Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.06.2013, 12:54
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen

Meğer Sultan Tayyip Anayasanın izinsiz toplantı ve gösteri hakkı tanıyan 34'üncü maddesini sakız gibi çiğniyormuş

B. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı
MADDE 34.– (Değişik: 3.10.2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.
Darbe öyle ha dendiginde olacak bir sey degil. Tabir-i caiz ise, "kan gövdeyi götürecek" ki ordu kislasindan ciksin, zaten Tayyip hazretleri de Kapikulu Kislasini istiyor, ordu da ona baska kislalar da gösterir bu kan gölü icinde.. Ama Allah muhafaza.. Kimsenin cani yanmasin ve darbe de olmasin, bu ancak adil bir düzenle olur... Ama birisi kasip, kesip gürlerse, o zaman ona sevgisi az ya da hic olmayan kesimler sokaga cikar, polisler de coplarsa ve gazlarsa, hicte hos olmayan görüntüler ve olaylarin ardi arkasi kesilmez..
Kirilma noktasi iste burasi!
Alt 17.06.2013, 13:31
hazal40

Standard ökon. Interessen vs. demokratische Werte

Leute,
wozu die Bilanz um den Wirtschaftswachstum? Kann man ökonomische Interessen mit demokratischen Werten vergleichen/gleichsetzen? Was soll das bringen?

"Erdogan setzt alles aufs Spiel"

http://www.tagesschau.de/kommentar/erdogan294.html
Alt 17.06.2013, 14:28
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von sevtap05 Beitrag anzeigen
Erdogan verteilt nun von OBEN nach UNTEN, was natürlich der elitären Oberschicht nicht gefällt, weil sie den Kuchen nicht mit der Mehrheit teilen wollen
laut aktuellstem oecd bericht wird die schere zwischen arm und reich in der türkei kleiner. das ist seit 7 jahren stabil der fall.

aber es wird trotzdem immer wieder leute geben die das gegenteil behaupten aber nichts belegen können.

Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen
The_last, protestolarin hangi usuller cercevesinde olacagi da anayasada belirtilmistir bunu da unutmamak lazim. Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 22. Madde de bunu aciklar. Yani kimse kafasina gore park, kamu binasi veya yol isgal edip protesto yapma hakkina sahip degil. Oralari isgal ederek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamis olursunuz.
hicbir ülkede istedign yerde ve istedigin zamanda protesto edemezsin. her ülkenin kendisine göre kurallari vardir. türkiyede'de toplanti ve gösteri yasalarina uydukca kimse gösteriye karismaz.

ama gösteri degilde molotof ve tas atarak etrafi yakip yikanlara eylemci veya gösterici demek yanlis.

bundan nemalanip devamli anayasanin 34. maddesini öne sürerek haklilik kazanmak isteyenlerde kör fanatik insanlar.

Zitat:
Internette saatlerini komplo teorileri zirvaliklarini izleyerek geciren biri degilim, ama su videoya ozellikle 11 dakikanizi ayirmanizi isterim.

Gezi Parki olaylarinin nasil planlanmis bir darbe girisimi oldugunu diger devrimlerle birlikte ornek vererek ve karsilastirarak anlatan kisa bir video. Turkce altyazili.

Bunu izleyen biri olaylarin amacinin ne oldugunu ve nasil taktikler izlendigini farkedecegini dusunuyorum, israrla oneriyorum:

Belgeselin orijinali: THE REVOLUTION BUSINESS (27 dk)

https://www.youtube.com/watch?v=7RfB1c0-9nQ
bunlar komplo teorisi degil. osmanlida yapilan girisimlerde o zamanlari pek akila gelmeyen uygulamalardi.

güclenen ve küresel aktör olan türkiye baska nasil engelleyebilinir?
Alt 17.06.2013, 14:37
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von zerrecikler Beitrag anzeigen
beyin hücreleri zedelenmemis insanlarin hali bir baskadir...

bi takim insanlarin acilen yeni oksijene ihtiyaci var!

bugünlük kitap tavsiyelerim:
server tanilli, fakir baykurt, mustafa akyol kitaplarini okumanizi tavsiye ederim.

kitap okurken kendi beyin hücrelerinizi calistirmayida unutmayin lütfen

madame beyinsiz,
dengesiz gördüm ama senin gibi bir dengesizede hic daha önce raslamamistim.

baskalarini iftira attiklarini, yalan ve dedikodularla suclarken, asil bunlarin hepsi sende mevcut oldugunu göremicek kadar bir zavallisin.

burda haftalarca toniyi tanimadigina dair inkar eden sendin. sonrada kabullenip, evet kendisiyle yemek yemeye ciktik, ve evet tanisiyoruz. kendisinin yemek üslubunu irenc bir sekilde tarif edende sendin.
beni iftiralarla ve dedikodularla suclarken, ve ben sana aciklik getir dedigimde, kacicak delik arayan zavalli olanda sendin. burda yorum yazan insanlarin özel hayati olmadigini her firsatta dile getiren kadin, kendisinin sabah aksam yorumlara cevap verip maydanoz olan kadin.
Senin oyunlarini anca beyinsizler yutar!

