| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() 24-11-2002 Akşam Gazetesi Ahmet F.Yüksel
Son zamanlardaki toplumsal gidişat üzerine bunu hatırlatmakta yarar görüyorum!.. Bizlere bir şeyler oldu!.. İlginç bir sürece girdik. Önümüzü göremez, günümüzü kestiremez bir hale geldik. Herkes istediği şeyi söyleyebilir; ama bizler, toplum olarak dedikoduculuk, iftiracılık bir yana; kolay kolay yetişmeyen mana erlerine, akılcı ve inandırıcı olamayan yorumlarla, marifetmiş gibi, yersiz korku ve kuruntularla donanmış bir kişilikle saldırır olduk... Hem de paranoyaklık derecesinde!.. Kendi adıma konuşuyorum !.. Bunu yapanlar, Allah’ın sistemiyle değil, bireysellik bulguları ile donanmış olanlar. Hepsinin ortak özelliği de sancılı ve ürkütücü olmaları. Ne yazık ki huzursuzluk, kargaşa ve acıdan başka hiçbir şey getirmiyorlar. Topluma yararlı bilgilerin verilmesi için, bunların cesurca ayıklanması şart... Bir süre önce Mevlâna’ya yapılan amansız saldırılardan bahsediyorum!.. Bunlarla uğraşıp durmak, hem yorucu hem üzücü. Yeryüzünde manâ aleminin sarrafı olarak bilinen ve yüreği insan sevgisi ile dolu bu Zât’ı, hileyle karalamak, adını olmayacak konulara karıştırmak, kör olan yaşantımızda neleri değiştirecek, ne fayda getirecek acaba ? O’nun büyüklüğünü ve paha biçilmez zenginliğini göremeyip, sadece kendi kısıtlı kapasiteleri ile değerlendirenler, hatalı olduklarını bir şekilde anlayacaklar; ama o zaman iş işten geçmiş olacak. Aslında bunu yapanların kafasında yenilikle, değişimle, doğrulukla ilgili bir olgu yok. Makul olanı bulmak gibi bir düşüncelerinin olduğunu da sanmıyorum. Zira, olumsuzluk beyinlerinde öylesine kök salmış ki, anlatılması mümkün değil. Ağızlarında evrensellik teraneleri, ancak kafa yapıları molla. Kendi kendisiyle çelişkiye düşen bu kişilere göre Mevlâna normal değil, anormaldir. Ve toplum dışı kalmaya mahkûmdur. O ise gerçekte, yaşamı boyunca; yoldan çıkmış olanı düzeltmiş, olumsuzluktan kurtararak, doğrulara yaklaşım yapmasını sağlamıştır. Bir bakıma, sağlam olmayan ayakkabılara ökçe olmuştur. Mevlâna, toplum içinde herkesin dostu olarak bilinir, öyle tanınır... Yaşamı; düşünmeyi, araştırmayı, eleştiriyi, soruşturmayı, anlamayı, anlatmayı, alternatif görüşleri ortaya koymakla geçmiş, bir gönül eridir Mevlâna Hazretleri... İnsanı alçaltan, karamsarlığa götüren biri değildir. Her zaman dürüst olmuş, insanın hücrelerinde yer almış, sinir sisteminin dengesini oluşturmuştur. Kısacası; insanın içine, iliklerine işlemiştir. Benliği yoğrulmuş, doğru bilgi ile donanmış, hayatı güçleştirmemiş, aksine kolaylaştırmıştır. Hiçbir zaman kendisi için yapılan ve dalga dalga yükselen kışkırtmalara kulak asmamıştır. İnsanın O’nun yanında kendini güvende hissetmesi bu nedenlere dayanır. Mevlâna"yı kimin ne kadar içine sindirdiği, neden sindiremediği düşüncesine karışamam. Asıl korkum, yapılanların amacı aşması ve bu tür tutumların bir alışkanlık haline gelmesidir. Yazımı onun anlam taşıyan sözleri ile noktalamak istiyorum: “Herkes kendi anlayışına göre benim yârim oldu. İçimdeki esrarı araştırmadı. Ben mi ? Sırrım, feryadımdan uzak değildir. Lakin her gözde onu görecek nur, Her kulakta onu işitecek kudret yoktur." |
|
||||
![]() Senin sorunun mu burada kendi ölcülerinde ve caplarinda insanlarin bir seyler yazmalari ve bir seyler okumalari?
