Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 21.03.2005, 10:34
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard olsun ne olacak?

salak Müslümanlar kendi basina adam olmayacak..
amerika yapsin bari!
müslümanlar iyice aptallasmis bacim baska bir gezegende yasiyorlar..
Alt 21.03.2005, 10:36
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard Laiklik Üzerine.

Laiklik olmadan Cumhuriyet, Cumhuriyet olmadan Demokrasi olmaz.” Bu saçmalığı kim uydurdu ise, birileri mal bulmuş aç adam gibi sarılıyor bu lafa.. Bu adamlar İngiltere, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde Cumhuriyet olmadığını bile bilmiyorlar herhalde.. Ve tabii Avrupa’da tek laik ülkenin Fransa olduğunu bile bilmiyorlar. Hatta Fransa’nın eski Almanya’dan alınan topraklarında da laiklik geçerli değil. Mesela AİHM’nin bulunduğu Strasbourg, laik kurallarla yönetilmez. Yani Fransa’nın tamamında bile laiklik geçerli değil.. Ve bugün AB’nin geleceği tartışılırken Fransız usulü laiklik de tartışma konusu..
Bunlar laikliği din devlet ayrılığı sanırlar. Laikliğin objesinin kilise-devlet ilişkisi olduğunu bile bilmezler. Laikliğin anlamını da bilmezler. Laiklik ilkesinin nasıl kabul edildiğinden de habersizdirler. Ne Sivas kongre zabıtlarını görmüşlerdir, ne Erzurum kongresi zabıtlarını ve ne de Kuvayı Milliye ruhunu temsil eden 1. Meclisin kimlerden oluşup nasıl açıldığından haberleri vardır.
Daha önce de yazdım. CHP’lilere sorun bakalım, “Cumhur” ne demektir.. “Cumhur”a verdikleri anlamla Cumhuriyet Halk Partisi’ni nasıl tercüme ettiklerini sorun bakalım. Bocalayacaklardır. İnanın bunların çoğu Demokrasi ile Cumhuriyet arasındaki çelişki ve ilişkiyi bile bilmezler. İşin kötü yanı bilmediklerini de bilmezler..
Önümüzdeki günlerde, eşitlik ilkesine aykırı “Atatürkü Koruma Kanunu”nun da kaldırılması gerek. Hiç kimseye hakaret edilmesin. Kime olursa olsun hakaret eden cezalandırılsın. Özel bir kanuna gerek yok. Hem bir “Milli Kahraman” nasıl özel bir kanunla koruma altına alınabilir ki?
Herkes Atatürkçü olmaya zorlanarak nasıl bir çoğulcu toplum olabilirsiniz.. Hem devletçiliğe yemin edecek, hem de “özelleştirme idaresi”nin başında olacaksın.
Bu komik durumdan kurtulmamız gerek artık.
Birileri bu tartışmalarla aklınca ön alıyor. En ufak meseleleri bile abartarak, bu konuların gündeme gelmesini engellemeye çalışıyorlar.
Bunlar Milli Eğitimi, tek tip insan yetiştiren insan haraları olarak görürler. Okul onların gözünde resmi ideolojinin misyonerlik merkezi gibi bir şey.. “Biyonik robotlar” yetiştirmeye çalışıyorlar.
Amaaaan. İşimiz yok bir de bunlarla uğraşıyoruz.. Hepsinin temelinde cahillik ve sevgisizlik var.
Selâm ve dua ile..

( 10.08.2003 : VAKİT )

MEHMET ŞEVKET EYGİ

"... Sayın Ekşi siz hangi laikliği sayıklıyorsunuz?Türkiye"de laiklik falan yoktur.Bizdeki sistem "Devlet dini" sistemidir.

Dünyadaki ciddî ve büyük devletler içinde gerçekten laik olan tek devlet Fransa"dır. Orada:

– Katolik kilisesinin liseleri vardır. Devlet, kendi bütçesinden onlara para ödemektedir.

– Müslümanların ve başka dinlere mensup olanların özel okullar, liseler, üniversiteler açmasına izin verilmektedir.

– Bütün Fransız üniversitelerine başörtülü Müslüman kızlar serbestçe gidip okuyabilmektedir. Bazı sürtüşmeler olsa da, liselere de gidebilmektedir. Fransız Danıştay"ı başörtüsü lehinde karar vermiştir.

