-) Yanlis varsa yazdiklarimda onu söyle sen :-)
Antwort