Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.04.2005, 11:02
unknown

Standard Icerigi sifir, mana derinligi olmayan

bir yazi ile öyle kolayca pes etmem ben.

Cahil degistmez türlü huyunu
Cekemez ardindan kazar kuyunu
HARAM DIYE ICMEZ ÜZÜM SUYUNU
(Ab-i) KEVSER SARABINI ICENI SÖYLER
Alt 02.04.2005, 11:05
unknown

Standard Insan Haklarina saygili olmayan,

dogdugu anda belirtilmis, adina insan haklari denilen bir takim haklari insanlara tamimak istemeyenler, ya Mars"lidir ya da Neanderthal hortlagi ya da bir "meger" kelimesini her zaman "meyer" diye yazarak Türkce"ye tecavüz eden bir safii kermanji olmak lazim.
Alt 02.04.2005, 11:11
unknown

Standard Iste bir tane Neanderthal hortlagi daha

Bati dünyasinin bizlere karsi neden üstünlük kazandigini anlamayacak kadar cahil. Toplum kadinlardan ve erkeklerden olusur. Ayni bir terazinin iki kefesi gibi ve bu terazide denge yoksa o zaman iste arab bedeveleri gibi cölde ellerinizde tahta tüfeklerle (gercek tüfegi üretmeye beyin yok galiba) savas tangolari ederken Amerika"nin uzaydaki uydularindan görüntüleriniz izlenebilinir. Toplumda kadinin beyin gücünden, zekasindan ve is gücünden yararlanmak sarttir. Sizleri görünce, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"E BIN KERE MINNETAR OLUYORUM.

Bizleri bu Arap bedevilerin himayesi altindan kurtardigin icin SAGOL VAR OL SELANIKLI EBEDI BASKOMUTAN

catlayin patlayin ulannn ;-))
Alt 02.04.2005, 11:14
unknown

Standard korretkur: Neandertal

pardon ilk cagdaki yasayan insanlari günümüzün mahluklari ile kiyaslamak istemiyorum cünkü Neandertal"lilara nispetten hakarettir ancak elden ne gelir ;-) Onlar bile bunlara nazaran kendilerini yenilemeyi cagina göre ayak uydurmayi biliyorlardi. Bunlar günümüzde bile arabin carigi ile dolasmayi "imandan" sayarlar.
Alt 02.04.2005, 11:15
unknown

Standard RUVEYDA baci...

Herkes ne I$ icin yaratilmissa, ondan yalnizca yaradilis amacina göre fiiller bekle...!

Parasizdan para;

Akilsizdan AKIL;

Ccahilden ILIM;

Heva ve hevesleri ile yasayandan BEYIN;

Damizlik olarak yaratilmistan,

ALLAH ilmi BEKLEME !!!

#####

Ayrica PUT kavramini yazarken oradada bahsettim degerli Ruveyda: BILIM YERINE PUT olabiliyor !!!

ilerde yazacagim bu konuyu !!!
Alt 02.04.2005, 12:12
unknown

Standard isiga dogru...

Bence sen cok yalnis bir Nick ismi secmissin, asil nick ismin karanligaDogru olsaydi daha cok yakisirdi sana.
Insanlari hor görmek, kendi düsüklügünden baska birsey göstermez. Senin o dalga gectigin arablarin sayesinde, bugün hastaneler var, astronomi var, mathematik var, dünyanin yuvarlak oldugu biliniyor, vs. Bunlari zamaninda zaten arablar bulmus ve batinin insanlari bunlari bir fikir olarak alip onlardan kopyalamistir. Yuvarlak bir tabak gibidir derken daha insanlar, arablar hayir dünya yuvarlak diyordu.
Birseyi bilmeden ve emin olmadan sakin konusma, kendin düsüyorsun
Alt 02.04.2005, 12:45
unknown

Standard cok seviyesiz bir insansin

Aslinda senin gibi insanlarla muhattab olmak dogru olmamasi gerek, ama bir insanin dinine hakaret edilirse, benim gibi bir insanda susamaz.
Baskalarini hor görmek ve alcaklamakta bakiyorumki ustasin. Peki sen nesin? Allah"i yok taniyip hayatin akisina kendisine birakan bir insanmi? Hayat bir zevkdir bunun tadini cikarmak lazim diyenlerdenmi? Idealsiz ve amacsiz yasayan, aslinda hayattan hic birsey görmemis, insanlarin kendisinden uzak duran ve interneti artik bir hedef olarak bulup burda en azindan adam yerine kendini koyuldugunu zanneden birimi? Bence cok zavalli ve acinacak bir haldesin. Allah"a inanmasan bile, inananlara saygi duymalisin. Sende maalesef onuda göremiyorum. Hadi diyelim ALlah"a inaniyorsun, ama Peygambere inanmiyorsun. O zaman birak baskalari inansin ve onlara karsi saygili ol. Yaptigin cok yanlis birsey bence ve senin cok gurur duydugun Atatürkde saygisizliga hic dayanmadi. Onu örnek olarak görüyorsun, yaptiginin yalnis oldugunu bilmelisin.
Ayrica o cok hor gördügün Peygamber (MUhammed s.a.v) senin gibi insanlara bile bir sans vermis, ve onlari savasda köle olarak almamis. 10 kisiye okumayi ve yazmayi ögrettiklerinde özgür birakmistir yine. Sen böyle bir sahisa burda nasil küfür edersin? Esi olarak sectigi kadinlara gelince... BUnlar zamaninda öksüz, yalniz olan kadinlardi. Bu hanimlara elini acmayan topluma, Hz. Muhammed elini acmis ve onlari es olarak almistir. Hepsindende bir cocugu cok, bunda anlasilirki, zevk icin almis olamaz.
Hz. Muhammedin ticaretle ugrasmasina dalga gecmissin. Tarihe birazicik bi baksan görürsünkü, Hz. Isa, Hz. Musa, vs. bile normal mesleklerden gelme. Hz. Zekkeriya mesela marangozdu. Bunlar yani yüksek mesleklerden gelen insanlar degil, ama gönülleri zengin olan ve kalberi temiz olan insanlardi. Romalilarin, yunanlarin veya osmanlilarin tarihine bile baksan, sira disi olan insanlar ne kadar önem kazanmistir.

