| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Ask_sehidi kardesim ,
sen güzel bilgilere sahip bir gencsin, bu belli ! düsünce ve fikrini burda paylasiyorsun ! acik ve net bazi güzel veya benim icin olumsuz fikirlerini yazabiliyorsun! Türkiye den cok sükür, senin veya es görüste oldugun kisilerden az da olsa, yavas ta gitse, olumlu haberler aliyorsun ! tarihi unutma, gecmisteki yapilan hatalar bu hükümetin veya inancli sunni kesimin degildir ! senin bir cok görüsüne, senin acindan baktigim zaman , hak veriyorum! illaki TC- tarihinde , siyasetciler ve askeriyenin hatalari olmustur , ama kalkip bu hatalari, simdiki hükümetin üzerine yikmak bence , VICDAN a asla sigmaz! Iyi bilirsin ki bizlerde bir ata sözü vardir : "yigidi döv ama HAKKINI ver " deriz. sende öyle yap , karsi görüste oldugunu belirt, ama IFTIRADAN uzak dur ! bu sadece bir agabey nasihati olsun ! dogruluktan zarar gelmez ilkesine , güvencimiz yasanan son tarihi olaylardan dolayi , sarsilmistir ! Benim , sahsen inanamadigim bir cok olaylar , 1990 larin sonuna kadar devam edegelmistir ! Sahsen ben, TÜRKIYE ve o topraklarda yasayan , Bütün TOPLUMLARI seviyorum! kimin ne olduguna bakmadan , onlar icin bir seyler yapmaya calisiyorum. SIYASETTEN COK UZAGIM, Lakin SOSYAL acidan aktif calismalara katiliyorum! Benim tek ideolojim, BARIS ÖZGÜRLÜK KARDESLIK HOSGÖRÜ ve SEVGI ilkesine dayanmaktadir! Olaylara bakarken sadece gecmiste, ATATÜRKE BAGLILIK ILKESI , bana yanlis gelmektedir ! Nedeni, nasil ki zamaninda , kimi siyasetciler, Dini suistimal etmislerse, bunu SolDemokratPartileri , ATATÜRK ü kulllanarak , yapmislardi ! simdilerde yapilan onca yanlisi , cözmek icin ugrasan bir DÜSÜNCE türkiyede yasayan SUNNILERIN gercekten özveriyle yaptiklari calismalarin sonucudur ! Sende iyi bilirsinki , ALEVI toplumu , ATATÜRKE bagli olduklarini , su zamana kadar hep CHP hükümetlerini desteklemekle göstermislerdir ! AMA illaki bir gercegide atlamadan , unutmadan , söylemek gerekir ki , en büyük (fasist)MILLIYETCILIGI, CHP hükümeti yapmaktadir. Her daim ATA TÜRK !! ismini kullanarak hem askeriyeye hemde diger toplumlara büyük acilar yasatmistir ! Farkindaysan , eskisi gibi ASKERIYE , Siyasete karismiyor ! NEDEN sence ? NEDEN DOGUDAN her an bir ölüm haberi gelmiyor ! NEDEN BIR TÜRK BAYRAGI , GÖNLERDEN INDIRILIRKEN BIR KIBRIT CAKMIYOR ASKER ! demekki , insanlar gercekten kardesligi birligi güveni sevgiyi saygiyi toleransi, özlemis, akan kana dur demek icin söz vermis, bunu hem türk hem laz hem kürt hem alevi , hem cerkez vs. bütün toplum istemekle birlikte yapmaya calisiyor ! bu duruma inan cok seviniyorum ! Millet oyunlara gelmiyor! bu durumdan rahatsiz olan , cikarci kesim, hala provoke ve savas canlari calmaktan geri kalmiyor ! Ama HAMD OLSUN ALLAH a , ANNELER BABALAR SAGOLSUN ; cocuklarimizin ve genclerimizin bilgilendirilmesinde , bilinclendirilmesinde , cok ilgililer ! son yasanan bazi olaylardan sonra, TÜRKIYE genelinde