| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Das weltweit größte Hableiterunternehmen plant im Rahmen eines Angebots zur Teilnahme an der High-Tech-Bildungsinitiative des Landes, dem Fatih-Projekt, die Errichtung eines Forschungs- und Entwicklungszentrums (F&E) in der Türkei.
„Intel bevorzugt die Teilnahme an Software-Aspekten des Projekts durch die Zusammenarbeit mit lokalen Unternehmen zum Wissenstransfer im türkischen High-Tech-Bereich. Wir entwickeln verschiedene Arten von Projekten für die Direktinvestition,“ sagte der Vize-Präsident von Intel Thomas Kilroy in einem Interview mit der türkischen Presse. „Die Errichtung eines F&E-Labors in der Türkei, das an der Anwendung von Technik für Bildungszwecke arbeitet, steht auf unserer Agenda. Software zu optimieren und zu entwickeln, die auf der Hardware läuft, ist von entscheidender Bedeutung,“ sagte Kilroy und fügte hinzu, dass Intel sich die Optionen in diesem Zusammenhang ansehen würde und nicht im Bereich Hardware-Herstellung. Der Technik-Gigant kooperiert mit verschiedenen türkischen Universitäten und trägt mit Hilfe von Finanzierung und Ausstattung sowie durch die Beihilfe beim Errichten von F&E-Zentren zu zahlreichen Projekten bei. Um in der ganzen Türkei in die Praxis umgesetzt zu werden, möchte das Multi-Milliarden-Projekt Fatih Millionen von Grundschülern, 600.000 Klassenzimmer und 40.000 Schulen mit der neuesten IT-Technologie ausstatten, einschließlich Tablett-PCs , Smartboards und anderen hochmodernen Geräten. Die Türkei legte in ihrer Angebotsbeschreibung fest, dass sie beim Fatih-Projekt eine lokale Beteiligung benötige. DURMAK YOK YOLA DEVAM |
|
|||
|
|||
![]() will vom Thema nicht abweichen, aber ich habe gehört und in älteren Artikeln mal gelesen, das ab 2023 die Türkei Wirtschaftlich noch mehr wachsen wird, da ein bestimmter Vertrag (wie nennt sich das nochmal, du weisst es bestimmt?) abläuft. Dieser Vertrag wurde in der CHP Gründungszeit verabschiedet, ich glaube von Inönü, bin mir aber nicht sicher?
Dann darf die Türkei zum Beispiel ihr eigenes Gold selber graben, nicht mehr die Deutschen. Und noch viele andere Faktoren... Evet Durmak yok, yola devam ediyor ve etsin ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
1923'de Lozan anlasmasiyla Atatürk ve Inönü bize zafer olarak yutturmaya calistigi 100 yillik anlasma ile - bogazlar üzerindeki hakimiyetimizi kaybettik - bütün yeralti servetlerin ve dogal kaynaklarin kullanma hakkindan feragat ettik daha nice maddeler var hicbiri yararimiza degil, tümü zararimiza olan anlasmayi kabul eden kisileri kinama yerine tapinacak hale getirdik. ne kadar osmanli belgesi varsa yok edildi. atatürk hakkinda kötü sey söylemek hapis ve idamla cezalandiriliyordu atatürkü elestiriye bile hapis cezasi aliyordun. atatürkün gecmisine dair belgeler yok edildi. bu konulara girince bazi arkadaslarimiz atatürkü sevdigi icin rencide oluyorlar onun icin pek derine girmek istemiyorum. herkese sunu tavsiye ederim. londra devlet arsivlerinde halka acik olan bölümde atatürk ile yapilan görüsmeler hakkinda orjinal belgeleri okusunlar ve nasil bir adami yücelttigimizi kendileri karar versin. |
|
|||
|
|||
![]() Richtig Lozan Anlasmasiydi! Zum Glück ist dieser Vertag bald ungültig, dauert nicht mehr lange....Danke!