Allah"in sana akil ve fikir vermesi dilegiyle
Alt 02.04.2005, 13:26
unknown

Standard Aslinda dini consultingim icin para

almam lazim. sizler gibi sap ile samani, Allah ile kul sözünü, gercek ile yalani bir birine karistirip arap corbasina cevirenlere fikirirlerine dogru yön verdigim icin. Hic bir zaman ben Allah inanmazlik etmedim. Ancak düz ovada yolunu kaybeden, ve acizligine kader kilifi veren, el yazisi ile alin yazisini karistiran bir zavalli da olmadim. Senin hadislerin ve bir biri ile celiskili mezheplerin benim dinimin temel diregi olamaz. Benim dinimin temel diregi Islam"dir ve Islam"da Kuran-i Kerim"de insanlara peygamber tarafindan iletilmistir. Bunun azida yok fazlasida.

Senin aydinligin benim karanligim olsa gerek. Sorumluluktan kacinan ve beynini kullanmayan bir insan Allah"a iyi kulluk etmemesi olsa gerek. Ayni tornadan cikmis tek tip asker gibi. Benim dinim (Islam) benim sorumluluk almami istiyor ve hayatta en önemli cerveyi belirliyor. Senin dinin ki bence Islam"dan haric hersey, Muhammet peygamberi taklit etmeyi onu ilahlastirmayi, PUTLASTIRMAYI adeta öngörüyor. Benim dinim ise Muhammet peygamberin görevini sirf Kuran"a bizlere insanlara iletmeyle görevlendiren din. Benim Muhammet peygamberden aldigim dogrular O"NUN ALLAH"INA KUL olmami emrediyor. Seninkisi biraz daha baska. Sayi Allah Muhammet peygamber olmasa idi alemleri yaratmaz mi idi gercekten? Allah"u Teala Muhammet"ten daha üstün bir insan ortaya cikaramiyor mu? ;-))

Allah"in Allah"ligina bile sInIr ve böylelikle de bana SINIR getiriyorsunuz.

Günümüzün Islam alemi niye bu kadar darkaliplara sigmis söyle bakiyim. Birak simdi orta cagin astronomisini, astrolojisini filan. GÜN BUGÜNDR. Bügün nerede Islam alemi? Bosuna dememisler, ne oldum deme ne olacagim de diye. ANCAK GECMIS ILE AVUNAN ZAVALILAR toplugudur sözüm ona "ehli" sünnet vel cemaat. Sapikliklariniz diz boyu. Kuran ile hadis cekisirse HADIS"ten yana tavir belirtin demeye bile utanmiyorlar "ULEMA" dedikleriniz cahiller.

Aslinda Senin gibileri ben muhattap almamda. Ama insanlik görevim sahsi nefsime göre agirlik kaziniyor. Insanim iste. ;-))
Alt 02.04.2005, 13:34
unknown

Standard AKIN VAR GÜNESE AKIN

Günesi saptedecegiz günesin zapti yakin ;-)

Nickimi dogru sectim inan bana. Sen öyle algilamiyorsan o senin derdin benim ki degil. Ben esegede niye hosaftan anlamiyorsun, suyunu icipte denesini seciyorsun demiyorum. Bir esekte olsa ona saygim var. Senin görüslerini katilmasam bile insani amimsatan bir varlik oldugunu gözününde bulundurarak saygi göstermeye emek harciyorum. ;-))
Alt 02.04.2005, 14:07
unknown

Standard Birde gercekten dua edebilirsin

Benim kim oldugumu ve ne oldugumu hangi kariyer sahibi oldugumu Allah beni hangi nimetlerle hangi dünyevi risklar ile, basarilar ile donaltigini bilsen, kahrindan cehennem azabi cekersin. Burada kendimden kariyerleri birinin var oldugunu düsünemiyorum. Internet aleminde özellige kaymayi sevmem ancak hic biriniz benim yasadadgim hayatin tadini aklinizin ucundan bile geciremezsiniz. Ich lebe ein 1A Leben. Im Internet bin ich nur auf der Arbeit und meistens an Samstagen und dass auch nur während bestimmer Zeiten. Schließe nicht von deiner Kümmerlichkeit ausgehend auf andere zurück, damit machst Du Dich nur lächerlich.
Antwort