| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Demokratie ist modern.
Früher haben die mit ihrem schieffen länder ausgebäutet und wernichtet Und jetz kommen sie mit ihrem demokratie sie töten wergewaltigen und wernichten arbeiten mit Teroristen. Kriegsziel Iran: Die geheimen Pläne der US-Regierung Bericht: Markus Schmidt, John Goetz Militärschlag Iran: Das Drehbuch ist längst geschrieben, nun läuft die logistische Vorbereitung. Spezialkommandos operieren jetzt schon im Auftrag der US-Regierung. Zu diesem Zweck setzt der neue Geheimdienst des Pentagons auch auf die iranischen Volksmudschaheddin, Todfeinde des iranischen Mullahregimes. Eine Organisation, die von der US-Regierung seit 1997, von der EU seit 2002 als "terroristische Organisation" eingestuft wird ? gleichrangig mit AlQuaida. <a href="redirect.jsp?url=http://www.wdr.de/tv/monitor/beitragsuebersicht.phtml" target="_blank">http://www.wdr.de/tv/monitor/beitragsuebersicht.phtml</a> |
|
|||
![]() haaaaa sanki siz bayanlarin ne mal oldugunu bilmiyoruz????????
|
|
|||
![]() kabullesiyoruz....
Das ist wohl der erster Schritt... Gelelim digerlerine..... Sen mesela Haids gördünmü hic Kurana uymaya ????? Ben gördüm.... milyonlarca var... hatta Halk arasinda Hadis kitaplarinda yazili olmayanida geziyor..... ohoooooo aklin hayalin durur.... Demekki HZ Muhammedin su anki zamanda agzindan cikan ve kesinlikle harfi harfine onun agzindakinden ciktigi sekilde bir tutanak yok.... hem kaldiki yine o olayin arkasinda yatan sosyo-kültürel olay var.... yani Resüle sorulan sorunun acami ve niyeti önemli... ancak onu bildikten sonra Resülün aciklamasini anlarsin... o zamanki adam elbet anlardi cünkü ne icin sordugunu en iyi bilende gayet kendisidir.... Ben Hadisleri kesinlikle din olarak kabul edemem. cünkü din degildir... sadece sahih kaynak diye adlandirilabilinen Kuranin inis sebeplerini ve Ayetlerin inis siralarini ve sosyo-kültürel Hintergrundu beleuschten eden Arapca kaynaklar var.... bunlarda olmasa Kuran düpedüz zerre kadar anlasilamaz... Yani Kuran eline alip cimbizlamakla yada düpe düz okumakla anlasimalamz... hele hele ben o zaman hic ama hic anlamiyorum..... Yasar Hoca yada Süleyman Hoca olsun... veya Bayrakli... usw..... bunlarin acikladigi Kuran birbiriyle uyusuyor.... aralarinda ben sahsen fark göremiyorum... hele hele Karaman Hocaninda aralarinda farki yok gibi bir sey..... Cünkü 40 yil Kurani arastiran bir kisi eninde sonunda onun erdemine varir... ve bu Hocalarda elbet öyle..... Sen Yasar Hocayi kisiselliginden dolayi sevmiyorsun... olabilir.... bende uslübunu begenmiyorum.... ama sen denilenlere bakacaksin..... Kurana dayali Tefsire dayali her kimse kaynak verebilip onu aciklayanbiliecek kapasiteyse... gercekleri söylemektedir... Arada Üslup farki doguyor... nichts anderes..... Dostum Kaynak sade ve sadece Kurandaki Vahyiidir.... zaten elde bulunan Kurani nasil ve ne sekilde derlenmisini aciklayan kaynaklar yeterince soru isareti cikarmakta.... kalkip ALinin Velinin hikayelerini dinemi sokalim..... Olmaz öyle sey.... bizler Kurandaki Islama bakmaliyiz...... Yasar Nuri Hoca tek degil hele hele Süleyman Ates ve Hüseyin Atay...ondan dah cok daha ileride Hocalar... ve ondanda daha ileri komunda aciklamalar getiriyorlar.... |
|
|||
![]() BismiLLAH-ir-RAHMAN-ir-RAHIM
Daily Hadith Raqam 112 Samstag, 25. Dhul-Hijjah 1425 Samstag, 5. Februar 2005 Abu Huraira (r) überliefert, daß Allahs Gesandter (s) sagte: "Zum guten Muslim-Sein gehört, zu lassen, was einen nichts angeht." (Tirmidhi u.a.) aus: RIYAD-us-SALIHIN - Gärten der Tugendhaften, München 1996, Band 1... S. 44 Zusammngestellt von Imam an-Nawawi auf Deutsch erschienen im Dar-us-Salam / SKD Bavaria Daily Hadith ist ein Hadith-Rundmail von <a href="redirect.jsp?url=http://w" target="_blank">http://w</a> w w .kaaba-online. de |
|
|||
![]() kim bilecekki...... kaldiki onun zamanindaki seriat sistemini bu zamana uygulayamazsin, cünkü o zaman hem bu zamana uymaz ve hemde Kurani kerimi daraltmis olursun.....
Nerede kaldi o zaman Kuranin evrenselligi.... Nereseini kopyalayacagizki o sistemin... hic bir yerde yazmiyorki... sadece agizdan agiza gelen laflar... das weiss doch niemand.... cünkü kaynak yok... Haaaaa aslinda kaynak var o da evrensel olan Kurandir.... onu arastirp anlayip zamaniza göre yorumlayacagiz.... ancak o zaman huzura variriz..... Alles andere bringt nicht.... ben neresini kopyalayip Resülün ???? Ne elbise seklini bilirim nede tipini ne baska huyunu usw... rein gar nichts kaldiki bende kendimi göre bir stilim var... niye baskasini kopyalayimki... zamaninda kimsede Resülü kopyalamadiki... herkes kendine has bir sekilde giyinip kusandi ve Kuranin evrenselliginde hayatlarini yasadilar.... Bu kadar basit.... Mesel abir Bilal üstü acik gezerdi yani Oberkörper.... köleler zamaninda öyle giyinirlerdi.... buda Müslüman oldugundada bir süre sürmüs.... Simdi Resülmü ono kopyaladi yoksa Bilalmi Resülü... Keiner der beiden.... Anliyormusun olayin inceligini |