|
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Peki hangi zorunuklar icinde yapildi bu anlasam o zamanki sartlar neydi
onu da bilmekte yarar vardir bilmeden anlamadan yargi hüküm edilmez |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
1922 zaten baris saglanmis, misaki-milli sinirlari icerisinde hakimiyeti elde etmistik. hatta yine orduyu harekete gecirmeyi bile düsünen osmanli/tc vardi. ne oldu bittiyse lozan antlasmasinda oldu. yok efendim hilafet kalkacakmis zorunlu sapka takilacakmis islama reform uygulanacak kadinlarin basörtüsü yasaklanacak kurtulus savasin basarili olmasini saglayan hocalarimizi burada hic konu etmek istemiyorum. hepsi tek tek asildi. onlar hakkinda ne kadar belge ve kitap varsa yakildi. daha önce dedigim gibi arastirmadan atatürkcü olunmaz. bende bir zamanlar kör dolasirdim ama biraz tarihimizi incelemeye basladigimda bize anlatilan tarihin dogrulugundan süphelendim. bir gün londra ziyaretimde londra-devlet arsivinde osmanli/tc ve atatürk hakkinda okuduklarim beni cok sasirtti ve asil ne kadar beynimizin yikandigini orada anladim. bize tek tip egitim ile atatürkü lider olarak önümüze koyup onu sorgulamaya bile hapis cezasi veren bir sistem koymuslar. atatürkün gecmisinle ilgili hersey yok edilmis. osmanli kütüphaneleri, belgeleri yakilmis ve tarih yeni yazilmis. bize ögretilen tarih bu carpik zihniyetin uydurdugu tarih, o zamanlar bunlarin yalan oldugunu yanlis ögretildigini söyleyenler acaba niye idam edildi? niye o kadar insanimiz sürgün edildi. Mehmet Akif Ersoy üstadimiz niye kacti? lütfen bilgi edinin. egitim herseydir. lütfen tarihimizi sorgulayin. atatürkü sorgulayin. gercekleri ögrenmek istiyorsaniz sorgulayin, biz büyük bir millet iken kücücük kendi kabuguna cekilmis bir topluluk olduk. bu konular cok derin ve bize ögretilenlerin cogu masal ve yalan. ps. atatürkcü olmamak kötü birsey degil. belki atatürkte kandirilip dis güclerin masasi oldu belkide para pul söhret güc kuvvet iktidar icin bunlari yapti. iyi yönleri 1922ye kadar görürsünüz. 1923 den sonra bamabaska bir atatürk vardir. arastirin arkadaslar. iyi insanlarinda nasil vatan hainine dönüsebildigini ögrenin. |
|
|||
|
|||
![]() Bu yüzden parcalandik zaten, bakin Nuray Bezirgan bile Atatürkü sevmiyorum dedigi icin hapisde yatti. Ama bu sorum da yakinda cözülecek buna eminim.
Herkezin kendine göre düsünce özgürlügü vardir, ve onuda savunmaya hakkidir. Ama bu özgürlügü yok etmek icin cabaladilar. Hep bi Bez Parcasini konu edip, insanlari kör ettiler, Türkiyenin baska bir derdi yokmus gibi, böyle basit konularla mesgul ettiler. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
hersey siddete basvurmadan özgürce tartisilacak bir türkiye istiyoruz. ama bunu tahammül edemeyen carpik zihniyetli insanlar ic savas cikacak diye insanlari korkutma ve vatanimiza zara vermek derdinde. bu hür ve özgür düsünceye atatürkde dahil edilmesi gerekiyor. 10 yil kaldi yavas yavas atatürk hakkinda dogrulari ögretmeye basladik. herseyi ayni anda aciklamak cok insanda hayal kirikligina neden olur. en cok güvendikleri sevdikleri atalarinin hain oldugunu bir anda hazmedemezler. unutmamak lazimki onlarda bizim kardeslerimiz, onlari kemalist okul sistemi bu hale getirmistir. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Zamanla eger tüm ispatlar, belgeler bir araya geldimi, teker teker belirtmek lazim ki, artik bu cahilligin sonu gelsinde kurtulalim bu tarz kötü zihniyetlilerden. Kardeslerimizin sucu hic yok, haklisin. |