Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.04.2004, 01:25
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yo ben evi yakıyorum yorganı diil

bati masum diil ve geri kalmışlıkta TEK FAİL şüphesiz..çünkü geri ileri gelişmiş az gelişmiş gelişmekte olan,fakir guney zengin kuzey,vs vs vs tabirleri uyduran batıdır..ben bu kavramları kabul etmiyorum..batı tüm bu gerilik ilerilik sacmalıgında tek faildir cunku kendisini ileri ilan edip otekini geri ilan ediyor ve digerlerini zorla ilerletme hakkı oldugunu iddia ediyor…benim anlatmak istediğim sey budur…ileri diye bir sey yoktur ki geri diye bir sey olsun..batı zorbalıgı vardır…her alanda …istersen bunu tartısalim.teknolojik medeniyeti..teknolojik ileri gitmişlik i ustunluk kabul edene soylersin sozunu...ileri diye bir sey var mı yok mu…ileriyi kabul etmeyince donup İslam alemine eleştirmek diye bir sey dusunemiyorum…kullandıgın kavram yanlış..o yuzden islamın kavramlarını yalnızca muslumanlar anlar dedim..islam eleştirilemez….herhangi bir felsefi doktrin degildir islam..

İslam aleminin siyasal parcalanmıslıgını gucsuzlugunu anlatmaya calısıyorsan kendi baskentlerindeki buyukbaslara sor…kasdın fakirlikse hakeza oyle..ama yasam tarzındaki moderniteye gore yapılan kıyaslmalar sonucu cıkarılan yaygaralarsa.mesela zina edenlerin taslanması vs vs...işte orda dur derim..islam herhangi bir toplumsal yapıyla kıyaslanamaz…İslam yegane biricik tek anlayıstır…eger islamın alnlasılıp yasanmasında bir problem var diyorsan da bu bizi ilgilendirir….muslumanların kendi meseleleridir…kefere bize dinimizi ogretemez…

1-demokrasiyi batı icadı diye kucumsemiyorum..pardon kucumsuyorum..kabul etmiyorum zira gerek duymuyorum..hem neden kucumsemeyeyim…platon yerin dibine sokma hakkını buluyo da kendisinde ben de bir musluman olarak neden tepeden bakmayayım..sizin anlamadıgınız sey islamın dısında hicibir sey mesru diildir..demokrasi eger kullaılacaksa İslami esaslara uygun olarak yeniden anlamlandırılıp kullanılır..buna da demokrasi denmez cunku İslam kavramlar konusunda cok tizdir..herhangi bir sekilde kafirliği cagrıstıran herhangi bir seyi kesinlikle kavramsal cerceveye tasımaz…peygamber kafirlere benzememek için tırnaklarını bir ters bir duz kesmiştirgerci anlayamazsınız ama gene de soylemiş bulunduk..he su basortusu meselesinde demokrasi demeçleri verenlerden farklı konusurdum..haklısınız..bir sey diyemem..turban demokratik bir hak diildir..insan hakkı baglamında anlasılan kavram uzre de bir hak dildir..basortusu musluman kadının yegane kimliğidir..dini bir butunluktur..demokratik hak olarak nitelenip de basitlestirilemez zira demokrasilerde taviz ve karsılıklı uzlaşı cercevesinde bazı hak mahrumiyetlerini kabullenme vardır..islamın sadece kendisi haktır..dolayısıyla demokratların buyurdugu hakları da reddediyorum..yane basortusu demokratik bir haktır kullanılmalıdır diyenleri..ihitiyacımız yok bilader …mesele muslumanların siyasal alandaki beceriksizlikleri ve de batılıların kurdukları duzenin simdilik saglamlıgıdır..mesela tr de tum darbelerin duzenleyicileri bellidir!!!o duzen elbet bozulacak cunku bu Allahın emridir..aksi halde kıyamet kopar…sahi siz ote dunayaya inanıyor musunuz..??inanmıyorsanız islamı hiç mi hiçanlayamazsınız....

