Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.09.2005, 08:51
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kur"ân Bilgisi

(Küçük bir arastirma)

Alemlere Rahmet olarak Allah (c.c.) tarafindan seçilen Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.)" e vahiy edilen en son Ilahî Kitap Kur"âni Kerim en çok hangi konulardan, kavramlardan ve sözcüklerden bahsediyor?

Bu yapmis oldugum küçük arastirmayi sizleri sunmak istiyorum.

Bu arastirmayi neden yaptim? Temel hedefim hayat nizamimiz olan Kur"an-i Kerimi daha iyi anlamaya tesvik etmek ve mesajlarini hayatimiza aksetirmeye calismaktir. Müslümanlar olarak Kitabimizi cok iyi bilmemiz gerekiyor. Allah (c.c) bizlerden neler istiyor? Bizlere ibret almamiz icin neler anlatiyor? Geçmis kavimlerin basina gelenlerin bizim de basimiza gelmemesi icin Allah (c.c.) bizlere hangi ögütleri veriyor? Iste bu sorularin hepsine Kur"an-i Kerim"den cevaplar bulabiliriz.

"Ben, cinleri ve insanlari yalnizca bana ibadet etsinler diye yarattim," (Zarriyat Suresi, 56)

Allah bütün insanlari bu dünya hayatinda O"na kulluk etsinler diye yaratmistir. Kulluk etmek isteyenler için de bir rehber olarak Kuran"i indirmistir:

"(Bu Kuran,) Ayetlerini, iyiden iyiye düsünseler ve temiz akil sahipleri ögüt alsinlar diye sana indirdigimiz mübarek bir kitaptir." (Sad Suresi, 29)

Kuran yalnizca haramlari ve helallari kapsayan bir kitap degildir. Içinde güzel ahlagi, çesitli insan karakterlerini, meydana gelebilecek tüm olay ve durumlari, dünya hayati ve ahiret hayati ile ilgili bilgileri, Allah korkusu ve sevgisini, Allah rizasini nasil kazanilacagini, kisacasi Yaratan"in yarattigina gönderdigi, gerekli olan tüm bilgiyi anlatan ve kiyamete kadar geçerli bir kitaptir.

Kuran"i tanimiyanlar ve önyargiyla bakanlar onun sadece geçmis dönemler icin geçerli oldugunu ve pratikte hiç bir geçerliligi olmadigini zannederler. Oysa Kuran bazilarinin sandigi gibi sadece 1400 sene önceki olaylardan bahseden bir kitap degil, her dönemde karsilasilan olaylari ve bunun yaninda dünya hayatini sona erdiren kiyamet gününü, ahireti ögreten bir kilavuzdur.

Kuran"in, insanlarin hayatindaki önemini ve gerekliligini farkeden müslümanin Allah"a geregi gibi kulluk etmesi ve bütün hayatini Kuran"a göre yasamasi için çok iyi bir Kuran bilgisine sahip olmasi gerekir.

Arastirmada bir Kur"an-i Kerim meali kulanilarak icindeki fihristedeki konular, kavramlar ve sözcükler ayet sayisina göre siralandi. Böylelikle Allah (c.c.) en çok hangi konulardan Kuran"inda bahsettigini görebiliriz ve Allahualem konularin ne kadar önemli oldugunu anlayabiliriz.
Alt 06.09.2005, 09:29
Neuer Benutzer

Standard TEBBET

Rahmân ve rahîm olan Allah"ın adıyla
111.1. Ebu Leheb"in iki eli kurusun! Kurudu da.
111.2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
111.3. O, alevli bir ateşte yanacak.
111.4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
111.5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.
----------------------------------------------

Bu bizlere Peygamberimize karsi tavir takinanlara, onunla alay edenlerin akibetini göstermektedir.. YOKSA bu sadece Ebu Lehebin durumunu anlatipta, sadece o zaman icin gecerli diyenmi olacak? Bu böyle olsaydi, su an Kurana karsi ve Peygambere karsi ayni pislikleri yapanlar cezasizmi kalacakti? Peygamberin amcasi dahi olsan, iman, Kuran ve Peygambere itaat önemli!

