| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Numaralı ?nizamiyeleri? ve ?devriyeleri? ile üniversite tarihinde bir ilke imza atan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi?nin ?kışla?dan hiçbir farkı yok!.. İlahiyat Fakültesi?nde Kur?an dersinde 10. Yıl Marşı öğretilen 19 Mayıs Kışlası?nda baş- örtülü öğrenci düşmanlığı bütün hızıyla devam ediyor
Bahçede bile ÖRTÜ yasak! Akit gzetesinin, başörtüsünü ?otobüste bile yasakladığını? belgelediği Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, yine eşine ilk defa rastlanan bir skandala imza attı. Bir başörtülü öğrenci, üniversite kampusunda bir fakülteden diğerine doğru yürüdüğü yolda, önü kesilerek durduruldu. Öğrenci, önce İlahiyat Dekanı tarafından üniversitenin güvenlik görevlisine ispiyonlanarak hedef gösterildi. Güvenlik görevlisi de, ?devriye? gezerken öğrenciyi durdurarak hakkında, ?kampusta türbanla geziyor? diye zabıt tuttu. ÜNİVERSİTE DEĞİL, SANKİ KIŞLA Bahçedeki öğrenciler üzerinde bile kışla terörü estiriliyor. Önleri ?devriyeler? tarafından kesiliyor. Tehdit ediliyor. Tutanaklar hazırlanıyor. Yazılı savunmalar isteniyor. Bütün bunlar olup biterken üniversitelerin laboratuvarlarında araç-gereçler, bilimsel çalışma yapacak öğretim üyesi ve öğrenci bekliyor. 19 Mayıs Kışlası?nın eğitim seviyesinin Sağmalcılar Lisesi?nden daha geride olduğu belirtiliyor. |
|
||||
|
||||
![]() Arasira bu ülkeye ne kadar belalar gelse az diyorum.
Kendi ülkesindeki Anadolu kadinini köpek yerine koyan kemalist düzene silahimi herzaman cekecegim. Onu koruyan asker ne sehit olabilir nede gazi cünkü o zügürt aga düzenini Asker ayakta tutmuyormu? Vur birayemin vuur vuurr militan vuurrrr korkma yaptiklarin yerinde kalmiyacak. Başörtülülerle köpeklerin girmesi yasaktır? (bir Türk tabelası) Sezer"in vurmadan önce, dokunmasını dilerdim... Örtüye. Hayatında hiç olmazsa bir defa, dokunmasını... Vurmadan önce. Ama dokunabilmek için yürek ister, cesaret işidir değebilmek. Şayet dokunabilseydi, şayet değebilseydi ömründe tek defa olsun bir örtüye, onun aslında ne kadar da annesini hatırlatan bir şey olduğunu fark edecekti. Ve örtünün aslında nasıl da yumuşacık bir ninni gibi, asırlar öncesinden kulaklarımıza doldurulmuş bir emanet olduğunu... önce haminne ve annelerimizden, ardından kız kardeş, sevgili ve eşlerden bir emanet olduğunu... hasılı kadına yakıştığını ve kadını hatırlattığını... fark edebilecekti. Şayet, örtüye değebilecek yüreği olsaydı. Örtü yeni bir şey değil ki, bu kadar tedirgin edici olsun. Asırlardır, örtülü kadınların salladığı beşiklerden yürüyerek gelmiyor muyuz? Nedir bu saplantılı tavırların arkasında yatan şey? Anlamaya çalışıyorum. Örtülü kadınların örtüsünden rahatsız olanlar, aslında başka bir şeyden; örtünün hatırlattığı şeylerden de kaçınıyorlarmış gibi geliyor bana. Büyük annelerinin, annelerinin hatırlattığı bir şeyden. Geçmişten ve biraz da gelecekten, hepimizin gün gelip bu dünyaya veda edeceğimizden falan dem vuran bir rüzgârı var örtünün. Örtü; dışarıdan bakan kişiye ilkin, Allah?