Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.11.2004, 02:10
eniskaya

Standard Hay Allah senden razi olsun

Iste medeniyet budur.....

Atamiz bunu tam 80 yil önce söylemis... demekki dogrularin zamani veya yeri olmaz... dogrular her yerde dogrudur....

Cehalet kesimi, medeniyet yerine, kendilerinin uydurdugu din pesinde kosuyorlar.....
SankI kuran din icin yeterli degil....
Alt 12.11.2004, 02:20
eniskaya

Standard Sasiracak bir sey yokki

Zaten bu Haci Hoca manyaklari yeryüzünün yüz karasirdirlar..... birak sen onlarin okumuslugunu..... hic ama hic bir sey yapacak kapasiteye sahip degillerdir... ayni Ararplar gibi....

Ilahiyatci olmadan Haci Hocalik tastalyanlar benim izledigim kadar cok tehlikeli Terörist kilikli insanlardir...

Islam dininin Terör dini olarak tanimlanmasininda bu gibi ibnelerin yüzünderdir...

Medeniyet dünyasi ne diyor....
"Muhammad Replaces Marx"

Nasil olurda aslinda medeniyetlerin ve dinlerin temeli olan Kurani Kerim bu kadar assagilik bir tabir görür.....

Nedenmi..... iste Araplar ve bu gibi... seyinin pesinde olanlar yüzünden.....

Dikkat ederseniz Araplar Türkiyeye geldiklerinde, karilarini arkasina dizerek yolda yürürler.... sayisi zenginligine göre.....

Yazik günah vallahi, Allah insanin belasini verir.... ve iste durumlari malum.....

Sen yinede bir zahmet o Linki verde... Haci Hocalar görsünler kendilerini.....

Hoca dedikmi bizimkisi Prof. olanlardan baslar....
Alt 12.11.2004, 02:24
eniskaya

Standard Kuranin tabiriyle her insan

cehennem temizliginden gececek... Resüller bile cehennemden gecip temizlendikten sonra Allahin ona lütfettigi cennete kavusacaktir...

Cehennem islahat yeridir... yanip döner veya izgara olacak yer degil... sadece bir azabin cekilecegi kesindir....

Nasilmi... gidince görecegiz
Alt 12.11.2004, 02:25
Benutzerbild von imparat
imparat imparat ist offline
Neuer Benutzer

Standard herseye maydonoz oluyon cecenkiz15

Bir kez kendim Aleviyim o yüzden kiz kardesimin basini kapatmam. Cahil insan senin gibileridir. Kalkmis bana diyo kindergartenme diyo ya sen nerden biliyorsun o zaman Kuran Kerim gercegi nasil oldugunu bunun gerceginide senin dedenmi ögretti sana kendini bilmez. Yargisiz infaza gerek yok öyle herseyede düdük gibi ötme birinci yazma terbiyeni düzelt insanlara hakaret ederek cevap yazma. CÜnkü kimse senin sevyende degildir ve olmakta istemezler. Sanki kendisi cok biliyor kuran´i kerimi. Töbe Töbe
Alt 12.11.2004, 02:26
eniskaya

Standard Allah Allah

Imanin kimde olacagini senmi yoksa Allahmi bilir ????

Sen Enis Abine cevap ver..... Atatürkcülük bir devlet yönetme anlayisimi yoksa dinmidir..... nedir..... Kuranla nedir alip veremedigi... Kuranin neresini tahrip etmistir.....

Ben dinler Tarihini okudum.... ama senin bahsettigin bir din göremedim.....

Ben Türküm ve Müslümanim..... hemde e aydin kesimine talip bir sekilde...... ya sen ????
Alt 12.11.2004, 02:35
eniskaya

Standard Seninkisi din degil

Fanatismus..... tam anlamiyla fanatismus yapoiyorsun......

Oysa Kuranda yoktur böyle bir sey.......

Atatürk dedigimiz adam bir Halk kahramanidir ve bir devlet üstadidir... din degil... kaldiki bir Müftü kadar dini bilgisi vardir...

Karisinin annesinin zamana göre basi bagli..... ve o ladar dünyada keskin Askerlik ve devlet zekasi sayesinde.... Ingiltere Kralindan alda.... senin ruhunu tasidigin Ararplarinda akinina ugrayan bir insandir....

Nicht mehr und nicht weniger......

Atatürk benim mensubu oldugun Kurandaki dine herhangi bir sey ettigi yok, hatta su an devletimizde dinde bir Renösas yasanmakta.... Kitaplar tefsirler yazilmakta, Üstadlarimiz tüm dünyada deger görmekte...
Islam Aleminin tek Lider kapasitesi ve model devlet anlayisiyla Tükiyemiz bir degerler tolulugudur...

