| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() CHP yine kaşıdı: "Sakal-ı Şerif kutsal mı?"
Meclis, "yabancılara mülk satışı" konusunda ilginç bir tartışmaya sahne oldu. CHP"li Gürol Ergin"in "Sakal-ı Şerif kutsal mıdır" sorusu, AKP"lileri çileden çıkardı. İşte Meclis tutanaklarına yansıyan kutsallık tartışması! CHP"li Gürol Ergin, AKP"lilere, "Hırkayı Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır?" sorularını yöneltirken, "Eğer, Hırkayı Şerif kutsalsa, Sakalı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir" dedi. TBMM Genel Kurulu"nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi"nin yıl dönümü dolayısıyla çeşitli konuşmalar yapılırken, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de önce "cennet vatanımızı yabancılara vermemek için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi ben de saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Ergin, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Antalya"da, turizmcilere "yabancılara mülk satışında muhalefet çok üstümüze geliyor, neredeyse bizi vatan haini ilan ediyorlar. Size bu konuda kamuoyu oluşturmak görevi düşüyor. Siz, kamuoyu oluşturun, biz de yasal düzenlemeyi yapalım" dediğini anımsattı. Ergin, "Size ve Sayın Başbakan"a soruyorum: Şehadetlerine gözyaşı döktüğünüz insanlar bu toprakları silahlarıyla alamayanlara para karşılığı veresiniz diye mi şehit oldular? Siz, bu toprakları yabancılara satmakla şehitlerin kemiklerini sızlatmıyor musunuz?" diye sordu. AKP"li Ahmet Işık, "Mütekabiliyet esası var" derken, CHP"li Ergin, "O zaman, döktüğünüz gözyaşının anlamı nedir?" diye sordu. Bu tartışma tutanaklara şöyle yansıdı: "...GÜROL ERGİN(Muğla): Değerli arkadaşlarım, vatan kutsal mıdır? Soruyorum kutsal mıdır? Cevap veremiyorsunuz. Kutsaldır. AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var? GÜROL ERGİN (Devamla): Niçin cevap veremiyorsunuz? AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var? ... GÜROL ERGİN (Devamla): Hırka-i Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır? (AK Parti sıralarından gürültüler) RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii. MEHMET KILIÇ (Konya): Maddeyle ne alakası var? GÜROL ERGİN (Devamla): Kutsal mıdır?.. RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii. SERACETTİN KARAYAĞIZ (Muş): Saygısızlık yapma GÜROL ERGİN (Devamla): Değerli arkadaşlarım, eğer, Hırka-i Şerif kutsalsa, Sakal-ı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir. (AK Parti sıralarından gürültüler) AHMET IŞIK (Konya): Demagoji yapma MEHMET KILIÇ (Konya): Ne alakası var Sayın Başkan?." CHP"li Ergin, konuşmasını şu esprili sözlerle bitirdi: "Şimdi, şehitlerimiz toprağın altında, ne iyi yapmışız da bu toprakları korumak için canımızı vermişiz diyorlar; eğer, bizler ölmeseydik, torunlarımız satacak toprak bulamayacaklardı, fakir kalacaklardı diye düşünerek, mezarlarında rahat rahat uyuyorlar. Hepinizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum." |
|
||||
![]() afedersin seyini yesin!!:-)
Sosyal demokrat gecinen o züppeler AKP ye bakip da biraz politika ögrensin! "Atatürkün partisi" olmanin rantini bakalim daha ne zamana kadar yiyecekler..gelecek secimde külliyen tarihin tozlu sayfalarinda yerini alir meclis disinda kalarak.. MHP den daha cok milliyetcilik ve yabanci düsmanligi yapiyorlar.. |
|
|||
![]() PUTPERESTLIKTIR. Din dis simgeler ile degil özüne ulasmaya calisilarak anlana ve algilanabilinir.
Kelamullah kutsaldir dolayis ile okuyun ve kutsaligini anlamaya calisin. |
|
||||
![]() kendini..
