| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Hayvandan türedik diyorlar,birde üniversite okuyorlar
Halbuki hayvanlar üniversitelerini genlerinde tasiyorlar Hayvanlar gelistide hayvan soylular (!) gerimi kaldi ki; Hayvanlarin hertür rahatsizligi tedavi ettiklerini göremiyorlar ? O kadar basiretsizler ki,hayvanlardan bile ders almiyorlar 1insanol |
|
||||
|
||||
![]() AMİN YA RABBİ
Kerhen nefse uymuş, kul medet diler Günahtan kaçmaya yol ver Ya Rabbi O nurdan haz duyan, muhabbet diler Hakk dostu saracak kol ver Ya Rabbi Soğuk buz gölgeden, gel deyip peşe Mahrum kalmış varsa doğan güneşe Gönlünde yurt kur da yer aç kardeşe Dertten dert gideren rol ver Ya Rabbi Hem işsiz dermansız, garip cüsseye Hem de öğün bekler, yoksul hisseye Hiç muhtaç olmadan başka kimseye Helâl rızkla doysun bol ver Ya Rabbi Gece gündüz devrin, dem nöbetince Kıyam rükûn secden hep rağbetince Mecnun değsin diyen, kum adetince Sevgin ki hudutsuz, çöl ver Ya Rabbi Üst baştan çıkmayan diken donatsın Bir nefes koksun da, varsın kanatsın Bülbül şen şakırken, dost serenatsın İman bağından hep gül ver Ya Rabbi Senden yardım uman mahrum fakire Dermansız kaybolmuş şaşkın hakîre Kamp kurmadan yaşam, çamura kire Yere hiç düşmeden, dal ver Ya Rabbi Germeden dam tente, kalkarsa fanus Beklenmez yağmurda bocalar Yunus Rahmetten uzakta en korkunç kâbus Bir deniz yutmadan, sal ver Ya Rabbi Merhamet sunduğun, gayret coşacak Cömert şevkle hemen hayra koşacak Hakk yolda serbestçe, can dolaşacak Herkese güç mecâl, hâl ver Ya Rabbi Tabloda düşlenen, boyayla renk renk Kâlpten sözler dermiş, bütünü ahenk Dosdoğru mesajın, hükmüne mihenk Sevdanla bahseden kal ver Ya Rabbi Hakkı pay etmekten, beslenen şefkat Her ikram sadakan farz rüknün zekât Cimrilik bilmeyen, mülkünden kat kat Uğrunda harcanan, mal ver Ya Rabbi Dört mevsim vakitle bahar güzünden Boz bayır dağ tepe geçsin düzünden Müşkülât çıkmasın bir mıh yüzünden Durmasın at koşsun nal ver Ya Rabbi Kalp mecrasında can ses uyandıkça Rahmetinden essin, yel ver Ya Rabbi Hamd desin her niyaz ismin andıkça Gözden aşkla akan, sel ver Ya Rabbi Amin _ALINTI_ |
|
||||
|
||||
![]() -YA RÂB-:-:-:-:
Gönlerden bayrağım indirtme ya Râb Onda ki yıldız ve al’ı aşkına Beş vakit ezanım dindirtme ya Râb Habeş-i Bilal’in dili aşkına Sendedir vicdan,hak,sende merhamet Gün gelip dolacak verdiğin mühlet Benim de duamı n’olur kabul et Göklere uzanan eli aşkına Derim hainlere, hiç hayal kurma Bir karış toprak yok, kafanı yorma Yarab, bölücüye, sen fırsat verme Muhammet Mustafa, gülü aşkına Yarabbi Ülkemde bu terör bitsin Bizi beğenmeyen defolup gitsin Kahret düşmanımı bu acı yetsin Dağımda bir kara çalı aşkına Sanadır duası yetimin dulun Her zaman verip de almayan elin Oruçlu,dualı garip bir kulun Minderi, hasırı, çulu aşkına Elbette her insan nasibini yer Ementü, Allahtan hayır ile şer Hasta kullarına şifasını ver Arının yaptığı balı aşkına Vatan haininde çok kötü niyet Ana ağlasa da sürüyor hayat Ülke insanıma sabır ihsan et Sabahın o seher yeli aşkına Her Vatan perverim canın adıyor Bin yıldır toprağa diyet ödüyor Mızrap her değişte feryat ediyor Şu dertli sazımın teli aşkına Ben aşık, sen ışık, sen ki nurumsun Sen Halim,sen Hakem,sen ki hakimsin Sen Rahman,sen Rahim sen ki Kerimsin N’olur, bu Lüzumsuz, deli aşkına Sadık Dağdeviren |
|
||||
|
||||
![]() Kayıp Yelkenli