ı hatırlatıyor. Tıpkı; camilerin, ezanların, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma gibi isimlerin de hatırlattığı bir yeri işaret ediyor: İslâm dinini. Bu bakımdan örtü, ister istemez görüntü olarak, İslâmi bir referans anlamına bürünüyor. Dünyada bu kadar zıt halleri içinde barındıran başka bir eşya var mıdır? Boyu doksan santim civarında, on gram ağırlığında var ya da yok, yumuşak, naif, renkleri var, ipek ya da pamuk özü çoğu kez... Ama bir de örtüyle içkinleşen anlamlar var; en önemlisi, kadınların dünyayla çizdiği çok önemli bir sınır anlamında: istersen kral ol, istersen padişah, beyim... buradan ileri geçemezsin diyen sert bir nöbetçi asker gibi örtü. Bu manada bayrağa çok benziyor mesela. Eni sonu bez parçasıdır o da. Ama insanların nazarında bayrak; bağımsızlık ve varoluş demektir. İşte örtünün de, sanırım bu vadide, politikalar nazarında stratejik bir önemi çıkıyor ortaya: Örtü; onu takan kadının, Müslüman kadın olmasına dair en bariz ve dışarıdan fark edilen bir varoluş işaretidir. Kadınlar, onunla bedenlerini saklar, bütün diğerleri ve elalem olanlardan ve bütün kendileri olmayanlardan. Kadınlar ona sarınarak, ?Ben sadece bedenimden ibaret değilim, benim ruhum var, kişiliğim var, ümidim var, çabam, heyecanlarım, sevinçlerim ve hüzünlerim var, ben bedenimden ibaret değilim? derler. Örtü onurlu bir duruş, sabırlı ve dirençli bir beklemenin adıdır. Bu manada, kadını sadece bedenden ibaret gören materyalist dünya görüşüyle taban tabana zıt bir duruşu vardır örtünen kadınların. Örtü, Allah?ın emridir. Nasıl ki; namaz kılsan olur, kılmasan da, oruç tutsan da olur tutmasan da, doğru da söyleyebilirsin yalan da, insanları öldürebilirsin de öldürmeyebilirsin de, hırsızlık yapsan da olur yapmasan da diyemeyeceğimiz gibi... Örtünsen de olur örtünmesen de diyemeyiz. İnşaallah; bütün Müslümanım diyen kadınların, bir gün örtüyle tanışmalarını tabii ki diler ve dua ederiz. Ama hiçbir şey zorla olmaz. Ya da bizim dinsel ahlâkımızda zor ile yapılan hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Sevmek, güvenmek ve teslim olmak esastır bizde. Bu kadar rencide ettiğimiz, bu kadar kovaladığımız ve bu kadar yasakladığımız, hapse attığımız, vatandaşlıktan çıkartıp, sürgün ettiğimiz halde, nasıl da hâlâ örtülü olmaya devam ediyorlar diye soruyorlar. Buruk bir gülümsemeyle diyorum ki: Beni anlayabilmen için, önce bir şeyi gerçekten sevmiş olman gerek... Bir şeyi gerçekten sevememenin, büyük bir tanrıtanımazlık alâmeti de olduğunu düşünüyorum. Allah kalbi mühürlenmişlerden eylemesin. Büyük nasipsizlik. Allah merhamet versin yüreklerimize. Dünya kimseye kalmıyor. |
|
||||
|
||||
![]() bacilarim hec sinirlenmeyin
GILMANLARIMIZ bizi bekliyor bosver bunlari ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ... und zwar gequirrlter Schmarrn!!!!
