| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Bir millete veya kabileye körü körüne bağlanmak, kokuşmuş olan tehlikeli bir mefhumdur. Bu Ümmeti parçalar, böler ve zayıf düşürür. Düşmana ümmet üzerinde kontrol ve nüfuz imkanlarını kolaylaştırır. Düşmanın ümmet üzerinde amaçladığı gayelerinin tahakkuku için, milletleri dayanıksız hale getirir. Şari’ bunu mutlak olarak haram kılmıştır. Şari’ bunu, Cabir hadisinde (muttefek aleyh) cahiliyye narası olarak tarif etmiştir. Rasulullah (sav) şöyle dedi: “Bu cahiliyye narası ne için?” dediler ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Muhacirden bir adam, Ensar’dan bir adama vurdu.” Bunun üzerine Rasulullah (sav) şöyle dedi: “Onu (kabileciliği) bırakın! Zira o kokuşmuştur.”
Yine el-Hakim’de yer alan ve Hudayfe (ra)’ın rivayet ettiği bir diğer Sahih hadiste Allah’ın Rasulü (sav) şöyle buyurdu: “Ümmetim, aralarında temayuz, temayul ve mekaami’ görünmedikçe imtihan edilmeyecektir.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Temayuz nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Temayuz benden sonra İslam’da, insanlar tarafından değiştirilecek olan kavmiyetçiliktir.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Temayul nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Bir kavim, başka bir kavmi karşısına alır ve onun mukaddesatına tecavüz eder.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Mekaami’ nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Bir adam kavmiyetçiliğe davet eder ve kavmiyetçiliği destekleyen cahiliyye bayrağı altında öldürülürse, onun ölümü cahiliyye ölümü olur.” Yine Muslim, Cendeb b. ‘Abdullah el-Beceli’den Rasulullah (sav)’in şöyle dediğini rivayet etti: “İslam topraklarında kavmiyetçiliğin pis kokusu, burunların kapanmasına sebep olur.” |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() Inan bende felsevi anlamda yanlis yok..... sen tam delil ariyorsun.. ama tam delil diye bir sey yok.... man muss es fühlen
bunlar sende mümkün oluyor digerlerinde niye olmuyor? yani yerine gere kesin delil bekliyorsun, kendine gelince man muss es fühlen usw.??? das geht nicht!!! |
|
|||
![]() ALLAH C.C. hepimizden razi olsun insaAllah kardes.Bunu hak etmek icin dua edelim tabiki tek dua ile de olmaz elbette.Birseyler yapalim O"nun yolunda calisalim ve emek sarf edelim.
|
|
|||
![]() Bence makalenin icerigi önem tasiyor, kimin ne yazdigi degil!
|
|
|||
![]() olaylar cok aciktir....
Hadis, Mezhep din degildir... Hiritisyanlarin yada Müslümandan baskasinin Cennete gitmeyecegi olayi yalandir... Bakara 62, Maide 69... Cennetete olamasa has ödüller vardir.. ne ise gidince görecegiz.... Hiristiyanlardan dost edinemyin falaln filanlar... Mümtehine Suresi 8-9 Ayetleri bu olayi acikliyor..... Tüm bunlari göz önünde tututgunda Salih Amel yapanin cennete gidecegi kesindir.... yoksa Kuranin anlami kalmaz...... HZ Muhammedde savasta insan öldürdü... yada onun Cennete girecegine dahil kesin delil varmi Kuranda... YOOOOK Also warum machst du so ein Wribel darum..... Benim dediklerim her zaman Kuranda referasn olarak duruyor..... |