Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 18.02.2005, 23:24
eniskaya

Standard Bana sorarsan OK derim dediklerine

ama din acisindan bakarsak....

Iksinide siktir et..... yaramaz... dinde Mezhepo ve benzeri Hurafetler yoktur.....

Islam ve Müslümanlik kelimesi varken... ne isi olur bir Allahi taniyan insanin Sünnilik yada Alevilik kelimeleriyle......

Alevilik ve Sünnilik Ideoloji kanserini süküp atmamiz lagzim beyinlerimizden... ben söküp attim... ohhhhh be dünya varmis.....

Zaten ianmamistim böyle sacma sapan seylere.....

SANKI HZ: ALI ALEVI YADA SÜNNIYDI VEYA HZ EBU BEKIR YADA ÖMER.......

Sünnilik yada Alevilik... purer Schrott.....

Türklük ise bir irki olaydir... dinle alakasi yok.. cünkü Türkler cok eskiden Müslüman degillerdi... sacma sapan dinleri vardi.....

Geceleim artik bunlari......
Alt 18.02.2005, 23:26
eniskaya

Standard Evet var

Türkler eskiden Müslüman degil... Hurafet yada Putperesttiler.....

Ama Türktüler.... so einfach ist das
Alt 18.02.2005, 23:27
eniskaya

Standard Ben yillardir okuyorum ama göremedim

sen neresinde görmüssün o kaybolan ve bizlere gösterilmeyen Cüzü....

Yoksa sende Golan Höhlelerinde yeni bir Kuranmi buldun.... Thomas Incili gibi Fatih Kuranimi buldun ??????
Alt 18.02.2005, 23:31
eniskaya

Standard Sen veya ben biri ebirinin süküründen

sorumlu degiliz....

Sen kendi imkanlarinla dini yasa ve gerisini Allaha birak...

Benimde cok asiri param pulum söhretim yok... ama ben cok cok mutluyum.... buda dinin sayesinde oldu.... ama Ali Velinin anlattigiyla ben dinimi ögrenmedim, kaldiki sadece bir ufacik seklini biliyorum... daha neler var neler
Alt 18.02.2005, 23:38
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ENIIIIISSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

ISLAM DEVLETI DEME! ISLAMIN DEVLETI YOK!"!!!!!

Sen hic haber yada belgesel izlemiyormusun? Tabikii haberdardi, bununda kanitlari var... Sen dünyadan bihaber isen ben ne yapabilirim?!?

O konuda cok iyi aciklama yapan Süleyman Ates´den daha iyi ve büyük üstadlar mevcut, merak etme!
Alt 18.02.2005, 23:46
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Seni bir iki din forumunda övdük ama

sen de isi burda da abartmaya basladin..
Yani elimize kuran alsak,birde süleyman ve yasar hocayi takip etsek mezhep falan kalmayacak mi?
alevilik,sünnilik,hanefilik,bektasilik usw, usw.. bunlarin hepsi fasafiso mu? olayi cok basit görüyorsun..
mezhepler,tarikatlar hic bir zaman yok olmayacagi gibi bunlari ortadan kaldirmak sacmaliktir..bunlar dini yorumlama özgürlügüne girer..hic kimsenin dini istedigi sekilde yorumlama ve yasama hakkina karisamazsin..yeter ki manyakca,asiriya kacan,demokrasi ve toplumsal yasam kurallarini ihlal etmesinler..o aczmendiler bilmem,suraya burasina sis sokup din adi altinda sex partileri yapanlar falan fistan
Alt 19.02.2005, 00:19
eniskaya

Standard Hayir faso fiso degil, ama kesinlikle

din degildir....

Yani bir Bektasilik yada bir Mevlidilik yada Yarcilik yada Imami Azamcilik asla ve asla ISLAM DINI dyie kimseye zerre kadar dayatilamaz....

Cünkü insan oglu FATVA veremez... fetva hakki Resüllere Mahsustur... bir Süleyman Atese yada bir Imami Azama yada Betasa degil.... anlatabiliyormuyum.....

