Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.06.2004, 23:39
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard deneme o.T.

ohne Text
Alt 07.06.2004, 23:41
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Ya arkadaslar bu foruma bir sey ...

Ya arkadaslar bu foruma bir sey yazilmiyor
Alt 07.06.2004, 23:54
eniskaya

Standard Hemso söz konusu

inanmak veya inanmamak degil....

Hadisler vahyi degil hic bir gecerliligi yoktur zamanin akisinda..... elbette degerli sözler vardir icerlerinde... ama bu Atatsözlerindede vardir....

Dindir diye dayatamazssin, din olmadigindan baglayici degildir.... baglayici olan sadece Kurandir... cünkü en güzel Hadis Kurandir.... dimi.....

Islami cerceve Kurandan ibarettir.... yanina baska bir Kitap veya Mezhep, Hadis, Sünnet kayamazsin.....
Allah sormazmi o zaman, sen neden benim Kuranimin yanina baska Hadis Kitaplari koydun.... Kurani yetersizmi buldunda... vahyi olmayan kaynaklara daldin.....

Hemso cok acayip yanlis yoldasin, bu hususta.
Birak sen Hadis madisi... eger sen bunlara din degeri verirsen.... baskasida yanlis tamamiyle istikameti sasirmis olan hadislere taparlar....

Tekrar ediyorum, vahyi olmayan herhangi bir seyi, dine monta edersen.... Allahin bize lütfettigi Kurani yetersiz saymis olursun.... Kuran aciklamiyor demis olursun..... ve vahyi olmayan, Haadisleri vahyi yerine koymus olursun... evrensel olmayan Hadisleri evrenselmis gibi dayatmis olursun..... Peygamber demismi dememismi, Allahtan basa hic kimse bilmezken, bilirmis gibi yapmis olurusun....

Hemso bir seferde Objektif bir sekilde bak.... yani Kuran öyle bos bir kitap falan degilki... Hadis madise ihtiyac olsun..... dimi ama....

Selamlar
Enis
Alt 07.06.2004, 23:56
eniskaya

Standard ILAVE

Isin birde sosyal acidan bir gercegi var….

Herkes bas olmak pesinde, herkes benim sözüm gecsin, ben bas olayim, ben Basbakan veya en yüksek, en zengin olayimin pesinde….

Bir kadinin basi acik olmasi ona su anki dünya konstelasyonunda zara getirmez…..ki örtünme olayi kadina zarar gelmesin diye düyünülmüs.. o yüzden vahyi olarak inmistir…..
Anlaycaginiz sudur: Eger sizin kariniz Arabistanda basi acik gezsin, birakin din özgürlügünü.... karinizi elinizden almazsalar dua edin….
Orada basi kapatmak farzdir, cünkü basin aciksa sana zarar geliyor…. sana araplar tarafindan büyük haksizlik ve tecavüz gelir… o yüzden Kuranin ruhani cercevesinde kapanman gerek….

Gelelim Türkiyeye:

Türkiyede ise sosyolik bir durum…. Köylü kesimlerde bas örtüsü takmayan kisi hor görülür… ille o kisi tecavüze ugramazsada… köy kadinlari onun isini bitirirler…. Orosbu falan gibisinden…. Ziyaret veya gezme olayinin disinda.. köyde yasiyorsa bir kadin… kendisine zarar gelmemesi icin basini kapatabilir.....

Gelelim sehir merkezlerine…. Hayat burada yogunlasiyor… insan haklari buralarda isliyor…. Ilim bilim ve tüm güzellikler burada toplaniyor…. Insanlar daha egitimli olduklari icin kimseni basina falan bakmiyor… isterse giyer isterse giymez….. Kuran vahyisinde zaruret olmadisindan…. Sehirli kizlarimiz baslari acik geziyorlar….

Zaman cercevesinde kadinlar icin su anki dünya konstelasyonunda hayirli olanida budur…

Selamlar
Enis
Alt 07.06.2004, 23:59
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard ayni Elaziz konusma tarzindasin ...

Öncelikle sunu söyleyim sana enis kardes,

Simdi anliyorum Elazizle ayni yanlarinizi. Sen onun aynasi oldugunu burada isbahat ettin. Sen sürekli üzerinde duruyordun. Düsüncelerimiz ayni diyordun. Gercekten fikirleriniz ayniymis.

Gelelim yazina:
Irkcilik yaptiginin farkinda degilsin galiba. Dinimizde irkcilik yoktur. Hic bir kabileye veya milleti yargilamamizi dogru bulmuyor Islam dini. Sadece Arablar basörtü takmiyor kardesim, müslümanligi dogru bilen her hanim bakörtülüdür. Ben nice alman biliyorum basörtülü Fransizida var. Yani bu basörtüsü arablarin icadi degildir. Islamin emridir. Bunu sana kac defa isbaat edecegim. Kuranin sadece mealini okuma. Tefsirinide oku.

