Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.02.2005, 01:37
eniskaya

Standard Tefsirde fazla önem gömemis

Elmalili Tefsiri
52- Her kim Allah"a ve Resulüne itaat eder, yani yalnız mahkeme işinde değil, her konuda Allah"ın kitabına ve Resulünün sünnetine tabi olur, ve Allah"tan korkarsa işte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir. Üstünlüğe erecek, kurtuluş meydanında hedeflenen gayeye ulaşacak, ebedî saadetin en son noktasına varacak olanlardır.

Sehr gut erklärt.... Islam Aleminin ortak Sünnetleri kast ediliyor... burada bilmemiz gereken sey... Sünnet Kuran degil Resülün Kuran yorumudur.... tabiki zaman göre uygulanan.

---------------
Her kim Allah"a ve Resulüne itaat eder, yani yalnız mahkeme işinde değil, her konuda Allah"ın kitabına ve Resulünün sünnetine tabi olur, ve Allah"tan korkarsa işte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir.
---------------

Cok güzel bir aciklama..... Sünneti cizdigim cercevede görürsek Hamdi Hocamiza tamamen katiliyorum.....

Zamaninda insanlar bilhassa HZ. Resülü görür ve onunla bir toplulukta yasarlardi... ama biz tabi bunu yapayiz su an, cünkü HZ. Resül ölmüstür...... ama Kuran bakidir, asil bundan sonra esas alacagimiz kaynak Kurandir.... buda acikca belirtiliyor....

Bunlara bende katiliyorum...... yanlis bir sey anlasmada yokki..... sadece Sünnet olayini yani Resül zamanindaki uygulamayi hem tam anlamiyla bilemeyiz ve Sünnetlerin ancak Islam Alemi tarafindan ortak sayilirsa Islam dininde vardir diyebiliriz... Kuran farkli Kuran Islam kelimesiyle karistirilamaz
Alt 04.02.2005, 01:49
eniskaya

Standard Felaket sekilde yaniliyorsun Yusufcugum

bilirsin ben ayni zamanda senaryolar vermekten kacinmam...

Sadece senin icin ufak bir senaryo cizelim....

Bak simdi düsün sen evlisin ve Trabzonda kaliyorsun.... ve günün birinde bir ziyaret mecburiyeti dogdu ve sen karini yada ben karimi Trabzondan Muglaya gönderme zorunda kaliyorum veya kaliyoruz.....

Sen simdi gönül rahatligiyla karini Trabzondan yanina hic bir kimseyi arkadas olarak koymadan yollayabilirmisin... hele hele karin biraz boylu poslu ve güzelse.....

Ben acik ve net bir sekilde bu kadar medeni insan oldugum halda yollayamam.... cünkü kesinlikle basina bir sey gelme olayi bayagi yüksek.......

Yani Türkiyede tek basina yasayan yada seyahat eden kadinlarin basina olay gelme siki feci dekilde yüksek..... buda neden kaynaklyniyor... erkeklerden... erkeklerden... yani TR erkeklerinden genel olarak söylüyorum
Haaa büyük sehirlerde elbet farkli..... ama sen mesela Mugalda bir köyde birilerini ziyaret edeceksen o zaman tehlike kat kat artiyor...

Gelelim ikinci senaryoya..... Almanyada yasiyoruz ve karimiz kalkip Münchenden Berlin, Bremen üzerinden Nordessede kücük bir köye gidecek.....

Simdi sen karini yada benm gönül rahatligiyla yollayabilirmiyiz ?????

EVET ARKADAS YOLLAYABILIRIZ....... kesinlikle yollayabiliriz...

ISTE YUSUFCUGUM MEDENIYET VE INSAN HAKLARI VE KADINLARIN ÖZGÜR OLAMSI BUDUR.......

Biz Türk erkekleri ilk önce kendimizi yetistirmemiz lagzimki....... kadinlarda arkasindan kendilerini esit hissedip kalitelerini yükseltsin......

Ben A dan Z ye hakliyim... und wie ich Recht habe.....

Sen bana sadece adam gibi Objektiv bir sekilde haksizsin de bakalim.....

Alman kizlarinin farkli davranis icinde olmalari onlarin farkli ortamindan kaynaklanir... anne babalari onlari kalkip baskalarinin kucagin akoymuyorlar ya... sonuc olarak en cok yine Türk gencleri Alman kizlarinin pesinde gezip duruyorlar... ondan aonra köyden bir temiz kiz alma hesabi ypiyorlar.... bunada ben mecaz anlamda köle satin alma derim..... cünkü varlikli ve aydin bir kizin 10000000 km uzagina bile yaklasamazlar bu kesin, ama bu tabi fakli bir konu...