Bazi, kusura kalma ama enayi diyecegim yiene elim degil, iste bu tipler kalkmis bu ve benzeri Ideolojileri PUTLASTIRMIS... ve kendi dini diye yapmis ve adinada ISLAM koymus.....

Sonuc ne oldu güzel kardesim... ???

Sonus Ideolji manyaklari misalen... Hanefilik, Safiilik, Süleymancilik, Erbaknacilik, Vahabilik, Alevilik, Sünnilik, Siilik, Talibancilik, HURAFATCILIK.......

Simdi bunlar dinmi..... hic biri din degil... hepsi insanlarin kendisinin görüsünü din yapmaktir...... eger Yasar Nuri aynisini yapiyor ve bu mutlaka böyledir diyorsa onunda cani cehenneme...... yillarimizi Yasar Nurinin yoluna harcamadik... kaldiki, adam bu benim görüsüm diyor.... evet insan sadece görüs bildirebilir.....

KUrandaki dindir Islam olan.... LAicilikte Sünnicilikte, Sahtekarlik diz boyu...... her iki taraf ve tüm ISlam Alemi ziyanda......

Ben bu her Forumda her TVde ve dünyanin her alaninda isbatlamaya hazirim ve isbatlarimda......

Birakin su sahtekar Mezhepciligi.... Allah sanda akil vermis... neden kullanmaktan acizsin....
Alt 19.02.2005, 00:25
eniskaya

Standard ADi ISlam oldukca dünya onu Islam

devleti diye kabul eder ve Islamida o devletler gibi zanneder.... bu böyle arkadas.....

Ben bosuna demiyorumki... Orijinal Islam dini artik göklerde kalmis....

Akifi hatirla.... Müslümanlik göklerdedir siirini... das nur nebenbei......

Süleyman Hocaya gelince... Cennete girecekleri sence daha iyi aciklayan biuris varsa sana göre kimdir... isim verirmisin... bak ben isim ve kaynak verdim....

Tabi bu benim görüsüm, amacim birilerine avukatlik degil görüs alis verisinde bulunmak....

Senin anlayisina göre Cennete kimnler gidecek.... Hiristiyanlarda gidecekmi ?????
Kurani kabul eden ama yine Hiristiyan kalan, yada Kurani arastirma imkani olmayanlar...

Ben Hiristiyan olsam... Allah sahidimdir.. kalkip Kurani asla arastirmazdim... cünkü eger Islam Islam devletleri ise.... haaa o dinin cani cehenneme
Alt 19.02.2005, 00:38
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard sadece kitapla din olmaz enis

sadece incil ile hristiyanlik olurmu? kliseyi düsünmeden hristiyanligi düsünmek mümkün mü? mezhep ve tarikatsiz da islam olmaz gibi bir sey..sadece kuranla din olmasi mümkün degil.
din olur olmasina ama senin de burda her zaman dedigin gibi cerceve olur,genel olur..peki o cercevenin ici nasil dolacak?? ya bir sura,bir konsey kuracagiz.6 ayda toplanacak ve sevgili müminler su konuda dogru kural islama göre sudur diyecek..

bakma bize hep kötü taraflari ögretildi ama bu bir fakttir..tarikat ve mezhepleri bilmeden halki,dini ve inanclari anlayamazsin..insanlar bireysel olarak tamam mezhep ve tarikata ihtiyac duymazlar ama biraraya geldiklerinde mezhep önemli oluyr..
Alt 19.02.2005, 00:45
eniskaya

Standard TARIKAT = HURAFET

ne demek Kuranin kendisi olmasiyla din yeterli degildir....

Tartismaya gerek yok..... bu husutada feci sekilde yamilgidasin....

Sadece bir düsün bakalim.... HZ Muhammed acaba hangi Mezheptendi ve kaynagi neydi.....

Dindede ani Politikada yapiyorsun.... so geht das nicht....

Mezhep ve terikat enayileri dini mahvetti degil... sizleri mahvetti, ben ve benim gibilere dokunamaz... weil eir wirklich über diesen Dinge stehen
Antwort