gercekten SÜKUNET li bir yaklasim izlenildi! Bu olaylarin , sagduyulu yaklasimlar sonucu, zorda olsa , atlatildigina sahid olduk ! DÜSÜNMEK bile istemiyorum, ama su sorumu sormadan gecmek istemiyorum: - Eger, hem Gezi olaylarinda, hem Soma ve en son bayrak indirme olaylarinda, HALKIN RTE yanli olan kismi , SOKAKLARA inse idi , sence TÜRKIYE simdi ne durumda olur idi ? ha , bu sadece sagduyulu RTE yanlilarinin basarisi degildir, bu ayni zamanda, PROVOKELERE gelmeyen ALEVI SUNNI KÜRT LAZ toplumlarinin , ayni ÖZVERIYI göstermelerinden dolayi dir ! ONUN ICIN , bu toplum gercekten , son zamanlarin en sakin, en ilkeli ve en akilli islerini cikarmaktalar, insanlar , gecmisten gelen , önyargilarini , bir kenara birakip, günpmüze kadar gelmis, TÜRKIYE YI bölmek icin oynanan oyunlari artik cok iyi analiz etmekteler. böylece , demokratik SECIMLER sadece sandik basinda yapilmaktadir ! ama tekrar söylüyorum. her kesmin düsüncesi, secimi özgürdür ! nasil ki alevi sunni laz kürt secimini esit sartlar altinda yapiyorsa, propaganda yaparken , bizlerin birer SIYASETCI gibi degilde , birer kardes gibi, düsüncelerimizi , saglikli bir bicimde, bir birimize , aktarmamizda , daha verimli bir ortami, yaratabilecegini düsünüyorum ! uzun oldu ama olsun ! en azindan kendimizi net ifade etmekle kalpler kazanmak degilmi niyetimiz ? PS. Ali Ismail ler in ölmesi icin ugras veren kimlerdi ? Milleti sokaga dökmek icin, Gezi diye milleti birbirine düsürmek isteyen, provokasyonun alasini yapan ve hatta " ALI ISMAIL" ismini ön plana cekmelerinde ki özenti neydi ? TUHAF - ALI hatay li , yani hem Kürt hem Alevi ? DOGRUMU ? neden ALI ismi ? neden bir HATAY li? neden bir KÜRT kökenli ALEVI bir GENC, bukadar SADECE isim olarak konusuldu ; HER YERDE SADECE BU ISIM SIVRILDI ; ARKASINDA YATAN PLAN NEDEN? GEZI OLAYLARINDA KI DIGER ISTANBULLU TÜRK GENCLER ICIN NEDEN BIR SATIR YAZILMADI; AMA ALI YI BUKADAR GÜNDEM DE TUTMAYA CALISIYORLAR ?? BASKA kimse yokmuydu , öldürülen ? , , BIR DE ASAGIDA ISIM VERMIYECEM NE YAZIKKI; ÖLDÜRÜLENLERI NEDEN UNUTTUNUZ ?? 1984 den beri : 21 bin 800 PKK’lı öldürüldü, 5 bin 500 polis ve asker şehit oldu. Bin 500 sivil öldü! SANDIGA GIDERKEN BU BILGIYI DE BIR YANINIZDA GÖTÜRÜN !!! MILLETI KARGASAYA, AYIRMAYA; FITNEYE SOKAN HIC BIR DÜSÜNCEYI DESTEKLEMIYORUM ! selam ve selametle salih [/color][/b][/font][/size] [size="3"][font="Arial"][b][color="Sienna"] Geändert von 1978salih (25.07.2014 um 10:20 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Bu tren yolda arizalanipta yolda kalmadi mi? Gazeteler mansetten veriyorlar da
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
nedense sirf olumsuzluklar sizin zihniyetten olanlarin hosuna gidiyor. olumlu olanlar sizi sinirlendiriyor. |
|
|||
|
|||
![]() Geändert von Ask_Sehidi (25.07.2014 um 19:42 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Allah'ın belası IŞİD Suriye'nin Deir Hafer şehrinde 8 Hristiyan'ı çarmıha gererek katletti.
