| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() döner adi üstünde türklerindir. ama son zamanlarda almanlar "alman döneri" diye dünyaya piyasalamasini dogru bulmuyorum. herseyimizi caldiklari gibi dönerimizide caldilar ona yanarim.
|
|
|||
|
|||
![]() Es gibt ja sogar T-Shirts, Bushaltestellen u.ä. wo
steht: Nazis essen heimlich Döner ! Also der arme Hamdi aus Berlin der den Döner erfunden hat. Hmm und Nazis mögen alles türkische und mögen auch die Türken aber die in der Türkei !! So sagte es mal einer aus meiner Klasse auf der Oberstufe. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Amerika'da da yogurdu yunan yogurdu, doneri yunan doneri (gyro), dolmayi yunan dolmasi (dolmades) olarak tanitmaya calisiyorlar. Sahip cikmadigimizdan. Lobide zayifiz.
|
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
ohhh o Döner onlarin bogazlarinda kalsin diyecem ama terbiyem buna müsade etmiyor! zaten öyle birsey demeye hakim bile yok malesef ![]() benden uzak dursunlar yeter. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
bence yanmak care degil, biz dönerimizi vesaire patentlememiz gerek!! (oder was man da auch sonst machen muss) yani dönerin adini türklere ayit olduna dahil korumaya aldirmamiz gerek ki, baskasi onu kulanmasin. ama bilmiyorum olurmu olmazmi, belki gec bile kaldik. ![]() dönerin adi bir "Markadir" ve bu Türkiyeden´dir yani..... canim simdi bir yaprak döner istedi yaaa. ![]() Rettet den Döner! |
|
||||
|
||||
![]() bende "döner" in adi üstünde türkce ve türklere özgü bir lezzetin oldugunu ve koruma altina alinmasindan tarafim. bu konuda uzman olanlar devreye gecmeli.
|
|
||||
|
||||
![]() Simdi MEVLANA adinda hakiki GORAM cayi iciyorum. Hmm burda birsey ters geldi bana,
acaba ne? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ben hic bir zaman "alman döneri" diye bi döner görmedim. Almanlar genelde, almanyada satilan TÜRK DÖNERINE "alman döneri diyorlar", cünkü ekmek arasi, soslu/yogurtlu döner, bu sekil türkiyede satilmiyor. herkes dönerin türklerden gelen bir yemek oldugunu, hatta kökeni kebap oldugunu biliyor. TVde bile ben defalarca izledim, ama alman dönerin, yani almanlari yaptigi ve sattigi döner oldugunu hic bir zaman ne gördüm ne duydum. Bu söylediklerinin bir kaynagi var mi? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Viele Dinge sind nicht beabsichtigt, sondern entwickeln sich. Mit 'deutscher Döner' ist die Dönertasche gemeint, die ja auch in D erfunden wurde. Zwar von einem Türken, aber eben in D. Der türkische Döner wird hingegen in ein Fladenbrot gewickelt, und zwar nur das Fleisch und sonst gar nichts (keine Sauce, kein Salat). Insofern dient die Bezeichnung nur der Unterscheidung dieser Varianten. Das alles ist also der Eigendynamik geschuldet, und nicht von irgendjemandem böse beabsichtigt.
|