Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.02.2005, 18:42
eniskaya

Standard Bunu Enis demiyor Islamin kendisi

diyor.... bi iki Mevlana yada Imami Gazali kitabi okumakla olmuyor bu isler...

Diger dinleri arastirmayan Kurani anlamasi mümkün degildir....

Mesela bir Kurban olayi... taaa HZ. Ademden gelen bir olay...

Ama sen gel sor birisine.. efendin yok Muhammedden kalma yada Ibrahimden kalma..

Yahu Ibrahiminki adak kurbaniydi...

Anasini bellemisler Islamiyetin... tüm dinleri icerisinde barindiran bir evrensel din olacagi yerine HURAFET DINI olmus....

Oezsunun demesiylede düzelmez....
Alt 17.02.2005, 18:48
eniskaya

Standard Hayir ayni olurmuki.... ??

ayni kitabimi Allah bir kac sefer yollamis ???

So ein blödsinn.... diger kitaplar hükmünü yerine baska kitaptaki o konuya deginen bir yeni Vahyii inmemisse aynen degerini koruyordur...

Kaldiki diger Vahyii kitaplari hem insanligin hemde Resüllerin Tarihlerini iceriyor... ve birde insanligi egiterek ilerlemesine vesile olan birer INSANLIK DEGERLERI oluyorlar.....

Hepsini okuyup anlamak bilmek lagzim....

Efendim biz diger dinleri kabul ediyoruz falan filan...

NAhhh ediyorsunuz... hic bir lafta Müslüman birakin Incili tevrati ve Evangeliumlari.... adamlar KURANI bile okumamislar....

Ondan sonra ben cennete gidecegim ama komsum degil cünkü o kafir...

Lafta Müslüman ve CAhil olan Hurafetcidir....

SU aniyla Hiristiyan Alemi ALlaha daha yakindir.... ve Allahta Hiristiyanlari daha cok riziklandiriyor.....
Alt 17.02.2005, 18:53
eniskaya

Standard Tüm dinlerin kaynagi aynidir

ama uygulama sekli ayri ayridir..... bunu galiba sen bile red edemezsin....

Tüm dinler zaten Islamdir lafi Hurafetten ibarettir... hic Hiristiyanlik Müslümanlik olurmu.... ha birbirlerini kabul ederler ama uygulama tarzi ayridir....

Namaz ibadet sekli Oruc ve insanlik hayati icin getirilen kanunlar......

Hepsi ayri ayri.. ve biri digerinin üzerine yeni ve evrensel kalici deger olarak gelmistir.....

Ibrahimi din degildir Islam dini..... Hiritiyanlikta degil.... cünkü Ibrahiumden sonra gelen dinler Ibrahimi din diye adlandirilmasi yanlistir... haaa mecaz anlamda öyle denebilir....

Mehr aber auch nicht.....
Alt 17.02.2005, 18:54
eniskaya

Standard Hayir okumadilar

Kurandan önce enayinin tekiydiler... diri diri insanlari yani kizlarini gömerlerdi...

Hayvanin tekiydiler.... yani gercekten Araplardilar
Alt 17.02.2005, 18:57
eniskaya

Standard Ganz einfach

Ahmed Hulusiyi tam anlamiyla dinleseydin anlardin...

TV Programlariyla herkesi baglayici olan bedava Meallerle tefsirlerle... konferanslarla usw...

Yoksa normal bir vatandas kitap okumakl yerine kahvede okey yada kagit oynar...

Bayanlarda genelde kitap yerine dedikodu yada el isi yapar...

Istisnalar gaydeyi bozmaz... okumus ve aydin kadin ve erkek Türk toplumunda Mangelware
Alt 17.02.2005, 18:57
eniskaya

Standard Ben yorum yaptim

bir sira üpsteki yazima bak istersen
Alt 17.02.2005, 19:06
eniskaya

Standard Sami diller ve mecaz anlamda

Ibrahimi dinler cercevesinde yapilan en son Meal Prof. Dr. Salih Akdemire ait....

Ankara Unisinin en Üst kademe Tefsircisi olan ve Türkiye capinda Hocaligi ve Hukukculukta deger gören Hocamizim Meali felaket baska türden...

