Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 18.10.2007, 21:56
Benutzerbild von aysenisahoca
aysenisahoca aysenisahoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard ilimli yobazlik

sizin iyiliginiz bu kadar olur, kötülügünüzü saymaya gerek yok, bu yobazligin ilimlisi gidip canavar suretlisi geldiginde vahsetinizle gurur duyarsiniz.
hüü dost eline diline beline sahip ol, 77 köpekler seni korusun, bol bol salaat getir, domates götür.
fii emanillah...
Alt 19.10.2007, 00:37
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Sanada aynisini soruyorum?

Kimin yalakaligini yapiyorsun

iki nik kullandigimi isbat edemeyen namerttir!.

Sizde zere insanlik serefi olsaydi

romanin yalakaligini edip bana hakaret yagidiran sapiga tavir takinirdiniz !

biz saygi deger insanlara saygi göstermesini pek ala biliriz#

siz önce o bahs ettiginiz saygiyi ögreninda gelin
Alt 19.10.2007, 09:35
Benutzerbild von tyrannorex
tyrannorex tyrannorex ist offline
Neuer Benutzer

Standard senin gibi düsünmüyenler hemen yalakami

oluyor kocum???????
Bravo ne kadar sevyeli bir sohbet ettin!!!!!!!!!

Peki bende sana soruyorum sen neyi tartisiyorsun burada, senin düsüncelerini savunacagina ve senden kücüklere örnek küfürleri savunuyorsun. Saldiristan baska yazini okumadim simdiye kadar. Neyi iletmeye calisiyorsunki anlyamadim hala?

Sana illa onlar gibi düsün diyen yok, ama konuyu birakip küfüre dönmekmi senin cözümün????
Dünyada 6 Milyar insan yasiyor, her biri ayni düsünse bizim sonumuz ne olur.???? birak millet ne düsünüyorsa düsünsün, sende senin düsüncelerini aktar,küfür degil, bu banalliktir ancak!
Haydi göreyim seni
Alt 19.10.2007, 12:46
Benutzerbild von bountyy
bountyy bountyy ist offline
Neuer Benutzer

Standard Inanmak için dine ihtiyacimiz var mi?

Evet var, çünkü bazı insanları zorla imana getirmenin yolunun en kolay olduğunu düşür. Maalesef. Ben bunu fark ettim, dinimizde daima korkutmak var, sevdirmek nadir. Bunu yaparsan günah ve cehennemde yanarsın …vs…. Bunu yapma, başkasina zarar verisin yada kendine zarar verirsin diye izahat etmek yok. Fakat bu tüm dinler de öyle maalesef .

Din sadece inanmak için bir araç değil mi?
Ahlak ve terbiye kurallarını geçmişte başkalarının edindiği
tecrübeye dayanarak (tüm Surelerin içeriği böyle) kanunlaştiran bir araç gereç olmuştur din.
Hz. Peygmaberimiz şarap içen bir topluluktan geçmiş herkez şen şakrak dönünüşünde de herkez kanlı bıçak. Belliki adamlar dozunu kaçırmış ve şuurunu kayıp etmiş. Sonuç çikarırsak : Alkol haram diye biliniyor. Fakat haram olan alkol değil, onu şuurunu kayıp edene kadar tüketmek. Ölcülü tüketmek bu sefer insan oğlunun (maalesef) zayıf nesnesinde kalmış bir şey, coğu zamanda yenik düsüyor bu zaafına.
Işte Kuran dan alınacak nasihatlardan biri de bu: Insanların çok zaafları var bunları kontrol edebilmek için Kuran da ve Hadisler de buyrulan terbiye ve ahlak kuralları birer öneri.
Akıllı ve kendini bilen bir insan onları birer öneri olarak kabul eder zaten … iyi, sağlıklı ve huzur dolu bir hayat yaşaya bilmek için fakat öyle düşünmeyenler de var. Kuralları mecburiyet kılanlar, başkaların bu kuralları uygulayıp uygulamadıklarını kontrol edenler var. Şüpheci davranıp önyargılarla dolu ateş püsküren etrafına nefret saçan bireyler var maalesef.
Bilmeden konuşan dini kendi menfaatları için alet edenler.
Nefret, kin ve kötü niyet tüm dünya dinlerin temel den karşı olduğu unsurlardan dır. Bu tür negatif hisler insanın kendisine ve etrafına zarar verir… boşuna dememişler „Bir bela savmak 7 kapıyı çalar“ diye.

