| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() YAZARIN KİTABINA ALDIĞI HADİSLER YA MEVZU(UYDURMA) YA DA ANLAM VE HEDEFİNDEN SAPTIRILAN,KEYFİ YORUMLARLA AMACINDAN UZAKLAŞTIRILAN HADİSLERİ KAPSAMAKTADIR.KUR"AN AYETLERİ İSE SUBJEKTİF YORUMLARLA KENDİ İSTEK VE ARZULARINA GÖRE YORUMLANMAKTA ,CIMBIZLA AYETLERİ ORTAM VE İÇERİĞİNDEN KOPARILIP İSTENİLEN ANLAMLAR KENDİLERİNE YÜKLENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
YAZAR KUR"AN"I -HAŞA- HZ. MUHAMMED"İN YAZDIĞI İDDİASINDADIR VE HADİS TANIMI DA ÇOK İLGİNÇTİR :" MUHAMMED"İN KUR"AN OLMAYARAK SÖYLEDİĞİ SÖZLER."-SAYFA :9- YAZAR İSLAM"A SALDIRMAK İÇİN MUT"A NİKAHINI BİLE SAVUNABİLMEKTEDİR:" MUTA NİKAHI KADININ İSLAM ÖNCESİ ARAP KADINININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖRNEĞİDİR, FAKAT MUHAMMED BU SİSTEMİ , KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE YER VEREN BİR SİSTEMDİR DİYEREK KALDIRMIŞTIR-S:27- MUTA NİKAHININ KADINI MARUZ BIRAKTIĞI ZARARLARA GİRMEDEN YAZARIN DİĞER ÖNYARGI ÜRÜNÜ OLAN YAZILARINA DÖNELİM: " MUHAMMED KIZ ÇOCUKLARINI GÖMME YASAKLAMASININ SEBEBİ KADINA DEĞER VERMESİ DEĞİL,MÜSLÜMAN SAYISININ AZALMASINA ENGEL OLMAKTIR."-S.28- BİLİNDİĞİ GİBİ İSLAM"A GÖRE MELEKLERİN CİNSİYETİ YOKTUR KABUL EDİLİR , BAKIN YAZAR BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYOR : " NAHL:57-62. AYETLER İLE DİŞİLERDEN MELEK OLAMAYACAĞINI , ÇÜNKÜ TANRININ DİŞİLERİ MELEK YAPMAYA LAYIK BULMADIĞINI ..." YAZAR İLERİ SÜRMEKTEDİR ...! " HER TOPLUM KADINA VERDİĞİ DEĞERE ORANLA GELİŞİR YADA İLKELLEŞİR"-s:40- DİYOR YAZAR ; BUNA GÖRE OSMANLI DEVLETİ İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KIYASLAMASINI OKURLARA BIRAKIYORUZ ...! KİM DÜNYAYA HÜKMETMİŞ KÜM GERİ KALMIŞ ! MESCİDİ SİLİP SÜPÜREN ZENCİ BİR KADIN ÖLÜP DEFNEDİLİR.HZ. RESUL ONU SORAR VE DURUMU ÖĞRENİNCE " BANA VEFATINI HABER VERMELİ DEĞİL Mİ İDİNİZ ?HAYDİ BANA KABRİNİ GÖSTERİNİZ!" BUYURUR.KABRİ BAŞINA GELİNCE NAMAZ KILAR...GELELİM YAZARIN BU OLAYI DEĞERLENDİRMESİNE : " BU MUHAMMED"İN IRK AYIRIMI YAPMADAN KADINLARA DEĞER VERDİĞİNİ DEĞİL , MESCİD GİBİ YERLERDE HİZMET GÖRMEYİ TEŞVİK AMACINA DAYANIR -S:49- "MUHAMMED"E PEYGAMBER OLARAK TAPANLAR..."-S:80- "HİKAYEYE GÖRE..." DİYE BAŞLAYIP MASAL TÜRÜ ŞEYLERİ ESAS KABUL EDİP İSLAM"A SALDIRMALAR -S:85- "CİNSİ MÜNASEBETTEN SONRA YIKANMAK ERKEĞE EMREDİLMİŞTİR.ÇÜNKÜ ERKEĞİN TENASÜL UVZU BİLE KADININKİNE NAZARAN DAHA TEMİZ,KUTSAL,ŞERDEN KORUNMALIDIR"-S:101- "KADINLA SEVİŞMESE BİLE ERKEK SADECE SARILSA BİLE YIKANMALIDIR, ÇÜNKÜ KADIN PİSTİR,ŞERDEN İBARETTİR, ONA DOKUNAN YIKANMALIDIR ."