| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ... bravo!!!
bir tane ahkam bende yakaladim simdi bende bir taneyi (kurban olarak bende) kesecegim! Yoksa "ahkam kesmek" tek burada Elite"lere mi saklidir ? "wer hat angst vorm böhzen wolf!" Al" |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Pulp Fiction !!!
Als Harvey Keitel zu Samuel L Jackson und John Travolta sagt: "Hört auf euch ..." Irgendwie finde ich euch beide genauso "cool" :-) |
|
||||
|
||||
![]() Yazari yadirgamis olabilirim, ama "asmanin", bu kadar kolay olabilecegini, hic akil etmemistim. Basit bir soru yöneltmek yetiyormus meger....
Saygisizliga gelince, elestirmem/soru sormam mi, saygisizlik olusturuyor simdi? Hosgörü meselesiyle ilgili de sunu yazabilirim ancak: Söz konusu inandigim dinse ve bir takim kisiler, dinimi olmadigi gibi tanitmaya calisirsa, bunu hos göremem. Nasil, Islam terrörü destekler, diyenlere karsi cikiyorsam, Islam`a, Kur`an`la celisen unsurlar sokmaya calisanlara da karsi cikarim. Ama siire dönelim yine, siirde bazi gercekler yer alsa da, siir kibir kokuyor. Yazarin anlatim tarzi (bende) o irtibari uyandiriyor. Islam, Arabizmle esit degildir demekle Arap düsmani mi oluyorum? Nerede, sadece Türk`ten Müslüman olur, demisim? Islam sizin tapulu maliniz degildir, yaziyorsunuz ya, ondan merak ettim. Yazmadigim seyleri bana mal etmeye calismayiniz, nerede "Araplar kötüdür" yazmisim? Yazilanlari degil, farkli seyler algiliyorsaniz, o benim etki alanim disindadir. Islam evrensel bir dindir, tipki tüm dünya dinlerinin oldugu gibi. Islam esit degildir Arabizmle diyorsam da, bunu vurgulamaya calisiyorum. Bunu anlamak o kadar mi zor? Cennette Arapca konusulacak(mis).... Tereddütsüz sahihligine inandigim hadisler var, ama bu onlara dahil degildir. Bir düsünün, Peygamberimiz, böyle bir sey gercekten demis olabilir mi? Ben inanmiyorum, benim bildigim ve inandigim (!), gayb Tanri`nindir, gaybi Tanri`dan baskasi bilemez, peygamber bile bilemez. Cennetin dilini bilmek de gaybe girer. Ücüncü bir kez daha yazayim barim: Rumuzum Cidam, Cida degil. Ama anlasilan, siz Cida`yi cok sevmissiniz. Neyse, öyle yazmaya devam ediniz.... |
|
||||
|
||||
![]() Tanri`yi anmak icin onca secenekler sunulmus bizlere, herkes de istedigini kullanabilir.
Allah, diyenleri hor görsem, kendimi de hor görmem gerekir. Asagilik kompleksim olmadigina göre de.... Yazmis oldugumu yavasca, anlayarak, bir daha okusan, iyi edersin. Illa Tanri denilmeli, diye bir sey yazmiyor orada. Tanri ifadesini kullanmaya sadece burada özen gösteririm, o da bazi kullanicilar sayesinde. Bir nevi tepki iste. Tanrilarina filan gelince, onu da yukarida acikladim. Mana ve maksattir önemli olan.... |
|
||||
|
||||
![]() AnArSisT, sen cok farklisin yaaa. Her defasinda beni güldürmeyi basariyorsun. Bunun icin de seni seviyorum :-)
Baska ne yazayim sana, sadece haklisin: Kaka Cidam, kimse kanmasin ona :-) Ya da dur, biraz da ciddi takilayim: Tuhaf olan ne, biliyormusun? Kimi zaman, ateistim diyenlerle, Müslümanim diyenlerden, daha iyi anlasiyorum. Ayni dini paylastigim insanlarla diyalog kurmakta zorlanabiliyorum, ateistim diyenleyse de tam tersi olabiliyor, tartismak daha kolay/verimli geliyor. Üzücü, ama gercek.... |
|
||||
|
||||
![]() Peygamberimize özel yaratilmamis....
Herkesin cihat anlayisi farklidir, seninki de, Kur`an`in anlasilamaz bir eser oldugu düsüncesini yaymak galiba.... Kimse, alime ihtiyacimiz yok, demiyor. Diyemez de zaten, Kur`an zamansiz bir eser, dünü de, bugünü de, yarini da kapsayan bir kitap. Tabii ki, alimlere (gercek alimlere) ihtiyacimiz var. Zamanla, dini tevil etmek gerekebilir, bunu da en iyi alimler yapar. Ancak her alimin, esas kaynagi Kur`an olmalidir. Yani fikihten önce Kur`an gelir, cünkü fikih Kur`an ile celisemez. Celisirse de, bu iste bir tuhaflik var.... trak, bir de bir zahmet, sana yöneltmis oldugum, onca sorulara bir cevap ver artik. Tartisma, buraya makaleler/alintilar kopyalamaktan ibaret degildir. Senin kaleminden cikan yanitlari görmek istiyorum bir de. |
|
||||
|
||||
![]() Ama dini, kendi cikarlari icin suiistismal edenler, peygamber adina, yeni seyler ilave etmemis de degiller...
|
|
||||
|
||||
![]() arkadas biraz dikkat et yaaaa
cok yasa emi diyorsun simdi seni allahin isine karismakla suclayacaklar :PPP hadi gene kurtuldun dua et tanri türkce anlamiyor! ya eskiden net de biraz gülmek istedigimde mizah sayfalarini okurdum, ama simdi inan bu forum beni daha cok güldürüyor ha sahii ya arapca bilmeyen biri cennetde nasil kalacak tercüman götürme sansi varmi? (tercüman olarak bari cennete girebilirmiyim acabam ![]() la havle vela kuvveten :PPPPP |
|
||||
|
||||
![]() Yazina aynen katiliyorum. Yahu aslinda "copy and paste" metodu ile buraya yazi sokanlarin, birkac kereden sonra, üyelikleri iptal edilmeli. Yani din ve diger konular hakkinda tartisilsin, kaynak olarak her türlü alimin eseri verilebilir, fakat bire bir kopyalamak cüceligin en devligidir. Insan biraz kendi akil süzgecinden gecirir bari. Bu tür düsünenlerden ne köy olur ne kasaba.
|