| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ben hesapta Polit Forumuna yazmistim... ya Vaybee yine karistirdi ortaligi yada ben yanlislikla buraya yazdim...
Sehr komisch heute läuft Vaybee schleppend |
|
|||
![]() iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....
Daha ne olsunki dinde kaynak ??? |
|
|||
![]() iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....
Daha ne olsunki dinde kaynak ??? |
|
|||
![]() Peygamberin zamanindan sadece Kurani Kerim kalmis sahabesininde kitap yazip gelecek nesillere bilgi bile birakmamislar.....
Ancak Imam Rabbani veya Muhammed Masumun kitaplari gibi kitaplar kalmis o zamanlardan... ve bunlar bile cok cok daha sonra yazilmis oilan eserlerdir.... Kisacasi, Kurani Kerim ve Islamiyet su an anlasilamiyor... cünkü sahih kaynak yok... O yüzden ben en azindan belki aslina yakin gelebilri diye Kurani referans alan kitaplara veya kaynaklara bakmaya ugrasiyorum.... Bunda anlasilamayacak bir sey yokki |
|
|||
![]() Hsdis veya diger o eski Arap kaynaklari sart... yoksa Kuran öyle düz okumayla anlasilmiyor..... mümkün degil anlasilamamaz
|
|
|||
![]() Bazi Ayetler belki cok acik ve net olabilir, ama bir cok Ayetler birakin anlasilmasini Tefisrsiz uzagindan bile anlama imkani bulamazsiniz.....
Eeeee Kuran düz okumayla anlasilmazsa ne olacak...... ??? Iste sorun burada yatiyor... Kurani kimse anlamiyor... ha sen anliyormusun derseniz.. ich am wenigsten..... Cünkü HZ. Muhammed döneminden ne yazikki sadece Kurani Kerimin kendisi, yani Vahyii yazilari kalmis ve daha sonra derlenip kitap haline getirilmis...... Bazi arap kaynaklarini arastirmadan ve mesala, Imami Rabbani, Muhammed Masum, Ibni Arabi, Imami Safi, Imami Azam, Imami Gazali (Hurafette cok var icinde, ama yinede degerli sayiliyor).... veya daha eski Arap kaynaklarini arastirmadan..... Kurani Kerim anlasilamiyor.... Bu Üstadlarin arasinda hem kalite hemde yil farki vardi bazen yüzyillarda olabiliyor.... Düsünün simdi bu kadar kaynak var ve hepsi baska baksa bir Islam ciziyor....... birisi Mezhepci cikar, digeri Mezhepsiz olur, digeri Hurafetci olur ve belki tesadüfen Orijinal Müslümanligi ayaklayanlarda olur..... Kesin olarak bildigim tek sey var oda, yeryüzünden Allahi taniyanlarin eksik olmayacagidir..... ama Islam dininin Orijinalini dersek o yok... SADECE ORIJINALINE YAKIN OLAMA IHTIMALI OLAN BIR DINLE KARSI KARSIYAYIZ.... Kisacasi Islamin Orijinali 1000 yili askin bir zamandir unutulmus ve su anki haliyle sadece tahmin üzerine Müslümanlik yapabiliyoruz... mehr aber auch nicht |