-S:102- TANRI VAHİY İNDİRMEKLE GÖREVLENDİRDİĞİ MELEKLERİ DAHİ KADINLARDAN DEĞİL,ERKEKLERDEN SEÇMİŞTİR." -S:413- "KUR"AN"DA TANRI ÖZELLİKLE ERKEKLERE HİTAP EDER"-S:123- BİLİNDİĞİ GİBİ ROMANTİK BİR DİL OLDUĞU İDDİA EDİLEN FRANSIZCA"DA BİLE BİR GRUP İÇİNDE ERKEK VARSA O GRUBA HİTAP ERKEK- MASQULEN- SIGASI İLE YAPILIR, ARAPÇA"DA DA EĞER TÜM ERKEK VE KADINLARA YÖNELİK BİR HİTAP VARSA CÜMLE MÜZEKKER YANİ ERKEK SIGASI İLE KULLANILIR BU BİR DİL KURALIDIR VE DİL KURALLARININ DİN İLE ALAKASI YOKTUR, BU KURALLAR İSLAM ÖNCESİ BELİRLENMİŞTİR VE ALLAH KİTABINI DİL KURALLARINA UYGUN GÖNDERMİŞTİR, TERSİ KAOS OLURDU...! 152. SAYFADA YAZAR KIZ ÇOCUKLARINA İYİ DAVRANMA İLE İLGİLİ HADİSLERİ VERİR VE SONRA YORUMLARINI YAPAR : "BU SÖZLERİN ALTINDA ÇIKAR VARDIR, KIZ ÇOCUKLARINA İYİ DAVRANAN SONUÇTA ONAN YARARLANIR..."-S:152,155- " CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR , SÖZLERİ İLE YAPTIRTMAK İSTEDİĞİ ŞEY, KADINLARIN KOCALARINA İYİ BAKMALARINI VE BOL ÇOCUK YAPMALARINI SAĞLAMAKTIR"-S:259- "NE HAZİNDİR Kİ HER VESİLE İLE VE HER İHTİYACI İÇİN TANRI"DAN VAHİYLER GETİRTEN MUHAMMED, ANASI YADA BABASI LEHİNE VE ONLARI ŞEREFLENDİRMEK MAKSADIYLA BÖYLE BİR YOLA GİTMEYİ DÜŞÜNMEMİŞTİR."-S:457- BU MANTIĞI KULLANAN BİR PROF. ! ...VE BİZ ÖZELLİKLE CEVAP VERMEKTEN KAÇINIP YAZARIN İÇ DÜNYASININ DIŞA YANSIMASI OLAN YAZILARINDAKİ MANTIK HATA-SEVİYESİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEYE ÇALIŞTIK.BU ÖNYARGI,SUBJEKTİVİZM VE TAASSUP KOKAN CÜMLELER ; POZİTİVİST,RASYONALİST VE REALİST OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİR ADAMIN YAZDIĞI KİTAPTAN ALINTILAR , KİTABINDAKİ HEZEYANLARIN KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜDÜR, BİZİM SON SÖZÜMÜZ ; ALLAH İNSANLARI BAĞNAZLIK VE TAASSUPTAN UZAK , TEMELİ AKIL VE BİLİM OLAN ÖNYARGIDAN UZAK , AKIL VE RUH BİRLİKTELİĞİNİ İÇ DÜNYASINA YANSITABİLENLERDEN EYLESİN DİYORUZ.AMİN ! NOT : EVLENME - BOŞANMA- MİRAS - ... VE UYDURMA HADİSLERİ TEMEL ALAN GÖRÜŞLERİN CEVAPLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ HZ. MUHAMMED (SAV) VE HANIMLARI İLE İLGİLİ YALAN-İFTİRALARIN CEVAPLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ (YAZARIN ŞERİAT"TA KADINI ANLATTIĞINI İDDİA ETTİĞİ ESERİN 1989 BASKISI ESAS ALINMIŞTIR ) <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/iftiralar3.htm " target="_blank">http://www.islamustundur.org/iftiralar3.htm </a> |
|
||||
![]() Türkiye"de ilerci olmak için önce " solcu" olmak gerekir.Ama illa devrimci olmaya gerek yoktur.Hatta yaşamınız kapitalizmin en vahşisi de olabilir., yeter ki din ,iman hayatınızda söz konusu olmasın yeter !
