| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Yalanlardan ve dolanlardan ötürü yazini okurken gülmekten yere yikilasim geldi. Yazi zaten Senin degil, ama insan, eger ki kermanjileri insan yerine korsak tabii ki, altinda imza atmaya cesaret ettigi yaziya bir de göz atmasi lazim.
Bu kadar yalanlarin icinden Kahramanmaras olaylarina deginmek istiyorum. Oradaki sözde sinemada patlamis olan bombanin tahribat gücü oldukca zayif idi. Yani "chinakracher"larin tahribat gücü kadar. Bunun sebebi de oradaki sünni-islamist kesime mensub olan insanlarin zarar görmemleri icin idi. Bunu Ökkes Semdinler denen teni kara götü killi bir mahlukat, aslen kermanki, kendisi itiraf bile etmis idi. Sen onlari gecte, Kuzey Irakta ki kermanji soydaslarindan ve dindaslarindan söz et birde. Görüsleri ne, stadyum dolusu insan yiginlarinin bayrak yakmalari ne, Kürdistan Türk askerine mezar olacak naralarindan biraz söz et kermanji. Artik sizin ile hic bir Türk kardes olmak istemiyor. Farkinda degilmisin? Ben sayet bir Türk olarak Senin soyundan birine kardes diyecegime esege beyefendi derim daha iyi. Hadi gecmis olsun! |
|
|||
![]() ve bu ikisindede HOCALAR EN BÜYÜKLERIDIR.....
Hele hele sizin Ideolojinize bagli olan Süleymanci ve Erbakanci lafta Hocalari..... Zerre kadar Kurani bilmezler, zerre kadar Uni veya daha baska tahsil yapmamislar..... Gavura küfür eder ve EKMEGINI yerler.... yani Allaha küpfür ederler..... Birde kalkmis kapima gelip edepsiz sekilde para isterler...... Dilencilik Namussuzluk Kafa kol bacak kesmek Allahin yerine Hocayi Allah koymak Tüm paralari ve karilari Hocaya vermek ---------------------------- Olay nedir biliyormusunuz... OLAY SEXOLOJIKTIR..... Kadini ne kadar assigalyip sex makinesi olarak tutarsan o kadar erkek porfil ve rahatlik kazanir.... yani bir sey yapmasina gerek yok.... cünkü kadini isterse döver ya.... hani Kuranda yaziyorya... Kimin Kuraninda... Araplarin, Süleymancilarin ve Erbakancilarin Sexolojik kitabinda...... Ben neler gördüm neler..... Talibanindan al Sülocusundan al, Erbakani hayvanlarindan al.... ÖKÜZ diyanetcilerinden alda al.... Hepside ayni.... karilarini baskalari kaciracak yada elinden alacak korkusu icerisindeler....... Vallahie Billahide baska bir sey degil...... Tek korku baskalari karilarini elinden alacak korkusu...... Ben bunu llahin ve insanligin önünde isbat etmeye hazirim |
|
||||
![]() mit Ali oder Veli;
sondern gehe von objektiven kriterien aus,wie; -Gleichberectigung der Frau(mann und Frau sind in jedem Lebensbereich nebeneinander,ihre religiöse gebet/seremonie üben sie auch gemeinsam aus -Hervorhebung der Mensch selbst,nicht aber dessen Unterworfenheit zum Gott ( Her ne ararsan kendinde ara,kudüste,mekkede hacda degil) -Verachtung des Fanatismus und Hervorhebung der Toleranz(her ne olursan ol gel.bin kere tövbe etsen,bin kere tövbeni bozsan da gel) -Tauglichkeit für Demokratie und Sekularizmus(das kannst du der Geschischte der türkischen Republik entnehmen) |
|
|||
![]() ama yazimi dogru dürüst okumamana ve tarih ve jeopolitik bilgilerinin dar kapsamina veriyorum. Birincisi mevzu Kuzey Irak"taki arbedeler pkk tarafindan kaynaklanmiyor ve daha cok Mesut Barzani ve Celal Talabani kökenli. Bu iki hiyaro ve davaro asiretinin buz gibi de safii kermanji kürtleri.