2-yoo hic de talihsiz diil bilakis durust bir beyan ve batılılar bunu cok iyi bilir..haclı savaslarından ve Osmanlı akınlarından bosuna bahsetmedim herhalde..tuna boylarında salınma tarizini anlayamamanız sizin için talihsizliktir derim..batı buyuk istahla sarılmış 300 yıldır içiyo zaten musluman ve mustazaf kanı..sen umursamıyorsun ama bu kan ucyuz yıldır zaten akıyo..anlamamışsın kusura bakma..cihada sarılma bahsi de her daim gecerli…uc yuz yıldır kan akıyorsa uc yuz yıldır cihat suruyo demektirpardon c,ihat 1400 yıldır suruyo..cihat her zaman tek caredir.(aksi halde kıyamet kopar..bildigimiz kıyamet İsrafil as sura ufleyiverir maazallah!!).iş burada gene tuna boylarına dayanıyoryahu turkler avrupaya babalarının hayrına yapmadılar o kadar akını dimi..ayrıca islamda her zaman buyuk olucaksın diye bir kaide de yoktur…insanların yasadıgı bir dunyada zalimler de uzun sureli iktdarlar yasayabilir…işte muslumanlar bu zalimlere karsı durmakla mukelleftir..ileri geri bilmem gelişmis de aaz gelişmis dalaverelerine kanarsak nerde kalacak cihad etmek..adamlar zalimdir…kotu kotudur..kıyas edilmez..zalimle uyusulmuz..anlaşılmaz..hak verilmez..zalimin iştahından korkaydık …!!
3-tuna boylarinda at kosmayi daha cok beklersin gibime geliyor)..cünkü artik at sirtinda kosmayla,bilek gücüyle,kilic sallamayla olmuyor bu isler..güc bilgi sahibini elinde artik.
bilgi ise ancak demokratik ve elestirel düsünce ortami yüksek toplumlarda gelisir..o toplumlarin da kim oldugunu hatirlatmaya gerek yok.. cumlesi sana ait…katılmadıgımı en basta soyledim…muslumanların dunya tasavvuru bambaskadır ve su yasanılan dunya da bu tasavvurun hayata yansımış goruntusu yoktur..muslumanların temel gorevi bu tasvuvuru bu tasavvura dayala hayat nizamını ve ahlakı yeniden tanzim etmektir…bu esnada surekli cihad etmekle yukumlu oldukları için de iyi donanımlı olmak zorundadırlar…sen mulumanları kucumsemek de hala diretiyosun…bahsini ettiğin toplumsal yapının işleyişinden gecen yazıda bahsettim..demokratik toplum ideal ongrusuyle aldtamışlıgı beraberinde tasıyor…hem sahi DUNYA SİSTEMİ DİYE BİR SEY VARKEN NASIL BAHSEDİYORSUNUZ DEMOKRASİDENANLAMIYORUM B,İLADER..SİSTEMİN LORTLARI DEMOKRASİYİ TOPLUMLARIN AFYONU HALİNE GETİRMİŞTİR..vvaska bir sey dimiycemm..ani bu kadar yuk altında cennete girme derdiyle ugrasan isnaları dunyaya saplanmıs ve olumden sora diye b,r sey bilmeyenlerden bilgize zayıf oldukalrını soylemeniz sizin degafletinizi gosterir..rkadas bilgi sadece VAHİYDİR…vahyin duısında bilgi yoktur..ya da vahyin onghorusunde sekilenir bilgi.yani kuaranın..yani dindısı b,r alan yoktur..o yuzden islamı anlayamazsuınız…ayrıca muslumanların anlayısları tek dunyalık olmadıgı için de GÜÇ takıntları yoktıur..hicbir musluman bilgisini yok etmede somurmede asagılamada baskı lamada dayatmada kullanamaz… “belam” kavramını bir arastır… sen de dedin ya işte batılı anlayıs bilgiyi hegomanyasının delili uzantısı saymaktadır…İslam bunu asla yapmaz..dusundugu anda bile İslam olmaktan cıkar…gucun bilgi sahibinin elinde olması bilginin guce sartlanmışlıgını yansıtır..su da var evet muslumanlar her zaman her ketsen gucludur..olurler cennete girerler..yaralanırlar..cennete girerler…malları gap edilir yada mallarını sarfederler cennete girerler..arkadas islamın tum ongorusu cennet cehennem kuran peygamber melek ah,ret gibi kavramlar etrafında sekilenir..olunce nennete giden neden korkar solene….ama haksız bir cana kıyan sa ebedi cehennemlkitir bunu da bilir unutmayın…!!!!!asagılık komplxine kaplımış gibi mi konusuyorum?????reca ederim lutfen…butun suc batıdadır..muslumanların en buyuk sucu bahsini ettiğiniz komplexe yakalanıp guc endisesiyle hareket edip batının devliğini yani ucubeliğini hormonlulugunu algılayamayıp sucu n kendilerinde de oldugunu kabul etmeleridir..muslumanlar niye geri kaldı diyenler en buyuk sucu işlemişlerdir…cunku İslam guc esasına değil hak esasına gore dir…bu hakk da Hakk tarafından belirlenir..dolayısıyla sadece muslumanlar haklıdır..Hakk onlarladır..onların yanındadır…dolayısla musluman olan ya da olmayan tum insan tekleri yalnızca muslumanlardan hakk ettikleri muameleyi gorur…muslumanlar hak edenin hakkını verir..yoksa Allah hesabını sorar..hakedenin de cezasını verir…bu haysiyet onur ve vakar gerektirir..u da guc!!elbet bir gun gene tuna boylarında salınırız beyefendi..haklıya hakkını haksıza da hak ettiğini veririrz..ama ilkönce sadece yalnısca muslumanların HAKKlı oldugunu bilerek ve asla unutmayar ve hiçbir zaman kyffar karsısında KOMPLEXE DUSMEYEREKK..

