Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 14.02.2005, 20:31
eniskaya

Standard Kusura bakmayin Forum karisti

ben hesapta Polit Forumuna yazmistim... ya Vaybee yine karistirdi ortaligi yada ben yanlislikla buraya yazdim...

Sehr komisch heute läuft Vaybee schleppend
Alt 15.02.2005, 09:57
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard makaleyi dikkatli

okumamissin. kaynaklar verilmis, sende olamaz cünkü sende bulunan kaynak sayisi iki ücü gecmez.
Alt 15.02.2005, 10:58
eniskaya

Standard Zaten dinde kaynak sayisi

iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....

Daha ne olsunki dinde kaynak ???
Alt 15.02.2005, 10:59
eniskaya

Standard Zaten dinde kaynak sayisi

iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....

Daha ne olsunki dinde kaynak ???
Alt 15.02.2005, 11:08
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard :)) o.T.

ohne Text
Alt 15.02.2005, 12:23
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard isi bilmedigin ne kadar acik

haddi zatinda kaynak birtane olur oda direkt peygamberdir. peygamber olmayinca mantiken kaynaklar ne olabilir? sahabe-i kiram olur.

vs. vs. ynö"ye gelmeden önce yani binlerce basvurulabilecek kaynak vardir.
Alt 15.02.2005, 16:59
eniskaya

Standard Onlarin kitabi varmi ???

Peygamberin zamanindan sadece Kurani Kerim kalmis sahabesininde kitap yazip gelecek nesillere bilgi bile birakmamislar.....

Ancak Imam Rabbani veya Muhammed Masumun kitaplari gibi kitaplar kalmis o zamanlardan... ve bunlar bile cok cok daha sonra yazilmis oilan eserlerdir....

Kisacasi, Kurani Kerim ve Islamiyet su an anlasilamiyor... cünkü sahih kaynak yok...

O yüzden ben en azindan belki aslina yakin gelebilri diye Kurani referans alan kitaplara veya kaynaklara bakmaya ugrasiyorum....

Bunda anlasilamayacak bir sey yokki
Alt 15.02.2005, 17:01
eniskaya

Standard Bu arada Kurani anlamak icin

Hsdis veya diger o eski Arap kaynaklari sart... yoksa Kuran öyle düz okumayla anlasilmiyor..... mümkün degil anlasilamamaz
Alt 15.02.2005, 17:11
eniskaya

Standard Kurn sizlerce düz okumakla anlasilirmi ?

Bazi Ayetler belki cok acik ve net olabilir, ama bir cok Ayetler birakin anlasilmasini Tefisrsiz uzagindan bile anlama imkani bulamazsiniz.....

Eeeee Kuran düz okumayla anlasilmazsa ne olacak...... ???

Iste sorun burada yatiyor... Kurani kimse anlamiyor... ha sen anliyormusun derseniz.. ich am wenigsten.....
Cünkü HZ. Muhammed döneminden ne yazikki sadece Kurani Kerimin kendisi, yani Vahyii yazilari kalmis ve daha sonra derlenip kitap haline getirilmis......

Bazi arap kaynaklarini arastirmadan ve mesala, Imami Rabbani, Muhammed Masum, Ibni Arabi, Imami Safi, Imami Azam, Imami Gazali (Hurafette cok var icinde, ama yinede degerli sayiliyor).... veya daha eski Arap kaynaklarini arastirmadan..... Kurani Kerim anlasilamiyor....

Bu Üstadlarin arasinda hem kalite hemde yil farki vardi bazen yüzyillarda olabiliyor....

Düsünün simdi bu kadar kaynak var ve hepsi baska baksa bir Islam ciziyor....... birisi Mezhepci cikar, digeri Mezhepsiz olur, digeri Hurafetci olur ve belki tesadüfen Orijinal Müslümanligi ayaklayanlarda olur.....

Kesin olarak bildigim tek sey var oda, yeryüzünden Allahi taniyanlarin eksik olmayacagidir..... ama Islam dininin Orijinalini dersek o yok... SADECE ORIJINALINE YAKIN OLAMA IHTIMALI OLAN BIR DINLE KARSI KARSIYAYIZ....

Kisacasi Islamin Orijinali 1000 yili askin bir zamandir unutulmus ve su anki haliyle sadece tahmin üzerine Müslümanlik yapabiliyoruz... mehr aber auch nicht
Alt 15.02.2005, 18:33
Benutzerbild von cimbomyilmaz
cimbomyilmaz cimbomyilmaz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Birakin su alevi sünni ayrimini!!!!!!!

Selam,

benim en nefret ettigim nokta bir Türkün öbür Türke ayrimcilik yapmasidir. Almanyada bile Alevi dernekleri ile Diyanet dernekleri yada ülkücü ocaklari araya gelemiyor.....Yahhuuu kardesler...dogru 70 yillarda birbirinizi kursunladiniz...ama zaman hizla ilerliyor ve aranizda hic bir diyalog yok.....
Birak abicim "ben aleviyim" ya da "ben sünniyim" ya da "ben ülkücüyüm" demeye.....BIRAK BUNLARI VE "BEN TÜRKÜM DESENE".....bu vaybee.de gecen iki profil gördüm...bir profilin resim kesminde bir hz. ali resmi üstünde yilmaz güney ve che guevara resimleri vardi...Yahuu güzel kardeslerim Hz. Ali nin che guevara ve yilmaz güney ile ne alakasi var??? size soruyorum....!!!!! Baska bir profilde mhp nin siyasi sembolü.....üstünde bir kurt.....ne bu yaaaaa....insani deli ediyorsunuz!!!!!!!!!!
Antwort