Sayın Ekşi! Ülkemizde, hakları Lozan andlaşması ile uluslararası garanti altına alınmış Rum, Ermeni azınlıklarının kendi okulları bulunmaktadır. Çoğunluğu teşkil eden Müslümanlar niçin özel din liseleri, din üniversiteleri açamıyorlar?

Açamazlarmış... Çünkü Müslümanlar böyle okullar açarlarsa Türkiye"deki Mason, Sabataycı saltanat ve hakimiyet tehlike altına girermiş...

Dünya ülkeleri ve devletleri içinde biz mi daha demokratız, yoksa İngiltere mi? İngiltere"de:

– Devlet ve millî Anglikan kilisesi birdir. Kral veya kraliçe hem devletin, hem de kilisenin başıdır.

– Orada en az beş milyon Müslüman yaşıyor. Orada başörtülü Müslüman kızların ilkokuldan üniversiteye kadar dinî kıyafetleriyle tahsil yapması serbesttir.

– Londra emniyeti son bir karar aldı ve Müslüman emniyet memurlarının sarık sarmalarına izin verdi. Bundan haberiniz oldu mu? (Bu haber Hürriyet"te çıktı!)

Siz, olmayan bir laikliğin korunması için feryat edip duruyorsunuz.... "( 12.08.2003 : MİLLİ GAZETE )
Alt 21.03.2005, 10:40
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard Türkin im Puff

ALMANYA"DA ÇALIŞAN TÜRK HAYAT KADINI, YAŞADIKLARINI DER SPIEGEL"E ANLATTI
"Çalışmamam için yevmiyemi veren var"

Geneleve gelen Türk erkeklerinin çok soru sorup "iş" bitince de kendisini yargıladığını ifade eden hayat kadını, kimilerinin de çalışmaması için bir günde kazandığı parayı verdiğini söylüyor

"Almanlar "İyi akşamlar, kaça?" der, biter. Türklere ise anlatmak zorundasın. "İsmin ne? Türkiye"nin neresindensin? Kaç yaşındasın? Burada mı doğdun?"
Almanya"da bir genelevde çalışan, Türk ve Alman erkeklerinin farkını bu sözlerle anlatan Türk kadınının yaşam hikayesi, Der Spiegel dergisine konu oldu. Dergi, Yasemin adını verdiği 29 yaşındaki genç kadına 6 sayfa ayırdı.
4 yaşında ciğerleri iltihaplanan, yanlış tedavi sonucu bir gözü kör olan Yasemin, aslen Karadenizli olan bir ailenin 4 çocuğunun en küçüğü. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen 18 yaşında evlenen ve koca dayağına 8 ay dayanabilen Yasemin, kadın pazarlayan Türk sevgilisinin aracılığıyla fahişelik yapmaya başlamış. İlk müşterisinin bir Türk olduğunu belirten Yasemin, Türk ve Alman erkekler arasındaki farkları anlatmayı şöyle sürdürüyor:
"Almanlar "Çorabımı sandalyenin üstüne koyabilir miyim? Banyoyu kullanabilir miyim?" diye sorar. Daha duyarlıdır, önce okşarlar. Türkler hemen saldırır. 30 euro"ya gerdek gecesi beklentisine girerler."

"Ak sakallı hoca da var"
Artık Türk erkeklerine kızmadığını söyleyen Yasemin, boynunda muska olanları terslediğini, "Genelevdeyiz ama Müslüman olduğunu unutma" diyerek muskayı çıkarttırdığını söylüyor. Yasemin"in unutamadığı bir müşterisi de, ak sakallı bir "hoca". Başta utanan hoca, hayatında yaşamadığı zevklerin keyfine vardıktan sonra, Yasemin"e "Sen ailen için bir utanç kaynağısın" demiş.
Türklerin prezervatifsiz seks konusunda da ısrarlı olduğunu belirten Yasemin, iş bittikten sonra "yargılandığını" söylüyor:
"Sonra "bunu neden yapıyorsun?" Ailen durumu biliyor mu? Utanmıyor musun?" diye sormaya başlıyorlar. Hatta bir seferinde, yol kenarında müşteri bekliyordum. İçinde 3 genç Türk"ün bulunduğu arabaya bindim. "Sen buraya ait değilsin. Bizim kızkardeşimiz olabilirsin" dediler. Günde kaç para kazandığımı sordular. 1000 mark deyince, parayı verdiler, eve gitmemi söylediler."
Alt 21.03.2005, 10:40
Neuer Benutzer

Standard Bende Bir Türk Camisine Gitmistim.

Hoca Türkce Kuran okuyordu bir kürt olarak hic birsey anlamadim.

