Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Wissenschaften & Weltansichten

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 26.02.2013, 19:06
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Idee Arap`ın, Acem`e; Acem`in Arap`a üstünlüğü yoktur

Arap`ın, Acem`e; Acem`in Arap`a üstünlüğü yoktur

Türk, Kürt, Arap, Laz, Cerkez hepsi aynidir ancak uluslari ayridir.

Osmanli atalarimiz, ecdadimiz bu hadisi cok söylerdi, bizde aklimizdan hicbir zaman cikarmayalim.
Alt 27.02.2013, 14:12
the_last_time

Standard

Burda iki bilgin Islam ilahiyatcilari var. Islam'nin ne oldugunu güzel izah ediyorlar. Osmanli'nindan ne cacik oldugunu...

http://youtu.be/A2zfBI-Udt0
Alt 27.02.2013, 19:06
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Burda iki bilgin Islam ilahiyatcilari var. Islam'nin ne oldugunu güzel izah ediyorlar. Osmanli'nindan ne cacik oldugunu...

http://youtu.be/A2zfBI-Udt0
sünnilere küfür eden edip yükseli bilgin olarak görmen ve ayni anda anasi alevi olan kendisini kimden peydahlandigi bilmeyen serefsize denecek cok sey var ama terbiyem buna müsade etmiyor.
Alt 27.02.2013, 23:39
the_last_time

Standard

@Mülltonne

Iki akademisyen ilahiyatci yazarin güzel fikir alis verisinde bulunmasini sen bir kiro (kiro anlami kirsal kesiminin medari-iftiharlaridir, Kürt etnik kimligi ile alakasi yoktur) olarak ancak böyle yorumlarsin ve hakarete basvurarak konuyu sulandirmaya calisirsin. Senin akademisyenligini var ben bilmem taaaa ne edeyim.... Onlarin hakaret etmek gibi bir niyetleri yok. Onlar insanlari Islam dinine daha yakinlastirmak istiyorlar. Ancak, hurafeler, bidatlar, mukallitler, putperestler arada engel. Onlarin yaptiklari tek sey bilim adami metoduyla bunlari aradan kaldirmak.

Türkiye'de evli kadinlarin %35'i tecavüze ugruyor, ki bu bence daha buzdaginin görünen ucu.. Sende teyzenin kizini mahalle baski zoruyla alip, tecavüzlere alistirdin mi? Hani su Freud misali. Tecavüz kacinilmazsa, zevk alacaksin. Sen zevkini aliyorsun, ya teyzenin kizi? O da zevkini aliyor mu.. Senin din anlaysinla tecavüz arasindaki baglanti aslinda bir fikir kurgusu degil. Bir baska ilahiyatci yazar, R. Ihsan Elicacik söyle neticelendirmisti arastirmasini.. Emevi-Yezit dini insanlari ateist yapar... Türkiye niye bu kadar cok ateist ile Yezit'in oldugunu ve ne kadar az müslümanin oldugunu simdi anliyormusun Inzestzucht-kurbani....

Geändert von the_last_time (27.02.2013 um 23:43 Uhr).
Alt 01.03.2013, 09:05
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
@Mülltonne

Iki akademisyen ilahiyatci yazarin güzel fikir alis verisinde bulunmasini sen bir kiro (kiro anlami kirsal kesiminin medari-iftiharlaridir, Kürt etnik kimligi ile alakasi yoktur) olarak ancak böyle yorumlarsin ve hakarete basvurarak konuyu sulandirmaya calisirsin. Senin akademisyenligini var ben bilmem taaaa ne edeyim.... Onlarin hakaret etmek gibi bir niyetleri yok. Onlar insanlari Islam dinine daha yakinlastirmak istiyorlar. Ancak, hurafeler, bidatlar, mukallitler, putperestler arada engel. Onlarin yaptiklari tek sey bilim adami metoduyla bunlari aradan kaldirmak.

Türkiye'de evli kadinlarin %35'i tecavüze ugruyor, ki bu bence daha buzdaginin görünen ucu.. Sende teyzenin kizini mahalle baski zoruyla alip, tecavüzlere alistirdin mi? Hani su Freud misali. Tecavüz kacinilmazsa, zevk alacaksin. Sen zevkini aliyorsun, ya teyzenin kizi? O da zevkini aliyor mu.. Senin din anlaysinla tecavüz arasindaki baglanti aslinda bir fikir kurgusu degil. Bir baska ilahiyatci yazar, R. Ihsan Elicacik söyle neticelendirmisti arastirmasini.. Emevi-Yezit dini insanlari ateist yapar... Türkiye niye bu kadar cok ateist ile Yezit'in oldugunu ve ne kadar az müslümanin oldugunu simdi anliyormusun Inzestzucht-kurbani....