Istersen Forumda bu konuyu acalim
Alt 04.02.2005, 01:54
eniskaya

Standard Anladimda Yufucugum

ban buna karsi ne dedimki...????

Kurana inanmam HZ Muhammede itaat etmemim en büyük göstergesidir.....

Kurana inanmadan önce HZ. Muhammede inanmak gelir... itaat demekte Kurandaki Vahyyiyi okumak, anlamak ve uygulamk demektir....

Cünkü Resülde bunu böyle yapmistir..... Ilave kanun yok... Kurana uymayan zerre kadar ilave kanun yoktur orijinal Islam dininde.....

Bana bunlari ne bileyim zorlar gibi sekilde yaziyorsun, naski Ard niyetli gibi.... bunlari ben kabul eden ve okumus olan birisiyim...

Also wozu das ganze ???
Alt 04.02.2005, 01:59
eniskaya

Standard Hayiiiirr Cahil birakildilar

kimlerden TR ERKEKLERINDEN......

Sen karini TR de gönül rahatligiyla her yere yollayabilirmisin ??????

Ben asla yollayamam.....

Ama Almanyada yollayabilirim hemde zerre kadar düsünmeden.....

Iste dostum Medeniyet ve kültürlü insan bu demektir... yani sen hangi devlette bunu rahatlikla uygulayabiliyorsan, o devlet iste medenidir....

Mesela Arap devletlerinde Hacilara taktik verirler.... arabalara ilk önce karilariniz binmesin, siz bin ve kariniz sonra binsin... nedenmi???

Cünbkü ilk önce karin arabaya bindimi adam bastimi gaza nahhhh karinda gitti......

Bu nerelerde oluyor... iste Cahil devletlerde...

erkeklerin yobaz ve kültürsüz oldugu devletlerde...

Keine Lust mehr weiter zu schreiben... bei Coah01 habe ich einen besseren dieses Beitrages geschrieben... git onu oku
Alt 04.02.2005, 02:02
eniskaya

Standard Tut mir Leid mein Freund aber ich

habe ehrlich gesagt deine Fragen nicht kappiert.....

Was willst du Wissen oder was willst du Fragen..... werde bitte deutlicher.... den ich konnte keinen Bezug auf meinen Beitag feststellen......
Alt 04.02.2005, 02:18
eniskaya

Standard Türk kadinlarinin buhalde olmasi

Türk erkekleri yüzündendir....... bu apacik ortada......

Bunu Allahta biliyor kulda...... bu cok dogru bir tespit.... hele hele bizim klasik Türk erkekleri en azindan Almanyada yillar boyunde Alman kizlari pesinde gezerle ve sonunda, gidip köyden bir kiz alirlar...
Ben cooooook gördüm böylelerini, sorunda neden köyden evlendin, hap ayni cevap buradaki kizlara bir sey denilmiyor köy kizlarina daha iyi laf geciyor.....

Iste sakatlik burada.....

Aslinda bana kizmanin bir Alemi yok..... senin dediklerinden bir sonraki senaryoyu cizdim... hatta Coach01 e bu yazdiklarimi senaryo halinda söyledim... istersen bir göz at....

Sakatligin basi Türk erkleridir... kjadinlar Türk erkeklerinin hegomonyasi altinda eziliyorlar..... ve ayni zamanda Türk erkekleri kültürlü degil.... Mesela ben evlki olsam karimi TR de yalniz basina seyahat etmesinde yana degilim, oysa Almanyada sitedigi sehire yere gitsin.. zerre kadar basina olay gelmez, ama TR de gelir....

Simdi annelerimiz cok sükür Türk karilari...... ama annelerimiz kendi durumlerinde memnun gibi haldeler... buda neden biliyorsmusun... caresizlikten ve sorumluluk almamak istediklerinden.-... bu ikisi birbirine karisiyor......

Hurafet din anlayisi annelerimizin gözlerini kör etti...... annelerimizden ne snin gibi aydin nede baska sekilde bir sey daha olur... onlari olduklari gibi kabullenmek gerekir.....

Biz gencler olarak kendi ayaklarimizin üzerinde durmaya calisip ve degerler üretmeye bakmaliyiz.......

Benim görüsüm is sadece erkeklerde baslamiyor... kadinlarda cocuklarini egitirken, kendilerine yapilan haksizliklari görüp cocuklarinin ayni hatalara düsmemelerini saglamak..... ben mesela bunlardan mahrum kaldim, ama annem babam bir Prof degillerdide ondan... onlarin kapasitesi bu kadarina yetti....

Bilhassa aydin kadin kesimlerine feci sekilde is düsüyor.... yeni daha aydin daha iyi egitim görmüs kadin kesimlerine ihti9yacimiz var... den die Männer werden sich nicht freiwillig ändern... das solltest du nie vergessen... die zweite Rolle die die Männer den Frauen zugesteilt haben gefällt denen.....
Alt 04.02.2005, 02:30
eniskaya

Standard Ich habe die Lösüng für deine

Probleme......