Su da var muslumanların işi cok zor….bu zorluk kendimi suclu hissetme psikolojisine yakalanmam anlamına gelmez..anlamak için MUSLUMAN OLMAK LAZIM…sonsoz..biz gabya inanırız …!!!
Alt 04.04.2004, 01:28
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard yukarıaki yazıyı okuyunuz lutfenn!!

sorularınıza bel ki cevap bulabilisiniz..belki diyorum zira kim siz bulmak istediğinizi gormekte pek mahirsiniz..basarılar!!
Alt 04.04.2004, 01:30
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard evet evet tam da onu soyluyorum..

aynen katılıyorum su sozlerinize..

bizler kafiriz, kalblerimiz mühürlenmis

onun icin her nedense bazi arkadaslarin iddia ettigi ulvi ve derin anlami anlayacak kapasitede degiliz..

o yuzden yazının devamıını hiç okumadım..
Alt 04.04.2004, 03:25
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard yak birader jolay gelsin! ama unutma ki,

sizin böyle yakmalariniz en az bati kadar sucludur gerikalmislikta..simdi senin yazdigina bakiyorum da; dogru ve bilimsel olan(gerci sen bilime de karsisin!) olan tek iddia belki bu batinin bazi kültür ve yasam tarzlarini ilerici ve bazilarini gerici ilan etmesidir..buda tartisiliyor zaten bilim cevrelerinde..(hem bunu batililar oturup müslümanlara kiciklik olsun diye yapmis degiller, bu onlarin yasadigi tarihsel,gelismelerin ve positivismin dogal bir sonucuydu..ve simdide postmodernizm tartismalari cercevesinde bu basitlestirilmis ileri-geri toplum kavramini tartisip elestiriyorlar.. yani bak dikkatini cekerim ki bu durumun yanlis oldugunu da yine düsman-kafir gördügün batidaki bilim adamlari yapiyor ve teori gelistiriyor yoksa dogudaki tembel adam sadece batiyi suclamakla yetiniyor)