1. ilk küfürü sen ettim ve ben hak ettigin gibi cevapladim.

2. sünnilere küfür eden adami yüceltmeye calisman alevilere mum söndürüyor diyen adami yüceltmen gibidir. ben ikisini söyleyene gereken sekilde cevap veririm.

sen ama alevi olarak devamli sünnilere hakaret etmen. peygamberlerine hakaret etmen. hadislere yalan ve uydurma demen. sünneti yok sayan biri olarak bu dine mensup olanlara küfür ettigin icin cevabini aliyorsun.

birak bu sinsi serefsizligi.

birak bu dönekligi.

daha 1 yil önce kürtlere en agir hakeretlerde bulunuyorken bugün kürt dostu oldun.

daha 1 yil önce alevi oldugunu gizliyordun bugün desifre oldun.

senin burada gösterdigin dönek cakma hocalarin bugün dedigi yarini tutmuyor.
senden hicbir farki yok.

edip yüksel kuranin bile cakma ve degistirilmis oldugu iddia eden biri senin inancina daha yakin olabilir ama senin inancin ne oldugunu sen bile bilmiyorsun.
bugün inandigin yarin degisiyor, karakterin gibi inancinda oynak.

dün atatürke küfür eden ve bir ara atatürkün Allah'in elcisi oldugunu iddia eden edip yüksel gibi.
dün chpye katilan ve bugün chp rezillikler toplulugu diyen yasar nuri gibi.

dün baykal ve kilicdaroglunu metheden ve bugün erdogana övgüler yagdiran yasar nuri öztürk gibi.

sende liderlerin gibi oynak ve dansöz birisin.

erkek olsan düsüncelerin böyle oynamaz.

artik iktidari ve devleti biz yönetiyoruz ve dogru olan yolda ilerleyecegiz. bu ara senin gibi fitnelik yapan yezidleri ezip gececegiz. varsa aranizda erkek bunu önlesin. erkeklik yok diyorsan klavye kahramanligini birak.
Alt 01.03.2013, 17:18
the_last_time

Standard

@Mülltonne

Deveye sormuslar, boynun niye egri diye, oda demis ki nerem dogru ki? Burda deve sensin. Ilk küfüre de baslayan sendin devam eden de sen.

Gelelim senin sacmaliklarina. Benim senin icin ne oldugum önemli degil. Lafa bakarim laf mi söyleyene bakarim adam mi misali.
Gelmissin yok ben sünnilere hakaret ediyormusumda, peygamberlere hakaret ediyormussumda bunlara Alevilere mum söndü demeyle es degermiste vesaire vesaire.

Eger Sayin Edip Yüksel ile Sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk'ün güzel sohbetlerini dogru dinlemis olsaydin o zaman görürdün ki, onlar hem Alevi/Siilere hemde Sünnilere ayni mesafe durup onlari bidatlikla, sirkle sucluyorlar ve Kur'an'nin yolunu terk ettiklerini söylüyorlar. Bunlari onlarin kendi kaynaklari ile ortaya cikariyorlar...

Senin dedigin gibi sirf sünnilere degil, siileri de Islam'nin ruhuna ters bir anlayis olarak algiliyorlar.

Biliyorsun dinler benim ilgi alanimi kaplar. Birak Sünniligi, Aleviligi, Hristiyanligi da Yahudiligie de iyi bilirim. Sünniligin essasi, küttüp-i sitte ve Aleverin dayanaklari masalat ve Imam-Cafer buyrugudur.. Burda bir defa mum söndüden söz ediliyor mu?
Bu iftirayi atanlarin aslinda kendi analarina ve bacilarina ne gözle baktiklarini ortaya koyular. Hani insan karsisindakini kendisi gibi sanarmis ya, o misali...

