| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Arkadaşlar merhaba,
Türkiye/Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktayım. Berlin’e göç ve uyum konusunda bir çalışma yapmak üzere 2007 yılında geldim ve 4 ay kaldım. Bu sürede göç ve uyum sorunları konusunda gözlemlerim ve çalışmalarım oldu. Özellikle gençlerin eğitim sorunlarıyla ve kadınların sorunlarıyla ilgili araştırmalar yürüttüm. Bu arada Berlin Teknik Üniversitesi’nde bir ekiple Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin sorunları üzerine iki ülkenin yer aldığı bir proje geliştirdik. Bu araştırma soruları bu proje kapsamında geliştirilmiştir. Amacımız Almanya’da yaşayan Türkiyelilerin kullandığı web portallarının kimlik, güçlendirme ve katılım için ne tür olanaklar sunduğunu ortaya koymaktır. Bu amaçla aşağıdaki sorular hazırlanmıştır ve araştırmaya katılımınız çok büyük önem taşımaktadır. Katılım gönüllü olup, katılanların kimlik bilgilerine dair hiçbir bilgi istenmemektedir. Çok az bir zamanınızı ayırıp aşağıdaki soruları soruların altına cevapları gelecek şekilde Türkçe cevaplandırırsanız çok önemli bir katkı vermiş olacaksınız. Konuyla ilgili varsa sorularınız ve doldurduğunuz cevaplarınızı mail adresime gönderebilirsiniz (semabuz@hacettepe.edu.tr, semabuz@gmail.com ). Zamanınızı ayırıp, yanıtlarsanız bilimsel bir araştırmaya destek vermiş olacaksınız. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım. Yrd. Doç. Dr. Sema Aygün Buz Hacettepe Üniversitesi Sorular 1. Kendinizi nasıl tanımlarsınız? (Türk, Alman, Türk-Alman gibi) 2. Almanya’daki yeni kimliğinizi nasıl geliştiriyorsunuz, kimliğiniz değişiyor mu, kendinizi tanımlamada ne tür yeni yollar geliştiriyorsunuz? Teknolojik fırsatlardan önce/teknolojik olanakların sunduğu değişikliklerden sonra bu nasıl değişti?) 3 Kendinizi “diğerlerinden farklı hissetmek” konusunda nasıl hissediyorsunuz? İki (Almanya ve Türkiye) ülkede yabancı mı hissediyorsunuz? 4. “Kendini öteki gibi hissetmek” Türkiye ve Almanya’da. Bunlar arasında bir fark var mı? Varsa nasıl, açıklar mısınız? 5. “Ben” ve “yabancı”yı nasıl tanımlıyorsunuz? 6. Türkiye kökenlilere ilişkin olumsuz sınıflandırma ve tanımlamalar var mı? Varsa bunlar neler? 7. Bu web portalını kullananlar arasında “birliktelik duygusu” var mı? Varsa bunu nasıl tanımlıyorsunuz? 8. Çoklu kimlik (Alman-Türk gibi) geliştirmede kendinizi nasıl görüyorsunuz? 9. Türk kimliği ve diğer ulusal kimlikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimlikler arasında bir karşılaştırma yapılıyor mu ya da kendi kimliğinizi oluşturmada diğer kimliklerin bir yararı oluyor mu? 10. Çoklu kimlik geliştirmede duygusal boyutlar var mı, nelerdir? 11. Kadınlar ve erkekler kimliklerini geliştirirken farklı yollar mı kullanıyorlar? 12. Kullandığınız web portalları (sanal ya da gerçek) kendi yaşamınızı yönlendirirken bir fırsat sunmakta mıdır? 13. Melez kimlikler inşa ederken hangi durumlarda bu kitle iletişim araçları bireysel farkındalık, kendini güçlendirme ya da özgürleşmede bir yol sunmakta mıdır? 14. Bu platformları politik tartışmalarda sanal katılım için kullanıyor musunuz? 15. Yeni melez/çoklu kimlik gelişimi (yaşadığınız ülkeyle ilgili) asimilasyon mu yoksa alt-üst edici, yıkıcı bir şey mi? 16. Almanya’da yaşarken geliştirdiğiniz yeni kimlik gelişimi bilinçli mi, farkında olmadan mı geliştirildi? İyi günler dilerim. |
|
||||
|
||||
![]() türküm!türküm! hep türk kalacagim!
almanyadan ve almanlardan nefret ediyorum! onlarda bizden ediyor ama ellerinden birsey gelmiyor! sizler bizden cok sanslisiniz ki ,kendi ülkenizde dogup büyümüssünüz! size imreniyorum hatta kiskaniyorum desem yalan olmaz! biz gariban gurbetci cocuklariyiz,, hep ülkemize uzakdan,hasretle bakanlardaniz! ve icimzde hep buruk bir aci vardir neden? neden? biz diye! biz secmedik burda dogup büyümeyi! AMA biliyorumki, almanlasmis kendi kimligni unutmus,kendi milletini hor gören,TÜRK gencleri cok! benim gibi düsünenler az! ve buyüzdende onlardan nefret ediyorum! evet,,,burda dogup büyümüs olan bir insan olarakdan konusuyorum! Geändert von ot (08.07.2010 um 00:21 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Google Translater ancak bu kadar cevirebiliyor. Bende yarisini anlamadim. Bencede kimse cevaplandirmaz. Evet veya hayir tiklama yeri olsa, belki doldururlar. Ama bu baya uzun birsey.