Kanaatimce bi Yasar Nuri Mealindende daha üst seviyede....

Ein Beispiel....

Bemelenin Salih Akdemire göre Meali...

"Cok seven ve müsfik olan Allahin adiyla"

burada müsfik kelimesini, sevgisini yayan, yani sevgisini insanlarin üzerine yayan ALlahin aydila......

Bizler bizleri seven Allahi, kalkmis merhamet eden aciyan Allah yapmisiz...... acimak iyi bir duygu degildir, assagilayici bir duygudur.....

Simdi bir ailemizi coluk cocugumuzu aciyormuyuz yoksa seviyormuýuz... ?????

Iste Incildeki gibi.... Allah bizleri seviyor... cünkü bir parcasiyiz biz onun.....

Begenilmeyen Yasar Hocanin Mealini, ona en cok karsi cikan Diyanet Hurafetcileri en pahali Mela olarak satiyorlar.... bir Diyanet huraft Meli 12 YTL bir Yasar Meali 29 YTL... TR nin her Diyanet kitap evinde ayni.....
Ne bicim serefsizlik bu... adama küfret zulüm et, ama kitabi iyi satiliyor diye yüksek fiyata sat ve gelir elde et.....

Dinsizliktir bu
Alt 17.02.2005, 19:32
Benutzerbild von xmischkox
xmischkox xmischkox ist offline
Neuer Benutzer

Standard Millet seningibi Lesbiyen deyil?

neler neler üretiyor sizlerse sapitmissiniz karniniz doymus?

cinsi sapiklar Islam da yeri yoktur onlar münafiktir?
Alt 17.02.2005, 19:34
Neuer Benutzer

Standard neden satilmasinki mealleri

herkösede bir ayyas millet günahlarini cikarmak icin onun gibi hoca ariyordu bulduda?
Alt 17.02.2005, 19:39
Neuer Benutzer

Standard Bak herkes böyle yapıyor

Kötü âlimler, din iman hırsızlarıdır

Sual: Bugün dünyanın her yerinde kötü işler, günahlar rağbettedir. İyi işlerin, faziletlerin ise öcü gibi gösterilmesi kıyamet alameti midir?

CEVAP
Evet kıyamet alametidir. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:

(Kötüler iyi, iyiler kötü gösterilmedikçe, kıyamet kopmaz.) [Harâiti]

Sık sık duyarız; (Bak herkes böyle yapıyor, onlar yanlış yolda da sadece sen mi doğru yoldasın) deniyor. İyilik, güzellik, hak gibi hususlar, her zaman çoğunluğun bulunduğu yerde olmaz. Mesela Çin"in, Japonya"nın nüfusu çoktur. Dinleri Budizm’dir. İnsanların çoğu Budist diye, Budizm’in doğru olduğu söylenemez. Dünyada gayrı müslimler, Müslümanlardan daha fazla. Azınlıkta kaldığı için (Müslümanlık hak din değildir) denemez. Çünkü Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:

İnsanların çoğuna uyan sapıtır. (Enam 116)

Halkın çoğu kâfirdir. (Nahl 83)

Çoğu fasıktır. (Maide 49)

Çoğu müşriktir. (Rum 42)

Çoğu iman etmez. (Rad 1)

Çoğu inkârcıdır. (İsra 89)

Çoğu gafildir. (Yunus 92)

Herkes öyle diyo misali, herkese inanmak yanlıştır. Allahü teâlâ yine buyuruyor ki:

(Bu dinin [İslamın] doğru olduğunu insanların çoğu bilmez.) [Rum 30]

Ekseriya kıymetli şey, altın gibi az olur. Kur"an-ı kerimde buyuruluyor ki:

İnananlar azdır. (Sad 24)

Şükreden azdır. (Sebe 13)

Çok kimse, Resulullahın vârisleri olan Ehl-i sünnet âlimlerinin kıymetli eserlerinden tercüme ederek yayınladığımız kitaplara karşı çıkıyor. Sebebi basittir. Bu kitaplarda, Allahü teâlânın (Hepsinden razıyım. Hepsine Cenneti söz verdim) buyurduğu, Eshab-ı kiramın tamamı övülüyor. Sahabe düşmanları, elbette buna karşı çıkar.