hayaller görmek,olmayan düsmanlar devler yaratip onlara karsi donkisotca savas acmak da meczupluk,yani amiyane tabirle "Kafayi kirmak"tir.. AKP nin icinde söyledigin türden insanlar yok denecek kadar azdir.. ilerici diye gecinen parti chp gercegi kabullenmk de zorlansa da, bugün tr. de degisimin,yeniligin,ilerici olmanin ve yaratici polikanin adresi AKP dir..ve CHP ona muhalefet etmekte bile IKTIDARSIZDIR.. bunu örtbas etmek icin de olmayan sakal,tekke masallari ile uyutuyor kendini!!! ve kuru bir vatan millet sakarya edebiyati |
|
|||
![]() iyi niyet önemlidir. Eger ki Türkiye"de cesitli mezheplere, örnegin Alevi mezhepine baski yapiliyorsa ve cem evleri yasaklaniyorsa, cesitli hristiyan cemaatlarina ibadethaneler yasaklaniyorsa o zaman Almanya"da da süleymanci, erbakanci, milli görüscü, hizbullahci camiler yasaklasin. bu kadar basit olaydir. Eger ki Almanlara Antalya"dan ev almalarina izin verilmez ise o zaman Türklere de Almanya"dan ev satin almalarina izin verilmemesi lazim. Arkadaslar Türkiye küresselesmeden nasipini almasi lazim yoksa adina muassir medeniyetler dedigimiz uygar topluluklarin temposuna yetisemeyiz. Feodaliliktan, asiretvari bir yapidan bir ulus-birey-toplumuna zorlu gecis asamasindadir Türkiye. 80 sene önce Atatürk gibi essiz bir önderin baslattigi bu sürec kimi kasitli kasitsiz sebeblerden dolayi gerekenden daha yavas bir sekillder ilerliyor. Ancak dünyada hakim olan ekomomik ve siyasi kurallar Türkiye"de islemez ise o zaman Türkiye hic bir zaman lafin tam manasi ile cagdas olamaz. Ben mezheplerin seriatciligina karsiyim. Bir buhari"nin söylentileri ile günümüzde devlet yönetilemez ancak cöllerde bedeviler yönetilebilinir. Ancak demokrasi anlayisim sistemin savunma mekanizmalarini terk etmesi anlamina gelmiyor. Türk Silahli Kuvvetleri Türkiye"nin en güvenilir kurumudur sahsimce ve cogu insanlarca. Devlet ve ona bagli kurumlar seriatci ve hemsovari kadroslamara engel olabilecek savunma mekanizmalari üretebilmelidir. Konuyu biraz saptirdim anlasilan. ;-))
AKP"ye gelince, cok tehlikeli bir parti. Kasimpasa "kabadayiligi" ile elde edemeyecekleri ve seriatin önünü acacak bir takim seyleri, Avrupa Birligi kisvesi altinda gerceklestirmek istiyorlar. Cok sinsi ve tehlikeli bir olay. (Bu konu hakkinda baska bir zaman yazi yazmayi düsünüyorum Halil) CHP"ye gelince anarsik ve ne istedigini bilmeyen, gelecegi göremeyen bir partidir bence. Kilavuzu karga olanin burnu b..ktan cikmazmis. (Sözlerim Deniz"e atif) ;-)) Insan haklari evrenseldir ve tüm insanlar icin gecerlidir. bana geline sapur supur sana gelince Allah"a sükür denilmemeli. Buna sahtekarlik derim acikcasi. Bir insan pekala ayni anda cagdas ve de yurtsever olabilir. Yabancilara toprak satislarindan cok beni tedirgin eden iki olaydan söz etmek isterim: Ic göc ve erozyon tehlikesi. Ic göcler demografik yapiyi kötü bir sekilde degistirmekte. Asiret düsüncesinden, kan davasindan, kiz, evli kadin kacirmayi "töre" zannedenlerin kentlesmis bölgelere büyük metropol bir köy havasi estirmesi cok tehlikelidir. Devlet feodalizimi yenecegine feodalizim devleti yeniyor. Ikincisi de erozyon. Türkiye"nin yüzde 90% cöl olma tehlikesi ile karsi karsiyadir. Bunun getirecegi neticeler (hastaliklar, toprak kitligi, ic cekismeler vs.) henüz simdiden kestirilemez. |
|
|||
![]() 1. Cok ilginc buldugum icin o haberi buraya ekledim...
2. Halil Canim kardesim benim BEYNIMDEKILERI zaten yazmis... 3. Isik senin yazdigina HIC katilmiyorum, ifade olarak dogru, AMA memleketimizde ben 36 yillik ömrümde HICMI HIC SENIN KABA IFADEN GIBI TAPAN KIMSEYI NE GÖRDÜM NE DUYDUM NEDE OKUDUM !!! Senin bu blincsizce yazilan IFALERINI kiniyorum... |
|
|||
![]() Seytan herseyin ayrintilarda gizli oldugu yerdedir. Yani sakal öpmek ile cennetlik olunmaz. Iyi insn olmakla cennetlik olunur. Seytan dogrularin icine yanlislari katarak insani yolldan cikarir. Eger dogrularin icine yanlislar katilir ise ve neticeside yanlis olursa. Iste o zaman buna putperestlik derim örnegin. Peygamber bir insan idi. Bir fani idi. Hic bir faniye kendinden fazla deger verme. Peygamber bile olsa. Tapacagin tek sey Allah olmali. Bilmem anlatabiliyormuyum ;-))
|
|
|||
![]() <<muassir medeniyetler dedigimiz uygar topluluklarin temposuna...>>
Hangi Medeniyet Isik.. MAYASIRI cikmis Medeniyeti mi kast ediyorsun ? Uzunca emek vererek birseyler yazmisin ama bastan sonra "TÜRKIYEnin Gidisatina" TÜÜÜ KAKA diyorsun ? Elestirmek daima kolay, asil mesele cözüm üretmek... Kasimpasali diyerek neyi kast ettigini anlayalim, azgindan baklayi cikarda.. Senin yasaklanmasini istedigin Erbakancilar und Co. olmasaydi bu Almanyada DININI bilen bir tane Anadolu evladi bulamazdin... Yahu senin gibi mantikda olan kisilere nedense daima gicik olmusumdur... Bir iki kitap okumakla veya tahsil görmek ile herseyi aydinlatacagini saniyorsunuz / saniyorlar !! TÜRKIYE KASIMPASALI ile Özüne dönmekte ISIK... UYAN LÜTFEN... |