-ama bunun disinda söyledigin hic bir seyin kusura bakma ama hic bir nesnel gercekligi yok..tamamiyle hayal(inanc) ürünü olan seyler..bunlar böyle kafanda kalsa iyi,din özgürlügü var herkes saygi duyar..ama müslümanlar bunlari hayatin bütün alanlarinda uygulamaya kalkiyor bu da olacak bir sey degil..sen islamin bu özelligini ilericilik ama bense gericilik olarak görüyorum. senin bu yukarida söyledigim tek dogru tespitin disinda söylediklerine inanmak icin müslüman olmak sarttir..yani ancak cemaate vaaz olarak verilebilir..senin bu dediklerin ne yahudiye,ne hristiyana,ne budhiste,ne atheistlere yani islam disindaki hickimseye bir sey ifade etmez...simdi sen batiya demedigini birakmiyosun ve ayni hataya sen düsüyosun,inancin geregi olarak kafandaki anlayisin bütün insanligin iyiligine oldugunu düsünüyorsun ve islam disinda bir yasami tasavvur bile etmiyosun..kendi iyini(veya allahin nizamini) herkese dayatiyorsun..ve allah inanci seninkinden farkli olanlarin ve allahsizlarin dünyada herzaman varolacagini bir türlü anlamiyosun..
sen bütün bunlar kendiliginden hak yolu islama gelecek diyosan cok beklersin..cünkü iyi din ve kötü din diye bir sey yoktur..herkes kendi dinini korumaya calisiyor ve herkesin olaya kendi dini acisindan bakiyor..bu adamlari cihat yolu veya neyse kan dökerek hak yoluna getiririz diyosan onu da cok beklersin! real gercekler yeterince ortada sebeblere inmeye gerek yok herhalde..

yani özet olarak sunu derim ki müslümanlarin böyle kendilerinin konusup ve yine ancak kendilerinin anlamasi vahim bir sey..gittikce icine kapaniyor islam ve marjinallesiyor..bilimi es geciyon,demokrasiyi es geciyon..bilemiyom herhalde yakinda ictigin suyu ve yedigin yemegide herhalde inkar edersin
Alt 04.04.2004, 11:45
unknown

Standard Peygamber efendimizin (S.A.V) ..

bu konuda soylediklerini okuyunuz.Cok detayli
ve kuskusuz bilgiler verilmektedir. Ayni zamanda Hz. Isanin hakkinda Kurani-kerim"de bilgiler var.Yani cidden bir sekilde merak ediyorsaniz, arastirip bulabilirsiniz.
Inanip , inanmamak sizin bileceginiz is.
Alt 04.04.2004, 12:37
unknown

Standard bilim ve ilim

Siz baskasinin düsüncesini duymadan okumadan önyargilisiniz bence - hersey önyargisiz baslarbence.
Bakin formula 1 pilotlari böyle yaris öncesi duva(allahi) ediyorlar ve aniyorlar.
En Büyük ilim adamlari böyle inanclarini eksik etmiyorlarbence. Hofking in kitablari var onlari bir okurmusun lütfen ......Inanci eksik ediyormu etmiyormu ?

Reinforce
Alt 04.04.2004, 12:39
njoy

Standard Du hast dich ja maechtig..

ins Zeug gelegt und geschrieben, geschrieben, geschrieben.... es nimmt kein Ende.
Ich gestehe, ich habe nicht alles gelesen, was aber auch nicht notwendig war.
Ich teile nur eine Meinung mit dir. Demokratie, wie sie heute vertreten wird, ist nicht die ideale Regierungsformel für die Menschheit. Kapitalismus ist ein noch weitaus grösseres übel. Eine Alternative sehe ich jedoch auch nicht. Damit hat sich dann aber schon unser gemeinsames Gedankengut. Alles andere, das du hier vorgetragen hast, laesst einfach nur darauf schliessen, dass du Angst hast manches westliches Gedankengut zu akzeptieren, weil es sich im Endeffekt als richtig heraustellen könnte.
Ausserdem betonts du unentwegt, alle anderen ausser dir könnten den Islam nicht verstehen. Klar doch, wir sind ja alle Dorftrottel und nur dir wurde die wurde die Weisheit und der Rationalismus zu teil. Kleiner Tipp, Überheblichkeit ist schaedlich für die menschliche Seele!

Ich bin kein blinder verfechter westlicher Lebensanschauung, aber sehe doch auch positive Seiten, von denen wir uns hier im Mittleren Osten und in der islamischen Welt ruhig ein Stück abschneiden könnten. Und das mit deiner Meinung über "Cihat" ist für mich unbegreiflich. Klingt direkt wie "Alles ausser dem Islam ist ein teuflisches Übel.... auf sie mit Gebrüll, bis sie deine Meinung vertreten". Hat was totalitaeres an sich. Gratulation.
"Cihat" muss ausserdem nicht unbedingt mit Krieg gleichgesetzt werden. Denn ein viel besserer Weg ist es denn Gegner mit seinen eigenen Mitteln zu besiegen ;-)
In der Hoffnung, das sich die Menschheit im Glauben an Gott und der Verwirklichung einer humanitaeren Welt eines besseren besinnt, sage ich nur "Gott segne euch".
Alt 04.04.2004, 14:39
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard gusura galma bilader...