Su Kurani okuyan hocalar kuran okuduktan sonra her dilde birde aciklamasini yapsinlar hahahahahhaa

Islamin sarti bese ayrilmistir herkes o sartlari yaptiktan sonra Islami sartlarini yerine gatirir.

Kuranin her ayeti nasil ibadet edeceksin diye yazmiyor.

Aliden tut velidende caliyor yani tarihleride gözler önüne seriyor ibretleride.

Bunlari kuranin tefsirleride Türkce yazili sekliylen Cok sayida kitablarda yazilmistir.

Mesela Sana Kara Davutu bir örnek olarak göstere bilirim.

Sanki kimse o kitablari okumamis gibi bir esinti veriyorsun.

Yahu senin yaptigini bahniftaki Götverenlerde yapiyor? :O=)))
Alt 21.03.2005, 10:44
Neuer Benutzer

Standard O Orospular :O=)

Kim bilir o röopörtaz icin kac para almislardir muahahahahahahaa

Nerden bileyim o yazdiklarinin dogru oldugunu :O=))

Spigel dergisi yahudilerin yer belgesellerinde Müslimanlari kötülüyorlar.

Ama tevratta anasini bile bellemek serbest olan Ayetlerini unutuyorlar secilmis irk olduklarini unutuyorlar.

Yani o serefsiz yahudi köpeklerinin belgesellerine fazla ben inanmiyorum.
Alt 21.03.2005, 10:50
Neuer Benutzer

Standard Islam 73

firkaya bölünecek iclerinde sadece Muhammet Aleyselamin yolunda ve Sünnetini yerine getirenler dogru yolda olacaklar.

o kadinin yaptigi yeni deyil abd deyil yahudiler bunun arkasindalar yani islami parcalamak istiyorlar bir bütün olmasini istemiyorlar.

bir iki avanakta sanki hersey kuranda yaziyor gibi hava estiriyor yeni yeni icatlar cikariyorlar

bir sapikda söyle fetva veriyordu baliktan güvercindende kuran kesilir muahahahahahaha
Alt 21.03.2005, 10:55
Neuer Benutzer

Standard Che,Deniz,Perinçek,Küba

Doğu Perinçek : Nedense elini her attığını kurutan, ne Rusya’ya nede Çin’e yaranabilen sonunda PKK’nın legal partisi olma çalışmalarını da eline yüzüne bulaştıran, hemen hemen tüm sol gruplarca “CIA” ajanı olmakla suçlanan, kendini sol adına tarihi bir misyonla görevli hissedip kendisine karşı gelenleri rahatlıkla “polis, MİT” olmakla suçlayabilen islama iftira edenleri korumak gibi özel bir misyonu olan bu şahıs “dolar yasaklansın” diye kampanya yaptığı sıralarda ABD malı bir araba ile dolaşmakta idi. Kesin olan bir şey varsa o da onun her zaman istihbaratla ve islam düşmanları ile hep iyi olduğudur.Nedense bu din düşmanı adam kendisine verilen yeni görev gereği AB karşıtı tüm parti ,dernekleri bir arada siyasi,dini görüşlerine bakmadan birleşmeye çağırmaya başladı...takip ediyoruz!

Deniz Gezmiş: Gençliğin verdiği heyecanla ve sonunu düşünmeden yaptığı atılımla sol hareketi hedefine ulaştırmak yerine yaptığı illegal eylemlerle derin güçlerin ekmeğine yağ sürüp bir cephe kurmuş, ama birkaç gencin ölümüne neden olmaktan ileri gidememeiş, yakalanacağını anlayınca etrafına rastgele ateş etmiş, büyük elçilik koruması N. Selçuk ve V.Çınar’ı silah ile yaralamış, Gemerek’te bir polisi (S.Metin) silah ile yaralamış, ABD’li erleri evlerinden kaçırmış- tek iyi ve kansız eylemi....-, Yusuf Küpeli’nin birlikte eylem teklifini reddecek kadar oportünist ve BEN’ci, emek iş bankasını soyan bir soyguncu, “GÖSTERİCİ” (Yalçın Küçük’e ait bir ifade) yaptığı yoldaşlarınca da eleştirilen ( Mustafa Yalçıner: Pratikte halktan kopuk, maceracı bir çizgi , Yusuf Küpeli, Osman Saffet Arolat, Doğu Perinçek: Maceracı, Yalçın Küçük: Ütopyacı... ), hakimin ne iş yaparsın sorusuna: Devrimciyim (yani işi, sayesinde ekmek kazandığı mesleği devrimcilik olan ) yaptığı eylemlerle sol hareketi sekteye uğratan, bölen bu şahıs yolunda gittiği CHE gibi genç yaşta hayatını , bilmeden sekteye uğrattığı davası yolunda feda etmiş , idamından önce dini telkini reddedip , gözlerini bu dünyaya kapatmıştır.

