| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() in filmen und so sollen zb auch szenen in denen alk gesoffen wird, zensiert werden
![]() wie die das in alten türkischen filmen machen wenn da geflucht wird ![]() darum fluchen wir türken heute so wenig ![]() |
|
|||
|
|||
![]() izinde ben icerim arkadas,yasaklar beni baglamaz...bu isin sonu kiosk soymaya kadar gider...
|
|
|||
|
|||
![]() Aslinda konuyu 'yasak' olarak algilamamak gerekir. Alkol kisitlamalari. Herkes kafasina gore zaten iciyor.
|
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
birahanelerde ve restoranlarda isteyen istedigi gibi icebilir. bu türkiyedeki kisitlamalar avrupada yillar önce yapilmistir. misalen ilk norvece gittigimde sok olmustum. bir whisky cola icin barda 40tl ödüyorsun. saat 8:00 ile 20:00 arasi alkol satin almak mümkün. bu saatler disinda alkol alanda satanda cezalandiriliyor. cumartesi günleri sadece 08:00 ile 18:00 arasi alkol satiliyor. pazar ve diger tatil günleri alkol satisi komple yasak. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ve icki konusa gelmisti. Türk insanin icki kültürü vardir. En önemli kural, ictigin disariya cikmayacak ![]() Benim Mustafa'diye bir kankam var, aslen Kizilcahamamli ve MHP kökenli idi, Nurcu cemaatinden ve AKP'li.. Ancak beni tanidiktan sonra, Kemal Kilicdaroglu'na degil ama CHP'ye ve sosyal demokrasiye yakinlasiyor. Zaten insan bilmedigi seyin düsmanidir.. Ama Mustafa ara da bir hep icermisti.. Kimi zaman rakiyi ayranin icine katarak, anis kokusu belli olmasin diye.. Vay uyanik vay.. Benden has 10 litre sanayi sarabi degil de el yapimi Kalecik karasi sarabi istedi. Bir keresinde bir mangdal da icmisti ve has almisti.. Kur'an da zaten yazmiyor mu? Sarhosken namaz kilmayin.. Yani Allah kullarini bilmiyor mu? Insanlar diledikleri kadar yasak getirirlerse getirsinler, ama Ferdi Tayfur'un da dedigi gibi yasaklar bir seyin merakini ve zevkini artirir.. Ama benim bir kuralim var, üc bardaktan fazla icmem. Ne olursa olsun... Ve kirkta bir icerim.. Mangal yaparsak, ya da dügünlerde bilemedim bir Piano bar da falan filan... Geändert von the_last_time (29.05.2013 um 14:48 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
sen alkol yasagi de baskalari alkol kisitlamasi desin ama ferdi'nin angelina'nin ne alakasi var bu konuyla. hele hele mustafanin ve onun chp'ye yakinlasmasinin ne alakasi var. birde kuran'i ve dini alet etmem hic hos degil. son olarakta burada kimse senin nasil alkol ictigini sormadi. konu ile ilgili söyleyecegin birsey varsa buyur ama hikaye anlatacaksan baska yere git. arkadaslar asil konumuza dönelim: birkac yere sordum ve bu kisitlamanin sadece büfe ve shoplar icin gecerli oldugunu ögrendim. turistik bölge ve alanlar icin gecerli degil bu yasa. |
|
|||
|
|||
![]() Bende sana degil Bosphorus ardasa yazmistim. Bu bir, ikincisi, touristik alan nedir ve nereyi kaplar. Kapadokya örnegin millonlarca turist cekiyor oraya yasak mi gelecek. Ya da Adiyaman'a vs.
Herkes diledigi sekilde yasayabilir. Kimse benim hayat bakisima uymuyor diye, kendinin zafi var diye, yasaklama hakki yoktur. Insanlar bilinclendirilir ve bilgilendirili ve kendi karariyla icer ya da icmez.. Ama cocuk muamelesi görmeden.. Arada büyük bir fark var.. |
|
|||
|
|||
![]() Haha guzel hikayeler. Alkolun ''tamamen'' yasaklanmasinin yararli olacagini dusunmuyorum. Genelevlerin yasaklanmasini da istemem (hayatimda hic gitmedim, gitmem de, orasi ayri). Demek istedigim bazi seyler yasaklanmamali ama kisitlamalar & duzenlemeler getirilebilir. Olayin dine baglanmasi yanlis, sen bagliyorsun demiyorum. Turkiye'deki muhalefet bunu cok yapiyor.
Dedigin gibi onemli olan ayari bilmek. Cogu ulkede daha agir kisitlamalar var hatta, amerika'da aractayken arka koltukta bile bira icemiyordum. 22.00'dan sonra cogu eyaletteki alkol satisinin yasak olmasindan bahsetmiyorum bile. Daha nice kisitlamalar. Yoksa amerika'ya da mi seriat geldi de haberimiz yok? Ulkemdeki seriat geliyoooooor cigirtkanlarini anlamiyorum. Herseye anlamsiz bir muhalefet. Bugun Istanbul'da 3. Koprunun temeli atildi, ona bile muhalefet edenler var. Adi Yavuz Sultan Koprusu olacak, sirf bu yuzden koprunun yapilmasina karsi cikanlar var. Kendi kendimize dusman olmusuz. Turkiye'de aptal saptal, ozenti, sacma sapan bir nesil yetisiyor. Bu vahim. Bu arada Adana degil Istanbulluyum ![]() Geändert von BosphorusTaurus (29.05.2013 um 15:33 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Almanya'da git ve bir kac kilo makarna, bir kac kilo odun, ve kömür dagitarak oy iste.. O kömürcüleri, odunculari, makarnacilari oyarlar, oyarlar ![]() Taurus adini niye ekledin o zaman? Taurus deyince aklima Toroslar geliyor.. |