| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() sind Menschen der Schrift--- daher besteht ein natürliches Bündnis zwischen ihnen.Der Glaube der Menschen der Schrift harmonisiert mit dem der Muslime, und nicht nur im Hinblick auf reine Aspekte des Glaubens, sondern sie stimmen auch in moralischen Werten überein.
1.) Der Quran gebietet, dass Muslime, Juden und Christen in Freundschaft leben sollen 2.) Klöster, Kirchen und Synagogen sollten respektiert werden (Und hätte Allah nicht die einen Menschen durch die anderen abgewehrt, wären Klöster, Kirchen, Synagogen und Moscheen, in denen Allahs Name häufig gedacht wird, bestimmt zerstört worden. Und wer Ihm helfen will, dem hilft gewiß auch Allah; denn Allah ist stark und mächtig. (Sure al-Hadsch: 40)) 3.)Die allgemeinen Feinde des Glaubens : Eine weitere wichtige Tatsache, die das Christentum, Judentum und den Islam zusammen auszeichnet, sind die gegen sie gerichteten atheistischen Philosophien, die in unserer Zeit so einflußreich sind. Unter den bekanntesten und schädlichsten Philosophien unserer Zeit können der Materialismus, der Kommunismus, der Faschismus, die Anarchie, der Rassismus und der sekulare Humanismus genannt werden. 4.)Zusammenfassung: "Laßt uns zusammenkommen! Einigen wir uns!" Im Hinblick auf die Menschen der Schrift erteilt Allah den Muslimen folgendes Gebot im Quran: laßt uns zusammenkommen und einigen wir uns: Sprich: "O Leute der Schrift! Kommt herbei! Einigen wir uns darauf, dass wir Allah allein dienen und nichts neben Ihn stellen und dass die einen von uns die anderen nicht zu Herren neben Allah annehmen. (Sure Ãl-"Imrân: 64) |
|
||||
![]() Zu einer Zeit waren die Muslime eine Minorität und kämpften, um ihren Glauben zu schützen. Dabei litten sie unter der Unterdrückung und den Grausamkeiten der Heiden der Stadt Mekka. Auf Grund dieser Verfolgung entschieden sich einige Muslime dazu, aus Mekka zu fliehen und in einem sicheren Land mit einem gerechten Herrscher zu leben. Der Prophet Muhammad bat sie, Zuflucht beim König Negus, dem christlichen König von Äthiopien zu nehmen. Die Muslime, die diesem Rat folgten, fanden eine sehr angenehme Herrschaft vor, die sie mit Liebe und Respekt aufnahme, als sie nach Äthiopien gingen. König Negus lehnte die Forderungen der heidnischen Boten, die ihn baten, die Muslime auszuliefern, ab und verkündete, dass die Muslime in seinem Land frei leben können.
Diese Haltung der Christen, die auf den Begriffen Mitleid, Gnade, Bescheidenheit und Gerechtigkeit basiert, entspricht einer Voraussage, die Allah im Quran gemacht hat. Ein Vers des Quran gibt an: ... Und du wirst finden, dass den Gläubigen diejenigen am freundlichsten gegenüberstehen, welche sagen: "Wir sind Christen", weil unter ihnen Priester und Mönche sind, und weil sie nicht hochmütig sind. (Sure al-Mâ"ida: 82) Wenn man heute bedenkt, wie frei z.b. Türken in EU leben,.. im Vergleich sogar zum eigenen Land.. Dann was denkst du ..?? Kann Toleranz füreinander nicht noch weiter ausgedehnt werden?? Alle Menschen werden es aber nie kapieren! ![]() |
|
|||
![]() So steht es geschrieben und so ist es auch...
Allah katrindaki dinlerin en özü ve teki yani Allahi en icten ve en güzel sekilde tanitan ve tanimlayan bir Kurandaki Islam dini, Müslümanlarin sayesinde tamamiyle dislanmis ve Insanlar tarafindan öcü dini halinde görülmeye baslandi...... ve buradaki suc baskalarinda degil, Islam Aleminde.... Din ile insanlar kontroll edilir ve ediliyorda.... Ben Ayetleri yalanlayanlari gördüm, düpedüz yüzüme yazilanlari kabul etmeyenleri gördüm.... yaziyor ama öyle degildir.... Eeeeee ya nasildir... Olay din olayi falan filan degil... daha cok Piskolijik olayda denilebilinir... cogulari beynindeki Hurafet dinini veya beynindeki Allahputunu din zannediyor.... oysa Allahin ucsuz bucaksiz tek oldugundan bey haberdir... ama neyse.... Hiristiyan sadece Hiristiyanlarin cennete gideceklerini söylerler, Müslümanlarda kendileri icin aynisini derler ve digerlerini iceri sokmamada kararlilar... Israilogullarida ayni sekilde sadece kendileri cennette yasayacaklarini zannederler.... Oysa Kuran öyle demiyor... Kuran Mümin olan Cennete girecegini söyler ama Mümin kimdir.... ???? Evet wir sollten das auch mal Diskutieren, Mümin insan Allaha inanan, Allahin varligini hisseden, Ahiret gününe inanan ve ölümden sonra dirilmeye inanan ve mutlakja Salih Amel.... yani iyi isler isleyen kisileri Cennetle müjdeler.... Bakara 62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah"a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. Maide 