CHE: Çocukluğunda yakalandığı “astım” hastalığının etkisiyle “hayatım her an son bulabilir, bari dolu dolu ve sesli olsun” şeklinde özetlenebilecek yaşam felsefesini ilke edinen doktor, gezgin, komünist ve ekonomist (!), devrimci , şair ve katil, elçi, ulusal banka yöneticisi, tarım reformcusu, yazar, çapkın, komutan, gerilla... ama asla (fidel kadar bile) realist olamayan, eşi Hilda’ya evlenme teklifine: “ sen sağlıklısın, ennen baban da sağlıklı yani seninle evlenmemde bir sakınca yok” diyerek yapan (kendisi ise astım hastasıydı), “Hilda’yı kızı ile terk edip, devrimi yaptıktan sonra bir başka kadınla evlenen hemde eski eşine haber bile vermeyen, cinselliğe freud’çu bir açıdan bakıp, “hiç kimse bir erkeğin ömrünün sonuna kadar aynı kadınla yaşamak zorunda olduğunu söyleyemez. İnsan kendi kendini böyle sınırlayan tek HAYVAN’dır.” Diyen, Sancti SPİRİTUS’ta alkollu içkiyi ve piyangoyu yasaklayan (....), kendi silahı ile kendini yanağından vuran, ünlü ekonomist ve filozof BETTELHEİM’in ekonomi ile ilgili realist önerilerini hep “merkezci tutuculuğu” ile reddeden, arkadaşı Polatiki’ya “paran yoksa banka soy” diyen (bu sözünü deniz ankarada icra eder !), hamile bıraktığı ALEİDA ile istemeden evlenen , gerilla’cılığı sırasındaki sevgilisi KGB ajanı çıkan bir şahsiyet.

T.D. :İlkokulu bile dışarıdan bitiren , aldığı klasik dini eğitim ile yüzyıllar önce yazılan eserlerden hareket ederek , günümüzde “ islam’ın can çekiştiğini “ iddia eden, pozitif bilim , modern fizik, fen, tıp’tan habersiz, dinsizliğin yılmaz savunuculuğu rolünü üstlenen , İSLAMA SALDIRIRKEN KAYNAK GÖSTERDİĞİ KİTAPLARDAKİ BAŞKA İDDİALARINA CEVAP OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜ HALDE GÖRMEMEZLİKTEN GELEN , modern bilimin varlığını her an ispat ettiği Tanrı inancını bir kova su ve bir süpürge ile halleden , kara cahil ,HAM ATEİST , iftiracı , bildiğini gizleyip bilgi karaborsacılığı yapan bi

E.A. : Okuduğu toplam 5-10 dini eseri , İslam’la ilgili yazdığı tüm kitaplarda , alakalı – alakasız kaynak gösteren , oldukça cahilliği kitaplarından taşan , subjektif bir yazar.

İ.A. : Bir tıp profesörü ne kadar iyi bir astronot olabilirse , kendi hukuk profesörlüğü diploması ile , dini eser yazma hakkında da o kadar söz sahibi olabilecek olan , yazdığı eserde “ hadis “ alanındaki temel bilgilerden bile yoksun olduğu anlaşılan , kocaman (!) kitabında toplam 3-4 tartışmalı hadis dışındaki tüm bölümleri zaten daha önceleri açıklanıp cevaplanmış olan , hadis ilminin “ h” harfini bilmeden hadis temelli bir eser yazan biri.

ÇİN:Unisef’in son raporuna göre Çin’de maden ocaklarında her yıl ,ucuz işçi olarak çalıştırılan on binlerce çocuk zor şartlar sonucu hayatlarını kaybetmektedir…!

KÜBA:“Sınır tanımayan gazeteciler örgütü( RSF) ki olcu gazetecilerin uluslar arası örgütüdür, Küba’da 30 gazetecinin bir yılda mahkum edildiğini açıklarlar!

“Ülkemiz fahişeleri bizlere çok para kazandırıyor “ sözü ise hala belleklerdedir…!

MAO :Son özel doktorunun açıklamalarına göre O :” Ahlaksız,sübyancı,acımasız” bir zalimdi…!