Tecavüz edilir korusundan takilmiyor basörtüsü enis kardes. Allahin emri oldugu icin takiliyor. Afrikada ciplak geziyorlar diye onlarimi örnek alacagiz simdi. Onlarin dininemi tabii olacagiz.

Ben o saydigin medeniyetin icine ... edeyim. Biz onun bunun medeniyetine göre yasamiyoruz. Reformcuyum diye gecinen salaklar ordusuna döndünüz sizler. Biz hala sizi kendimizden sayiyoruz. Cünkü ilahimiz ayni oldugu icin. Ama siz su provokativ tutumunuzla kendi kendinize celme takiyorsunuz.

Allah sizleri islah etsin baska ne diyeyim.

Sana bir kerem daha söyliyorum. Kuranin sadece mealini okuma.
TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU

Allah bizleri dogru yoldan ayirmasin.

Selamlar.

NOt. Mustafa Kemal gitti Franiz köpeklerin anayasasini kopyaladi TC ye. Bir sey yaptigida yoktur kendisi. Türkiyeyi o degil. Millet kurtardi !!!
Alt 08.06.2004, 00:01
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Ilavenini yiyeyim seni ...

Basörtü meselesini anlaman icin
Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku
Alt 08.06.2004, 00:07
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Sen kurani okumuyorsun.

Burda onun bunun düsüncesini satma !!!
Alt 08.06.2004, 00:14
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Ezberinizde olan ayetler ...Bomba tevsir

Ezberinizde olan ayetler ama hic tevsirini okudunuzmu ? Y.N.Öztürkün tevsiri olmasindan ne kadar basit ilim adami oldugunu gösterir. Arabca olmayan bir adam nasil tevsir yazabilir ?!?

Nur Suresi
------------
31- Mü"min kadınlara de ki; gözlerini harama bakmaktan sakındırsınlar, mahrem yerlerini korusunlar. Kendiliğinden görünenleri dışındaki süslerini teşhir etmesinler. Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar. Süslerini ve cazibelerini kocalarından, babalarından, kayınbabalarından, öz oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, elleri altındaki kölelerden, cinsel arzuları sönmüş erkek hizmetçilerden, kadınların avret yerlerinin henüz farkında olmayan erkek çocuklarından başka hiç kimseye göstermesinler. Yabancı bakışlardan gizledikleri süsleri ve cazibeleri belli olsun diye ses çıkaracak adımlarla yürümesinler.
Ey mü"minler, hepiniz tövbe ederek Allah"a yöneliniz ki, kurtuluşa eresiniz.
------------
TEVSIRI
Ayette geçen "Ceyb" elbisenin göğüs kısmındaki açıklıktır.

"Khimar "ise; baş boyun ve göğüs örtüsüdür. Bu, kadınların baştan çıkarıcı yerlerini örtmeleri, aç bakışları sunmamaları içindir. Kasıtsız ve ani bakışlar da bunun içindedir. Şayet kadının baştan çıkarıcı ve uyarıcı yerleri açıkta olursa, Allah"tan korkanlar bu kasıtsız ve ani bakışın devam etmesinden veya tekrarlanmasından sakınsalar bile, meydana gelişinden sonra içlerinde gizli bir arzu kalır.

Kuşkusuz yüce Allah, kalplerin bu tür bir bela ile denenmesini, sınanmasını istemez.

Süs ve güzelliği göstermeye ilişkin fıtri isteklerine râğmen bu yasaklamayla karşı karşıya kalan ve kalpleri Allah"ın nuru ile aydınlanan mü"min kadınlar yasağa uyma hususunda hiçbir tereddüt göstermediler. Cahiliye döneminde kadın -bugünkü modern cahiliyede olduğu gibi- göğsünü pervasızca açarak erkekler arasında dolaşırdı. Çoğu zaman boynu saç uçları ve kulaklarındaki küpeleri de görülürdü. Yüce Allah kadınların baş örtülerinin uçlarını boyun ve göğüslerinin üstüne kadar sarkıtmalarını, kendiliğinden görünen kısmı dışındaki süslerini göstermemelerini emredince Hz. Aişe"nin -Allah ondan razı olsun- anlattığı durumu aldılar. "Allah ilk hicret eden kadınlara rahmet etsin. "Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar" ayeti inince fistanlarını parçalayıp onunla örtündüler

Ahzap Suresi
------------
59- "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı inciltilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
------------
TEVSIRI

Tefsir bilgini bu ayeti açıklarken şöyle diyor: O yıllarda Medine"de bazı ahlâksız erkekler vardı. Bunlar gece karanlık basınca Medine sokaklarına çıkar, kadınlara sataşırlardı. O yılların Medine evleri dar ve basitti. Bu yüzden gece olunca kadınlar abdest bozmak amacı ile dışarı çıkarlardı. Sözü geçen ahlâksız erkekler de bunu kollarlardı. Sıkı örtünmüş kadın görünce "bu köle olmayan, özgür bir kadındır" diyerek ondan uzak dururlardı. Fakat sıkıca giyinmemiş kadın gördüklerinde "bu köledir" diyerek üzerine çullanırlardı.