69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah"a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. Ali-imran 113 Ama hepsi bir değildir. Ehlikitap içinden Allah için baş kaldıran/Allah huzurunda el bağlayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkınıp yükselen bir zümre de vardır; gece saatlerinde secdelere kapanmış olarak Allah"ın ayetlerini okurlar. Ali-imran 113 Allah"a ve âhiret gününe inanırlar, iyilik ve güzelliği belirlenmiş olana özendirirler, kötülük ve çirkinliği belirlenmiş olandan sakındırırlar. Hayır işlerde yarışırcasına koşarlar. İşte bunlar hayra ve barışa yönelik hizmet üretenlerdendir. ----------------------------- Olay aslinda ne kadar basittir... ama insanoglu kalkip savasla Cenneti alma pesinde..... Zorbalikla sahtekarlikla kafa kol kelle kesme arzusuyla NAH alirsiniz Cenneti..... Cünkü ben kendimden cok cok iyi bilirimki, iyi insan olma cabasi o kadar zor bir olaydirki, sahtekarlikohoooo bin kat daha kolaydir.... yani dosdogru insan olabilmek Allah carpsin hayatta EN ZOR istir...... Iste bunu basarabilen her kimse kesinlikle Allahin o Engin Rahmetinden safaatindan faydalanacaktir..... -------------------------- Bu yazdiklarimi bazilari Forumda Ausdrucken etsinler ve duvara assinlar..... günde kirk sefer okusunlar... Mancmal wachse ich sogar über mich selbst hinaus... güzel bir Beitrag oldu... Cool Selamlar Enis |
|
|||
![]() ben sana gel Politik anlamda bir araya gelelim ve ortak sekilde devlet icin calisalim dedim.... ama sen mesela red ettin... yok ben Kürtüm, özgürlük istiyorum usw. tuturdun ve benim sahip oldugum ve senin sahip olmadigin tek bir tane madde diyemedin......
Seninle mesela gercek anlamda tam medeni ve dosdogru bir sekilde bir araya gelinmesi kolay degil, cünkü ön yargiyla olaya baktigin var... Cogu insanlarda senin gibindir, olaylara her zaman ön yargiyla ve daha cok pay koparma pesinde olurlar.... o yüzden bu Kurandaki bir tavsiyedir...... ve bu olayi gercek anlamda aydin insanlar yasamakta..... mesela bir Yahudi bir Süleyman Atese mektup yazip tesekkür etmesi ve Süleyman Ates Hocamizi bir Mümin olarak tanimlamasi bence Islamiyetin yani Kurandaki dinin bir zaferidir.... Vatan gazetesinde bugün yayinlandi.. isteyen bir okusun... Gercek anlamda din adami olanlar tüm insanligin cennete girecegini gayet iyi bilirler.... Mesela bir gercek anlamda Allahin Mesajini anlamis olan bir Türk Ilahiyatcisi, bir Hiristiyan Teolojisi vede bir Rabinin arasinda sadece Üslüp farki vardir.... Bu fark nedir.. "ha Kel Ali, ha Ali Kel" Cünkü tüm dinler ayni seyi anlatir... Frieden, Baris ve güzellikler ve tüm insanlik icin esenlikler anlatir.... Olay yine Politikaya baglidir.... Politikacilar haben was gegen Frieden..... Krige bringt Macht Ruhm und Ehre gkauben die und natürlich auch Reichtümer... und womit machen die Krieg.... ???? damit man die Menwschen auf der eigenen Seite hat muss man Gott ins Spiel bringen, damit man die Leute nach Kreuz und faden Verarschen kann.... Dikkatini cekerim, bezeri kriterlerle sizleri kandirip, Türk halkinin üzerine saldilar, hemde acayip gercek disi bir sekilde.... Sizlerde inandiniz..... kendi kendinize Vaybeeee bana ne Zulüm etmislerde benimde haberim yok gibisinden.... Allah wird auch über euch Richten das ist gewiss und ich bin mir sogar ziemlich sicher Ihr werdet nicht all zu gut abscheneiden.... Selamlar Enis |
|
|||
![]() und ich Wette um meine Seele, das du nicht einmal 1 million Menschen zusammentrommel kannst die das begreiffen......
Keine Zehnpferde kann diese unüberbrückbaren differenzen Regulieren die diese Religionsanhäger all die Jahre in Schwerstarbeit aufgebaut haben..... |
|
||||
![]() aptalsin el hak!
kuran dediklerin olmadigina göre nasil olurda hilafeti elestirirken demokrasiyi savunabilirsin? insan kendi icinde bu kadar tezatli olabilir mi? Sen ne söylediklerinin farkinda degilsin. bu da sunu gösteriyor, baskalarinin söylediklerinden kaptiklarini burada pazarlamaya calisiyorsun. bunu üstadin yasar n. öztürkde öyle yapardi. siyasete girdi de buda Allah"in bir hikmeti ne bok oldugunu görebildik. |
|
||||
![]() bizim oralarda bir söz vardir tekrarliyayim korkudan sidiklerimiz su kesildi.
sahte raki vakiasi politik bir vakia. cünkü cumhuriyet gazetesi yazarlari sahte rakidan ölenlerin asil müsebbibinin islamci hükümet oldugunu tesbit etmislerdir. neden? cünkü ickilerin vergileri artirilinca vatandas raki icemez olmus ondan da sahte rakiyi basvurmus. sarhos olupta trafik kazasinda ölenler bunlar batil bir sistemin icinde dönen carkin gerekcesidir. böyle ladini bir sistemi olusturanlara duada bulunalim. bedduada! |