haftalardir bu sayfadan cikicagina ve toniye artik hic bir sekilde cevap vermeyecegini söyleyende sendin.

bir insan her ne kadarda internet dünyasinda bulunsada, biraz olsa insanin kizaricak yüzü olur. anlasilan sende yüz denilen birsey kalmamis. adamin burda ulu ortada sana saydiklarini okurken, benim midem bulanirken, senin miden nasil olurda bulanmaz!? sanirim 10 yil vaybee üyeliginden kaynaklaniyordur.
yalancinin yalandan sonra en cok kullandigi yöntem inkardir.
aurum kadar oc lastoschta ayni yolun yolcusu. oc lastosch kendi rezilliklerini örtmek icin aurumla bir olup birbirlerinin ismi dilek ve erdal olmadigini söylediler.

oc lastosch aurum toniyi tanimiyor diye bircok defa yazdi.
aurumda lastoschun "adres yanlissa orospucocuguyum" dedigi lafin altinda kalinca burada bana orospucocugu demeye basladi.

ama ikiside gerizekali oldugu icin
aurum inkar ettiklerini tek tek itiraf etti ve simdi yine inkar ediyor.

ayni sekilde o.c. lastsochta kendisine küfür ederek bir itiraf sonra itirafini silip yine inkar etmesi herseyi ortaya koyuyor.

bunlar tükürdüklerini yalayan tipler. yüz zaten yok ama diger önemli sifatlar hic yok.
Alt 17.06.2013, 14:41
Benutzerbild von sevtap05
sevtap05 sevtap05 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Darbe öyle ha dendiginde olacak bir sey degil. Tabir-i caiz ise, "kan gövdeyi götürecek" ki ordu kislasindan ciksin, zaten Tayyip hazretleri de Kapikulu Kislasini istiyor, ordu da ona baska kislalar da gösterir bu kan gölü icinde.. Ama Allah muhafaza.. Kimsenin cani yanmasin ve darbe de olmasin, bu ancak adil bir düzenle olur... Ama birisi kasip, kesip gürlerse, o zaman ona sevgisi az ya da hic olmayan kesimler sokaga cikar, polisler de coplarsa ve gazlarsa, hicte hos olmayan görüntüler ve olaylarin ardi arkasi kesilmez..
last time
wo ist Abs II ?
MAdde 34 anayaasasinin birde (türkcesini bilmiyorum) Absatz II si var!

bu bütün hukuk devletleri icin gecerlidir. bir örnek:
alman anayasindada gecerli:
Artikel 8

(1) Alle Deutschen haben das Recht, sich ohne Anmeldung oder Erlaubnis friedlich und ohne Waffen zu versammeln.

(2) Für Versammlungen unter freiem Himmel kann dieses Recht durch Gesetz oder auf Grund eines Gesetzes beschränkt werden.
http://dejure.org/gesetze/GG/8.html

bu! türk anayasasi icinde gecerlidir!
senin hakkin, baskasinin hakkini ezmedigi sürece vardir yani.

hazal40
tabiki ekonomi ile demokratinin arasinda bir bag vardir. bunu 40 derece sicakta tarlada/fabrikada calisan bir ciftciye isciye anlat.ac karinla beyin calismaz, bunu bertold brecht de demisti
zulfikar
görüyorum 11 yil icinde neler degistigini. 8 yil sonra türkiyeye gittigimde inanamadim."halk" parklari, yesillendirmeler, yollar, sosyal evler (nihayet gecekondulardan temizlenmeler) olmus.
bunu daha önce bir tanesini bile gerceklestiren varsa gelsin söylesin ve bende erdogan devletin parasini yiyor demokratiyi eziyor diyeyim. haaa 10 yil öncesi türkiyede eylemciler bu yaptiklarini bir yapsaydi. erdogandan önce demokratimi vardi? 1980 yillarda jeans yada biyikla üniversiteye gitmesi bile yasakmis. yigidi öldürün ama hakkini yemeyin. bu adam (arastirdim iki tarafada baktim sonuc), gercekten birseyler yapiyor bu ülkede!
Alt 17.06.2013, 14:50
hazal40

Standard Edhem Eldem / Türkiye’nin Uydurma Nostaljisi - cogunlukla katildigim...