Alamancam yok
Alt 04.04.2004, 16:52
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard biz gayba inanırız!!!!

yani bak dikkatini cekerim ki bu durumun yanlis oldugunu da yine düsman-kafir gördügün batidaki bilim adamlari yapiyor ve teori gelistiriyor yoksa dogudaki tembel adam sadece batiyi suclamakla yetiniyor)

geri kalmışlık diye bir sey yoksucluluk psikolojisine girmesi gereken varsa batıdır..ilericilik sen ne dersen de patlatılan atom bombalarıyla oldurulen milyonlarla es anlamlıdır…dunyanın defaatle yok edilebilecegi bir sınıra gelinmesi yani bu ihtimalin olması batının ileri diil zorba oldugunun delilidir..dünya defaatle yok edilebilir durumdadır bugun..bilim bunu yapabilecek durumdadır…bunu dusunebilmiştir..bu riski hangi hakla almıştır ve buna ilericilik diyebilmiştir..??

tembellik edip batıyı suclamakla yetinmiyorum…İslam alimleri İslamcılık siyasi perspektifinde 250 yıldır benim soylediklerimi soyluyorlar zaten…yani batının zorba oldugunu ileri olmadıgını islamın tartısılamaz oldugunu eger batı karsısında kazanacaksak(tekrar)İslamlaşmaktan baksa care olmadıgını defalarca soylemişlerdir…batıda suregiden tartısmalardan da bihaber diliz…onların tartıstıkları sey ilericilik diye bir sey yoktur meselesi diildir…İslam eninde sonunda gene eski donemlerine ulaşma egiliminde ve azmindedir..ne yapcaz tartısmalarıdır…yapmaya calıstıkları moderniteninn postunu cıkarıp muslumanlara dayatmaktır…eger İslam dunyaya yine soz sahibi olarak cıkacaksa bunun kontrolu biz de olmalı muslumanlar varolan sistemin bir parcası olmayı kabul etmelidirler dayatmasının bahsini ettiğim fikri dayatmalarının felsefi alt yapısını hazırlamalarıdır..samimi olan birkaç kişinin dısında batılı zihin kendi modernitesinin ve zenginliğinin hortumculuktan geldiğini bildigi için ve fakirleşmeyi asla kabullenemeyecegi için ilericilik gericilik felsefesini sorgulayıp da dunyanın gerisini serbest bırakamaz…ayrıca islamdan baksa bir muhalif de yoktur…tum dogu dinleri ve felsefeleri cozulmuş batı tum bunları malzeme etmiştir kendisine…post modernizmin surrealizmini de bu hayalperstliklere baglayabiliriz ancak..yoga tr de niye yayılır bu kadar…insanlar neden habire yinglerler yanglarlar da hala Avrupalı kalmaya devam ederler…islamdan baska tum fesefi ve toplumsal dinamikler cozuulmus ve yok edilmiştir…batı kendisi dısındaki hicbir varlıgın yasama sansını bırakmamış yasama alanını yok etmiştir…

İslam sa bahsini ettiğin digerini dıslama yok etme digerine dayatma otekileştirme ve oteki yi benzestirme gibi bir anlayısı kesinlikle hicbir devrinde ortaya koymamıştır…tuna boylarına 300 yıl yerlesen muslumanalr bolgeden cekildiginde kendisi musluman olmus halk dısında muslumanlastırılmaya tabi tutulmus bir halk yoktur…Anadolu da bile kurtulus savasına kadar buyuk bir hristiyan nufus 1000 yıl gibi bir sure kendi dinini yasayabilmiştir..bugun dahi hala ysamaktadırlar..ermenilere milleti sadıka diyen bir anlayısı goz ardı edemezsiniz..batı geldigi bolgeyi yok etme baskalastırma somurmege dayalı bi anlayısla yayılır..dolayısıyla merkeziyetciliği digerini yok saymasına ve digerinin neyi varsa merkeze akıtmasına baglıdır..islam ise karsılatıgı rakibini yok edip varlıgını merkeze akıtmaya ve cevreyi kendi etrafında kumelendirmeye dayalı bir perspektife sahip dildir…İslam hristiyanlıgı museviligi ehli kitab olarak gorur..onların yasam alanlarına dokunmaz..benzestirmeye ugrasmaz…tarihe bir bakarsan gorursun ne demekliğimi…

