| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Senin dinler tarihi okuman hicbirsey ifade etmez. Senin sorunun nedir biliyormusun? Sen bazi karacahil hocalari butun bir kesime malediyorsun.. yazik. Senin gibi sozde bir aydin bunu yapmamali. Bolucu olacagina birlestirici ol. Ben bunu denedim ama olmadi.
"SANA BU MUAZZAM KITABI INDIREN ODUR. BIR KISIM AYETLERI MUHKEMATTIR (ANLAMI VE IFADE TARZI ACIK OLAN AYETLERDIR).ONLAR UMMUL KITAB (KITABIN ANASI) DIR. DIGER BIR KISMI DA MUTESABIHAT (MANASININ NE OLDUGU BILINMEYEN AYETLERDIR. AMA KALPLERINDE BIR KAYMA OLANLAR,FITNE ARAMAK VE OLMADIK YORUMLARINI ARAMAK ICIN SADECE ONUN MUTESABIH OLANLARININ ARDINA DUSERLER. HALBUKI ONUN YORUMUNU ANCAK ALLAH BILIR. ILIMDE DERINLIGI OLANLAR DA DERLERKI: BIZ ONA INANDIK, HEPSI RABBIMIZDENDIR. BUNUNLA BIRLIKTE BUNLARI OZU TEMIZ OLANLARDAN BASKASI DUSUNMEZ (AL-I IMRAN 7) Yanlis anlama sana kalbinde kayma var demiyorum, yani zan edmiyorum. Sadece dikkat etmek gerekir. Selam ve dua ile |
|
|||
|
|||
![]() cünkü cevabi yokki.....
Yok böyle sey...... Alinin Velinin kisisel din anlayisiyla devlet veya Askeriye yönetilmez...... cokuki oyuncagimi...... Herkim dine tecavüz edip kendi Amellerini yürütmeya kalkmissa dünyaya hüsran getirmistri.... Misal 30 yillik Avrupa mezhep savaslari... Veya Hacli seferler...... Hcli seferleride ecdadimizdan Selcuklular durdurmustur.... yani Selcuklu hani.... bir öncekinide Selattin... Almanlarin tabiriyle Salladin..... Din savas veya diktatörlük degildir.... din kisisel ruh tedavisidir.... Sen birak bunlari...Allaha yönel... ve dini Muhammedin ilk Alak Suresinden baslayip nasil algiladigini bir arastirmaya koyul.... Muhammed Allahi senin veya benim gibi algilamiyordur..... Hatta Islam dini vahyolmadan dünyada devlet düzeni vardi.... Araplarin aralarinda kanun ve intizam elbette vardi.... yoksa tam anlamiyla hürriyet zaten yoktur |
|
|||
|
|||
![]() Araplarin yada diger toluluklarin arasinda, devlet kanunlari yokmuydu ?????
Cin devleti 5 bin yil tarihe sahipken Müslüman degil..... ama tüm Islam Alemini cebinden cikaracak beyin ve Maddiyata sahip.... Iste dine tecavüzde burda basliyor..... Din ise ferdi olaydir.... ayni cinlarin uyguladigi gibi...... din sahsidir, ama devlet ise degerler toplulugudur..... herkes uyacak.... din aratmaksizin.... Kaldiki tüm dinlerin temelide ayni insalik ve ruhaniyet degerlere dayanmakta...... Müslümalik herseyi nedense dinde ariyor.....ama herseyi.... Arkadaslar.... dinde yemek tarifi yoktur, dine ucak tarifi yoktur..... din sadece Allaha tasir ve ayni zamanda insan hayati icin evrensel kanunlarla bir cerceve cizer.... Isteyen yemek yer isteyen yemez... Hekes istedigini yapmakta hürdür, sadece dünyada baskasina zarar verdinse cezan kesilir ve Hpisi boylarsin, bir nevi dünyadaki cehennem.... sonra ölümden sonra Allaha olan borclar masaya yatirilir.... din olayinin ferdi olay oldugunu en gec o zaman anlarsiniz.... |
|
||||
|
||||
![]() Ben senin simdiye kadar butun sorularina cevap verdim tam tersi sen benim yazilarima hep kivirarak cevap verdin. Hem senin cevaplarin supermen yasar dan alinti. Senin hic kendi fikrin yokmu?