Ahlak ,aile ,fedakarlık...gibi kavramlar feodal zihniyetin uzantıları primitif toplumun göstergeleridir ve zihinlerden silinip atılmalıdır , hemen ! İlerici aydın, entel şahsiyet kesinlikle " laikçi" ve "kemalisttir".Ama sevdiğinden dolayı değil , ortama en uygun kalıp o olduğu için , rahatlıkla kız tavlayabilmek ve içebilmek , gerektiğinde arkasına sığınılacak bir kalkan vazifesi görmesi için öyle gözükürler.Yoksa entel"imizde bilir "Dersim"i , Mustafa Suphi"nin , Şefik Hüsnü, SertelBorav"...ların başlarına gelenleri...! İlerici kesinlikle içki içmelidir ve ağzından devrimcilik , hümanizm ,insan hakları ,özgürlük ,," gibi kavramları asla düşürmemelidir.Tabii ilerleyen gerici akımlar ve yokedilmeye çalışılan devrimlere de atıfta bulunulmalı ve devrimci kin her zaman ayakta tutulmalıdır İlerici kişinin yaşam nedeni karşı cinsi tavlamaktır.Bazen entel , bazen bilgiç,bazen devrimci ...oltalarından birini kuşanır ve oltaya takılacak kurbanını - çoğu zamanda kendi gibi amaçsız yaşayan karşı cinsi - beklemeye başlar.Bazen ortaya ilginç fikirlerde atarlar "kadınların ilkel toplumlarda tavşan eti yememesinden hareket ederek feminizme atıfta bile bulunabilirler yeter ki o akşam o bardan eve tek başına geri dönmesin...! İlerici daima kibirlidir. Bulunduğu toplumun en okuyan ,fikir üreten ,entellektüel birikimi , olaylara derinlemesine ve geniş açıdan bakanı o"dur.Hiç okumadığı solcu yazarların eserleri raflarını süsler ,kulaktan dolma bilgiler, sloganik bir kaç cümle ile sığ ve yüzeysel bilgisine bakmadan her konuda görüşler ileri sürer ve toplumu aydınlatma görevini yerine getirmiş olur .Doğru onun bildiğidir, ama o bilmek bilmiyor ve bilmediğini de bilmiyor ! Devrimci yobaz düşmanıdır. Onun laiklik histerisi vardır.Cami ,başörtüsü..görünce kırmızı görmüş boğaya döner ve saldırıya hazır bekler İlerici her zaman askere selam yollar ,polise ise söver, sayar...! Gıybet etmek , arkadan insanları çekiştirmek gibi şeylerin "günah" olması gibi yargılar kendilerinden uzaktır. İlerici yalnız kalınca buhran geçirir, bazen de intihar eder.Demokrasi"yi sadece kendilerine yontarlar,eylemde devrimci,söylemde demokrattırlar ! Dünyalarında biraz oyalanıp sonra kabul etmedikleri İslam"ın cenaze namazı ile bu dünyayı terk ederler . <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/ileri.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.org/ileri.htm</a> |
|
||||
![]() Der Urtext ist durchaus vorhanden. Der Name Gottes mit JHWH ist an über 7000 Stellen vorhanden.