Bir başka tefsir bilgini olan Mücahid de bu ayeti açıklarken şunları söylüyor: Kadınlar bol örtüye bürünerek köle olmadıklarını, özgür kadınlar olduklarını belli ederler. Öyle olunca ahlâksız kadın avcıları onlara sarkıntılık etmez, kimlikleri konusunda kuşkuya düşmezdi. Ayetin sonunda "Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir" buyuruluyor. Yani kadınların cahiliye döneminde bu sıkı örtünme kuralına uymamaktan doğan kusurlarını bağışlar. Çünkü o dönemde bu kuralı bilmiyorlardı.

Bu ayetlerde arap toplumunu ahlâksızlıklardan arındırma uğruna harcanan sürekli çabayı, bütün fitne ve anarşi sebeplerini ortadan kaldırmak için yapılan sıkı telkinleri, fitnenin ve anarşinin alanını mümkün olduğu kadar daraltmak için gösterilen özeni görüyoruz. Amaç islam geleneklerini topluma tam anlamı ile yerleştirmek, egemen kılmaktır.

Bölümün sonunda müslüman toplum arasında birliği sarsıcı dedikodular yayan münafıklara, hasta ruhlu kimselere ve bozgunculara yönelik bir tehdit ile karşılaşıyoruz. Bu kesin ifadeli, sert tehdidin içeriği şudur: Eğer bu bozguncular bu kötü tutumlarını değiştirmezlerse, mümin erkek ve kadınları rahatsız etmek-ten ve toplumsal huzuru bozmaktan vazgeçmezlerse Peygamberin sert önlemleri ile karşı karşıya kalacaklardır. Daha önce yahudilere uyguladığı sert önlemleri onlar hakkında da yürürlüğe koyacaktır. Açıkçası onları Medine"den sürerek şehrin havasını pisliklerinden arındıracaktır. Bu amaçla can dokunulmazlıkları kalkacak, nerede yakalanırlarsa öldürüleceklerdir. Bu önlemler, yüce Allah"ın yasasının gereği idi. Daha önce Peygamber eli ile yahudiler hakkında uygulandığı gibi vaktiyle toplumlarının huzurunu bozan diğer kötülük düşkünlerine de uygulanmıştı
Alt 08.06.2004, 00:16
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Al sana bende bir karsilastirma

Burada karsilastirma yapiyorsun. Ama tessetür meselesinde niye karsilastirma yapmiyorsun. Bende sana sunu sorayim Resulullah zamaninda kadinlar aciklarmiydi? Müslüman kadinlarin hepsi kapaliydi.
Alt 08.06.2004, 01:01
eniskaya

Standard ben bunu sana ta basindan

beri söyledim.... görüs farkimiz yok... ikimizde Kurana bagliyiz...uslüp farki var ... o sövüyor ben sövmüyorum... hepsi bu...

Allah örtünme emri vermistir... git kafayi ört dememistir....
Mekalimin ilave ksiminda acikladim bu sosyolik olayi... bazi durumlarda basi örtme farz olabilir... buda cahil toplumlarda olur....
Rica ederim o kismi bir oku...

Gelelim. Mustafa Kemale.....
Milyonlarca Arap kopyacisi Hocalar olacagi yerine.... bir kopyaci Atatürk olsun 1000 kat daha hayirlidir.... unutmaki sende her zaman ve her yerde... kendi icin faydali her seyi kopyaliyorsun, bende ayni.... hatta ben isik hiziyla bu yönde ilerliyorum.... hayatta faydali olan her seyi kopyalamak sarttirki, cag didi zaman didi ilim irfan disi kalmayalim.

Atatürke laf yok hemso.... öyle bos laflarla dokunamazsin sen ona.... o zaman üstü bir insandi... evrensel degerler pesindeydi.
Türkiyeyi orta cagdan yeni caga tasidi..... ki abak hemso sen Internet kullaniyorsun......

Eger Atamiz kalkip medeni devletlerin sistemini degil, taretsiz Arap hayvanlarini kopyalasaydi.. sen simdi hayatta bile degildin.... bundan haberin varmi hic.......
Eger olsaydin kimbilir adin o zaman Francois, Luis falan olurdu....

Atatürke senin babanin Türk olamsini sagladigi icinmi kiziyorsun.......

Hemso senle Kuran cercevesinde anlasamiyoruz..... Politika, din anlayisi, hayat bunlar hep ic icedir.....

sen bununfarkinda degilsin bir kere
Antwort