"Onlar yapti.... ama sen ne... yaptinki baskasini elestiriyorsun" Yanlislari herzaman elestiririm bu Ataturk de olsa. Tabi sizin gibiler icin o dokunulmaz. Peygambere Arab Muhammed diye hitab edenlere cikismazsin ama is Ataturk e gelince... Yazik sana. Benim ne yapip yapmadigimida sen hic bilemezsin... Ne cahil adamsin ya.. Senin sordugun o sorular cozulmek icin heyet toplansa yillar alir. Yoksa sen Anayasa daki kanunlari vaybee de chattlesirkenmi cikardin. Biz sana yol gosteriyoruz Kuran ve sunnet. Ama senin aklina sunnet deyince neler geliyor onu bilemem... "Eminim hayatindan muluda degilsin, cünkü dinin veya dinlerin ruhunu anlamyan kisi mutluluga ermesi coooook zor...... " Falciligi ve zanni birak Enis "Abi" elhamdulillah cok memnunum hayatimdan cunku kendini nebi ilan eden insanlarin arkasindan gitmiyorum. Bana matematigi feni tibbi soruyorsun. Ac oku Ibn-i Sina nin ve Musluman fenbilimcilerinin hayatini gorursun. Onlar bunu taaaaa Ortacag da kesfetmisler. Kuranin bu ozelliklerini ilk sen kesfetmissin gibi davranma ayip oluyor. Bu goz boyamadan baska birsey degildir. Bir tarafta "aydin , cagdas "Enis diger tarafdan benim gibi "cahiller" .. gulunc. Iste senin Yasarinin ve 19cularinin cozmek istedikleri bu sifreyi Islam fenbilimcileri ortacagda cozmusler. Ac oku. Yasar ve Atesin kitaplarinda baska seyler okuyorsan tabi. |
|
||||
|
||||
![]() OK? Hani bana diyorsun ya..
|
|
||||
|
||||
![]() BANA fanatik diyen adam fasistlik yapiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu
|
|
||||
|
||||
![]() Benim tanidigim butun ateistlerde senin gibi peygamberimize Muhammed diye hitab eder. Hristitanlar bile kutsal kisileri anarken "Sankt" ekini koyarlar basina. Herseyden once uslubunu degistir.
|
|
||||
|
||||
![]() Sende putuna 10 kasimda 9 u 5 gece saygi durusunda durdunmu ustad. Helal sana..Degil sela ezani bile keserler eger o saatte okunsa.
|
|
||||
|
||||
![]() FASISTLIK ILE ATATÜRKÜN NE ALAKASI VAR BANA BUNU BIRI ACIKLASIN ?
Benim bildigim FASISTLIK milleti sömüren, kendisini Mafya sanip ulu orta tepinen, Sonra Yargisiz infaz yapip 37 canin diri diri yakarak öc alan ( Sivas olaylarinda 37 can yandi) nicin yandilar bunlar cünkü aydin görüslü, Atatürkcü ve Alevi olduklari icin yandilar.... Siz hangi dinden bahsediyorsunuz. Benim bildigim Allahin verdigi cani Allah alir nicin Kul aldi o 37 cani ne bok yeme yaktilar o güzelim kalbi temiz insanlari...... Video kayitlarinda bile belli oluyor duyuluyor yani ( Komserim Hotel´i yakiyorlar ne yapalim - Komser Cevap veriyor: Hic birsey yapmayin..... Ve Mehmetcik orda Film oynar gibi baka kaldi cok ama cok utandim bölye bir askerimiz var diye. Zaten polis´ler icin birsey söylemem cünkü onlar satilmislar.... |
|
||||
|
||||
![]() Bunu neden bana anlatiyorsun kardesim?
|