| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Sevgili Arkadaslar,
aranizda Müslümanim diye gecinen cok, ama size bir kac Tanga"dan daha derin sorular sorucam, Abdestsiz, orucsuz bu sorulari okursaniz 40 gece sonra cok kötü seyler olabilir. Soru1: Tabiin kime denir? Soru2: Tebeut Tabiin kimlere denir? Soru3:İslam devletini kurmak için Mekke’nin şirk ortamından Medine’ye göç eden Soru4:Mekke’den göç eden müslümanlara yardım eden, ellerindeki mallarının yarısını veren, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve ashabını bağrına basan Medineli müslümanlara ne ad verilir? Soru 5:İslamın ilk şehidi ve şehidesi bir karı-kocadır.Kimdir bu İslamın ilk kadın ve erkek şehitleri? Soru6:Kur’an’ı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabe’nin yanına vararak Kur’an’ı Azimüşşan’ın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir? Soru7:Medine’de müslümanlara cemaatla ilk defa namazı kim kıldırdı? Soru8:Tarık Bin Ziyad size neyi hatırlatıyor? Soru9:İslam aleyhine şiirler yazarak fitne çıkaran ve sahabe tarafından öldürülen şahıs kimdir? (Alevi arkadaslar, burda pir sultan abdal yazmayin cünkü yanlis cevap, one more try please) Soru10:İslam tarihinde kim ilk olarak oğlunun halife olmasını vasiyet etmiştir? (Alevi dostlara, Hz. Ali yanlis cevap, please one more try) Sorularin hepsini, arastirmadan kim cevaplayabilcek benden baska? sizlerin cevaplarinizi bekliyorum, sorulariniz olursa bana sorun, cevaplari ben biliyorum. |
|
|||
|
|||
![]() und, was ist dein fazit?
iSLAM und menschlichkeit sind nicht miteinander zu vereinbaren??? gibt es nicht anderes, dass uns beschäftigen könnte, als die wortwahl eines hoca bei einem spendenaufruf? |
|
||||
|
||||
![]() klingt ja nett, aber irgendwie stimmt es..(Gewicht auf "irgendwie")
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Güzel yazmissin.
Yalniz Sibel abla ile benim yöneltmis oldugum soruyu nasil bir baglantisi var. Aydinlatirsan sevinirim. Saygilar. |
|
|||
|
|||
![]() benim yazimi begenme kardesim. ne böyle bir istegim var ne de buna ihtiyacim var.yazdiklarim genel dogrulardan ibaret.özel sahsima bir yarari olmayacak seyler.ich bin hier die letzte die es nötig hat pos. feedback von meist ziemlich unwissenden menschen zu erhalten..
soru sordugunu anladik,ama sorun kritik yüklüydü..biraz arastirip sorustursan belki sorularinin cevabini bulursun ve dinine ve kültürüne kendin zarar vermemis olursun..umarim cevrende bu tür sorulara mantikli ve gercekci,kaynagi belli (!) cevaplar verecek insanlar mevcuttur. selametle |
|
|||
|
|||
![]() Soru1: Tabiin kime denir?
tabii: peygamber efendimiz sag iken onunla görüsen sahaberleden ders alan ya da onlarla görüsenler Soru2: Tebeut Tabiin kimlere denir? ?? Soru3:İslam devletini kurmak için Mekke’nin şirk ortamından Medine’ye göç eden saka yapiyosun ![]() Soru4:Mekke’den göç eden müslümanlara yardım eden, ellerindeki mallarının yarısını veren, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve ashabını bağrına basan Medineli müslümanlara ne ad verilir? ? Soru 5:İslamın ilk şehidi ve şehidesi bir karı-kocadır.Kimdir bu İslamın ilk kadın ve erkek şehitleri? Hz. Ammarin B. Yasirin karisi Sümeyye ve kendisi. Soru6:Kur’an’ı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabe’nin yanına vararak Kur’an’ı Azimüşşan’ın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir? Hz.Hamza.(ebu cehil Peygamberimize hakaret etmisti.Hz.Hamza onu öldürdügünde henüz müslüman degildi) Soru7:Medine’de müslümanlara cemaatla ilk defa namazı kim kıldırdı? Hz. Ömer 40. müslüman olarak ilk toplu namazi Kâbe de kildirmisti. Hz. Muhammedle ilk namazi kim kildi bakim? ![]() Soru8:Tarık Bin Ziyad size neyi hatırlatıyor? Ziyad?Zeyid olmasin? Soru9:İslam aleyhine şiirler yazarak fitne çıkaran ve sahabe tarafından öldürülen şahıs kimdir? unuttum Soru10:İslam tarihinde kim ilk olarak oğlunun halife olmasını vasiyet etmiştir? ? bu sorular secme sorulardir.pek fazla bir sey ifade etmezler acikcasi.misel tabii kelimesini bilmedende cok iyi müslüman olunur. |
|
|||
|
|||
![]() benim yazdigim kritiknen yüklüydü, je nachdem wie man das auffassen mag.