Diger mevzu, Kahramanmaras"ta elbette kürt asilli Aleviler var ama daha cok, hatta ezici cogunlugu Türkmenlerden ibarettir. Bir cok sey gibi kimlik kavraminin da ici oyuldu. Mesela bu safii kermanji isterse 154.343 kere kelime-i sehadet getirse bile benim icin Türk olmuyor ve yinede bir kermanji. Ortada Asya"dan gelen ve gelenekleri ile de Orta Asya"yi andiran Türkmenler, sünni inancina zit bir Islam anlayisi da olsa yine de Türk"türler. Sirf Ali Arslan Türkes, Türk-islam sentezini icaat etti diye herkes Türk degildir. Ben bir Türk olarak kirma cileri ve diger diger gayri Türkleri hic bir sekilde, sebebi ne olursa olsun Türk olarak görmüyorum. Aklim buna karsi cikiyor. Türk asli Türk olandir. Tabiri bu kadar basit. Türk-islam sentezcileri Sana Güney Afrikali Tungalayi bile kelime-i sehhadet getirdi diye Türk ilan ederler. |
|
||||
![]() kültürel arkaplan bilgisi???
güldürme beni isigadogru.. önce ne demek istedigini net söylemelisin ve baglam ve kontexin disina cikmamalisin.. bu mischko ne kürtlerden ne apodan ve ne de türklükten bahsetti..kopyaladigi yazi sadece "türkiyede ki en büyük belanin alevilik oldugunu söylüyor" sen de onu elestirirkn bambaska konulara girdin ve üstelik simdi iyice konuyu dagittin.. demek istediklerini maalesef einordnung yapamiyorum..cok daginik yaziyorsun..türk milliyetciligi ve kirmac düsmanlidi disinda maalesef bir sey anlasilmyor yazilarinda |
|
|||
![]() sahip olan Alevilerdemi var... ????
Baskalarinda yokmu ??? Kusura bakma ama ben onlarin senin cizdigin cercevede göremiyorum... hatta sen bile zaman zaman Objektiviteni kaybediyorsun..... Unutma Ideolojiye yada hislerine mahkum olanlar asla medeniyetin ve dinin yada Demokrasinin tadina varamaz...... BU dünyanin her yerinde böyledir |
|
||||
![]() -sen saf ve halis mulis iyi bir türklük kimligi pesindesin..bunun icin de yobaz diye gördügün(ki bence de bunlardan cok var) sünnileri türklük kimliginin disina atiyorsun ve onlari arap olmakla sucluyorsun..
-Kürtleri de bu kimligin disina atiyorsun..cünkü sana göre onlar yedikleri ekmege ve vatana hiyanet eden teröristler.. -ve bu türklük kimligini "türkmen, bektasi aleviler üzerine bina etmek istiyorsun.. also iyi viel spass..ama bu düsüncen tarihi-sosyolojik-politik velhasil tüm gerceklere aykiri.. |
|
||||
![]() var veya alevilerin tekelinde demedim..
sadece türkiyedeki sünnilere nazaran bu konularda daha ileriler demek istedim.. ne demek istedigimi türkiyenin kirsal bölgelerinde alevilerin ve sünnilerin birlikte yasadiklari yerleri gezersen ve ikisinin yasam tarzina bakarsan o zaman bana hak verirsin |
|
|||
![]() Aleviler medeni ve Laiklik ve Atatürkcülük ve Demokrasi anlaminda Sünni Ideolojisine sahip kisilerden daha coook ilerdeler.....
Kralin hakkini Krala verelim..... Ama o zaman acik ve net Sünnilerden ileridir söyle yani etwas prezieser bitte |