Fragen 1. Wie würden Sie sich beschreiben? (Türkisch, Deutsch, Türkisch-Deutsch, etc.) 2. Wie sind Sie mit der Entwicklung einer neuen Identität in Deutschland, Ändern Sie nicht Ihre Identität entwickeln Sie neue Wege zu beschreiben, was bist du? Bevor die technologischen Chancen / Möglichkeiten der technologischen Veränderungen im Angebot hat, wie es dann? Geändert) 3 yourself "zu fühlen, zu anderen über" Wie würden Sie sich fühlen? Zwei (Deutschland und der Türkei) in das fremde Land würden Sie sich fühlen? 4. "Du fühlst dich wie der andere" in der Türkei und Deutschland. Gibt es einen Unterschied zwischen ihnen? Wenn es, wie erklären Sie sich? 5. "Ich" und "fremd" Wie definieren Sie t? 6. Türkei-basierte Klassifikationen und Definitionen im Zusammenhang mit Haben Sie eine negative? Was passiert, wenn du sie? 7. Unter denen, die Nutzung dieser Web-Portal ", ein Gefühl der Zusammengehörigkeit," Siehst du? Wie würden Sie sich beschreiben, wenn es ist? 8. Multiple Identitäten (deutsch-türkisch, etc.) Wie siehst du dich selbst zu entwickeln? 9. Türkische Identität und nationale Identität, was denkst du eigentlich? Haben Sie einen Vergleich zwischen der Identität oder Identitäten anderer zu Ihrer eigenen Identität als einen Vorteil zu tun zu schaffen? 10. Haben Sie mehrere Identitäten in Entwicklungsländern emotionalen Dimensionen, was ist? 11. Bei der Entwicklung der Identität von Frauen und Männern auf unterschiedliche Weise verwenden Sie? 12. Sie sind mit Web-Portalen (virtuell oder real), lenkt Ihr eigenes Leben ist eine Gelegenheit zu bieten? 13. Hybride Identitäten während der Erstellung individueller Sensibilisierung für Situationen, in denen die Massenmedien, die Selbstermächtigung, oder ob das kostenlose Angebot ist ein Weg, um zu spüren? 14. Diese virtuelle Plattform für die Teilnahme an der politischen Diskussion verwenden Sie? 15. Hybrid / Multi-Identität Entwicklung (bezogen auf das Land, wo Sie wohnen) oder haben die Assimilation der Sub-Super-User, was destruktiv? 16. Entwicklung einer neuen Identität, während in Deutschland lebenden bewusst, ohne sich dessen bewusst entwickeln Sie entwickelt? 17. Medien und Demokratie, dass die Voraussetzungen für die es (freie Diskussion), um eine Infrastruktur, die Sie anbieten können erfüllt? 18. In diesem Fall wird die Leichtigkeit der technischen Internet-Foren, wenn man bedenkt, dass die neue Identität könnten neue Möglichkeiten für die Entwicklung zu bieten? 19. Unter welchen Umständen und wie diejenigen, die diese Portale nutzen sind Konflikte? 20. Unter welchen Umständen und wie diejenigen, die dieses portallaeı kooperieren sie verwenden? 21. Diese Web-Portale werden neue Vorurteile oder Stereotypen Sie entwickelt? 22. Wie erklärt sich die Probleme der Integration in der Türkei, erklären Sie sich? (In der Schule oder Job Scheitern, soziale Ausgrenzung, etc.). 23. Immigranten verschiedener Generationen (erste, zweite, dritte, vierte Generation) Wie sehen Sie? Reflection? 24. Wie definieren Sie Ihre neue Identität in Deutschland? Was sind die Charakteristika Ihres neuen Identität, wie würden Sie beschreiben? 25. Beim Umschalten auf dieser Web-Portalen (transnational) ist nützlich bei der Schaffung einer Identität? 26. Wie verwenden Sie eine Sprache, um sich zu erklären? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Sen herkesden nefret etmemeye calis ve kendin herkes ne olursa olsun onlara karsi hos görülü ol ki onlar da sana öyle davransin. Almanlarin yada baska birisinin simdiye kadar benden nefret ettigini hic hissetmedim. O herkesin davranisina bagli, eger uyum saglamiyorsan ne bekliyorsun. Memnun degilsen her an türkiyeye gidebilirsin. Belli bir yastan sonra bunlar herkesin kendi elinde. Nefretle dolu bir yasamdan iyidir. Kendine bir hedef alabilirsin. Geändert von Uniks (08.07.2010 um 10:24 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Merhaba Arkadaşlar,