Biz hayatı bahar gibi düşleyip Huzur bulmak için uğraşıp durduk Hazanlarda cemre ile kışlayıp Toz toprak gönüle harmanı kurduk Bir yandan arayıp durduk iyiyi Nasipsiz çeşmede kırdık testiyi Üşütüp, hapşırdık eğdik sekiyi Nasılsa her türlü duyguda hürdük Vicdanı tertemiz masumduk elbet Üstelik yükledik cüsseye külfet Çekilmez yanımız dedikçe sabret Yüreğin bağında benliğe surduk Ne zaman biz bizle olsak başbaşa Şeytanla baltayı indirdik taşa Akılda gezinen sarhoş ayyaşa Hırslanıp bilinçsiz tekmeyi vurduk Kör gözün aynaya yokken inancı Uyduk, kendimizle olduk yabancı Issız köşelerde çekerken acı Kalbin isteğini mahşere sürdük Alınan nefesle dönmezken devran Ölümlü insanda neydi ki noksan Bir göçle olacak yer ile yeksan Varlığı hiçlerle katmerli dürdük Karanlık gecede yollar dikenli Dolunay eşlikte özdü yarenli Açık denizlerde kayıp yelkenli Aslında sineyi yordukça yorduk. Nezahat YILDIZ KAYA |
|
||||
|
||||
![]() Hocam
İlim ve irfan gördüm ormandaki ağaçda çalışır gece gündüz ne duman var ne baca, bu ne yüce meziyet botanık bilim dalın, Hangi fakültelerden dıplama aldın hocam ? Bir tohumda gizlenmiş bütün meziyetlerin, hep ayakta durursun ağrımaz mı dizlerin? hizmetimizde oldun gece gündüz bizlerin, Rahlei tedrisinden dersimi aldım hocam Sundugun nimetlerle hayata anlam verdin birgün isyan edipde vermiyorum demedin sevgisizlere inat bize sevgi öğrettin, bu güzel kanunları Haktan mı aldın hocam? 1insanol...i-a |
|
||||
|
||||
![]() Dikilsin artık darağaçlar diyarıbakira,
vana, taksima ! "Kısasta hayat var" diyor Rabbim, ey idareciler ! yoksa inanmıyormusunuz? benim yüce KURAN`ima 1insanol...i-a |
|
||||
|
||||
![]() ŞEHİDİM....
Ateş düştü evlere, feryatlar arşa çıktı Sabırlar zorlanıyor insanım diyen bıktı Oynanan oyun yetti hep aynı sahne sıktı Öcünü alacağım, Rahat uyu Şehidim.... Bıçak kemiği kesti her yerde barut ve kan Gonca güller soluyor dayanırmı ki buna can Bülbüller bile sustu etmiyor artık figan Peşinden geleceğim, rahat uyu şehidim... Sen ölmedin kalplerde sonsuza dek yaşarsın Madalyan çocuğunda hep kalplerde taşarsın Emanetin bizdedir irem bağa koşarsın Haini ezeceğim, rahat uyu şehidim... Albayrağın uğruna baldıranı içerim Vatanımdır asl olan her şeyden vaz geçerim Gün gelir inlerini arar bulur seçerim İzinden gideceğim, rahat uyu şehidim.... ALINTI dir 8 - 09 - 015 IŞIK Mehmetali....IĞDIR |
|
||||
|
||||
![]() Dikilsin Kaldırılmış darağaçlar
Dikilsin ki FİDANlar devrilmesin, Bilinsin artık Müslümanın gücü, Bilinsin de çukurlar gün görmesin Bu bir çağırıdır Hak ve Milletten, Orduları vardı Türkün melekten Kelamullah kalktı onlarda gitti, Kimse korkmaz oldu çelik bilekten Dikilsin kaldırılan darağaçlar Dikilsin ki Fidanlar devrilmesin Bilinsin Müslüman Türkün gücü, Bilinsin de çukurlar sevinmesin Hakim Kuran olsun O gelsin başa Tekbir sedaları yükselsin arşa, Şad olsun Ruhları tüm şehitlerin, Selam dur bu aşkla yanan gardaşa Dikilsin zalimlere darağaçlar, Dikilsin ki milletim eğilmesin Görünsün Hak nizamının gücü; Görünsün de, çukurlar yükselmesin 1insanol:i.a |
|
||||
|
||||
![]() Dikilsin Kaldırılmış darağaçlar
Dikilsin ki FİDANlar devrilmesin, Bilinsin artık Müslümanın gücü, Bilinsin de çukurlar gün görmesin Bu bir çağırıdır Hak ve Milletten, Orduları vardı Türkün melekten Kelamullah kalktı onlarda gitti, Kimse korkmaz oldu çelik bilekten Dikilsin kaldırılan darağaçlar Dikilsin ki Fidanlar devrilmesin Bilinsin Müslüman Türkün gücü, Bilinsin de çukurlar sevinmesin Hakim Kuran olsun O gelsin başa Tekbir sedaları yükselsin arşa, Şad olsun Ruhları tüm şehitlerin, Selam dur bu aşkla yanan gardaşa Dikilsin zalimlere darağaçlar, Dikilsin ki milletim eğilmesin Görünsün Hak nizamının gücü; Görünsün de, çukurlar yükselmesin 1insanol:i.a |
|
||||
|
||||
![]() MECBURSUN
Açan ki, bu araca bindirilmiş yolcusun ilk durakta inmesende son durakta ineceksin mecbursun! Seni ben bilemem bendeki göz kör yarattıysan bir pul hesabını sor! Bunca nimetleri sana verene Bir gün hesap vereceksin mecbursun 1insanol:i.a |