Resulullah efendimizin de, (Ümmetimin âlimlerinin farklı ictihadları, mezheplere ayrılması rahmettir) buyurduğu bildiriliyor. Mezhepsiz olan elbette karşı çıkar.

Adam gusülde ağzın içini yıkamanın farz olduğunu bilmediği için yıllarca cünüp gezmiştir. Yıllarca sünnet diye bid’at işlemiştir. Mesela sünnet diye bid’at sakal bırakmıştır.

Farzların yanında nafile ibadetler denizde damla bile değildir. Adam farzları bırakıp yıllarca nafile ibadet etmiştir. Bu kıymetli kitaplardan gerçeği öğrenince elbette şok olacaktır.

Bid"at ehlinin, Vehhabiliğin, kamufle adıyla selefiliğin, dinde reformculuğun, Kadıyaniliğin, Behailiğin, Hurufiliğin, 19’culuğun, bozuk ve yanlış olduğu, maksatlı kurulduğu, kötü din adamlarının eşkıya olduğu açıklanıyor. Bu gruplardan birini seven, elbette bunları kötüler. İbni Teymiyyeci, Abduhçu olan, elbette bunlara karşı çıkar. Adam, bir hizbin militanı ise, şucu bucu ise, kendi hizbinden olmayanı kötüler. Kur"an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(Dinde parçalandılar. Her grup, kendi yollarını doğru sanıp sevinmektedir.) [Müminun 53]

O halde kötü din adamlarından uzak durmalıdır. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

(Dünyalık peşinde olan din adamlarının sözlerini dinlemek, kitaplarını okumak zehir yemek gibi zararlıdır. Kötü din adamlarının zararları bulaşıcıdır. Cemiyetleri bozar, milletleri parçalar. Tarihte İslam devletlerinin başlarına gelen felaketlere hep kötü din adamları sebep oldu. Devlet adamlarını doğru yoldan bunlar saptırdı. Peygamber efendimiz, (Müslümanlar 73 fırkaya bölünecek. Bunların 72 si Cehenneme gidecek, yalnız bir fırkası Cehennemden kurtulacak) buyurdu. Bu 72 sapık fırkanın reisleri, hep kötü din adamları idi. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka ise, Ehl-i sünnettir.) [1/47]

İnsanların kötüsü
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

(İnsanların kötüsü, kötü âlimlerdir. Bunlar, din, iman hırsızlarıdır. Kur’an-ı kerimde, (Onlar kendilerini müslüman sanıyor. Onlar son derece yalancıdır, şeytan onlara musallat olmuştur. Allahü teâlâyı hatırlamaz ve ismini ağızlarına almazlar, şeytana uymuşlar, şeytan olmuşlardır. Biliniz ki, şeytana uyanlar ziyan etti, ebedi saadeti bırakıp, sonsuz azaba atıldı) buyuruluyor.

Büyüklerden biri, şeytanın boş oturduğunu görünce sebebini sorar. Şeytan, (Zamanın din adamları olan kötü âlimler, insanları yoldan çıkarmakta, bana o kadar yardımcı olmakta ki, bu mühim işi benim yapmama lüzum kalmıyor) der. Böyle kötü kimselerden uzak durmalıdır!) [Müj.Mek.33]

Allahü teâlânın kıymet verdiği ve her şeyin en şereflisi olan ilmi, mal, mevki kapmaya ve başa geçmeye vesile edenlere, bu ilim elbette zararlı olur. Halbuki, dünyaya düşkün olmak, Allahü teâlânın hiç sevmediği bir şeydir. O halde, Allahü teâlânın kıymet verdiği ilmi, Onun sevmediği yolda harcetmek, çok çirkin bir iştir.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Âlimlerin en kötüsü, insanların en kötüsüdür.) [Bezzar]

(Kıyamette bir din görevlisi getirilip Cehenneme atılır. Cehennemdeki tanıdıkları ona, "Sen dünyada dinin emirlerini bildirirdin. Niçin bu azaba düştün?" derler. O da, "İnsanlara, günahtır, yapmayın" der, kendim yapardım. "Yapın" dediklerimi de yapmazdım. Bunun cezasını çekiyorum" der.) [Buhari]