...bir yazi

http://geziicintercume.tumblr.com/po...rma-nostaljisi

ingilizce: http://www.nytimes.com/2013/06/17/op...tw-share&_r=1&
Alt 17.06.2013, 14:58
zerrecikler

Standard Üüüüüffffff

cacik cacik cacik. sIKIldIm cacik muhabbetinizden....

düsüncelerinizi ve bilgilerinizi birde google'siz dinlemek isterdim
Alt 17.06.2013, 18:40
uno

Standard

Zitat:
Bu profilinde 7. msjin, onceki profilinde bilmem kac tane msj attin ve halen PKK'yi teror orgutu olarak adlandiramiyorsun. Dedim ya, PKK'ya kendisini sorsan 'halk'tir. BARIS'tan bahsederler ama coluk cocugu katletmekten cekinmezler, koy basmaktan cekinmezler. Ogretmen, muhendis oldurmekten, is makineleri yakmaktan cekinmezler. Bunlarin hepsi yasandi. Ve sen halen onlara terorist diyemiyorsun, niteliksizsin. Mide bulandiricisin.

Ben surada senden baska kimseye PKK'li demiyorum, sempatizan demiyorum. Burada APO'yu lider ve ENDER kisilik olan goren sensin, bunu acik acik msjlarinda da yazdin.

Ben ne diyorum sen halen engels marx diyorsun. Benim peygamberim sonuncusu Hz. Muhammed olmak uzere butun peygamberler. Marx, APO da PKK ve sempatizanlarinin peygamberi. Boyle coluk cocuk muhabbetlerine dahil etme beni.
Marx ve engel kominist manifestoyu 1800lerde degilde 500lerde deklare etmis olsalardi peygamger diye tapardin.süphen olmasin ::

PKK'nin cikis sebebi,senin düsüncelerindir.Hic bir seye hakim degilsin.PKK kurucularinin hepsi,kürt inkarina karsilik sol örgütlerden ayrilip kürt cografyasinda örgütlemeye gittiler.

Tüm düsünceleri oku,bilgi sahibi ol.Tek tarafli bültenleri takip edersen Beygirden öteye gitmezsin.Kirbaci yedikce,arkanda sana bagli olan at arabasini cekersin... Iftiraci,inkarci ve yalancilarin saksakcilarini oldum olasi sevmem...
Alt 17.06.2013, 18:55
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von uno Beitrag anzeigen
Marx ve engel kominist manifestoyu 1800lerde degilde 500lerde deklare etmis olsalardi peygamger diye tapardin.süphen olmasin ::

PKK'nin cikis sebebi,senin düsüncelerindir.Hic bir seye hakim degilsin.PKK kurucularinin hepsi,kürt inkarina karsilik sol örgütlerden ayrilip kürt cografyasinda örgütlemeye gittiler.

Tüm düsünceleri oku,bilgi sahibi ol.Tek tarafli bültenleri takip edersen Beygirden öteye gitmezsin.Kirbaci yedikce,arkanda sana bagli olan at arabasini cekersin... Iftiraci,inkarci ve yalancilarin saksakcilarini oldum olasi sevmem...
Ne sapik dusuncelerin varmis. Hic aklima onlarin peygamberi dusunceleri oldugu/olabilecegi gelmemisti, ama senin geliyormus, belki de hayalini kuruyorsundur. 500'lu yillarda olsak yine ben o capulculari peygamber olarak gormezdim ama sen yine onlara tapardin. Kaldi ki o zamanlarda zaten bir suru onun gibi capulcu cikip peygamber oldugunu iddia etti, kimse kaale almadi. Yalancinin mumu hep yatsiya kadar yandi.

PKK'nin cikis sebebi acgozlulugu ve ulkeyi bolmek. PKK bir teror orgutudur, ona teror orgutu diyemeyen, onun yerine lafi geveleyip polisi devleti suclayan sen de TEROR ORGUTU SEMPATIZANISIN. Nokta.

Bayagi ithamlarina 'ybsg' diyorum, terorist sempatizani seni. Egitimsiz (ozellikle tarih konusunda), cahil, ve terorist sempatizani. Daha kotu karaktere sahip olamazdi kimse herhalde

Simdi 2 tane net soru soruyorumsana. Adamsan delikanli gibi cevap verirsin.

1. PKK bir teror orgutu mudur degil midir?
2. Apo bir terorist basi midir degil midir?

Kivirmadan bu 2 soruya soru ver once. Burasi pavyon degil.
Alt 17.06.2013, 19:12
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Bunlardan tabi avukat olmaz. Islerine gelen kismi alip kalanini kesmisler.

Sen 34. maddenin tamamini gostermissin, usulleri ve kosullari olan su kisim:

''Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.''

Yani daha onceki mesajimda gosterdigim Toplanti ve Gosteri Yuruyusleri Kanunu 22. Madde.

Almanya'da dogup buyumus, son 2 yilini Iran'da geciren, annesi babasi abd'deki universitelerde akademisyen olarak calisan, kendisi de oldukca egitimli bir arkadasimla dun telefonda konustugumda protestoculara 'aptal' demisti. Nelerinin eksik oldugunu anlayamadigini soylemisti. Bana sordu, ben de soyleyemedim. Neleri eksik?
Antwort