Suçunuz yok sizde barbarlık baki, sizi savunanlarda da onursuzluk...SIZE BUNLAR TERRÖRISTTIR DIYEMEYEN SÖZÜM ONA BÜYÜK DEVLETLERIN BÜYÜK LIDERLERINDE SUCU VAR!! ![]() Geändert von Ask_Sehidi (25.07.2014 um 20:37 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Paralel operasyonda gözaltına alınan polislere ‘Başbakanı neden dinlediniz’ diye soruldu. (okumak icin tikla) İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli kademelerince gerçekleştirilen “Fethullah Gülen cemaati” operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin avukatları emniyette müvekkillerinin “Gülen cemaati aleyhine ifade vermeleri” için tehdit edildiğini iddia etti. 17 polisin avukatı Hüseyin Ataol, 17 müvekkilinden 16’sının poliste ifade vermeyi reddettiğini belirterek “Soruların tamamı dinlemelerin usulsüz olduğuna yönelikti. Ben baktığımda yaptıkları dinlemeler usulsüz değil. Tamamı hâkim kararına dayalı usulüne uygun dinlemelerdir” dedi. Gözaltına alınan Erbinal Kapucu ve İdris Ucel’in avukatı Suphi Bat, “Müvekkilimi komiser odasında sorgulayıp, ‘Gülen cemaati aleyhinde suçlayıcı beyanda bulunmazsan, çocuklarınız var. Sizi gözaltına alırız’ diye tehdit edilmişler” diye konuştu. Avukat Suphi Bat, tehdit edilen müvekkilinin “Neyse onu söyleriz” demesi üzerine savcının aranarak hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığını savundu. Müvekkillerinin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından başka yerlere tayin edildiğini kaydeden Bat, “Gözaltına alınan polis Şeref Bolat’ın da ev aramasına katılan avukatlardan birisiyim. Mahkeme kararında adres yanlış yazıldığı için ilk önce arama yapılamadı. Daha sonra mahkeme kararı olmadan savcının talimatı ile arama yapıldı. Biz aramaya katılan 3 avukat olarak tutanağın altına aramaların usulsüz yapıldığı gerekçesiyle şerh düşerek imza atmaktan imtina ettik” dedi. “Soruların tamamı usulsüz” Dönemin İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkiline usulsüz dinlemelere ilişkin sorular yönetildiğini ancak susma hakkını kullandığını kaydetti. Avukat Ataol, 17 müvekkilinden 16’sının poliste ifade vermeyi reddettiğini, müvekkillerinden yalnızca birisinin poliste ifade vermeyi kabul ettiğini, kalan 16’sının savcılıkta ifade vereceğini belirterek müvekkiline ağırlıklı olarak dinlemelerle ilgili sorular yöneltildiğini kaydetti. Avukat Ataol, “Soruların tamamı dinlemelerin usulsüz olduğuna yönelikti. Ben baktığımda yaptıkları dinlemeler usulsüz değil. Tamamı hâkim kararına dayalı usulüne uygun dinlemelerdir” dedi. Gözaltına alınan bir polise de emniyette, MHP’li Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın 5 Ocak 2011 ve 5 Nisan 2011 tarihleri arasında Ergenekon davası ile ilgili teknik takibe gerekçe teşkil edecek herhangi bir bilgi belge olmadan usulsüz olarak dinlenilmesi gösterildi. Gözaltına alınan polislerin ifadesinin alınmasına gösterilen bir diğer gerekçenin de, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yapılan incelemede, “dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü personelince dinlenilmesi istenilen kişilerin gerçek, eksik ya da sahte isimlerini kullanarak, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirildiği, mahkemelerin yanıltılarak karar vermesini sağlamak şeklinde” usulsüzlükler tespit edilmesi olduğu belirtildi. Gözaltına alınan polislerin avukatlarından Ömer Turanlı da emniyet önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gözaltındaki polislere Selam Tevhid soruşturmasıyla ilgili 25 sayfa halindeki soruların yöneltildiğini belirten Turanlı, “Gözaltı şartları maalesef kötü ama o emniyetin kabahati değil binanın fizik şartları maalesef böyle. Normalde hukuken gözaltına alınan bir şahıs en fazla 24 saat içinde avukatla görüştürülmesi lazım. Benim müvekkilim 38 saattir benimle görüştürülmedi. Bu kişisel hakların ihlalidir” dedi. Sağlık kontrolleri sırasında müvekkillerine kelepçe takılmasından rahatsız olduklarını aktaran Turanlı, “Sırf basına gösteri olsun diye kelepçe vuruluyor. Müvekkillerime takılan bu kelepçeler de hukuka aykırıdır. İnsanlar buraya kendisi gelip teslim oldu. Hiçbirinin kaçma şüphesi yoktur. Şu an yapılan uygulama tamamen keyfidir. Müvekkillerim en çok bu konudan rahatsız. Konuyla ilgili savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. Gözaltı kararı alınırken yargıçlık ilkesine uyulmadığını kaydeden Ömer Turanlı özetle şunları söyledi: “Hukuk devletinin en önemli ilkesi tabii yargıçlık ilkesidir. Yani bir insan hangi savcıya, hâkime düştüyse onun tarafından yargılanması gerekir. Bir hafta önce 6 tane hâkimlik kuruyorsunuz. Bu 6 hâkimlikle de yargılama yapıyorsunuz. Bu tabii hâkimlik ilkesine aykırıdır. Hukuka aykırıdır. Bu mahkemelerin verdiği karar objektif bile olsa insanların kafasında subjektif olduğu yönünde bir algı var. Çünkü sulh ceza hâkimlerinden 3 tanesi Zerrab’ları bakan çocuklarını tahliye eden, bunlar hakkındaki koruma tedbirlerini kaldıran hâkimlerdir. Bu bizim gözümüzde hukuka riayet edilmeyeceği izlenimini oluşturuyor. İnşallah biz yanılırız ama tabii yargıçlık ilkesi demokratik bütün ülkelerde olması gereken bir ilkedir.” |