Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 29.12.2006, 16:53
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Biraz erken değil mi???

Madem bu kadar acale var!

Ben de (her ne kadar Yahudi kökenlide olsa Kurban kültürü.) tüm İslam aleminin kurban bayramını kutlar, sağlık, esenlik, huzur ve mutluluk dileklerimi sunarım.
Alt 29.12.2006, 17:05
Benutzerbild von henrymiller
henrymiller henrymiller ist offline
Neuer Benutzer

Standard Richtisch, man ist was man isst! :-))

Wow...außnahmsweise muß ich dir mal recht geben! Ich bin ja total von den Socken, ganz ehrlich, ohne beißende Ironie! (naja etwas Sarkasmus schwingt doch mit...hehe) Was ist denn mit dir passiert?

Abgesehen von deinem in diesem Kontext deplazierten, süffisanten Spruch mit Alexander dem Großen, muß ich mich über dich doch recht wundern. (Oder war Alexander d. G. etwa ein Moslem?) ;-)

Eine wahnsinns Wandlung Enis:
Du bist das beste Beispiel für die Wandlung "vom Saulus zum Paulus"! Warst Du nicht immer der jenige Hardliner in Sachen Politik und pro Religion?! Oder täusche ich mich da? ;-)

Enis yaw sana ne oldu hayret bir $ey so kenne ich dich alter Stinker gar nicht? Du hast sozusagen wieder ein Stein bei mir im Brett! Mal schauen wie lange das anhält? :-)

Ah schön wär"s, wenn es so leicht wäre, wenn die Religionsbezeichnung bzw. Zugehörigkeit nur ein Wort wäre, es ist mehr als das... es wird der Untergang der Menschheit werden, dazu muß man nicht mal ein Prophet sein...neyse
Alt 29.12.2006, 17:06
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Farzet ki bir başka isim oldu Özsu!

Ki ben verilebilecek en iyi isim olduğunu düşünüyorum bundan tüm etnik kökenlerin ortak bir adı diye değerlendiriyorum.

Osmanlı 640 yıl hüküm sürdü o topraklarda şu anki etniklikten daha fazla etnik kesim bulunuyordu ve çok daha büyük nüfuslar ile, çok daha din serbestisi ile, dil, kültür serbestisi ile. Adıda bir ailenin ismiydi çok mu kötüydü???
Alt 29.12.2006, 17:08
Neuer Benutzer

Standard Gercekten ilginc ben hic $a$kin kalmadim

...böyle bir tip insan oldumu hep tahmin etmi$im zaten ;-))
Alt 29.12.2006, 17:10
Neuer Benutzer

Standard Keine Ursache! Schießlich warst ja Du...

...der Anstoss des ganzen Übels ;-) yani Ursache und Wirkung! :-))
Alt 29.12.2006, 17:18
Neuer Benutzer

Standard Er gratuliert dir von Herzen für diese..

...deine Gedanken/Ausführungen...

...daß Du es auf dieser Art und Weise geschrieben bzw. beschrieben hast...

...auch wenn er meint, daß es nicht wichtig wäre, daß Du türkisch beherrschst...

...es wäre eine wahnsinnig, verrückte, tolle, irre Schreibe und eine wahnsinnig, verrückte, tolle, irre Überlegung/Gedanke...

...so ungefähr! :-)
Alt 29.12.2006, 17:20
Neuer Benutzer

Standard Ich liebe immer wieder deine Schreibe!:)

...wie Du ja bereits weißt.

Mir fällt nur das Eine ein: Echt goil! :-)))
Alt 29.12.2006, 17:34
Neuer Benutzer

Standard NE MUTLU INSANIM DIYENE! :-)

Ama birinci makam da KANIM CANIM VATANA! Soviel "GESUNDER" Patriotismus muß sein! ;-)

Was steht im Logo der Tageszeitschrift Hürriyet: Die Türkei gehört den Türken!
(Stell dir nur vor, das würde in einer deutschen Tageszeitung als Benchmark stehen - was für einen Aufstand würde es in EUROPA geben!)
Alt 29.12.2006, 17:40
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard o kadar basit degil ama

birincisi türkiye cumhuriyetinden önce kurulan türk devletlerinin sadece hanedanlari,yani dynastie, türktü..ve biz bu devletleri bu nedenle türk devleti diye tanimliyorduk..hanedanin hükümranligi altindaki halkin hepsi türk olmadigi gibi, bunun hic bir önemi yoktu..onlar tebaa idi..ulus devlet yoktu..ve kimse siz türksünüz..akilli türk olun bakim demiyordu...

bugüne gelirsek,olay "türk"ten ne anladigimiza bagli..türkiyede türk kelimesi iki anlamda kullaniliyor bugün:

1- Üst kimlik olarak..irk ethnie ne olursa olsun lazi, cerkezi, kürdü, türkmeni, tatari, ermeni yahudisi rumu..anadoluda yasayan, orda kökleri olan ve türkiye cumhuriyeti vatandasi olan herkese türk diyoruz..ne güzel bir tanim degil mi? hic kimsenin itirazi yok buna..ama eger teorik olarak türkün tanimini böyle yaparsan uygulamada buna uyulmasi, gereklerinin yerine getirilmesi lazim..ama gel gör ki bir ikinci türk tanim ve anlayisimiz var ki uygulamada daha cok bu kullaniliyor..nedir bu ikinci tanim?:

2-Irk eksenli, ortaasya kökenli tanim..okullarda türk kimdir derken türkün ortaasya dan anadoluya göcettigi anlatilir hep tarih dersinde..türk hep ortaasyaya baglanir..tarkan,asena, kurt gibi hikayeler anlatilir ... hele mhp ve benzeri sagcilarin simgeleri tamamen bozkurt, alpertunga, vb. irk orijinli tanimlardir..

türkiyede 2. anlamda türklerin sayisini sayarsak belki % 30 bile zor bulur..türkiyede ortaasya kan ve kültüründen cok belkide ermeni, rum,cerkez, kürt vb kökleri ortaasyaya dayanmayan unsurlar var..
simdik 2. tanim seni rahatsiz etmeyebilir, karadenizin yerlisi olup ortaasya ile alakasi olmayan lazlari da rahatsiz etmeyip memnun edebilir..ama bir kürt cikip da aloo durun ne oluyor, ben ortaasya kurt hikayeleri dinlemek istemiyorum, beni de icine alacak bir kimlik gelistir dedigi zaman, o adam son derece haklidir ve onu teroristle pkk ile bir tutamazsin..bunu dedgi icin adami hapse atarsan, döversen oda terörist olabilir ki asil tehlike ve sorunumuz da budur...
ama türkün 1. tanimina uysak, ona göre davransak ben problem olacagini sanmiyorum..
Alt 29.12.2006, 18:45
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Haklısınız! ama beni hiç şaşırtmıyor,

Enisin bu büyük sıçraması onda her zaman bu potansiyel bulunmaktaydı.

En azından bu sayfalarda İslamı çok değişik bir bakış açısı ile ilk defa ortaya dökebilen, hem Yobaz çevreden, hem her dönem olduğu gibi insanlığın yaşamında dini kullanan Ultra Faşist kesimden saldırıya uğrayan buna rağmen direnebilen bir mert yüreği ve İslam bilgisi olan bir kişiydi Enis.

Artık taşları yerli yerine koymasının zamanıda gelmişti ve yalnızca bunu yapmakta.

Ben mutluyum Enisin bu noktaya ulaşabildiği için.

Ne demiş bir büyük düşünür???

Yaşamda değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Her neyse Selamlar...
Antwort