------------ dass du immer noch nich begriffen hast, das religion und terror getrennte Sachen sind?? ------------ Sind sie, aber das solltest du eher deinen arabischen GLAUBENSBRÜDERN a la Ossi bin kaufhausladen erklären nicht mir!!!! ------------ ... dass all das,was dort abgeht, nur um Macht und Geld geht? ------------ Vielleicht solltet ihr euch dann um EURE eigene RELIGION für EUCH kümmern und nicht um kies und kohle oder !??!?!? ------------ Wenn ein amerikaner, vor der kamera verkleidet als Araber, allahuakbar schreit, und im namen ""Allah´s(!)"" morde begeht..und das für islam???? ------------ Es waren marsianer, hast recht!!!!! Oder es waren eure "ZIONISTEN" und eure "DIE JUDEN" !!! Nicht war ???? Such dir aus was dir besser passt: Griechen, Aleviten, Kurden, Armenier, Lazen, Bosniaken, Christen, Juden, Buddhisten ... ... je nachdem wie es dir besser passt, "DIE" waren es dann!!! ------------ >Wenn es solche hohle leute gibt wie du,die das abnehmen, warum soll man soetwas mit der modernen Technik denn nich ausnutzen, um bestimmte ziele zu erreichen??? ------------ Was mit moderner Technik machbar ist, weiss ich besser als du! Ich bin schon seit über 18 Jahren mit Computern vertraut!!! Aber da ich "hohl" bin, wirst gerade "DU" Intelligenzbestie wohl recht haben! ------------ >mit der modernen Technik is es viel einfacher menschen in seinen Einfluss zu nehmen, solang man zu faul is seinen eigenen Verstand zu benutzen und das denken den andren überlässt, wird man hierhin und dorthin verschleppt, ohne es zu merken. ------------ RECHT HAST!!! Also wann willst du damut anfangen ??? Ich mein mit dem denken? Wobei bei dir eher das rezitieren des Kurans wichtiger sein dürfte. Statt den Koran auswendig zu lernen und vor dich herzubrabbeln solltest du eher es verstehen und darüber nachdenken! ------------ >wenn hier noch einer behauptet islam sei mit terrorismus vereinbar..der is ein armer Mitläufer der BLINDEN mehrheit! ------------ Dann mach doch endlich deine Augen auf und fang an zu sehen! ------------ >yazikk bee!!! ------------ Also TU WAS dagegen. ------------ >wie kannste einen mörder als "bruder" bezeichnen?? ------------ DIE sind nicht meine Brüder! Lieber habe ich einen aufgeklärten Griechen zum Bruder als einen blinden fanatischen Türken oder Araber nur weil die moslemisch sind! ------------ >und wie kannste das einem abkaufen, der soetwas für ""islam"" macht?? ------------ Ich kaufe das denen nicht ab! Wann hört IHR denn damit auf ? ------------ >oyuncak olmayan batililarin elinde..gözünüzü acin!!!! ------------ Ben batinin kör kuklasi degilim. Kendi görüsmü kendim belirlerim, aynisini sizlerde yapsaniz iyi olur. Bir imamin tek din ilen ugrasmasi iyi oldugunu anladigi zaman düzelirsiniz. al" |
|
||||
|
||||
![]() Bana kalirsa, hic bir arab ülkesine yardim edilmez!
Arap ülkeleri ilen bütün iliskiler kesilir ve onun yerine orta asya agirlikli calisilir! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() ayrimcilik ilen adlandiriliyor!