Auf positive Feedbacks kann ich auch gerne verzichten, darauf bin ich Weißgott nicht angewiesen, nur sollte man eben mit Unvoreingenommenheit agieren und versuchen das Thema nicht außer acht zu lassen und diese dann mit kleinen persönlichen Andeutungen zu kritisieren. Ich kritisiere hier nicht den Islam, sondern stelle eine Frage dazu. Außerdem ist hier nicht nur der Islam als einziges gefragt sondern jede mögliche Religion. Viele verbinden das Wort MENSCH in meinem Beitrag mit Moslems und vergessen das Mensch auch anderen Religionen mit einbezieht. Benim bu iste hic birsey arastirmama gerek yok, denn ich habe dazu meine eigene Meinung und wurde auch nie danach gefragt. Ich fragte die Menschen hier nach ihrer Ansicht zu diesem Thema, nicht um über Religion an sich was zu lernen, sondern die verschiedenen Standpunkte mitzubekommen. Wenn du mir sagst das ich nach der Antwort suchen und recherchieren soll, dann muss ich sagen das ich das schon hinter mich gebracht habe, aber die Reaktionen der Menschen mich eben mehr zu dem interessiert haben. Ich habe dir in deinem Beitrag auch nicht Unrecht gegeben, sondern nur zu einem Teil der mir gezeigt hat das auch du leider mit persönlichen Aspekten dein feedback dazu gabst.. Auch merkte ich, das du gerne Stichpunkte rauspieckst ohne den ganzen Satz miteinzubeziehen... Stchwörte ergeben im einzelnen keinen Sinn, dazu sollte man vor allem den Satz lesen und noch wichtiger verstehen. Ich kritisiere nicht den Islam, wer das hier nicht versteht sollte auf belanglose Feedbacks verzichten (Indem Fall bist du nicht gemeint Intellecta) |
|
|||
|
|||
![]() dass du nie nach deiner meinung gefragt wurdest ist natürlich schade..vielleicht verkehrst du einfach in falschen kreisen.
was du aus dem ganzen hier verstehen solltest ist, dass hier bestimmt keiner der meinung ist, dass nicht muslime keine menschen seien.so etwas hat hier keiner behauptet. nur denke ich,ist es mal unsere pflicht als moslems zuerst unseren brüdern zu helfen. senin dinine karsi olan ve seni belki bu yüzden elinden gelse öldürebilen birine kendi elinle yardim etmen biraz abes olurdu. cocuklarda durum farkli tabii.onlarda ayirim yapmak mümkün degil.ama ben mesela katiyen acik acik hristiyan vsr propagandasi yapan bir kuruma tek bir kurus yardimda bulunmam.was hat meine generation nach mir wenn ich diesen menschen geholfen noch dazu habe während brüder in anderen länder verhungern? ama Islam tabii baska milletden veya dinden olanlara yardim etme demez.böyle birseyi düsünmek mümkün degil.Zira HZ.Peygamber sav yahudi bir cocugun hasta oldugunu duymus ve evine gitmisti.ona kendi elleriyle yardim etti.ama sonrasinda ne yapti?babasindan oglunun müslüman olmasini istedi ve cocuk müslüman oldu sonunda. sanirim bundan bir ders cikarabiliriz. |
|
|||
|
|||
![]() sorulara mi geldin ? Vay be, ne de kolaymis. Bir de telefon jokeri verseydin. Muhuhaahaa Allah ve Kurani Kerim! iste lazim olan ve tüm gercek burada. Ne ariyorsan bunlarda bulacaksin. Gerisiyle ugrasmak abes!Pamuk kardes!
|