Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 31.10.2005, 08:12
arsena

Standard Güliii Güliiiiiiii Güliiiiiiiiiiiiiiiii

Queeeeeeeeeeen Güliiiiiiiiii I

*verbeug*

MUCUXXXXXXXXXxx
Alt 31.10.2005, 08:14
arsena

Standard TEBRIK EDERIM o.T.

ohne Text
Alt 31.10.2005, 08:15
arsena

Standard SACMALIKDA IYISIN YINE.....

sana ne olm Milletin Orucu, Zekasi, Fitresi, Helasi...

SANA NE ?
Alt 31.10.2005, 08:41
Benutzerbild von classickiz
classickiz classickiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Kim vurdu peki adami, o büyük TÜRK milleti degilmi???
Alt 31.10.2005, 09:46
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Bunu Ugur Mumcu duysaydi cok üzülürdü.
Ugur Mumcu halkini seven bir insandi ve halkindan kesinlikle kötülük gelmeyecegini bilen bir insandi. Ugur Mumcu halktan biriydi. Ve bunun icin halkinin arasinda korumasiz dolasirdi.

Türk milleti Ugur Mumcu"yu öldürmedi.
Cünkü hedef Ugur Mumcu degildi, hedef Türk milletiydi.

Türk milletinin Ugur Mumcu"ya bir borcu vardir, vasiyetini yerine getirmek:

"Vuruldum ey halkim, unutma bizi"

Her 24 Ocak Ugur Mumcu"yu saygiyla, minnetle, rahmetle aniyoruz ve her gecen gün eksikligini biraz daha fazla hissediyoruz.

Ugur Mumcu"yu kim vurdu"ya gelince.
Bence Esref Bitlis Pasayi öldürenler Ugur Mumcu"yu da öldürdü. Katilleri dogu komsularimizda aramayin. Artik güney komsumuz olmus bir ülkede arasak daha dogru olur diye düsünüyorum.
Alt 31.10.2005, 10:06
Benutzerbild von oemer74
oemer74 oemer74 ist offline
Benutzer

Standard Benim Aziz Nesin hakkinda

yazdiklarim elestiri degil. Gercek olani yazdim. Gercekleri yazmak elestiri degildir ve saygisizlikta olamaz.
Alt 31.10.2005, 11:04
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Pardon, benim maksadim bazi hatali bilgileri düzeltmekti.

Ancak konu acilmisken, sunu belirtmek istiyorum. Sen konuya yanlis acidan baktigina inaniyorum.
Pamuk"un yaptiklarini Grass ve Mann"in yaptiklariyla kiyasliyorsun. Ancak bu kiyas yanlis.
Pamuk"un yaptiklarinin Almanya icin kiyasi sudur:

Bir ünlü alman edebiyatci cikacak ve taninmis yabanci bir gazeteye su demeci verecek:
"Biz almanlar hic bir zaman Yahudilere soykirim uygulamadik. Bu iddialarin hepsi yalandir."

Acaba bu demecten sonra alman toplumu bu sahisa tepki göstermez mi? Bunu vatan haini ilan etmez mi? Bunun kitaplarini satistan cekmez mi (sanki Almanya"da hic olmamis)? Kitaplarini toplatmaz mi?
Bu sahis Almanya"ya artik ayagini basamaz. Bastigi an alirlar iceri ve kodeste atmakla haklilarda.
Hic kimse, "aman biz bu adamin sadece edebiyatci kimligine bakalim, gerisi bizi ilgilendirmez" demez, diyemez.
Bu sahis alman toplumu, alman devleti ve alman sanat camiasi icin bu demecten sonra ölmüstür.

Pamuk"un yaptiklari ancak bu örnekle kiyaslanabilinir.

Bakalim bizde ne oluyor. Pamuk tüm millete küfür ediyor. Sonra? Hic. AB "susun lan" diyor, bakiyorum bizim aslan mütareke basini Pamuk"cu oldu cikti. Aferin demekle kalmiyor hatta az bile demis diyenler dahi vardir.
Sadece medya mi? Yok canim.

AB emirler yagdirir da, bizim aslan hükümet ve kabadayim Recebim RTE emirler dogrultusunda hareket etmez mi. Türk milleti enayi oldugu icin RTE yargi bagimsiz diyor, ancak o"nun hükümet sözcüsü ve adalet bakani Cicek ilk durusmada takipsizlik karari beklediklerini kapali bir üslupla iletiyor gerekli yerlere. Türkiye"de hersey serbest. Tabii ki amcan AB"yse yahut AKP halansa.
Sakin ha, sen Pamuk gibi davranma, cünkü kan bagin yoksa AB veya AKP"yle, imanini gevrerler, o"nu da belirteyim.
Bu konuda Van ellerinden öper.
Alt 31.10.2005, 11:17
bosswoman

Standard o.T.

Kendini bu kadar siddetle savunduguna göre, yarana dokunmus olmam gerek. Bu ne demektir, sözlerimde dogruluk var....Reaksiyon gösterdigin icin sagol!
Alt 31.10.2005, 11:39
unknown

Standard Yaw bana ne dogru...

ama bacim kendisi yazdi, oruclusunuz müslümansiniz güya ve buralara ne yaziyorsunuz. Yani acikcasi bizi yani türkleri ve müslümanlari geri kafali ve cahil diye anlama getirdi.
Anladinmi......? Yada yunancami yazim?
Alt 31.10.2005, 11:42
unknown

Standard jaja wers glaubt wird seelig

erst ordentlich austeilen, uns alle beschimpfen und dann so tun als ob du ein engel bist.
Neyse su son ramazanin günlerinde kendime hakim olim. onun icin bir sey yazmiyorum.
Haaa sakin bilmeki bu forumda, okudugun icin, en akillisi sensin diye. senin gittigin yollari baskalari geldi bile.:-))
Aber Einbildung is ja auch eine Bildung ne?
Antwort