O zaman icin bize bir sey anlatan ayetler bu zaman icinde bize bir ders niteliginde, yürürlügünü kaybetmemislerdir!

VESSELAM
Alt 06.09.2005, 10:00
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kime iman ettin?

aliye mi? haci bektas veliye mi? pir sultan abdala mi? yoksa cem evinde hü dostlayan dedene mi?
Alt 06.09.2005, 10:11
Benutzerbild von kocasinan
kocasinan kocasinan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bu ne biçim DİN formu

Bu ne biçim bir DİN formu anlamakta güçlük çekiyorum.Konulsrı din den çok bazı arkadaşların saplantısı haline gelmiş sapıklıkları ve genelde kadın erkek arası ilişkiler vb.

Lütfen burasının bir DİN formu oldugunu unutmadan yazalım.

Konusunun kişilerin aklına takılan ve sormak istediği dinle ilgili sorular olması gerekir diye düşünüyorum.

Lütfen başka boş ve afaki sözlerle meşgul etmezisek daha faydalı olur diye düşünüyorum.En azından soru soracak arkadaşlara engel olunmamış olur.Anlayacagınızı umarak şimdiden teşekkür ederim.
Alt 06.09.2005, 11:41
unknown

Standard 1781???

Devrim 1789 daydi hatirlatayim :-):-)
Alt 06.09.2005, 11:44
Neuer Benutzer

Standard Ne oldugu degil, senelerdir ne edildigin

e bakalim.. zamaninda ne düsüncesizleri vardir, simdi kimler var.. belkide ayni kisiler. Burada tek niyetleri dine camur atmak olan bir kac kisi var! Görünen bu! Ne yazarsan yaz, bilmem ne ... praktikenmis bilmem ne düsmaniymis..
Bunlar kendi kafalarindaki bozukluklari gösteriyor.
Baskasinin bana yazdigi gibi bu forumda bir sey ögrenmek isteyenlerin isi zor ve ögrenmek isteyen buraya bakmaz/bakmasin daha iyi.
"Ben müslümanim" deyipte Kurandaki ayetleri yok sayandan tut, "ben müslümanim" deyipte gördügümüz her seyi Allahmis gibi göstermek isteyenlerde var.. bence güzel bir ilmihal alinsin ve ondan okunulsun. Daha derin sorular icin camideki hocalara nerden bu sorularin cevaplarini bulabilecegine dair soru sorsun.
Internette arama yapsan bile o kadar sapik düsüncelere rastlarsinki.. kafan karisabilir.

VESSELAM
Alt 06.09.2005, 11:52
unknown

Standard o.T.

evet dedigin gibi Peygamberimiz de perde arkasindan konusmus zaten, o kunusmada Tehiyyat dir!!!! :-):-):-)hahhahahahahah!!!!!
Alt 06.09.2005, 11:55
Neuer Benutzer

Standard Gercek sorulariyla gelen olmaz zannediyo

rum.. önceleri oluyordu, ama sonra bir nikle soru sorup sonra baska bir nikle apuk sapik cevap verenler oluyordu.. yani böyle cocuklarin burda gezdigi sürece burada dogru dürüst bir sey olmaz.
Alt 06.09.2005, 11:58
caymann

Standard Turk_Völker

TurkVolker

<a href="redirect.jsp?url=http://home.arcor.de/engin.senli/deutsch/tuerkvoelker_heute.htm

http://www.globaldefence.net/index.htm?http://www.globaldefence.net/deutsch/eurasien/eura.htm
" target="_blank">http://home.arcor.de/engin.senli/deutsch/tuerkvoelker_heute.htm

http://www.globaldefence.net/index.htm?http://www.globaldefence.net/deutsch/eurasien/eura.htm
</a>
Alt 06.09.2005, 12:47
Benutzerbild von sofi
sofi sofi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ne güzel RABBIMIZ var...

Firsat bu firsattir ömür geciyor,
günahlarin senden tövbe istiyor,
farkinda degilsin kalbin agliyor,
ecelin gelmeden gel tövbe eyle.

Nefsin der ki daha zamanin cokdur,
kimsenin elinde seneti yoktur,