Gel gelelim Osmanliya' Osmanli 17.yila kadar Alevi/Bektasi idi. Yeniceri Ordulari Haci-Bektasi-Veli'nin dergahina baglidir. Macaristan'da gömülü iki Bektasi vardir, birisi Gül Baba ve digeri de Kanuni Sultan Süleyman'dir.. Osmanli sonradan sünnilesti ama bu ayri bir konu..
Türkiye ve Balkanlardaki Türkmen kökenli Türklerin, cogu degil, TAMAMI ALEVI KÖKENLI IDI. Sonra'dan yoldan döndüler ve sünnilestiler.. Kanini akitsam alevi cikarsin eger Türksen..
Kimin dönek oldugu belli.. Ben babam bile olsa dogrulari söylelerim, dogrulardan cekinmem korkmam. korktugum bir Allah'tir..
Döneklik meselesini de cözdük..

Benimle bu konulara girmeden önce 10 ton kitap oku da gel! Yoksa seni böyle rezil rüsva ederim...
Alt 02.03.2013, 11:57
Erfahrener Benutzer

Standard

@sünnilere küfür eden ve bu kisilere sayin deyip bunlari bilgin ilan eden serefsizdir (isteyen üzerine alinabilir)

atasözü ve deyimlerle kendini ifade edemedigini ve baskalarin sözleriyle kendine haklilik kazandirmaya calisman asikar.
5 atasözü ezberleyip devamli onlari tekrarladigin farkinda bile olmamam senin cahilligini göz önüne seriyor.

Kendi aptalligini bu kadar göz önüne sermen senin daha cok ekmek yemeni gösteriyor. alevi ve siileri ayni tutup bunlarin ayri bir inanc oldugunun farkinda bile olmayan kafasi karisik dangalak.

Evet benim dedigim gibi sadece sünnilere degil her türlü inanclara küfür eden bu serefsizler sadece kendi inandiklarinin dogru oldugunu inanip yeni teoriler sergileyip ne kadar rezil olduklarini gösterir.

sana bir ders vereyim o.b.c.:
aleviler kendi aralarinda bile inandiklarinin ne oldugunu belirleyememistir. birileri namaz kiliyor ve bunun farz oldugunu ve Hz. Muhammed peygamberimiz diyor. baskalari Hz. Ali tek kusursuz ve günahsiz insandir deyip ona taparak 'aynicem' yapmaktan hoslaniyor.
sen gelmissin aleviligin reklamini yapip burada sünnileri alevilestirmek pesinde kosuyorsun.

herzamanki gibi dolgun bilgi olmadan yarim yamalak bildigin seylerle kendini rezil etmeyi birak.

osmanlida alevilerin dogru yolu secmesini döneklik olarak tarif etmen bile senin bundan ne kadar rahatsiz oldugunu gösteriyor. arastirsan bunlar niye sünni oldugunu belki gözün acilir. aleviligin dedeler tarafindan sapiklastirildigi icin cogu alevi en dogru yol sünnilikltir diye bu yolu secti.

burada yanlis bilgi ile karmasiklik yaratmaya calisacagina git cemevine ve biraz dans ederek günah cikart.

surada birsey daha belirteyim sünni aleviligi secerse veya alevi sünniligi secerse benim icin bu döneklik degildir, her insan dinini özgür secme hakkina sahip. ama bu hakki döneklik olarak asigilamak isteyen demokrasi düsmanlarina ben sokak agziyla orospucocugu derim ama terbiyem buna müsade etmiyor.
Alt 02.03.2013, 12:11
the_last_time

Standard Sagir duymaz uyduruur

Ifitirayi atmak sana düsüyor, tarihi gercekleri ve tüm gercekleri de aciklamaka bana düsüyor.
Ifitra hakaret etmeden yazsaydin ne güzel bir konu islerdik ama seninle bu olmaz. Sana anladigin dilden anlatayim meseleyi Annesi ve babasi amca cocuklari ve kendisi de teyzseinin kizina tecavüz eden sapik...
Sen yine iftira dolu tek yanli yazip durmussun. Benim kimseyi alevilestirdigim yok. Sadece tarihi gercekleri ortaya koyuyorum. Senin gibi geri zekalilar alevilerin tirnagi bile olamaz.

Hangi terbiyeden sen bahsediyorsun lan Inzuchtopfer? Ben de sana orospu cocugu bile demiyorum. Terbiyemden degil, senin gibilerine terbiye merbiye islemez. Sadece gercekleri yansitmiyor da onun icin. Onlarindan bir haysiyeti var, sen daha baska bir seysin, daha adi, anliyormusun

Senin ak dediklerini hep kara cikartiyorum, sende hep kara kara düsünüyorsun, ama düsün tasin boktur isin.