Dün size sorularımı göndermiştim. Henüz doldurup gönderen olmadı. Sizden sorularıma yanıt ve araştırmaya destek vermenizi bekliyorum. Çok zamanınızı alacak bir soru kağıdı değil. Eminim duyarlılık gösterirsiniz. Her ihtimale karşı sorularımı tekrar gönderiyorum, duyarlılığınız için çok teşekkürler. Vaybe kullanıcıları olarak: 1. Kendinizi nasıl tanımlarsınız? (Türk, Alman, Türk-Alman gibi) 2. Almanya’daki yeni kimliğinizi nasıl geliştiriyorsunuz, kimliğiniz değişiyor mu, kendinizi tanımlamada ne tür yeni yollar geliştiriyorsunuz? Teknolojik fırsatlardan önce/teknolojik olanakların sunduğu değişikliklerden sonra bu nasıl değişti?) 3 Kendinizi “diğerlerinden farklı hissetmek” konusunda nasıl hissediyorsunuz? İki (Almanya ve Türkiye) ülkede yabancı mı hissediyorsunuz? 4. “Kendini öteki gibi hissetmek” Türkiye ve Almanya’da. Bunlar arasında bir fark var mı? Varsa nasıl, açıklar mısınız? 5. “Ben” ve “yabancı”yı nasıl tanımlıyorsunuz? 6. Türkiye kökenlilere ilişkin olumsuz sınıflandırma ve tanımlamalar var mı? Varsa bunlar neler? 7. Bu web portalını kullananlar arasında “birliktelik duygusu” var mı? Varsa bunu nasıl tanımlıyorsunuz? 8. Çoklu kimlik (Alman-Türk gibi) geliştirmede kendinizi nasıl görüyorsunuz? 9. Türk kimliği ve diğer ulusal kimlikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimlikler arasında bir karşılaştırma yapılıyor mu ya da kendi kimliğinizi oluşturmada diğer kimliklerin bir yararı oluyor mu? 10. Çoklu kimlik geliştirmede duygusal boyutlar var mı, nelerdir? 11. Kadınlar ve erkekler kimliklerini geliştirirken farklı yollar mı kullanıyorlar? 12. Kullandığınız web portalları (sanal ya da gerçek) kendi yaşamınızı yönlendirirken bir fırsat sunmakta mıdır? 13. Melez kimlikler inşa ederken hangi durumlarda bu kitle iletişim araçları bireysel farkındalık, kendini güçlendirme ya da özgürleşmede bir yol sunmakta mıdır? 14. Bu platformları politik tartışmalarda sanal katılım için kullanıyor musunuz? 15. Yeni melez/çoklu kimlik gelişimi (yaşadığınız ülkeyle ilgili) asimilasyon mu yoksa alt-üst edici, yıkıcı bir şey mi? 16. Almanya’da yaşarken geliştirdiğiniz yeni kimlik gelişimi bilinçli mi, farkında olmadan mı geliştirildi? 17. Bu kitle iletişim araçları demokrasi ve onu yerine getirme koşulları için (özgür tartışma) bir altyapı oluşturma imkanı sunabilir mi? 18. Hangi durumlarda bu forumlar internetin teknik kolaylıklarını düşününce yeni kimlik gelişimi için yeni olanaklar sunabilirler? 19. Hangi durumlarda ve nasıl bu portalları kullananlar çatışırlar? 20. Hangi durumlarda ve nasıl bu portallaeı kullananlar işbirliği yaparlar? 21. Bu web portallarında yeni önyargılar ya da klişeler geliştiriliyor mu? 22. Entegrasyon problemlerini Türkiye’de nasıl anlatıyor, açıklıyorsunuz? (okulda ya da işlerinde başarısızlık, sosyal dışlanma vb.) 23. Farklı kuşaklardan göçmenleri (birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü kuşak) nasıl görüyorsunuz? Nasıl yansıtıyorsunuz? 24. Almanya’daki yeni kimliğinizi nasıl tanımlarsınız? Yeni kimliğinizin özellikleri neler, nasıl tanımlarsınız? 25. Bu web portalları geçişken (ulusötesi) bir kimlik yaratmada yararlı mı? 26. Kendinizi açıklarken nasıl bir dil kullanıyorsunuz? İyi günler dilerim. Yrd. Doç. Dr. Sema Aygün Buz Hacettepe Üniversitesi |
|
|||
|
|||
![]() Wir schreiben den leuten hier umsonst, sie liest noch nicht mal was wir schreiben. Andersherum erwartet sie sehr viel.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() @fosfos
@uniks yaaa kardeslerim,,,ben sabahdan aksama kadar burda degilim sizin gibi,, her an herzaman cevap veremem herkese ![]() |