(Miraca çıkınca, ateşten makaslarla dudaklarını kesenleri gördüm. Her kesilişte dudakları yeniden tamamlanıyordu. Cebrail aleyhisselam "Bunlar, din görevlisidir, yapmadıklarını söylerler ve Allah’ın kitabı ile amel etmezler" dedi.) [Beyheki]

(Kıyamette en şiddetli azap, ilmi kendine fayda vermeyen din görevlisinedir.) [Beyheki]

(Cehennemde azap çekenlerden bazılarının yaydıkları kötü kokular, diğerlerine ateşten daha fazla azap verir. "Sen ne günah işledin ki, öyle pis koku çıkarıyorsun?" diye sorulunca, "Ben din görevlisi idim. Bildiklerimi yapmazdım" der.) [İ.Ahmed]

Vaaz etmek ve dini yazı yazmak, kitap, dergi çıkarmak, ancak Allah rızası için olunca, mevki, mal ve şöhret kazanmak için olmayınca faydalı olur. Böyle halis düşünmenin alameti de, dünyaya düşkün olmamaktır.

İnsanların en iyisi iyi âlimler olduğu gibi, en kötüsü de kötü âlimlerdir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Ümmetim, kötü âlimler, cahil âbidler yüzünden helâk olur. Kötülerin en kötüsü kötü âlimlerdir. İyilerin en iyisi de iyi âlimlerdir.) [Darimi]

Şimdi kendi görüşlerini, sapıklıklarını din gibi ortaya atanlar çoğaldı. Hadis-i şerifte, (Ümmetim, kötü din görevlilerinden çok zarar görecektir) buyuruldu. (Hakim)

Zamanımızda hakiki âlim çok azaldı. Önceki âlimler, asr-ı saadete yakın zamanda yaşadıkları için de kıymetli idi. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(İnsanların en hayırlısı benim asrımdaki müslümanlar [Eshab-ı kiram]dır. Bunlardan sonra en iyileri, bunlardan sonra gelenler [tâbi’in]dir. Onlardan sonra da en iyileri, onlardan sonra gelenler [Tebe-i tâbi’in]dir. Artık bunlardan sonra yalan yayılır, bunların sözlerine ve işlerine inanmayınız!) [Buhari, Müslim]

Tâbi’inden olan büyük âlimleri, onların yolunu, kurdukları mezhepleri beğenmeyip, dört mezhepten farklı kitap yazıp, (Biz bir mezhebe göre değil, İslama göre yazıyoruz) diyen cahiller, kendilerinin büyük âlim olduklarını söylüyorlar. Halbuki hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Âlimim diyen cahildir.) [Taberani]

Bid’at ehli bu sapıklar, kâfirlerden daha zararlı olur. En büyük kâfirlerden biri Deccal olduğu halde, hadis-i şerifte, (Sizin için Deccal’den daha çok, sapık önderlerden korkuyorum) buyuruldu. (İ.Ahmed)

Kâfir, insanın canına kastedebilir. Fakat dört mezhebe uymayan bu sapıklar, insanın imanına kastedip ebedi Cehennemlik olmasına sebep olur. Bu zamanda sapıklık çoğaldığı için, “âlimim” diye ortaya çıkan kimselerin peşinden gidenler sapıtabilir. Fakat eskiden gelmiş, dost-düşman tarafından Ehl-i sünnet âlimi olduğu bildirilen, imam-ı a’zam, imam-ı Malik, imam-ı Şafi, imam-ı Ahmed, imam-ı Gazali, Seyyid Abdülkadir Geylani, imam-ı Rabbani gibi herbiri birer güneş olan âlimlerin yolundan gidilirse, kurtuluşa erilir.

Dört mezhepten birine uymayan İbni Teymiye, Şevkani, Abduh, Reşit Rıza, Acluni, Aliyyülkari gibi sapıkların yoluna uyan da dalâlete düşer. “Ehli sünnetim” diyen her müslümanın, dört hak mezhepten birisine uyması lazımdır. (Hadika, Berika)
Antwort