P.S. Gercekler acidir degil mi? NASIL DA GIRDI AMA, IMIM IMIM INILIYORSUN, ASLINDA BUNDAN SEVK ALIYORSUN DEGIL MI IPNE SENI?
Alt 02.03.2013, 12:13
the_last_time

Standard

Edip Yüksel (T) Yaşar Nuri Öztürk ile sohbet 2/2

http://youtu.be/KuA_2297dSI

Ilahiyatci Kürt kökenli yazar ve bir zamanlar Recep Tayyip Erdogan'nin dava arkadasi sayin Edip Yüksel ile sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk'ün seviyeli ve güzel dini muhabbetlerinin ikinci bölümü...

Hayirlara vesile olur insallah
Alt 02.03.2013, 13:21
Erfahrener Benutzer

Standard cahile laf anlatmak zor ama dans ettirmek kolay

Zitat:
Ifitirayi atmak sana düsüyor, tarihi gercekleri ve tüm gercekleri de aciklamaka bana düsüyor.
Ifitra hakaret etmeden yazsaydin ne güzel bir konu islerdik ama seninle bu olmaz. Sana anladigin dilden anlatayim meseleyi Annesi ve babasi amca cocuklari ve kendisi de teyzseinin kizina tecavüz eden sapik...
Sen yine iftira dolu tek yanli yazip durmussun. Benim kimseyi alevilestirdigim yok. Sadece tarihi gercekleri ortaya koyuyorum. Senin gibi geri zekalilar alevilerin tirnagi bile olamaz.

Hangi terbiyeden sen bahsediyorsun lan Inzuchtopfer? Ben de sana orospu cocugu bile demiyorum. Terbiyemden degil, senin gibilerine terbiye merbiye islemez. Sadece gercekleri yansitmiyor da onun icin. Onlarindan bir haysiyeti var, sen daha baska bir seysin, daha adi, anliyormusun

Senin ak dediklerini hep kara cikartiyorum, sende hep kara kara düsünüyorsun, ama düsün tasin boktur isin.

P.S. Gercekler acidir degil mi? NASIL DA GIRDI AMA, IMIM IMIM INILIYORSUN, ASLINDA BUNDAN SEVK ALIYORSUN DEGIL MI IPNE SENI?
Yine diyorum kendi zavalli yalanlarini mesruiyet kazandirmak icin atasözleri ve deyimler kullanarak bilgisizligini saklamya calisman bosadir.
ifade edemiyorsan kendini git biraz dans et ve günah cikart.

burada aleviligi korumak icin deli danaya dönüstügün kimsenin gözünden kacmiyor. ama senin alevilik zannettigin inancin aleviligin a'si bile degil.
sapikligin basta olanidir. sen kendi inancini dezayn etmeye hürsün ama alevilik böyledir dediginde alevilige leke sürmüs olursun.
atalarin bile aleviligi saptiriyorlar bize göre dogru olan yol sünniliktir deyip sünni yolu secmistir. sen önce gecmisini arastir sonra burada laf yetistirmeye calis.
akademisyen olmadigin icin kendini nasil ifade edecegini ögrenememissin. nered bilgi ve kaynak edinilir ögrenmemissin.

benden tavsiye git biraz dirsek cürüt sonra gel karsima. ama tembelligin buna müsade etmiyorsa git iki kivir ve günah cikart belki o zaman akillanirsin.

Edip Yüksel:
- babasi ünlü Sadrettin Yüksel Hoca oglu Edip icin kafasi karismis dinden dönmüs ilan etti.
- oglunun "seks düskünü kizlardan" (edip yükselin kendi deyimi) korumak icin okula derslerine katilan bir zaat.
- sivri söylemlerle gündeme gelmeye calisan ticari amacli sahtekar.
- kuranin degistirildigini iddia eden
- Hz. Muhammed'i saymayan
- Hadisleri ve Sünnetleri reddeden
- 19 sayisinin kutsal odugunu iddia eden
- kafasi karisik bir zavalli

Yasar Nuri Öztürk:
- es degistirirken daha önceki esini ruh hastasi ilan edip
- kendi yaptigi yanlislari dogruya cevirmek icin fetvalar uyduran
- ramazanda denizde mayoyla yakalanan cakma hocanin "deniz suyu icmek orucu bozmaz" fetvalari gibi komik durumlara düsen
- CHPyi reddeden bu partide bir tek adam yoktur ve hepsi yalancidir diyen
- Recep Tayyip Erdogan'i seven ve övgülerle söz eden
- büyük bir dolandirici, tek amaci kitap satip para kazanmak
Antwort