NOT :BAZI YAZARLARIN ADLARI REKLAMLARINA DEĞMEYECEĞİ İÇİN BAŞ HARFLERİ İLE VERİLMİŞTİR !

TÜM SOLCU ARKADAŞLARA BİRKAÇ SORUM VAR:

1) Benim kendimi ait hissettiğim liberal felsefe teorik olarak serbest pazarın tüm üretim faktörlerine hak ettikleri payı vereceğini iddia ediyor ama yaşanan pratikte -özellikle Türkiye gibi ülkelerde- emek marjinal katkısının payını piyasadan alamıyor. Solcular neden ‘‘gelir dağılımı’’ vurgularını unuttular, anlamıyorum. Onların önerileri -sakın bana devletleştirme demeyin- nelerdir, bilmiyorum.

2) Küresel dünya bilişim-teknolojisini öne çıkardı. Solcu arkadaşlar hálá neden ‘‘emeğin kol gücüne dayanan analizler’’ yaparlar, yine anlamam.

Tamam, küresel dünyaya karşılar ama karşıt politikaları nelerdir, en azından ben bilmiyorum.

3) Solcuların tarım politikalarının -sakın destekleme alımları demeyin- ne olduğu da belli değil.

4) Herkese bedava eğitim, fakir olanın zengin olanın eğitimini finanse etmesi sonucunu verdiğine göre, solcuların eğitim politikaları nelerdir?
Alt 21.03.2005, 10:58
ruveyda30

Standard Fikrinize katilmiyorum

Ben size ne desem sizin kafanizda kaliplasmis yanlis düsünceler var, bunlar cok yanlis düsünceler.
Size deliller sundum, Kurani-i kerimden Namaz üzerine, sadece 2 hadisi serife aktardim. Bunlar onlarca namaz üzerine beyan edilmis hadisi serifelerden bir kaci. Namaz kilma mecburiyet dinde vardir, buna yok diyemezsiniz.
Eger nefsinize uyupda kilmiyorsaniz bu sizin meseleniz ama herkes böyle yapsin diyemezsiniz. ISLAMIYET hakkinda cok bilgisi olmayan bir kardesimiz sizden etkilenipde yanlis yola giderse unutmayin onun sorumluluguda size ait.

Kuran-i kerimde 100 den fazla ayeti kerime var namaz hakkinda. siz kafaniza göre namaz kilma mecburiyeti yok diyorsaniz, benim fikrime göre inkarcilardan oluyorsunuz, buda ALLAH korusun ALLAH#a sirk kosmak, imandan cikmak, kafir olmak demektir.
Namaz kilmayan imandan cikmaz sadece günah isler fakat inkar eden imandan cikar.

-Farz: Allah" in kesin olarak emrettigi hükme denir. „Namazi dosdogru kiliniz.Oruc tutunuz. Zekât veriniz. Kadinlara basinizi örtünüz..."v.s. gibi emirler farz"a örnektir.

Farzin terki haramdir. Farzin islenmesine sevap, özürsüz terkedilmesinde Allah"in azâbi vardir. Farzi inkar eden kimse dinden cikar.

Namazi müslüman ALLAH ile sohbet onun huzuruna cikmak olarak görmelidir. Zira namaz vakitlerini sabirsizlikla bekleyip husu icinde namazlarini eda etmelidir. Böylelikle o namaz nefise agir gelmez tam tersi bir mutluluk kaynagi olur.Maalesef bunu her gönül idrak edemez, ALLAH bizleri namazi dosdogru kilanlardan onun rizasini alanlardan eylesin.Amiyn!!!!!!
Alt 21.03.2005, 11:01
eniskaya

Standard Laik düzen sizleri benden koruyan

sistemdir.... yoksa su anki din anlayisinizi Asla benim yönetimimde yasayamazsiniz, ama LAik sistem sizleri iste koruyor.....

Eger günün birinde bunun farkina varirsaniz belki bir seylere varabilirsiniz
Alt 21.03.2005, 11:01
ruveyda30

Standard Muhattapim degilsiniz!!!

SAMIMI OLMADAN DILIN SÖYLEDIGI LATIF SÖZLER

SÜPRÜNTÜLÜKTE YETISEN OTLAR GIBIDIR;

YEMEGE VE KOKLAMAYA YARAMAZLAR;

SEN ONLARA UZAKDAN BAK VE GEC.....Gönüllerin

deryasi MEVLANA bosuna dememis bu sözleri.....
Antwort