Benim aradıgım HOŞGÖRÜ ve iYi NiYET …. Ben hoşgörülü ve iyi niyetli olduğum zaman karşimdakini mümkün değil kötü görmem.
Tabiki bu karşılıklı olmalı, fakat karşımdaki öyle olmadığı için bende hoşgörüm ve iyi niyetimden vaz geçmemeliyim …“Papaza kızıp oruç bozmak“ gibi mesela
Alt 19.10.2007, 13:14
Benutzerbild von bountyy
bountyy bountyy ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hopörler destekli Empoze Mevlütler

Adım adım dini sevaplar empoze ediliyor gibi geliyor bana.. ben sevaba gireyim, komşumda girsin, Ayşe de girsin Ali de girsin herkezi girsin …istesin istemezin onun sevabınıda ben üstlenirim . Ama istiyor mu istemiyor mu bunu sormak yok.

Şu an çocuğum okulda sınav oluyorsa vay haline …. Hopörler açılmış hoca bas bas mevlüt okuyor.
Karı koca umum durumda …dişarda bas bas mevlüt okunuyor…
Kenef de sıçıyorum kabız olmuşum dişarda bas bas mevlüt okunuyor …
Ofisde toplanti var ...dişarda bas bas mevlüt okunuyor…

Ibadette günahta gizli dir diye bir şey yokmuydu ?

Yoksa mevlüdü okutturanlar biraz menfi amaçlarla önemli mi kılınmak istiyor …tabiki sevap kazanmak adına …

Ben bunu iyi bulmuyorum, insanlara mecbur edilmemeli hopörlerden mevlüt yada cenaze namazlari dinlettirmeye.
Gercekten niyetin varsa giderin yerinde ziyaret edersin ve orada dinlersin mevlüdünü, o havayı ve ortamı hissede bilmek için Camiye gidersin yada evinde okutursun mevlüdünü.

Mezarda yakınını ziyeret etmek için yerine gidersin, mezar başına bir Web-Cam kurup mikrofonla Fatiha nı okumazsın herhalde …ama belkionu da yapanlar vardır …

Herkezin kendi tercihi başkalarını rahatsiz etmediği sürece eyvallah ….
Alt 19.10.2007, 15:25
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Namertlerle isimiz olmz düs!!

Senin gibi piyonlarin asla ahlak kurallarindan demvurmaya hakki yoktur..

Burda hergün dine imana salya akitilirken, Dindarlara hakaret edilirken neden sesiniz cikmaz?

papuclarimin ahlak polisleri sizi
küfürbazlari savunmaya devam edin...
Bizi taniyan tanir, Köpege ot, koyuna le$ vermek adalet degildir. biz tersini yapiyoruz...

Sizler önce insan olmayi ögrenin
Alt 19.10.2007, 15:57
Neuer Benutzer

Standard mevlüde hakaret etme dindar kardesim

mevlüd okumak diye birsey zaten Muhammed´i ilahlastiran müsriklerin uydurmasyonundan ibaret bisey. Bunun, birak "baskalarida sevap kazansin" anlayisini, sevapla uzaktan yakindan alakasi yok.
"Sevap" iyi islerin tanimi: bir yetimi doyurmak, yoksullara yardim etmek, anaya babaya iyilik etmek, kötülükten alikoymak... örnekler cok.
"Namaz"in faziletleri, sevaplari hakkinda binlere hadis kudis uydurulmus, oysa namaz müslümanin boynunun borcu, birisine veya Allah´a yaptigi iyilik degil.
Baskalarida sevap kazansin fikriyle herkese dinleten, zaten tolernstan yoksun, gösterisci insanlar, onlara anlatsanda bir, anlatmasanda bir.
Hatta, kendi inancina göre mevlüd dinlemenin günah ve sakincali oldugunu bilen insanlarin inanclarina hakaret edecek kadar anlayissizdirlar.