BAKIRKÖY RUH SAĞLIĞI VE SİNİR HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Adres: Bakırköy

Telefon: (212) 543 65 65
Faks: (212) 572 95 95

En kisa zamanda arayip bir termin alman önemle vurgulanmaktadir..... den du bist Krank... und brauchst professionele Hilfe...

Dedigim gibi kaynaksiz konusmam.... iste kaynak..
Allah sifani versin
Alt 04.02.2005, 02:37
eniskaya

Standard SERIAT=HUKUK SITEMI

Zaten Seriatla yönetilmekteyiz...... ama Alinin Velinin... bir iki kisinin Seriatyila degil.....

Tüm dünyanin ve tüm Türk halkinin ortak SARIATIYLA yönetilmekteyiz.... yani Meclis karariyla.....

---------------------

Halk arasindaki seriat kavrami gfercek seriat kavrami degildir... ben mecaz anlamda seytanci kavrami derim.....

O ise farkli.. mesela bir Sülaymanci kesimi yada Kaplanci kesimi... tek bir kisinin pesinde kosmaktalar ve sade o zatin kisisel Seriat anlayisini dayatma pesindeler...

Yani Meclis karari yok, Haklar, Hukuk sitemi yok..... rein gar nichts... der gleichen....

Eeeee ne var... ??? var olan tek sey o zaman bir Diktatörlüktür ve sadece Diktatörlüktür oda bir kitlanin degil.... TEK BIR KISININ......

Cok cok dikkat edilmeli bu hususlara, alsa ve asla genclerin böyle tuzaklara düsülmesini engellemek lagzim... bizler düsmeyiz, cünkü Ruhaniyetimizde hem Allah korkusu hem medeniyet serbeti ve devlet sevgisi var.....

Ben neden iyi olani zehire karsi degiseyim... deli olmak gerek... ama malesef halkimizda dahlen cok asiri sekilde Cahillki mevcut.....
Alt 04.02.2005, 02:45
eniskaya

Standard Ben galiba en az tehlikeli olanlarindani

kaldiki din ve Politika ici ice olmus bu zamanda...

Birileri kendi din anlayisini Politika malzemesi yapip digerlerine üzerinde hegomonya kurma amacinda... yani Allah falan degil.....

Nur Macht und Religion bzw. Gottes Furcht, Angst ist das beste mittel die Menschen zu kontrollieren oder zu lenken....

Ben hayatimda dinden daha iyi bir mekanizma görmedim insanlari kontrol eden....

Da ist es kein Wunder das damit PURE Politik gemacht wird......

Laz Kira Miroluga gelince..... bunlarda sadece devleti yikma pesindeki... yani kurulacak devlet yada sistemde EN BÜYÜK PAYI ALSIN.. yada BÖLGENIN DAYISI OLSUN.....

Sonuc hep ayni...... BIRILERI BIRILERININ DAYISI, YANI ALLAHI OLMA PESINDE........

Sen neden Hiristiyanlik yada Müslümanlik usw. Dinler var yada devletler var...

Cünkü Insanlarin gözü her zaman Allahin tahtindadir.... bunu hic bir zaman unutma.....
Alt 04.02.2005, 02:52
eniskaya

Standard Flörtlesmek onunla yataga girmek demekmi

Sen evlimisin..... ????

Evliysen esnini nasil tanidin ????

Hic tokalasmadan oturup konusmadan, begenilerini bilmeden evlenilirmi be Herif...

40 yil bu insanla bir arada yasamalisin..... bunun dinle ne alakasi var...... ??? anlamis degilim....

Sence hiiiic hayatinda görmedigin ve sadece gerdek gecezi bir üzerinden gecmekle bir kisi hayat arkadasinmi oluyor... yoksa sen az önce bir Tecavüzdemi bulundun...... jaaa ich galueb das war wohl eine Vergewaltigung......

Milyarlarca erkekler tarafindan uygulanan n evlenme mekanizmasi... evet erkekler tarafindan hele sizin gibi erkekler tarafindan belirlenip ve uygulatilan bir sistem.......

Eger kadini köle olarak görüyorsan senin methodun en iyi yöntemdir.. yooookk Allahin bizleri icin tavsiyesine bakiyorsan... bir genc kizla yatmadikca, gezmekte tanismakla oturup konusmayla yada seyahat etmekle zerre kadar zina olmaz.....

Sen zinanin ne oldugunu bilmiyorsunki... nerden bileceksin... Kuranin yerine nkendin bir Kuran yazmissin... orada yaziyor
Antwort