Kaldiki zamaninda bir din azmani olan Tayip Erdogan bile... kisisel din anlayisiyla devlet yürütme diye bir sey yoktur Allahin sisteminde..... hele sükür bunu Erbakan manyagindan ayrildiktan sonra ve dünyayi gezip gördükten sonra anladi..... ve su an bir ehli devlet Üstadina yetisti.....

Bu isler Ali Velinin isi degil
Alt 12.11.2004, 02:37
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

ohne Text
Alt 12.11.2004, 02:41
eniskaya

Standard Ben bu yil Türkiyeyi

Trabzondan alda ta Izmitte Istanbula uzun uzun gezdim gördüm.....

Dinsiz dedigin devletimizde o Süleymaniye Camiisi Sultan Ahmet Camiisi gibi Sultanlarin saltanat mevkilerini gezdim gördüm.....

Ben dinsizlik diye bir sey göremedim..... herkes medeni bir yapi icerisinde, efendice hayatini yasamakta..... Bilhassa Istanbul ve Izmit cok süoer bir konumda.... sadece Ekonomik anlamda degil... ayni zamandada maneviyat anlaminda.....

Ben Türkiyede dinsizlik diye bir sey görmedim.....

Sen yoksa Libyayami gitmistinde Türkiye ile karistirdin

Simdi senin anlattiklarinin dinle ne alaksi var ben onu anlamis degilim....
Alt 12.11.2004, 02:49
Benutzerbild von cobanim
Neuer Benutzer

Standard ELHAMDULILLAH Muslumanim

Senin dinler tarihi okuman hicbirsey ifade etmez. Senin sorunun nedir biliyormusun? Sen bazi karacahil hocalari butun bir kesime malediyorsun.. yazik. Senin gibi sozde bir aydin bunu yapmamali. Bolucu olacagina birlestirici ol. Ben bunu denedim ama olmadi.

"SANA BU MUAZZAM KITABI INDIREN ODUR. BIR KISIM AYETLERI MUHKEMATTIR (ANLAMI VE IFADE TARZI ACIK OLAN AYETLERDIR).ONLAR UMMUL KITAB (KITABIN ANASI) DIR. DIGER BIR KISMI DA MUTESABIHAT (MANASININ NE OLDUGU BILINMEYEN AYETLERDIR. AMA KALPLERINDE BIR KAYMA OLANLAR,FITNE ARAMAK VE OLMADIK YORUMLARINI ARAMAK ICIN SADECE ONUN MUTESABIH OLANLARININ ARDINA DUSERLER. HALBUKI ONUN YORUMUNU ANCAK ALLAH BILIR. ILIMDE DERINLIGI OLANLAR DA DERLERKI: BIZ ONA INANDIK, HEPSI RABBIMIZDENDIR. BUNUNLA BIRLIKTE BUNLARI OZU TEMIZ OLANLARDAN BASKASI DUSUNMEZ (AL-I IMRAN 7)
Yanlis anlama sana kalbinde kayma var demiyorum, yani zan edmiyorum. Sadece dikkat etmek gerekir.

Selam ve dua ile
Alt 12.11.2004, 02:49
Benutzerbild von cobanim
Neuer Benutzer

Standard ELHAMDULILLAH Muslumanim

Senin dinler tarihi okuman hicbirsey ifade etmez. Senin sorunun nedir biliyormusun? Sen bazi karacahil hocalari butun bir kesime malediyorsun.. yazik. Senin gibi sozde bir aydin bunu yapmamali. Bolucu olacagina birlestirici ol. Ben bunu denedim ama olmadi.

"SANA BU MUAZZAM KITABI INDIREN ODUR. BIR KISIM AYETLERI MUHKEMATTIR (ANLAMI VE IFADE TARZI ACIK OLAN AYETLERDIR).ONLAR UMMUL KITAB (KITABIN ANASI) DIR. DIGER BIR KISMI DA MUTESABIHAT (MANASININ NE OLDUGU BILINMEYEN AYETLERDIR. AMA KALPLERINDE BIR KAYMA OLANLAR,FITNE ARAMAK VE OLMADIK YORUMLARINI ARAMAK ICIN SADECE ONUN MUTESABIH OLANLARININ ARDINA DUSERLER. HALBUKI ONUN YORUMUNU ANCAK ALLAH BILIR. ILIMDE DERINLIGI OLANLAR DA DERLERKI: BIZ ONA INANDIK, HEPSI RABBIMIZDENDIR. BUNUNLA BIRLIKTE BUNLARI OZU TEMIZ OLANLARDAN BASKASI DUSUNMEZ (AL-I IMRAN 7)
Yanlis anlama sana kalbinde kayma var demiyorum, yani zan edmiyorum. Sadece dikkat etmek gerekir.

Selam ve dua ile
Antwort