İslamı yalnızca muslumanlar anlar demekte elbette ki haklıyım…arkadas ben gordugumu duydugumu soyluyorum…Allah vardır birdir ve ilah olan yalnızca odur..Muhammed sav onun kulu ve elcisidir…kuran tek haktır…bunun dısında bir hak yoktur…olumden sonra hayat vardır…yok diyebilir misin..gormedigin bir seye yok diyemezsin…size gulyabani edebiyatından bosa bahsetmedim…ve sizden ayrılan en temel yanımızı da en son soylemiştim son soz olarak BİZ GAYBA İNANIRIZ..bu sizi bizden ayıran noktadır…sen buna hayal diyorsun..bense sana gordugumu soyluyorum…ben eminim ama sen gormediğin için yok sayıyorsun…dolayısıyla..olumden sonra hayat olduguna gore ve herkes için bir sorgulama var olduguna gore ben cihad ederken insanlıgın hayrına hareket etmiş olurum..oteki dunyanın varlıgından olerek savasarak ilmi yani kuranı yayarak tum dunyayı haberdar etmekle mukellefim..yani benim yaptıgım dayatma diil…ben islamı dayatmam..DİN DE ZORLAMA YOKTUR..bur da yanılıyorsun tek gercek kurandır ama ben bunu dahi dayatmayacak kadar yumusak bir anlayısa sahibim..din de zorlama yoktur…kimse zorla musluman yapılamaz…muslumanların bir endulus utancı yoktur…İslam bireysel aklı ozgur kabul eder…batının beyne hucumunun zerresini goremezsiniz islamda…ozgur aklın ozgurce dusunebilecegi bir ortamı saglamak içindir cihad ..islam bu ozgurlugu saglamak için yayılır..OTEKİNİN TUM ZENGİNLİKLERİNİ HORTUMLAMAK İÇİN DEĞİL…msulumanların kontrolu sagladıgı yerde zulmu haklı cıkarmayacak zulme dayanmayacak tum inanclar serbestce yasar…HERKES AKLINI İYİ KULLANAMAZ..islam bunu da bilir..iyi bari tamam yasayacaksan yasa der kendi dısındakilere…kerhen de olsa yasama alanına dokunmaz…serbest bırakır…bunların tartısılması kor dugumden oteye gitmez…islamın yegane hakk oldugunu tek yasama tarzı oldugunu bilen insanın bunu dayatmamasıyla batının yuzlerce yıllık emperyalizmini bir kıyasla bakalım…pardon 300 yıllık..uleng bir amerika ya cıktınız..kıtanın yuzde 99 unu oldurdunuz be..elinsaf…kıtadakiler oldu diye çalıştıracak adam bulamadınız guney afrikayı amerikaya tasıdınız…cunku onlar insan bile degildi…ama İSLAM AFRİKA DA 700 LU YILLARDAN BERİ VAR…1300 senedir orda İslam..ve hala yamyamlar yamyamlıgını surduruyor…ve hristiyanlık orda yasamıştır bin yıldur…sen neyle neyi kıyaslıyorsun…
Alt 04.04.2004, 16:52
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard ----2----