Recep Takiyeci Erdogan zamaninda gevsetildi ama hala gecerli! Isiniz gücünüz yok mu birbirinizin inancina saldirmaktan ve kücük düsürmekten baska? Önce kendi inanciniz ilen ugrassaniz iyi olmazmi? Tabi isinize gelmez, karistiracaksiniz iyi corba olsun diye! 600 sene daha yasli olan hiristiyanlik bile sizden daha ileride! katolikler, protestantlar ve ortodoks bile birbirleri ile diyalog icinde! Sizler tam tersi! Elinizde olsa birbirinizi kitir kitir kesersiniz! |
|
||||
|
||||
![]() Falscher Hase
Zutaten für Portionen 300 g Hackfleisch, vom Schwein, fein 200 g Hackepeter 2 Brötchen, altbacken 2 Zwiebel(n) 1 Ei(er) 100 g Speck (Bauchspeck) 50 g Schmalz 1 Tasse/n saure Sahne Salz und Pfeffer Muskat Zitronensaft Mehl ZUBEREITUNG Das Fleisch mit dem Ei, den eingeweichten und gut ausgedrückten Brötchen, dem gewürfelten Speck, feinen Zwiebelwürfeln, Salz, Pfeffer und etwas Muskat gut verkneten und mit leicht angefeuchteten Händen zu einem länglichen, brotähnlichen Laib formen. Das Schmalz erhitzen, den Laib einlegen, bei nicht zu starker Hitze in der Bratröhre unter häufigem Begießen braun und knusprig braten (Garzeit etwa 30 bis 40 Minuten), wenn nötig, 2 bis 3 EL Wasser angießen und den fertigen »Falschen Hasen« vorsichtig aus der Pfanne nehmen. Das Fett und den Bratensatz mit einer Tasse Wasser abkochen, mit Salz, Pfeffer und dem Saft einer halben Zitrone abschmecken, mit der Sahne, zu der man ganz wenig Mehl gequirlt hat, binden, nochmals kurz aufkochen lassen, durchseihen und den in etwa 1 cm dicke Scheiben geschnittenen »Falschen Hasen« damit überziehen. Dazu gibt es Kartoffelpüree oder Salzkartoffeln und Gemüse je nach Saison. Iyiki hic et yemiyorum :-D |
|
||||
|
||||
![]() Kemalistliklen bugünkü Türkiyenin MALESEF hic bir alakasi yok!
Türkiyede hem sözde "dinci" hemde sözde "kemalist" gruplari bu salak salak Televizyonlari seyrediyor! Ama bütün türk medyasi böyle seviyesiz akilsiz mantiksiz! "KEMALIST" zamanlari sadece DEMOKRASI PARTISININ iktidara gelmesine kadar sürdü! Ondan sonrakiler kendi kafalarina göre davrandilar ve kendilerini "Kemalist"ligin arkasinda sakladilar! Bu seviyesizligi "Kemalistlige" mal etme, yoksa sende ayni Osurma Bin Ladin gibi birisisin diyebiliriz. |
|
||||
|
||||
![]() ... inin KURALLARI var!
Orada oldugun zaman uyman gerek! Yoksa istermisini ciril ciplak kadinlar camilerinde gezebilsin? Camideki kurallar da belli! Mesela ayakkabini cikarman TEMIZ olman gerek! Nasil camide herkes keyfine göre gezemezse oradaki kurallara uymasi gerekirse ayni kurallar Türkiye Cumhuriyetindede gecerli! Üniversitelerde Basörtülü gezinmek istiyorsaniz o zaman mesela turistlerinde ayakkabili ve ellerinde bira sisesi ilen camiyi gezmelerini kabul etmek zorunda kalinir! Begenirmisin bir alman turist sürüsünün, camiye "im frühtau zu berge wir wandern falleraaa" ilen gezmesini? Ben istemiyorum! O yüzden basörtüsü veya yahudilerin baslarina taktdigi dini "sapkasini" da istemiyorum! Ayni tartisma almanyadada var ve malesef hatali cözüldü. Herkes ESIT degil, tek MÜSÜLMANlar icin yasaklar geldi. O yüzden bende karsiyim Federal Almanya Cumhuriyetinde basörtüsünün yasaklanmasina. Almanyada DIN ve DEVLET ayrimi olmadigi icin ve ESITLIK ilkesi oldugu icin, bence yasak da anayasaya aykiri! Türkiye yi düsünüceginize bunlara deginseniz daha yararli olur! Türkiye "BATILI" Avrupa Birligine girdigi zaman belki mecburen basörtüsünü bir gün legallestirmesi gerekecek. O yüzden DUA edin girsin diye. al" |