Bu durum seni neden rahatsiz etmekte? Burada bulunan insanlarin büyük bir kismi yalnizca insan olarak burada bulunmakta, her hangi bir lakap, meslek, rütbe, mevki öne sürmeden, bu belki o insanarin kendi istemlerinden, belki alicenapliklarindan, belki hosgörülü olmalarindan, belki de alcak gönüllü olmalarindan, belki de gercekten öyle olmalarindan ve olmak istemelerinden kendi tercihleri. Bu durum neden seni rahatsiz etmekte ve sen o insanlari birer asagilatici isimler uydurarak, onlari birer sifatlandirma yapmakta ve aklin sira onlari kücülttüp asaglamaktasin, neden yapmaktasin bunu ve bundan senin cikarin nedir? Yanina ne oldugu belli olmayan (aynen senin gibi) bir sahisi da uydurup o insanlar hakkinda asagilayici yazilarini okuyup birlikte kahkahalar atabilecek kadar da bulundugunuz seviyeyi percinleyip kanitlamis olmaktasiniz neden? Ben yazar olsam ne olur, olmasam ne olur? Ben bir cingene olsam ne olur olmasam ne olur? Ben bir dindar yada Ateist olsam ne olur olmasam ne olur? Ben bir kominist olsam ne olur olmasam ne olur. Ve ben düzgün bir Türkce kullansam veya kullanmasam ve kelime haznem ve temel genel bilgilerim aklina gelebilecek her konuda(senin ve akildasinin ve gülme dostunun birer sapik oldugunu bilebilecek kadar) hem sosyal, hem pisikoloji, hem fen bilimleri, hem edebiyat ve sanat ve hukuk konularinda bir yeterli uzman kadar olmus olsa veya olmasa bütün bunlardan sana ne? Ne cikarin var senin ortami her seferinde bir kac icinde mutlaka bu duruma getimkten? Seni üc yil üzerinde tanirim en azindan onun üzerinde degisik rumuzlarin vardir ve her seferinde bnu yaparsin, neden? Sana bu konuda bir yerlerden bir ödeme yapanlar mi var? Artik bayatladi ve koktu her seferinde hep ayni pisliklerin ve taktiklerin. Sen Türkcede ki o cok az kullandigim - pislik- kelimesinin gercek bir temsilcisisin. Hic bir utanc duymayacak kadar da insanligindan uzaklasmis büyük bir dengesizsin. Bütün bu yaptiklarindan ne ögrendin ve ne kazandin bir insan olarak? Yazik bu tür insanlarin yaptiklarindan hic bir utanc duymamalari ve bir sey ögrenmemeleri. Cok yazik... |
|
||||
![]() Es Selamün Aleyküm. Allahin Selami üzerinize olsun. Olsun Mümin, olsun Münafik. Neden bu adam Iman etmis Insanlara Hurafe ile tanzik ediyorki?
Meine Surat. Es ist kein stück Tuch, womit sich ein Mümin Hanim bedeckt. Sondern eine Gesetzgebung des Hz. Kuran. Tessetür ist keine Modeerscheinung oder unterdrückung der Frau sondern eine Gesetzgebung der Frauen. Damit wie du, sich nicht die Leute an den Helal anderer aufgeilen. Der jenige der sich nicht bedeckt fordert,die Blicke auf sich. Solche Menschen ohne Iman sind in der Seele leer. Du weißt noch nicht mal wie man 5 mal am Tag betet. Also rede nicht von dem, wovon du keine Ahnung hast! Allah korkus olandan degil, Allahtan kormayadan kork. Also vor jemand wie dir. Canakalede senin icinde savastilar. Saygisiz olma. |
|
||||
![]() Es Selamün Aleyküm. Allahin Selami üzerinize olsun. Olsun Mümin, olsun Münafik. Neden bu adam Iman etmis Insanlara Hurafe ile tanzik ediyorki?