İslam kendi varlık nedeninin digerin de oldugunu bilir…digeri olmazsa kendisi de olmaz…insan turunun sonu gelir ..insani meziyetler biter..Allah kuranı kerimde ben sizi kabileler seklinde yarattım ki bir birinizi tanıyasınız ve ilişkiler geşliştiresiniz der..boyleyken islamın karsılastıgına islamı dayatması diye bir sedyen sozedemezsin…İSLAM KARSISINDAKİNE ADALETİ DAYATIR…zulmedemezsin der..o kadar…islamın dısındaki tum unsurlar elbetteki yasayacaklar…ama dinsizlik toplumsal alana tasınanamaz cunku bir zulumdur…Allahı olmayan dogru yanlıs ayırd etmez…yaptıgı yalnızca her zaman zulumdur…dolayısıyla musriklik ve dinsizlikle surekli savas edilir…dinsizlik toplusal yayılma alanı bulamaz. .. bulmamalıdır..modern cag haricinde de bulamamıştır…son 300 yıl haric insanlıgın 10 binlerce yıllık tarihine bir bakarsan pozitivizm adı altında da olsa dinsizligin hicibir sekilde bu derece de yaygın oldugunu goremezsin…yok yanlış oldu hicbir devirde dinsizliğin bir toplumsal alana tasındıgını goremezsin..gizli orgutlenmeler hariç.

Dinsizliğin bu derece ilerlemiş olması batının İLERİCİLİK SAPLANTISINDAN DOLAYIDIR..ustunluk saplantısıdır batıyı dinsizlige surukleyen ..tanrılık iddiasıdır…pozitivizmin tarihsel alt yapısını ya da batının kultur dinamiklerini istersen tartısırız..ancak batı ilericilik ilerleme saplantısına turkler yuzunden saplanmıstır…yani muslumanlardır nedeni..israrla sana tuna boylarından haclı seferlerinden bahsettim…batı hortumlamaya bu zamanlarda baslamıstır…ne zamanki Osmanlı akınlarını durdurmaya baslamış ilerlemeye basladıgına kani olmustur…Osmanlıyı yenmek batıda hayatın kurtuldugu ve dunyanın yeniden yere indigi anlamına gelmiştir..batının dinamiklerinin birisi de islamdır…İslam ilmi kaynaklarının yanında bogaz sıkmasıyla da en temel etkendir…sıkısan kıta acılım yapmak istemiş yol bulunca patlamış zenginleşince sımarıp bunu sumullendirmiş yylardır suren ezilmişliki kompleksi asarak!!!!! İlerleme felsefesi aydınlama uyduruklugu turetmiş ve utanmadan arlanmadan tuum bu felsefeyi dunyaya dayatmaya kalkmıstır…(gormemişin cocugu olmuş..tutmuş ..)uleng dunya biz ilerledik aydınlandık dunya nın merkezine oturduk uleng duyunleng tum tarih bu ilerleme uzerine kurulmustur…tum dunya Avrupa kıtasının bu ilerlemesi için varolmus tum tarih bu ilerlemenin gerceklemesi için işlevsel oolmus ve avrupanın dunya hakimiyeti için bugune kadar beklmiştir…bre suruler sizin bundan sonraki tanrınız benim..tanrı olmustur batı…Karanlıkla cehenemmle korkutan tanrıyı aydınlanma kendi karanlıgına gommustur..dunya aydınlanmıstır…dunya avrupadır..avrupa merkezdir..digerleri cevredir..vs vs vs svs vs..uzata bildikce uzatırız bu sadistliği ilerleme edebiyatını batının sonradan gormekliğini cok cok cok abartıp tanrılıgını iddia etmesi ve tum tarihi, felsefeyi ,sanatı ,dini kendisi için varolan ve kendisini meydana getirmek için yıgılmış bir sureç olarak ilan etmiştir…sen simdi diledigin kadar batıda insanların bu ileri geri oteki beriki kavramlarını elştirdigi edebiyatını yap…İslam yerkurede adaletin temsili olmadıgı muddetce digerlerinin uretmeleri ancak kendi zulumlerinin payandaları olmaktan oteye gecemez..samimilerse ceksinler ellerini islam aleminden bakalım batı diye bir yer kalıyor mu ..25 bin dolarlık gayrisafimilli hasıla kalıyo mu bakalım..teknolojik ilerleme diye bir sedyen sozedilebiliyo mu…vs vs vs..çeksin elini gorelim..vazgecsin somurgecilikten…bahsini ettiğin sey sen de de var kardes…BASKASI ADINA DUUSNME HAKKI SAPLANTISI…TEMBEL DOGU OTURSUN BATI YİNE BAK NASIL DA ONUN YERİNE DUSUNUVERİYO…İslam saate gore degil gunese gore yasatır beyefendi..insanların gokle baglatısı hiçbir zaman kesilmez ve kesilmesine izin verilmez…İslam dinginliktir…kosturmak nefes nefese kalmak surekli bitmez tukenmez hırsı korukleyen siniri atesleyen bir ilerleme gelişme buyume kosturma tutkusundan soz edemezsiniz..buna da asla tembellik denemez…İNSANLIK DENİR..teknoloji insanlıgı çelikten duvarları arsında ezilen bir garip bocek haline getirmiştir..mekanik dusunce(newtonun mekaniği decartes in kartezyeni vsvs) de yapısal baskıyı dogurmus insani hassasiyetlerin hepsi mekanik ilişkiler eliyle fabrika bacalarndan tuten dumanlara karısıp cevre kirliliği haline getirilmiştir…ya sen biraz 68 kusagı okusana…bak nasıl eleştiriler geliyo…ve biraz dusun tum68 kusagı nasıl cevreci orgutlenmelere devsirtildi..ya da irrasyonel surrealist akımlara..neyse yazı gene cok uzadı..