"Onlar, Allah tek olarak anildigi zaman sinirlenir, O´nun yaninda baskalarini da anarsan sevinirler"

Hüü dost, aline diline beline sahip ol, bol bol mevlüd oku, cok mevlüd okuyanlar ucar, kacar havada takla acar, evliya olur..

fiii emanillah...
Alt 19.10.2007, 16:24
Neuer Benutzer

Standard Inanmak icin önce akil lazim

sen her duyduguna inanirsan, biri sana der " falanca evliya Kabe´nin üstünde ucarak onu tavaf etmis", öteki " falanca kilisede Meryem ana herkelinin gözünden yaslar gelmis" bende pek tabii derim " bunca sene beklenen Mehdi( R.A.) benim, benim getirdiklerime uy, cennete girersin.

Allah bize suna buna uyarak degil, aklimizi kullanarak kendisine teslim olmayi emreder.

Peygamber efendinin sarhos insanlarin arasindan gectigi, böyle bir hükmün ondan sonra kondugu hakkinda bir delilimiz varmi?
Kaldiki, haram-helal cizgisini koymak peygamberemi düser, yoksa Allah o cizgiyi belirler, Peygamberde kendisine inenemi uyar?

Peygamber sunu haram, bunu helal etmis gibi seylerin üstünde durarsak, zaten O´nu Allah´in yaninda 50%- 50% kanun koyuculugunu kabul edip, ALlah´a ortak kosmus oluruz, cennete girelim derken, bu yobazlarin yüzünden cehennemin dibine ineriz

Dini, önce aklinla ölc. Allah onu bosuna vermemis bize. Bilmedigimiz bir seyin ardina düsmeyide kitabinda yasaklamis.

Akil yolunu tercih edenler, bugünün cübbeli sarikli sakalli ebu cehillerinin yaptigini din zannederse, sonunda dinsizligi tercih eder.
Bu kacinilmaz bir son.
Dinin kaynagini aklinla Kuranda arasan anca o zaman dogruyu bulursun.
Kuranin tarif ettigi din, belli bir kalibi olusturmaz. Allah´a ortak kosmayan hiristiyan, yahudi, budist, sabii veya herne olursa olsun, ahiretede inanip iyi isler yaparsa cennete girer. Ebu cehiller bunu inkar eder, kendilerinden baskasinin cennete giremeyecegini iddia eder. Kuran onlarin iddiasini cürütür:

2:62 İnananlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH"a ve ahiret gününe inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab"leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.

Muhammedaner´ler, yani bugünün mezheplere tarikatlara cemaatlere böllünmüs müsrikleri, utanmadan Allah´a ve Peygambere hakaretler iceren, hakkinda hicbir delilleri olmadigi, sadece islerine geldigi icin kendi elleriyle yazdiklari hadis kudis kitaplarini Allah´a ortak kosarlar:

2:79 Kitab"ı elleriyle yazdıktan sonra onu ucuz bir fiyata satmak için onun ALLAH"tan olduğunu söyleyenlerin vay haline. Ellerinin yazdığından dolayı vay haline onların. Kazandıklarından dolayı vay haline onların!
2:80 "Sayılı birkaç gün dışında ateş bize değmeyecek," dediler. De ki: "ALLAH"tan böyle bir söz mü aldınız -ki ALLAH verdiği sözden dönmez- yoksa ALLAH adına bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?"

