| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Alevilerin kurana ne kadar yakin oldugu ortada. Siz Allahi kalbinizde tasiyorsunuz goya. Bana göre sizin sadece diliniz Allaha inaniyor. Bu konuda tabiiki sünnilerden üstünsünüz.
Her konuda: " Bizde müslmümaniz!!" diyorsunuz. Bu sözü aleviler kadar cok söyleyen yoktur türkiyede. Bu söz sevab olmus olsa sevab denizinde yüzerdik su an. |
|
|||
![]() Gewissen und Vernunft sind Prüfsteine für alle Unternehmungen. Habe Achtung und Ehrfurcht vor der Gewissensfreiheit jedes Menschen und vermeide jegliche Beeinflussung des Gewissens der Anderen. Verwechsle aber Gewissen nicht mit Gefühl und Instinkt und Vernunft nicht mit Intellekt und Verstand...
|
|
|||
![]() HOPP HOPPP...bu ne laflar yaaa böyle???Sen insani insandan ayirt edemiyormusun?Evet maalesef günümüze bakarak ayni sünniler gibi bizim alevilerde farkli farkli yorumlar ortaga koyuyor....sana bisey söyliyeyim arkadas Alevilik sadece bir meshep degildir...yasam felsefesi yasam tarzidir....Alevilere laf atacagina git önce kendi cevrene bi bak....kimimiz günde 5 kez namaz kiliyor???kiminiz hic agzina icki sürmüyor???sünnilerde var bu olaylar hemde daha fazla...yani avunma bu kadar...Yadirgamadan önce bi kendini tart!!!!!!!!
|
|
|||
![]() kendine gelsene sen biraz....farkinda degilsin kendi dininede küfür etmis sagiliyorsun...ne demek lan cem"lerde dansözler gibi kari oynatiliyor...sen cem"i ne saniyon terbiyesiz asalik herif....Hic gittin mi cem"e gördünmü hic ordaki sevkati sevgi saygiyi?Sanmiyorum sende hic birisi yok cünkü insanda biraz terbiye biraz saygi olur iste alevilerimiz böyle kendini ortaga koyar bu özellikler bizde bulunur iste...biz insani yadirgasak bile terbiyemizi saygimizi bozmayiz...al sana Alevilik farki....sizde karilari örtüp örtüp eveye kapayin...gidin kahvelere kumar oynayin...eve gelince kari dövün sabahlara kadar sokaklarda sürünün ama BIZ MÜSLÜMANIZ diye avunun...kendinizi böyle ortaga koyuyorsunuz iste...
|
|
|||
![]() ALLAH ALLAH demeyi bilirsin....
Ey dost ac elini,deysin avucuna bektasinin deyimi, pir sultan askina, zülfükar"a can feda, 12 imam sahina, hizir sevgine nur dura, can cana.... |
|
||||
![]() ....bir kerede blmedigin konuyu ben bilmiyorum diyebilecek güc yokmu sende??? Niye soruyorum ki, yok blgin iste yok kardesim!!!!
Idris aleyhisselamin beyninde bu konu hakkinda calismasi acilmistir, senin nasil ne mühendisydin sen?? O bölüm acildigi gibi beyninde, fakat anlayip, hosgörüp arastirma ve idrak etme bölümü maalesef acilmamis! ![]() Gayba gelince, Astrolojinin gayb ve fallar ile alakasi yoktur.. Fallari ve gaybi gidip camide (tabikii her Camii cemaatini kast etmiyorum, sadece benim gördügüm insanlar) cart curt fal baktiranlara sarun, fakat sakin Astroloji dalini hocalarla, falcilarla kafayi bozanlarin dirdiri ile degil!!! Bi örnek daha, Kuran-i Kerim BURC SURESI!!! Not: Tabikii, Akrep burcu hakkinda Kuran sana bi sey söylemez, akli iradeni kullanda bunun farkina kendin var vatandas... Ah be eleman ah!!!Burda kasip kavuruyorsun ama..... |