Muahmmed sav Allah ile konusmustur…ve buna 100 bin insan sahit olmsutur…tum İslami kaynaklar yeryuzunun buguna kadar korunagelmiş en saglam kaynaklarıdır…boyleyken sen beni hayalcilikle sucluyorsan kafir dememin de ne anlama geldiğini belki az bucuk anlarsın…apacık ayan beyan ortada …dunya donuyor ..sen istediği kadar inkar et…ve en sonunda anlayacagın yer oldugunde munker nekir gırtlagına coreklendiğin an olacak ama heyhaaat!!!!!

Muslumanların marjinallesmesi diye bir sedyen de yukarıda yazdıklarımdan hareketle soz edilemeyecegini en azından benim soz edemeyecegimi anlamışsındır…muslumanlık anlasılmayı bekler…ama …durdugu yerde de durmaz..hakim unsur olmaya ama adalet cercevesinde hakim unsur olmaya cabalar ve bu Allahın vaadidir olur…1100 yıl İslam hakim unsur olmustur denilebilir…kuresle teknolojik medeniyet elbetteki msulumanların en cetin dusmanıdır…marjinallik kaygısı gutmez muslumanlar ..cunku İslam yegane gercektir..az da olsa cok da olsa tum dunya suclasa da emin oldugundan geri durmaz..buna iamn deniyor…peygamber ilk kez cıktıgında arap toplumunda dunyanın en marjinal adamı kabul edilmşşti…hiçbir kimse de ona bugunku anlayış kalıplarında basarılı olma hakkını tanımıyor tanıyamıyor…brother bize rızkı Allah verir nimeti inkar eden sizsiniz..tum kainat karsınızda vahyliğiini yagdırırken uzerinize siz inkarda diretip aklınızı ilah ediniyorsunuz..beni msuluman anlar kafire kafir derim cunku onun gozleri perdelenmiştir o hakikati uzerini kapkara bir ortuyle ortmus onun uzreine yatıp marjinallik edebiyatı turetiyorsunuz…brotheeeerrrr..kimseye yaranma derdimiz yokk…biz adaleti yaranarak idame ettirmeyiz…biz Allahtan baksa kimseden yarana ummayız…rızkı da Allahtan biliriz..!!dolayısıyla marjinallelmişlik diye bir urkuntumuz de yoktur..biz insanlarafelsefe sunmuyoz..din bu din..zorlama da yok..kabul eden eder cennete girer etmeyen yerinde oturur huzursuzluk cıkarmaz..dunyayı yasar…İslam dunya da da ahrette de tek huzur ve sukun kaynagısır…İslamsız bir dunya zumlun hakim oldgu bir dunyadır..onu felsefe satan insanlara sole sen onlar korkar marjinallikten ..biz bi sey satmıyoz…isteyen inanır cennete gder istemeyen inanmaz cehenneme gider..ama stemeyen bu istmezliğini yayamaz..İŞTE BU ZULUMDUR..

Son soz ..yine su ki biz gayba inanırız..!!!!!

Not:sunu da belirteyim :gercekten acık sade temiz ve DURUST bir uslubunuz var…soylemeden edemedim..
Antwort