Sadece Kur´ani baz alsalar, kadinlari cuvala sokamayacaklar, din sömürgelerini yürütemeyecekler, zina edenleri taslayarak öldüremeyecekler, hirsizin elini kesemeyecekler, en kötüsü, kadinlar kendileriyle esit haklara sahip olacak, erkkeler ipek ve altin kullanabilecek, ve daha neler!
Alt 20.10.2007, 20:07
Benutzerbild von tyrannorex
tyrannorex tyrannorex ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah Allah

demek sen cok ahlaklisin???ve ahlaklizlara ders veriyorsun, kendini dev aynasinda gören mahluk, insanlari kücük görmek senin ne haddine??

bu mu senin din anlayisin, din askerligi yapmayi birak artik, insanlara sevgi ve saygiyla yaklas, betlik yaparak degil.
Alt 20.10.2007, 20:36
Neuer Benutzer

Standard Kil-i Serif

esselamüaleyküme verahmetullahi veberaketuhu saygiya cok deger muhterem din kardeslerim.

Koca bir ramazani daha geride biraktik, orucumuzu tuttuk, tutmayanlarda keffaret olarak tutmayanlari patakladi, teravih namazlarimizi eda ettik, bazi icimizde secilmis kullar, DNA testi olmayan Kil-i Serif´in geldigi camiilerimizde Kil-i serifi öpme yarisindan diger kardeslerimizin killarini söktük,
bazilarimizda telli baba (istanbulun fethinden önce oraya defnedilmis bir hiristiyan din adami oldugu söyleniyor) türbesini ziyaret edip, Allah´in bize cok gördügü nimetleri yerde kemikleri bile kalmamis mevtalardan dilendik.
velhasili gecmis ramazan bayramininin tüm islam alemine hayirlara vesile olmasini cenab-i Muhammed´den dilerim.
Niyemi? Allah ´in bize cok gördügü nimetleri yerde kemikleri bile kalmamis mevtalar verebiliyorsa, sadece türkiye´de 1800´den fazla kil-i serifi dolasan ve ramazanlarda binlerce müslümn tarafindan kil-i serifi öpülen bir peygamer daha ziyade dualari kabul eder, dileklerimizi yerine getirir.
hatta bu serifler, hirka-i serif, türbe-i serif, hadis´i serif gibi peygambere ait bircok iii-i serilerle cogaltilabilir. Hatte portre-i serif ve karikatür-ü serifler bile var.
ben derin bir arastirmadan sonra sizlere scher´an kat´i bir delille, o seriflerin DNA testi sonucu olarak, karikatür-ü serif ne kadar kesin olarak Hazreti Peygamberin resimleriysa, bir o kadarda kil- i serifler Hazreti Peygamberin killaridir.
Yani din kardeslerim, uzun lafin kisasi, bilmem hangi camiide hangi imam´in bilmem neresinden kestigi killari size Peygamberim kil-i serif´i diye kakaladilarsa, DNA ve görgü taniklarinin da sahitligiyle, o prtre- i serifler ve karikatür- ü serifler Hazreti Muhammed´e aittir.
Monitör´den öpmekde aynisini öpmüs kadar sevap icerir, ben sizlere sevap kazandirmak icin buraya Karikatür- ü serfi öpebileceginiz bir site veriyorum.
bol bol karikatür- ü serif, Kil- i serif ve portre-i serif öpün, bol bol salaat getirin, domates götürün, cennete gideceksiniz.

uhterem ve cok saygiya deger din kardeslerim, bu karikatür-ü serifleri öpmeden önce 99 defa "allahümme salli ala seyyidina muhammed"
her öpüstede 99 defa "sefaat ya Muhammed" demeden öpmeyin, carpilirsiniz maazallah.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.citybeat.de/news/die-12-mohammed-karikaturen

Islam" target="_blank">http://www.citybeat.de/news/die-12-mohammed-karikaturen

Islam</a> alemine hiyarlara vesile olsun, elinize belinize dilinize sahip olun yavru kurtlarim, 12 karikatürler sizi korusun, size sefaat etsin

fiii emanillah...
Antwort