Aber das einfachste Argument ist ein anderes: Die Bibel wurde von JHWH oft sogar selber oder von seinen Treuen Beauftragten nach sozusagen Diktat niedergeschrieben. Daher ist die Frage eine andere: Lebt der Gott der Bibel? Laut Koran sind ja nicht nur seine Phropheten anerkannt? Wenn ja ![]() Ob ich Frau,Weib oder meinetwegen Dame sage:Es ist immer dieselbe Person gemeint. Gibt es Gott aber nicht,dann ist alles,was Christen,Juden und Muslime glauben Humbug,da die Wurzeln dieselbe sind... Ich denke aber,das unser Gott,den die Bibel und alle seine Phropheten wahrscheinlich Jahwe oder ähnlich nannten, alle Zweifler belehren wird. Übrigens:Alle anderen Ausdrücke entstanden in der Zeit um 500v.Chr. bis heute und stehen so nicht in den Bibelfragmenten und in den Schriftrollen vom Toten Meer. Diese wurden ca. 700 v.Chr. geschrieben-und stimmen mit heutigen guten Übersetzungen voll überein!Nach zu prüfen zum Beispiel im Pergamon Museum berlin, im Louvre in Paris,der 60% aller bekannten Urschriften aus bis zu 1334v.Chr. beherbergt. Bitte vor Ort selber überprüfen! Prüfet alles-das gute behaltet! Gerüchte werden gerne ohne überprüfung erzählt. Ich halte mich an historische Fakten. Deswegen moderiere ich ja auch z.B. das geschichtsforum! *FG* |
|
||||
![]() Kuran"da sunlari budum:
---------- Bakara-218 (Allah ve Rasûlü"ne) gercekten inananlar, (dinini yasamaktan aciz kalıp vatanlarından) hicret ederek, Allah yolunda cihad edenler... İşte onlar, Allah"ın rahmetini umarlar. Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir. Ai imran-142 Yoksa Allah içinizden cihad edenleri ayırt edip ortaya koymadan, sabır (ve sebat) edenleri belirleyip meydana çıkarmadan (kolayca) cennete gireceğinizi mi sandınız? Maide-35 Ey îman edenler! Allah"ın emrine uygun yaşayın, O"na (yakın olmaya) vesîle/imkan arayın. O"nun yolunda (malınızla, canınızla) cihad edin ki kurtuluşa eresiniz. Tevbe-20 Îman edenler, (Allah ve Rasûlü"nün gösterdiği yön ve yönteme) hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden/gayret gösterenler, Allah katında derece bakımından daha büyüktür. İşte onlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Tevbe-41 (Ey mü"minler!) Gerek hafif, gerek ağır olarak hep birlikte seferber olun, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. ---------- Cihad "in anlami : Nefsini düzeltme / imanda caba gösterme / Dini hos ile dagitmada demek gibi geldi bana. Hic CIHAD edin insan öldürün demiyor :P Hatta CAN ve MAL ile cihar et diyor. Ölümle degil... --- Demin haberleri izledin, yine etkilendim, nasil olur insan okudugunu degistirir? Keske o "allahu akbar" diye bagirip silah kaldiran (cocuk) da türkce bilse ona bunlari anlatsam... |
|
|||
![]() hast du Arsch auf oder wat.....
Ben ne diyorum sen ne diyorsun |
|
|||
![]() Allahin katina cikmak isteyen tüm insanlik temizlendikten sonra cennete girebilir... nasil camiiye girerken temizlik ön sart ise.... aynisida Resüller icinde gecerlidir...
Ben bir aralar burda HZ. Muhammedin bilke bazi Ayetlerde firca yadigini söyledim... Demekki Resül olmak insanin hata yapmadina engel degildir... hata yapmak o kadar dogal bir seyedirki.. anlatmama gerek yok... Allah ise kalplere bakar.... Ben Kuranin hic bir yerinde Cehenneme girenin hic cikmayacagini sahsen görmedim... istisnalari demiyorum... tüm insanligi kast ediyorum... Ama tam tersine rastladim... yani Salih Amel yapanlarin kormamasi gerektigini gördüm.... Kaldiki tüm ilahiyatcilarda artik bu olayi kabul ediyor |
|
|||
![]() ne yani benim Meslegimimi kast ederek... böyle bir medeni disi yola girdin ????
Eninde sonunda herkes Wurzeline geri dönüyor |