Meine Surat. Es ist kein stück Tuch, womit sich ein Mümin Hanim bedeckt. Sondern eine Gesetzgebung des Hz. Kuran. Tessetür ist keine Modeerscheinung oder unterdrückung der Frau sondern eine Gesetzgebung der Frauen. Damit wie du, sich nicht die Leute an den Helal anderer aufgeilen. Der jenige der sich nicht bedeckt fordert,die Blicke auf sich. Solche Menschen ohne Iman sind in der Seele leer. Du weißt noch nicht mal wie man 5 mal am Tag betet. Also rede nicht von dem, wovon du keine Ahnung hast! Allah korkus olandan degil, Allahtan kormayadan kork. Also vor jemand wie dir. Canakalede senin icinde savastilar. Saygisiz olma. |
|
||||
![]() DAS LEBEN HAT WIEDER EINEN SINN: EMPIRE EARTH II und bald CIVILISATION 4!
Gott hat die Welt erschaffen und DICH! DU BIST FÜR ETWAS BESONDERES BESTIMMT! DIE WELTHERRSCHAFT! Zeige dein KÖNNEN und INTELLIGENZ. UND DEIN GRößenWAHN kann etwas erleben. Lerne zu herrschen und erobere die WELT. Melde Dich bei den Anoymen Civil-Club like AnonymeAlkis <a href="redirect.jsp?url=http://civilized.de/www/content/index.php?cat=civ4_videos Die" target="_blank">http://civilized.de/www/content/index.php?cat=civ4_videos Die</a> Ärzte werden versuchen dich zu heilen ;-) |
|
|||
![]() olsa olsa yüz kapatam emri olur... weil das Gesicht viel Erotischer ist als die ungepflegten Haaaaarreeeee manch einer Türkischen Frau.....
Mien Gott sogar ich habe gepflegterer Haare... bestimmt sind meine Haare sogar erotischer... demek bana bakan tüm Fraular zina yapiyor ülemiiiiii ??? Ihr sollt ersmal nachdenken, bevor Ihr meint das Gott das will..... akla mantiga yakin gelmeyen hic bir seyi Allah istemez... isteyen anacak DIN AZMANILERIDIR |
|
|||
![]() es liegt an den Moslems selber... die haben den Islam verlassen und sind zu Gottlosigkeit übergetreten.... und nenne diese Gottlosigkeit, HADIS, MEZHEP, IDEOLOGIE, KARA HOCAS, SIH... usw. usw....
Wegen dieser Personen und Ideologien ist die Islamische Welt deformiert.... glaube mir die Moslem sind BEKLOPPTTT... aber fast alle.... Gott verlässt die Menschen nicht... aber die Menschen verlassen Gott... Eger sen kicini Haci Hocalarin eline verirsen, inan bana bellemedik yer birakmazlar.... Rahmetli Kemal Sunalin Filimlerinde ne güzeldi sahtekar Hocalar..... CEHALETTIR BUNLAR A da Z ye Cehalet.... baska bir sey degil..... Islam Alemi Cahildir, hemde cok Cahil.... senin bahsettigin olaylarda zerre kadar anlayacak kafalari yoktur.... bir auf einen vielleicht und das ist Ahmed Hulusi.... dieser Mann ist ein Phänomen.... Fast als einziger beschreibt er den Kosmos als ein Teil von Gott selber bzw. als Gottes schatten, somit ist alles ein Teil eines Ganzen...... und die Seele kann man sich als eine Art Energie vorstellen, der nach dem Tode durch die Energieerhaltungsgesetz fortbestehen wird, da Energie nicht verschwindet, sondern sich Transformiert umändert, yani bir baska boyuta gecer.... schau dir mal seine werke an www.ahmedbaki.com |
|
|||
![]() sonuca bak sen koc... öyle safsatalara degil...
Dünyanin en Muhtesem Imparatorlarindan adam bile cikan olmadi... hepsi durmadan savas yaprilar... cünkü beyinleri barisi alacak kadar gelismemisti |
|
|||
![]() das ist FAKT
|