| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() benzeri bir konu yani..himmm...
bence.. bir bireyin bir durum karsisinda secim yapmasi, o olayin yuce Allah tarafindan ezelden beri biliniyor olmasi, bireyin kendi iradesi ve ozgur secimi olmadigini gostermez.. so denke ich.. yani sonucta her insan yine de kendi ozgur ifadesi var ve butun eylemelerinden yine de kendisi sorumlu olmus oluyor.. insanlar kendisi karar verir, eylemlerini sececek irade gucu ve akla sahiptirler.. das würde ich dann auf das von Dir gesagte übertragen... |
|
||||
![]() nur zur Veranschaulichung.. sakin yanlis anlasilmasin.. bazen karsindaki insanin ne diyecegini hissedersin ya.. iste..ama yine de sen hissetsen de duyman gerekir.. karsindaki insan da konusur.. kendi iradesi ile .. ve bakarsin ki... benim dusundugum gibi konusmus.. so in der Art.. schwer zu beschreiben... ich weiss.. aber so stelle ich mir das vor...
|
|
|||
![]() ezelde resimlendirmis allah (c.c.) kelaminden bir meal: (halki benimle mi aldatiyorlar? bu cüreti bana karsi mi gösteriyorlar? zatim üzerine yemin ederim; üzerilerine öyle bir fitne gönderecegim ki, iclerinde en halim olani bile hayrette kalacak ve cikis yolu bulamayacak...)
manzara bundan ibaret. kimsenin bu ilahi ve asla sifa kabul etmiyecek musibete ugramamasi en icten dilegimdir. |
|
||||
![]() katiliyorum. Allah u Teala el-Alim dir=herseyi bilendir, el-Habir dir=herseyden haberi olandir. Sen ana karnindayken Allah u Teala senin hayatinda yapacagin en ufak seyleri dahi bilir. O´nun bunu bilmesi senin iradeni engellemez. Yanlis söylediysek Rabbim affede.. Yinede en iyisini Rabbim bilir.
|